2023-06-02 42 浏览
一座低就有份免費沙律🥗餐廳仲有飛鏢同桌球🎱通宵營業,仲要唔限時‼️串燒選擇多,性價比幾高🌳燒雞泡魚$68雞泡魚乾燒得好香口,口感偏軟身😋🌳燒茄子$58原條茄子上,氣派十足🍆燒茄子係日式做法,唔算好多調味,可以夾住木魚一齊食🌳豚肉荔枝卷$44荔枝突出豚肉鮮甜,咬落去有荔枝汁🌳燒菠蘿$38菠蘿香甜,帶微微焦香🌳甘薯仔$25由日本直送,甜薯仔好食😋🌳汁燒比目魚$88比目魚賣相吸引,汁燒醬甜甜地,同魚好夾🐟🌳手打稻庭烏冬$68有份凍熱兩件,熱食份量都幾多吓,性價比高😍🌳Rose Garden$58Blue Curacao, lemon Juice, Apple Juice & Rose用玫瑰花點綴飲品🍸味道清新,減少悶熱感🌹🌳Virgin Colada$58Pineapple Juice, Coconut,Milk&Cream椰子味比較突出🥥超高身設計🍸🦥形 (新都城中心) (將軍澳)將軍澳貿業路8號新都城中心三期商場地下G35號舖

🌳燒雞泡魚$68
雞泡魚乾燒得好香口,口感偏軟身😋
🌳燒茄子$58
🌳豚肉荔枝卷$44
荔枝突出豚肉鮮甜,咬落去有荔枝汁
🌳燒菠蘿$38
菠蘿香甜,帶微微焦香
🌳甘薯仔$25
由日本直送,甜薯仔好食😋
🌳汁燒比目魚$88
比目魚賣相吸引,汁燒醬甜甜地,同魚好夾🐟

🌳手打稻庭烏冬$68
有份凍熱兩件,熱食份量都幾多吓,性價比高😍
🌳Rose Garden$58
用玫瑰花點綴飲品🍸味道清新,減少悶熱感🌹
🌳Virgin Colada$58
椰子味比較突出🥥超高身設計🍸
🦥形 (新都城中心) (將軍澳)
將軍澳貿業路8號新都城中心三期商場地下G35號舖
環境好Chill嘅一間餐廳,同朋友聚餐想坐得舒服啲耐啲可以考慮呢間,餐廳入面仲有幾部大電視同桌球玩!唔想諗食咩就揀咗個二人套餐$588,包沙律、串燒、西冷牛扒、什菌炒帶子、鰻魚炒飯、海鮮湯、甜品同啤酒,唔飲啤酒都可以加錢upgrade至Cocktails或者Mocktails1. 沙律🥗:正常味道,沙律菜新鮮~2. 串燒🍢:牛舌偏薄但好入味,口感彈牙;豬頸肉肉質嫩滑;免治雞肉棒搽咗蜜糖,香甜惹味;冬菇望落好似好乾,估唔到咬開都仲係好juicy,不過菌香味就唔算太濃3. 西冷牛扒🐮:同牛舌一樣偏薄,但牛香味超重,口感同熟度都恰到好處,個醬汁帶少少酸味,幾特別,但係係好味嘅😍4. 什菌炒帶子:菌香味濃郁,帶子個頭都幾大,新鮮冇沙,如果一人一隻就好啦🤣5. 鰻魚炒飯:炒飯嘅醬汁甜甜地,同鰻魚嘅魚香味幾match,但可能落咗醬汁炒嘅緣故,所以口感偏濕少少🤌🏻如果再乾身啲可能更香口🙈6. 海鮮味增湯:鮮味超濃嘅味增湯🤩又唔會好鹹,一碗完全唔夠喉🤤7. 甜品:蜜瓜加蕨餅,蕨餅包裹住黃豆粉,口感煙韌👅嘢飲我地嗌咗兩杯Mocktails🥂1. Rose Garden:好啱打卡,酸酸甜甜,有淡淡玫瑰香🌹

1. 沙律🥗:正常味道,沙律菜新鮮~

7. 甜品:蜜瓜加蕨餅,蕨餅包裹住黃豆粉,口感煙韌👅

嘢飲我地嗌咗兩杯Mocktails🥂
1. Rose Garden:好啱打卡,酸酸甜甜,有淡淡玫瑰香🌹女仔應該都會鐘意呢杯👧🏻
2. Sour Apple Frozen:清新嘅青蘋果+紅蘋果汁,唔會太甜,想清爽啲可以試下呢款~
趁著放假特登同細佬黎呢間新開既居酒屋🏮😊 店內環境空間好大!! 然後又有得篤波、飛鏢等等玩,兩部大電視勁岩成班friend一齊黎通宵睇波飲嘢 勁chill😍😍 一次過滿足食玩飲!想講店鋪既設計好乾淨好日式~座位完全唔逼!酒既選擇都好多,價錢合理!好適合朋友聚會🤩🤩👯‍♀️👯🫖·🌟免治雞肉棒·月見🐔 $48呢個好好味燒得熱辣辣 裡面仲有軟骨 脆脆的口感十分好~日本直送!雞蛋好新鮮配埋甜甜既醬油🤣點黎食真係好正!🤩🤩·🌟燒雞泡魚🐟$68推薦推薦!甜甜鹹鹹,魚既鮮味超出🤩🤩停唔到口,好岩配酒!·🌟紫蘇葉醬雞髀肉串🐔 $48好特別既醬料!雞髀肉嫩滑多汁~ 平時自己好唔鍾意食紫蘇葉😭 但呢個味道唔會太攻鼻👃甚至將雞肉既鮮味提高左一度!🤩 推薦推薦~✅·🌟鰻魚炒飯🍚 $98很推薦!!鰻魚醬汁好香~米飯粒粒分明 用既日本珍珠米🍚 超香,越食越停唔到口🤚😍😍·🌟鹽燒豚肉荔枝卷🐷 $44我自己超鍾意呢款😍 好特別,荔枝肉好甜!包住鹹鹹既五花肉串好有層次感!·🤍極上厚切牛舌🐂 $98無想像中咁厚,牛味油脂無咁豐富🤣·🤍雞皮餃子🥟 $58細佬鍾意食既雞皮餃子!我今次終於試到了!🤣 呢款雞皮餃子雞皮唔係太肥膩、

🌟免治雞肉棒·月見🐔 $48

🌟燒雞泡魚🐟$68
推薦推薦!甜甜鹹鹹,魚既鮮味超出🤩🤩停唔到口,好岩配酒!
🌟紫蘇葉醬雞髀肉串🐔 $48
🌟鰻魚炒飯🍚 $98
🌟鹽燒豚肉荔枝卷🐷 $44
🤍極上厚切牛舌🐂 $98
無想像中咁厚,牛味油脂無咁豐富🤣
🤍雞皮餃子🥟 $58
細佬鍾意食既雞皮餃子!我今次終於試到了!🤣 呢款雞皮餃子雞皮唔係太肥膩、裡面包住滿滿既雞肉,有肉汁的~ 但如果雞皮肥少少會大滿足哈哈哈
🤍雞頸肉🐔 $38
稍微無咁特別既串燒🤣不過比起其他款式,呢款口感稍微爽脆😊

🤍燒茄子🍆 $58
好大份既茄子~但唔係好濃味,上面鋪滿了蒜蓉蔥花,味道相對較淡🤣
🌟吉列蠔🦪$48
我細佬最鍾意呢度既吉列蠔!吉列蠔炸粉唔會太厚!蠔好新鮮好鮮甜😍 完全唔會覺得食左成啖油~ 好味好味😋

🌟Mocktails:Sour Apple Frozen🍎
偏酸既mocktail!好開胃、唔會太甜、夠fresh!唔飲得酒既推介比大家!😊
🌟Cocktail:Margarita
酸酸地、邊上既鹽令成杯嘢更有風味!

評分🪄 (滿分5🍑)
人均:$400 up
味道:🍑🍑🍑🍑
環境:🍑🍑🍑🍑🍑
性價比:🍑🍑🍑
服務態度:🍑🍑🍑🍑🍑
回頭率:🍑🍑🍑🍑

📍 形 (新都城中心) (將軍澳)
🚇寶琳站A1出口步行2分鐘
前兩日同朋友去左寶琳新開嘅酒吧Happy Hour,餐廳裝修美觀,坐位坐得舒適🥂🍻Drinks點左兩杯 mocktailMix Berry Paradise:賣相好吸引,味道好 fresh,甜度剛剛好🍓🍹Passion Fizz:飲前攪拌下,柚子香飄逸,清香好飲白海老仔: 好有鮮味原隻蝦仔👍燒汁比目魚:燒汁比目魚性價比高,份量大到可比正餐,而且味道一流👍荔枝五花腩豬肉卷:這個係我最鍾意的,荔枝清新 balance 左五花腩豬肉油脂,特別好味,一試難忘😋燒牛肉串熟度恰到好處,保持到肉汁,肉嫩汁香。炸物芝麻炸雞翼外皮蘇脆內裡肉質嫩滑,炸蠔蘇同樣十分出色,一咬開蠔汁溢出,飽滿豐鮮!整體而言,環境夠曬chill , 有桌球同球賽👀,串燒和炸物甚出色,值得舌尖再遊!

Drinks點左兩杯 mocktail

Passion Fizz:飲前攪拌下,柚子香飄逸,清香好飲
白海老仔: 好有鮮味原隻蝦仔👍

燒牛肉串
熟度恰到好處,保持到肉汁,肉嫩汁香。

炸物

• 炸蠔
自從疫情,d舖頭9點零就收,有時都真係諗唔番疫情前既正常營業時間係點,夜晚約人夜d食飯都好難諗到邊度可以坐得晏d唔怕俾人趕走,開心大發現將軍澳寶琳有間形格bar,通宵營業,朋友同我住開個頭,坐到幾晏都唔怕冇車返屋企。最正係食串燒,好啱傾偈,一路傾一路食,串燒唔貴性價比高。地點非常方便,係寶琳地鐵一出2分鐘都唔使就到,餐廳木系日式裝修,樓底非常高,餐廳有電視、 鏢機 、桌球枱,bar有嘅嘢佢都有,但不會有bar個種嘈到傾唔到計既情調,btw 仲有埋Wi-Fi,晏晝都可以帶部電腦來做工課。座位非常舒服,四方形沙發坐,隔得好開,一班人可以自成一閣,播住音樂,但唔會覺得好嘈,可以好舒服咁傾偈嘅地方。職員服務非常之好,一嚟到會首先俾杯水,落單嘅時候會Double check,非常細心。另外如果想玩桌球嘅可以排隊等,無需收費,飛鏢就$5一個人,有15局。Cocktail-Cuba libre 、Long Island 去到酒吧都一定要嗌返兩杯Cocktail先,唔飲酒嘅可嗌mocktail。餐廳酒種類非常之多,紅酒白酒Whisky,rum,gin,vodka,日本酒都有,如果一大班人開返一支都不錯

去到酒吧都一定要嗌返兩杯Cocktail先,唔飲酒嘅可嗌mocktail。餐廳酒種類非常之多,紅酒白酒Whisky,rum,gin,vodka,日本酒都有,如果一大班人開返一支都不錯。Cocktail種類非常齊全,Menu非常容易睇,種類分別清晰,仲有細字例番每種酒既成份,一定有野啱。

餐廳即叫即做,對住個open kitchen可以清楚望到廚師細心處理,主要食串燒,$20 -$50有一串,即叫即燒,上菜時仲係熱嘅,附近應該冇乜餐廳做到。

魚翅乾
送酒一流,味道有層次,又好𡁻,傾偈食住飲住一流。

芝麻雞翼
新鮮炸起嘅芝麻雞翼,有三隻㗎,非常香脆,雞翼醃得入味

蟹籽沙律
青瓜乾身,底層有沙律菜,份量非常多,沙律新鮮

奶黃鯛魚燒
超級好食嘅甜品,外脆內軟,奶黃唔會好甜,味道剛剛好

豚肉炒烏冬
幼細嘅烏冬,調味又層次之餘非常入味,份量多,仲好細心會跟返人數比相應嘅碗share,好食。

好正既串燒 bar,仲有波睇,一次過滿足晒食玩睇,已經book mark左,一定會一齊朋友再嚟盡興番晚
2023-05-25 26 浏览
#meloin @katachihk今晚在將軍澳新都城發現了一間又可以食嘢又有得玩嘅餐廳❤️❤️美式桌球、飛鏢機,可以盡情玩,邊食邊玩好過癮。仲有大電視可以睇波,又有Wi-Fi可以上網,好方便。💜兩款主食都好味道,鰻魚飯炒得香口粒粒分明,薯條即是要即炸,和風口味,即係章魚燒醬汁、芝麻等醬料,香脆可口。🔱鰻魚炒飯 $98 🔱和風薯條$58串燒是餐廳的特色食品,即叫即製非常新鮮。🍡燒菠蘿$38🍡青椒墨魚燒$48🍢安格斯牛柳$98🍡燒汁雞髀肉 $48🍢芥末雞髀肉 $48 雞髀肉非常嫩滑,味道調校得合適,青椒墨魚餅有驚喜,本身以為係煎釀三寶,估唔到可以做到咁出色。🍹Mix Berry Paradise 完全啱晒鍾意粉紅色的我,新鮮士多啤梨以及紅桑莓混入牛奶打製而成,非常之順滑,味道天然🍹Mojito 玩玩吓又口渴,可以叫多幾杯飲。酒的款式種類多樣化,搵玩一晚可以試返幾種。
#meloin @katachihk

🔱鰻魚炒飯 $98
🔱和風薯條$58

串燒是餐廳的特色食品,即叫即製非常新鮮。
🍡燒菠蘿$38
🍡青椒墨魚燒$48
🍢安格斯牛柳$98
🍡燒汁雞髀肉 $48
🍢芥末雞髀肉 $48

🍹Mix Berry Paradise
🍹Mojito

餐廳位於新都城,在寶琳站對面,位置好方便店內環境闊落,樓底都高,感覺舒適放鬆;餐廳有桌球枱、大電視、Wifi、鏢機等等,可以一邊睇波,一邊飲酒,好chill餐廳食物和酒的種類都很多且不貴,質素不錯;餐廳通宵營業又不限時,性價比十分高,無論拍拖或是成班朋友傾偈都很適合~食物都是即叫即整,串燒有質素有驚喜極上厚切牛舌$98: 牛舌厚身彈牙,牛味濃郁,肉汁豐富雞軟骨$38: 口感軟骨脆脆,味道濃郁雞皮串$46: 炸到金黃酥脆,口感也是脆卜卜豚肉荔枝卷$44: 五花肉入面包了荔枝,味道特別,油脂香和果香很夾很解膩豬頸肉$45: 條狀,肉質又嫩又滑,食落爽口韓國芝士年糕$20: 外層用紫菜包裹,內層芝士味濃郁,煙韌鬆脆日式豚肉炒飯$98炒飯色香味俱全,炒得乾身爽口,珍珠米粒粒分明,油份剛好不油膩;豚肉又嫩又juciy,加上紫菜、蔥粒和蛋碎,香口惹味和風牛肉湯烏冬$98牛肉是半生熟牛,牛質嫩滑爽口,牛味濃郁而烏冬滑溜彈牙,十分掛湯由於我與友人當日都生病了,bartender特意調了兩杯熱Mocktail($58/1),都是茶底,一杯是玫瑰茶,一杯是菊花茶~兩杯都十分健康養生📍形 (新都城中心) (
餐廳位於新都城,在寶琳站對面,位置好方便

食物都是即叫即整,串燒有質素有驚喜
極上厚切牛舌$98: 牛舌厚身彈牙,牛味濃郁,肉汁豐富
雞軟骨$38: 口感軟骨脆脆,味道濃郁
雞皮串$46: 炸到金黃酥脆,口感也是脆卜卜
豬頸肉$45: 條狀,肉質又嫩又滑,食落爽口

日式豚肉炒飯$98

和風牛肉湯烏冬$98
牛肉是半生熟牛,牛質嫩滑爽口,牛味濃郁
而烏冬滑溜彈牙,十分掛湯

2023-05-05 196 浏览
第一次約朋友到這新的餐廳食晚飯。整體上環境不錯,有桌球枱,大電視,播放音樂,很有酒吧feel。感覺上每碟食物份量略為細,三個人叫咗5個小吃和2個主食。推介可嘗試和風牛肉炒飯,飯炒得很"乾身",不油膩,質素可算有水準。結帳前餐廳侍應生話比八五折紿我們,也讓我們坐咗成三個鐘,感覺良好。三個人消費共534元,唔算太貴。

2023-05-03
  • 和風牛肉炒飯
2023-04-23 832 浏览
呢間日式串燒吧開正喺寶琳站對面商場, 樓底都高, 梳化位大部份都係側邊, 個位置會令到你放鬆. 打開menu, 啲串燒同酒嘅種類都幾多同唔貴, 而且餐廳唔限時又開通宵, 又有基本wifi, 同朋友坐到兩三點沒問題🌙 佢呢度仲有桌球枱同鏢機🎱🎯同埋大電視俾你哋通宵睇波⚽️, 真係一次過滿足哂食飲玩三個願望🤭串燒, 炸物同熱食都係即叫即整, 傾傾吓計好快就到. Mocktail推介Mixed Berry Paradise同Rose Garden, 串燒就雞頸肉同豚肉荔枝卷. 另外鰻魚炒飯係無諗過咁香口好食, 粒粒飯都沾滿鰻魚汁, 推介💛個人必食推介: Mocktail, 豚肉荔枝卷, 鰻魚炒飯返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)______________________________📍形 (新都城中心) (將軍澳)將軍澳貿業路8號新都城中心三期商場地下G35號舖 #instafood #instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatuide #drinkdrinkeateatguy #貿業路 #將軍澳 #寶琳 #新都城 #將軍澳美食 #寶琳美食 #川燒

返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)

將軍澳貿業路8號新都城中心三期商場地下G35號舖

#instafood #instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatuide #drinkdrinkeateatguy #貿業路 #將軍澳 #寶琳 #新都城 #將軍澳美食 #寶琳美食 #川燒 #重慶燒 #通宵營業 #kushiyaki #skewers #nightlifehk #happyhourhk #beerponghk #weekendvibes
#食好西 #DE新界篇
  • Mocktail
  • 鰻魚飯
  • 串燒
一入餐廳就見到有大大部電視可以睇波,仲有桌球枱、鏢機,有得食有得玩仲有酒飲,絕對係能夠一次過滿足食玩飲嘅串燒專門店,仲要係通宵營業又唔限時,想玩幾耐都得餐廳中間有個開放式廚房,可以睇到佢哋即叫即燒嘅串燒,同埋佢哋嘅串燒真係整得好出色,性價比又高,另外酒嘅種類都好多,價錢合理,不過今次同阿仔撐枱腳就叫咗兩杯mocktail扮下嘢🤭🍹 ᴘᴀssɪᴏɴ ғɪᴢᴢ $𝟻𝟾入面有百香果、红茶同soda,飲落酸甜開胃🍹 ᴍɪx ʙᴇʀʀʏ ᴘᴀʀᴀᴅɪsᴇ $𝟻𝟾賣相幾靚😍第一啖啜下啲cream🤤,入口啖啖🍓味,好香甜╰☆免治雞肉棒 $48 雞肉軟嫩彈牙,食完一串辛辣味唔夠喉,再嚟多串鹽燒👍🏻正😋╰☆燒茄子$58茄子🍆有我最鍾意嘅木魚絲,燒得軟腍,味道啱啱好╰☆雞脾肉串$48燒茄子$58|大蔥雞肉燒 $48揀咗燒汁味,雞脾肉啖啖肉,雞肉嫩滑juicy。大蔥唔單止唔會有辛辣, 而且甜甜地好好味🤤雞肉又嫩又滑揀咗兩款是日新鮮之選,好抵食,每款$68就有兩粒😋╰☆什菌牛油蒜香帶子|牛油蒜香生燒鮑魚 連埋牛油燒更香,帶子爽彈,鮑魚煙韌彈牙╰☆玉子燒 $40|日式炸餃子 $48 玉子燒鬆軟柔嫩既多汁又有口感
一入餐廳就見到有大大部電視可以睇波,
仲有桌球枱、

🍹 ᴘᴀssɪᴏɴ ғɪᴢᴢ $𝟻𝟾
入面有百香果、红茶同soda,飲落酸甜開胃

🍹 ᴍɪx ʙᴇʀʀʏ ᴘᴀʀᴀᴅɪsᴇ $𝟻𝟾
賣相幾靚😍第一啖啜下啲cream🤤,入口啖啖🍓味,好香甜

╰☆免治雞肉棒 $48
雞肉軟嫩彈牙,食完一串辛辣味唔夠喉,再嚟多串鹽燒👍🏻正😋

╰☆燒茄子$58
茄子🍆有我最鍾意嘅木魚絲,燒得軟腍,味道啱啱好

╰☆雞脾肉串$48燒茄子$58|大蔥雞肉燒 $48

揀咗兩款是日新鮮之選,好抵食,每款$68就有兩粒😋
╰☆什菌牛油蒜香帶子|牛油蒜香生燒鮑魚
連埋牛油燒更香,
帶子爽彈,
鮑魚煙韌彈牙

╰☆玉子燒 $40|日式炸餃子 $48
玉子燒鬆軟柔嫩既多汁又有口感,
甜甜地仲有濃郁嘅蛋香,餃子炸得香口酥脆,
內餡飽滿啖啖肉,正!

驚食串燒唔夠飽,佢哋仲有麵食選擇

╰☆手打稻庭烏冬 $68
烏冬滑溜彈牙,送串燒一流

2023-04-22 95 浏览
之前經過新都城成日見到呢間新開串燒酒吧居酒屋,今晚專誠過嚟食,非常滿意,即刻同大家開心share先😎 入咗去樓底高空間感十足,裝修好有型😎 座位闊落勁舒服,最適合拍拖傾偈或成班朋友一齊Gathering🤩 除咗有開放式廚房,仲有桌球枱,電視,飛鏢機等,又可以睇波飲酒,仲係24小時營業,超開心😍😍 餐牌選擇多,主食,串燒,小食,炸物,酒精飲品同特飲都有,真係好正值得一試👍👍🌟燒雞中亦串$48燒雞亦一向都係我至愛,皮脆肉嫩夠juicy😍🌟安格斯牛肉串$98安格斯牛肉有牛味,食落唔韌好正✌️🌟黑豚蘆筍卷$44黑豚蘆荀卷好高質,口感爽脆清甜,中和豬肉油膩感🤩🌟豚肉荔枝卷$44豚肉荔枝好夾,味道特別👍🌟青椒墨魚燒$48創意十足又好味😎🌟燒菠蘿$38燒菠蘿冇渣香甜👍🌟燒雞髀肉串(芥未)$48燒雞脾肉有驚喜,個人推介芥末味,好清新過癮🤭🌟吉列蝦$42🌟吉列蠔$48即叫即炸,熱辣辣上枱,送酒一流👍🌟牛油蒜香燒鮑魚$68鮑魚處理得好乾淨,入口鮮甜,牛油蒜香味唔濃烈,唔會搶咗鮑魚鮮味🤩🌟Sex on the beach$68🌟Sour apple frozen$58每人飲咗一杯Cocktail/ Mockt

🌟燒雞中亦串$48
燒雞亦一向都係我至愛,皮脆肉嫩夠juicy😍

🌟安格斯牛肉串$98
安格斯牛肉有牛味,食落唔韌好正✌️

🌟黑豚蘆筍卷$44
黑豚蘆荀卷好高質,口感爽脆清甜,中和豬肉油膩感🤩

🌟豚肉荔枝卷$44
豚肉荔枝好夾,味道特別👍

🌟青椒墨魚燒$48
創意十足又好味😎

🌟燒菠蘿$38
燒菠蘿冇渣香甜👍

🌟燒雞髀肉串(芥未)$48
燒雞脾肉有驚喜,個人推介芥末味,好清新過癮🤭

🌟吉列蝦$42
🌟吉列蠔$48
即叫即炸,熱辣辣上枱,送酒一流👍

🌟牛油蒜香燒鮑魚$68

🌟Sex on the beach$68
🌟Sour apple frozen$58
每人飲咗一杯Cocktail/ Mocktail,賣相精緻,做法正宗唔馬虎,味道酸甜有果香味🤩
2023-04-20
2023-04-21 46 浏览
我地點了:⭐大蔥雞肉燒⭐豚肉荔枝卷⭐豚肉蘆筍卷⭐鹽燒牛串幾款串燒都不錯,其中最有驚喜係豚肉荔枝燒。五花肉入面真係包了一粒荔枝,燒出黎反而不怪,五花肉油脂香包住juicy既荔枝,解膩帶水果香,好得意。雞肉串燒嫩滑,牛肉多汁⭐吉列蝦新鮮炸起,香脆熱辣⭐黑毛豚肉炒烏冬炒烏冬煙韌,裹上甜甜的燒汁,都幾好食⭐清酒煮青口湯頭鮮甜,清酒帶少少苦味,青口飽滿嫩滑⭐牛油蒜香生燒鮑魚牛油蒜香味不會太重,鮑魚嫩滑彈牙⭐熱情果梳打⭐青蘋果沙冰食得串燒當然要飲野。我地order了兩杯mocktail,青蘋果冰沙比較酸,適合不嗜甜的朋友仔;熱情果梳打清新,都唔錯餐廳最優勝既地方在地方真係好大,座位坐得非常舒服,又有唔同野玩,設有bar台同埋開放式廚房,還設有電視,Wifi,飛鏢機,桌球枱,有波睇,仲通宵營業,似食得日式美食既party room,想一大班朋友聚會玩樂又想食日本野同飲酒,可以bookmark下😋
我地點了:
⭐大蔥雞肉燒

⭐豚肉荔枝卷

⭐豚肉蘆筍卷

⭐鹽燒牛串

⭐吉列蝦

新鮮炸起,香脆熱辣
⭐黑毛豚肉炒烏冬

炒烏冬煙韌,裹上甜甜的燒汁,都幾好食
⭐清酒煮青口

湯頭鮮甜,清酒帶少少苦味,青口飽滿嫩滑
⭐牛油蒜香生燒鮑魚

牛油蒜香味不會太重,鮑魚嫩滑彈牙
⭐熱情果梳打
⭐青蘋果沙冰

位於寶琳站行2分鐘嘅路程新都城三期地下開咗間日本菜🇯🇵當天平日7pm去到餐廳都唔使點等位👍🏻餐廳勁闊落 有兩部大電視可以夜晚睇波飲酒傾吓計中庭位置可以打桌球🎱串燒種類都算多 唔夠飽嘅仲有好多款炒飯/麵酒水種類極多 總有一款啱你飲🌝🍄雞腎($48)雖然份量唔算太多 但係勝在佢夠Juicy爽口只係用咗基本調味胡椒同埋鹽👍🏻🍄芝士翠玉瓜($28)翠玉瓜唔會燒到太乾 好多汁唔會燶芝士夾咩都會好好味😋😋🍄牛油燒粟米($28)一上枱就聞到陣陣牛油香🌽串燒最緊要係火喉 做得岩岩好🫶🏻🍄燒雞泡魚($68)完全係佐酒小食get!燒到和暖 入口煙韌 會食到停唔到🤣差d想再嗌多碟🙉🙉仲有‼️通常酒吧都係送花生🥜呢到係送鱈魚乾 每枱一碟‼️🍄伊比利黑毛豚扒($98)份量唔算太多 不過勝在每塊都好多汁唔會燒到好似食緊豬肉乾咁😋🍄燒鮑魚($68)$68有兩隻‼️小妹個人黎講覺得算抵😀好細心已經幫我地除去內臟啲肉好林一啲都唔靭😌🍄鰻魚炒飯($98)熱辣辣香氣撲鼻 米飯粒粒分明仲要用咗珍珠米😚🫶🏻呢個飯炒得好好 完全唔油膩🍄Passion Fizz & Strawberry-Ginger Lemonade當晚嗌左呢兩款Mo
位於寶琳站行2分鐘嘅路程
新都城三期地下開咗間日本菜🇯🇵
當天平日7pm去到餐廳都唔使點等位👍🏻
餐廳勁闊落 有兩部大電視可以夜晚睇波飲酒傾吓計
中庭位置可以打桌球🎱
串燒種類都算多 唔夠飽嘅仲有好多款炒飯/麵
酒水種類極多 總有一款啱你飲🌝

🍄雞腎($48)
雖然份量唔算太多 但係勝在佢夠Juicy爽口
只係用咗基本調味胡椒同埋鹽👍🏻

🍄芝士翠玉瓜($28)
翠玉瓜唔會燒到太乾 好多汁唔會燶
芝士夾咩都會好好味😋😋

🍄牛油燒粟米($28)
一上枱就聞到陣陣牛油香🌽
串燒最緊要係火喉 做得岩岩好🫶🏻

🍄燒雞泡魚($68)
完全係佐酒小食get!
燒到和暖 入口煙韌 會食到停唔到🤣
差d想再嗌多碟🙉🙉
仲有‼️通常酒吧都係送花生🥜
呢到係送鱈魚乾 每枱一碟‼️

🍄伊比利黑毛豚扒($98)
份量唔算太多 不過勝在每塊都好多汁
唔會燒到好似食緊豬肉乾咁😋

🍄燒鮑魚($68)
$68有兩隻‼️小妹個人黎講覺得算抵😀
好細心已經幫我地除去內臟
啲肉好林一啲都唔靭😌

🍄鰻魚炒飯($98)
熱辣辣香氣撲鼻 米飯粒粒分明
仲要用咗珍珠米😚🫶🏻
呢個飯炒得好好 完全唔油膩

當晚嗌左呢兩款Mocktail🍸
唔係講笑 兩款都意外地好飲☺️

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

形 (新都城中心) (將軍澳)
⛳️將軍澳貿業路8號新都城中心三期商場地下G35號舖
餐廳位於新都城位置好方便 樓底好高空間感十足 座位好闊落坐得舒服又放鬆👍🏻設有幾部大電視可以睇波⚽️又有電子飛鏢機🎯同桌球枱🎱仲系通宵營業可以慢慢坐 好適合一大班朋友來聚會😬因為食物選擇太多 見有二人套餐定價合理 款式又豐富 不用想就揀了😍估不到食物質素有驚喜 🔹復活節精選套餐 $588✨前菜沙律前菜有醃漬牛蒡同日式味付帶子裙邊好好食😋沙律菜新鮮🥗加了黑醋酸甜開胃✨香煎比目魚比目魚賣相煎得好靚🐟魚扒骨少啖啖肉 煎得香脆細嫩🍋仲可以擠點檸檬提鮮去腥✨串燒拼盤牛舌|免治雞肉棒|豬頸肉|鮮冬菇串燒好有質素有驚喜😍份量多沒想到是每人各4串的🍢最中意牛舌夠厚身 牛味濃郁肉汁豐富 免治雞肉棒都好好食 帶有軟骨脆脆的口感 沾上金黃色的生蛋黃更滑嫩鮮甜✨雜菌炒帶子擺盤好有心思👍🏻整體沒有過多的調味🍄炒菇菌獨特的香氣更能帶出帶子的鮮甜味✨鰻魚炒飯炒飯色香味俱全又足料🤤調味剛好吵得乾身 用上珍珠米飯粒飽滿🍚口感糯糯的✨甜品水果抹茶寒天甜味適中 口感挺特別的 哈蜜瓜已經切塊好貼心 整體比較健康解膩的甜品也不錯✨飲品酒的選擇有很多 而且價錢合理 試了有酒精跟沒有的各一杯都覺得好味加上賣相好靚 好適合打卡🥰🔸Pi

🔹復活節精選套餐 $588

鰻魚炒飯

甜品水果

✨飲品
🔸Pina Colada $68
一款經典的甜雞尾酒 蘭姆酒作酒底🥥濃濃的椰香味加上菠蘿口味清甜🍍不會太苦澀 好適合女仔飲
Pina Colada

🔹Mix Berry Paradise $58
沒有酒精好好飲的一款😍粉色的雜莓奶昔好吸睛 質地有點沙冰的顆粒感🍧草莓紅桑莓加入牛奶忌廉打成🥛清涼夠香甜
Mix Berry Paradise

香煎比目魚
串燒拼盤
免治雞肉棒
雜菌炒帶子
鰻魚炒飯
Pina Colada
Mix Berry Paradise
Happy Hour Time🍺🍶🥃🍷🍸🍹🥂🍾💫..一間集酒吧 & 餐廳於一身,設有桌球枱可篤波 & 錠飛鏢,仲可以睇波⚽️,亦播住輕快流行歌,成個感覺好chill,好岩同朋友黎聚一聚。餐廳好新滿有空間感,以開放式廚房製作,即叫即燒🍢,食物有驚喜有一定水準!推薦食串燒類款款都唔錯呢。串燒類:伊比利黑毛豚扒 (汁燒) $98 🐽 肉味濃亦柔軟;牛仔骨肉 (汁燒) $88 & 牛舌芯 $68 有口感亦有肉汁💦;豚肉荔枝卷 (鹽燒) $44 & 豚肉蘆筍卷 $44 一咸一甜各有滋味,荔枝味道更特出,較有驚喜呢。小食類:雞皮餃子 $58 外皮用上雞皮,煙煙韌韌口感特別可一試,吉列蠔 $48 粉漿不厚亦炸得香脆,蠔身不大但肥美。最後來個主食,鰻魚炒飯 $98 飯粒沾滿鰻魚汁帶香甜,加上紫菜碎 & 蛋碎滿和風,又香口。整體質素不錯,下次再來!..×××××ש將軍澳貿業路8號新都城中心三期商場地下G35號舖..

Happy Hour Time🍺🍶🥃🍷🍸🍹🥂🍾💫

牛仔骨肉 (汁燒) $88 &

牛舌芯 $68 有口感亦有肉汁💦;

吉列蠔 $48 粉漿不厚亦炸得香脆,蠔身不大但肥美。

×××[形 -Katachi Bar & Kushiyaki]×××