2022-05-13 64 浏览
旺角出名美食多去完朗豪坊睇戲一出嚟行過對面就見到有水牌推廣呢間串燒店,扶手電梯直上由門口望入去見到地方寬敞,整齊乾淨而且仲有落地玻璃已經覺得好舒服入面見到有標機同埋桌球枱,可供食客隨時玩樂,入面仲有一部大電視同朋友一齊睇波就最好不過仲可以慢慢品嚐各類型嘅美酒🍷未食之前環境我已經比滿分,串燒當然要試一試先知道竟然沒有令我失望,同朋友談天嘅地方最適合,下次我都會再嚟過-免治雞肉軟骨棒$18,肉質非常林身,味道很好,口感仲非常不錯,剛剛炸起熱辣辣- 鰻魚炒飯$52, 炒飯味道足夠,米飯粒粒分明非常惹味份量雖然不太多,但加埋其他嘅串燒就已經好飽-串燒午餐肉$16,知道大家平時都有食開午餐肉作為早餐,但今日嘅串燒唔餐肉就不同午餐肉切到非常厚身,燒到外皮非常脆,上面再加有孜然粉嘅味道食落味道更加出眾-燒生蠔( 2 隻)$65 , 生蠔size尚算不錯👍🏻上面鋪滿左非常多嘅蒜頭粒仲有好香嘅牛油味生蠔完全唔腥仲有好清甜嘅海鮮味燒完出嚟依然唔乾身燒豆卜$9,味道雖然清淡但口感一流,燒到外面香脆有輕微焦香嘅味道,鍾意食香口嘢嘅朋友就一定要試吓-豬大腸$25,香脆可口,燒完嘅豬大腸食入口完全不肥膩做到豬腸嘅
旺角出名美食多
由門口望入去
見到地方寬敞,整齊乾淨
而且仲有落地玻璃
已經覺得好舒服
竟然沒有令我失望,同朋友談天嘅地方最適合,下次我都會再嚟過

- 鰻魚炒飯$52, 炒飯味道足夠,米飯粒粒分明非常惹味
份量雖然不太多,但加埋其他嘅串燒就已經好飽
午餐肉切到非常厚身,燒到外皮非常脆,上面再加有孜然粉嘅味道
食落味道更加出眾
-燒生蠔( 2 隻)$65 ,
生蠔size尚算不錯👍🏻上面鋪滿左非常多嘅蒜頭粒
仲有好香嘅牛油味
生蠔完全唔腥
仲有好清甜嘅海鮮味
燒完出嚟依然唔乾身

燒豆卜$9,味道雖然清淡
但口感一流,燒到外面香脆
有輕微焦香嘅味道,鍾意食香口嘢嘅朋友就一定要試吓

-豬大腸$25,香脆可口,燒完嘅豬大腸食入口完全不肥膩
做到豬腸嘅外皮非常脆,食過返尋味真係要再叫多一串

我本身係一個唔鍾意飲酒嘅人,所以今日叫咗杯果汁,
cranberry juice $38, 有好香濃嘅奶味,上面鋪滿士多啤梨同埋藍莓嘅新鮮果肉粒,令到外觀更加吸引
味道好清甜
有好香嘅果肉味
,健康之選

2022-05-13 359 浏览
90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|🇭🇰hkfoodie🍽️(👦)自稱三星米芝蓮食評家(🐥)自稱拉麵沾麵專家👉 主打不專業食評🍽️👉 快閃飲食著數🤑____________👉 不專業食評🍽️.【豬頸肉 】HK$22【生蠔 / 2隻】HK$65【秋刀魚】HK$28【牛舌】HK$16【雞全翼】 HK$20【金菇肥牛卷】 HK$18【魷魚鬚】 HK$18【原條燒茄子】 HK$38【Blue Hawaii / Happy Hour】 HK$58【Mojito / Happy Hour】 HK$58.(👦) 👦先講下餐廳環境啦,餐廳裝修走型格風,環境很舒適✨✨ 飲酒傾偈好地方,食物質素唔錯,串燒口味可以揀香辣同麻辣😃😃 唔食得辣嘅朋友都仲有原味可以選擇,合共三種口味,餐廳主打四川串燒,落單之後新鮮食材即叫即燒👍👍 .餐廳食物menu選擇算多,而酒類飲品會再多d🌟🌟 今次👦會集中先講下串燒,上面條list係👦🐥食過既串燒😍😍 🧒個人比較喜歡金菇肥牛卷同魷魚鬚😋😋 串燒煮法再配上麻辣更加入味,重口味朋友一定會喜歡!.整體份量就要按自己食量計啦,👦覺得女仔就應該夠飽,CP值Ok啦✨ 經過既朋友仔可以留意下🥰🥰
90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|🇭🇰hkfoodie🍽️
【金菇肥牛卷】 HK$18
【魷魚鬚】 HK$18
【原條燒茄子】 HK$38
【Mojito / Happy Hour】 HK$58
整體份量就要按自己食量計啦,👦覺得女仔就應該夠飽,CP值Ok啦✨ 經過既朋友仔可以留意下🥰🥰 就算唔鍾意食串燒嘅朋友都可以收工過嚟Happy Hours飲杯酒chill下👍👍
👦總分評價:⭐⭐⭐(3/5)
--- 食物:⭐⭐⭐(3/5)
--- 性價比:⭐⭐⭐(3/5)
--- 服務:⭐⭐⭐(3/5)
--- 環境:⭐⭐⭐⭐(4/5)
____________