2023-04-13 141 浏览
FD推薦咗旺角一間串燒店,話坐得闊落,啱啱好有FD黎咗香港要揾地方吹水,咁試試啦。店鋪裝修得幾唔錯,真係好大,2個人安排咗超大卡位,坐得好舒服。串燒店提供Mocktail都係第一次見。Rose Garden,顏色好特別,飲落玫瑰味同蘋果味都好重,好清爽。Mix Berry paradise,原來似smoothie,唔會好酸,都係好清爽。雞翼2只,皮燒到脆啵啵,少少辣椒粉調味,好味。免治雞肉串,好少係串燒店食到,雞肉串好Q彈,唔錯。臺灣腸燒到皮炸開,內裡仲爆曬汁水,OK。羊肉同魷魚須,火候掌控唔錯,都好嫩。新鮮扇貝2只,扇貝一定要搭配蒜蓉一齊燒。燒貝好大一隻,肉好飽滿,食落好鮮甜。鯖魚,估唔到上咗半條鯖魚。鯖魚燒到皮好脆,肉唔柴,店家應該比多片檸檬,更能食到鯖魚鮮甜。豬五花腩同牛舌,燒得啱啱好,唔會好硬,食落好爽口。金菇肥牛卷,串燒必叫,肥牛燒完好香口,好味。焗蒜蓉雜菜,點都要叫碟菜食下,蒜蓉同菜好夾,雜菜食落好鮮甜。哩間串燒口味唔會好重,偏日式風味,唔錯,價格都合理,抵食。食完同FD一路吹水2個鐘,都冇趕我地走,係香港都幾少見下。睇到佢地仲提供鏢機同桌球枱,下次同事聚會又多一個選擇啦。
串燒店提供Mocktail都係第一次見。
雞翼2只,皮燒到脆啵啵,少少辣椒粉調味,好味。
免治雞肉串,好少係串燒店食到,雞肉串好Q彈,唔錯。
豬五花腩同牛舌,燒得啱啱好,唔會好硬,食落好爽口。
金菇肥牛卷,串燒必叫,肥牛燒完好香口,好味。
2023-04-12
  • 焗蒜蓉雜菜
  • 金菇肥牛卷
  • 雞翼
2023-04-12 25 浏览
依間串燒店好啱一班friend一齊黎食,座位寬敞之餘,仲要係坐幾耐都得🤩🤩,間串燒店仲要係通宵營業,坐耐啲同friend傾計都得。芝麻雞翼好值得試🤤,外皮烤得好香脆,同埋雞翼啲肉質好嫩滑。和牛都好好食😋,唔會烤得太乾身,有肉汁嘅和牛。雞肉炒烏冬雖然等左有啲耐先有得食,但啲烏冬幾好食,好彈牙😍😍,我覺得似係手打嘅烏冬。芝士雞肉丸入面啲芝士好流心🤤芝士控要叫黎試下。我地叫左一杯cocktail同一杯mocktail,cocktail同mocktail選擇好多,我地揀左好耐,仲要問埋bartender先揀到飲咩🤣。🍽一口和牛: HK $52🍽️免治雞肉串:HK $24🍽️豬頸肉:HK $30🍽️台灣腸:HK $22🍽️雞肉炒烏冬:HK $82🍽️烤芝士雞肉丸:HK $42🍽️芝麻雞翼(2隻): HK $32

芝麻雞翼好值得試🤤,外皮烤得好香脆,同埋雞翼啲肉質好嫩滑。

和牛都好好食😋,唔會烤得太乾身,有肉汁嘅和牛。

芝士雞肉丸入面啲芝士好流心🤤芝士控要叫黎試下。

🍽一口和牛: HK $52
🍽️免治雞肉串:HK $24
🍽️豬頸肉:HK $30
🍽️台灣腸:HK $22
🍽️雞肉炒烏冬:HK $82
🍽️烤芝士雞肉丸:HK $42
🍽️芝麻雞翼(2隻): HK $32
2023-04-08 34 浏览
今日去旺角食串燒,Katachi,餐廳位於旺角朗豪坊對面商場,地點非常便利,餐廳裝修高級企理,枱與枱嘅距離好足夠,坐得好舒服。串燒種類非常多,價錢亦算合理,仲有好多雞尾酒選擇。-牛仔骨牛肉味濃郁,唔會燒得太熟,有肉汁,口感味道調味都剛剛好,牛肉粉嫩粉嫩,算係好出色。-燒粟米粟米非常甜,輕輕燒過之後更加鮮甜可口。-燒牛舌牛舌厚切,牛肉味都係非常濃郁,有咬口,調味恰到好處,有效提升牛舌香口的味道。-燒虎蝦虎蝦非常大隻,肉質鮮甜美味可口,咁大隻苦夏一般都係雪藏,但係佢解凍技術幾好,肉質唔會話霉霉爛爛,非常彈牙。-燒免治雞肉棒免治雞肉棒口感好好食,燒完之後仲有豐富嘅肉汁,唔會單單係食雞肉咁單調。-評分 : 6.5/10
牛仔骨
燒粟米
粟米非常甜,輕輕燒過之後更加鮮甜可口。
燒牛舌
燒虎蝦
燒免治雞肉棒
評分 : 6.5/10
前2日發現左一間位於旺角既酒吧🍻🍢果到空間感十足,有串燒食、有cocktails飲、有得擲飛鏢同篤波。仲有個大電視可以睇波。重點佢仲要開通宵,無時無刻想同朋友聚下都唔係問題。當晚仲有人係到慶祝生日,係到開party真係可以容納到好多人。我地8點去到仲有happy hour (until 9pm)。啲酒既種類都幾多,cocktails都係$68一杯,好抵飲。難得仲有我最近好愛既pina colada👍🏻果到主要食串燒既,野食選擇都多,而且全部價錢都好平。口味有得揀唔辣、香辣或者麻辣,加埋孜然粉真係幾惹味。就咁飲下酒、食下野、篤下波、吹下水咁就過左幾粒鐘,下次可以再黎!🍢🍻🍢🍻🍢🍻🍢🍻🍢🍻CocktailsPina Colada $68Long Island $68菠蘿 $20燒賣(4粒) $19雞肉腸 $20牛舌 $30豬五花腩 $30免治雞肉棒 $24雞翼(2隻) $24原條燒茄子 $49金菇肥牛卷 $32風味魷魚鬚 $52炸池魚 $42芝麻雞翼(2隻) $32炸雞件 $42
前2日發現左一間位於旺角既酒吧🍻🍢

風味魷魚鬚 $52

炸池魚 $42

芝麻雞翼(2隻) $32
炸雞件 $42
位於旺角文華商場3樓的「形 Katachi Bar & Restaurant」,係一間隱世高質的摩登串燒居酒屋🏮店內裝修時尚,樓底極高,空間感寬廣十足;以日本直送材料,主打自家香口川味串燒,三五知己輕談淺酌的最佳選擇豬頸肉肥美的豬頸肉,燒到外脆內軟,肉味濃郁燒牛脷牛脷厚薄適中,燒烤時間控制得剛剛好,頗肥美,富油脂香雞軟骨香脆可口的雞軟骨,鹹香滋味,作為佐酒小食一流翠玉瓜新鮮碧綠的翠玉瓜,鮮嫩多汁,有助平衡串燒啖啖肉嘅油膩燒羊肉半肥瘦的羊肉粒,帶點羊肉羶香,加咗少少川味辣粉一齊燒,更添美味酥炸墨魚咀 & 炸芝麻雞翼新鮮墨魚咀炸得酥脆可口,充滿彈性,口感豐富,沾上和風蛋黃醬會更加好味!芝麻雞翼炸得好香口,入口微辣,啖啖肉,勁好食鹽燒油甘魚鮫油甘魚鮫以簡單鹽燒,外皮微脆,內裏保留魚肉的原汁原味,好高質哦燒白鱔肥美的燒白鱔,皮脆肉嫩,滿有魚鮮味,正呀金菇肥牛卷薄切肥牛充滿肉香及肉汁,金菇吸滿晒肥牛嘅精華,必食之選燒菠蘿選用新鮮菠蘿,清甜又多汁,充滿果甜香Passion Fizz以新鮮熱情果、紅茶及梳打水調配而成,甜度適中,清新味蕾

豬頸肉

肥美的豬頸肉,燒到外脆內軟,肉味濃郁

燒牛脷

牛脷厚薄適中,燒烤時間控制得剛剛好,頗肥美,富油脂香

雞軟骨

香脆可口的雞軟骨,鹹香滋味,作為佐酒小食一流

翠玉瓜

新鮮碧綠的翠玉瓜,鮮嫩多汁,有助平衡串燒啖啖肉嘅油膩

燒羊肉

酥炸墨魚咀 & 炸芝麻雞翼

燒白鱔

肥美的燒白鱔,皮脆肉嫩,滿有魚鮮味,正呀

金菇肥牛卷

薄切肥牛充滿肉香及肉汁,金菇吸滿晒肥牛嘅精華,必食之選

燒菠蘿

選用新鮮菠蘿,清甜又多汁,充滿果甜香

Passion Fizz

以新鮮熱情果、紅茶及梳打水調配而成,甜度適中,清新味蕾
2023-04-02 76 浏览
原來朗豪坊對面都有間串燒酒吧,開通宵,任坐,岩曬相同朋友吹耐啲水,環境都幾唔錯,大大間,一入到去勁大個Mon 播緊mv,如果睇波應該一流,仲有得督波同埋飛鏢機。呢到主力串燒同飲下酒,串燒款式都多,價錢唔貴,cocktails 同mocktails都多款。串燒最平廿幾蚊,呢餐當正餐加飲下野,所以都叫左唔少野食。特式炸薯條$42係面有沙律醬同茄汁,作為小食唔錯。串燒邊面燒茄子(推薦)$49和燒韭菜$20都幾不錯,茄子的口感軟綿,韭菜的味道爽口,少少辣,幾惹味。豬五花腩$30和豬頸肉(推薦)$30,都唔會燒到好韌,肉質鮮嫩多汁,味道濃郁,好食。蒜蓉牛油焗蜆,雖然偏細隻,但都鮮味無沙,而且焗嘅牛油同蒜味都好香。燒魷魚都好好味,魷魚嘅口感好彈牙,而且燒得剛好,唔會太硬或太腍。雞泡魚乾$62同金菇肥牛卷$32都好特別,雞泡魚乾鮮甜,再脆多少少就更好。而金菇肥牛卷嘅肥牛比想像中好嫩滑,金菇嘅口感亦好豐富。酒Pina Colada (推薦)$88入面有用到新鮮嘅菠蘿,鮮甜多汁,口感豐富。椰漿味濃,奶香味道十分突出,令整個飲品更加香滑。再加上朗姆酒帶出一股微妙的果香,令味道更加豐富,飲落去非常清新怡人。

串燒最平廿幾蚊,呢餐當正餐加飲下野,所以都叫左唔少野食。
特式炸薯條$42
係面有沙律醬同茄汁,作為小食唔錯。

串燒邊面

而金菇肥牛卷嘅肥牛比想像中好嫩滑,金菇嘅口感亦好豐富。

Pina Colada (推薦)$88

Blue Hawaii $88
味道香甜,配搭得宜,加上藍色的顏色,靚靚地,是一杯岩擺打卡既飲品,值得一試。
兩杯都偏甜同果味重,好易入口,大大杯。

總括而言,串燒酒吧嘅食物質素高,款式多,性價比高,值得一試。

店舖:形Katachi Bar &Restaurant
地址:旺角砵蘭街 240-244號文華
商場3樓

2023-03-27
#TGIF 當然要飲返杯chill吓🍻今次朋友帶咗小編去個好地方😎地點夠哂方便👍🏻 #朗豪城 對面嘅 #文華商場即係 #Neway 隔離仲要剛剛好俾我地捉緊到 #HappyHour 🤭🤭#SourAppleFrozen $58簡單嚟緊係青蘋果🍏沙冰🍧但係由Apple Juice mixed Lemon Juice所以偏甜 夠fresh #VirginColada $58Pineapple Juice 加上椰奶同牛奶奶味重得嚟帶出點點椰子味而且加上有soda 帶出菠蘿味嘅after taste佢地嘅食物以 #日式串燒 為主 再加上一啲小食(由左至右)#雞皮 2串 $32 燒到好脆 正👍🏼 #必食推介 #魷魚鬚 $28雖然幼咗啲😅但好彈牙 又唔乾身個人覺得開心過炸魷魚鬚#牛肉 $26唔乾身 keep到juicy #必食推介#雞肉 $24肉質ok 不過小編鍾意泰式果款 大啖肉會滿足啲🤭#翠玉瓜 $20唔乾得嚟 亦唔會燒到夠瓜腍哂 keep到個水份#燒菠蘿 $20外脆 但本身菠蘿唔夠甜😂#豬五花腩 $30唔錯👍🏼 肉質嫩嫩地 肥瘦比例👌🏼#一口和牛 $52有三粒 夠肉汁 不過好似揀牛肉性價比高

#TGIF 當然要飲返杯chill吓🍻

火候控制得唔錯 而且好香牛油味
食落juicy得嚟又夠蒜蓉👍🏼

最正係邊食野 邊播嘅歌都好啱聲
食飽飽仲可以過呢一邊玩 有大大張波枱 同 幾部鏢機
真係一次過滿足哂食、玩、飲
之後仲可以上嚟有大電視睇波

#形 #Katachi #旺角美食 #香港品牌 #飛鏢 #川燒 #重慶燒 #通宵營業
2023-03-29
Sour Apple Frozen
Virgin Colada
原條燒茄子
風味魷魚鬚  +  酥炸墨魚嘴
  • 酥炸墨魚咀
2023-04-01 72 浏览
收工同好耐無見嘅朋友聚一聚🍻,嚟咗呢間好闊落好舒服嘅餐廳~呢度有好多酒類同串燒提供🍢~但個氣氛又唔會好似bar咁較暗同侷促~啱晒同朋友嚟傾下偈🗣~忌廉薯餅新鮮熱辣炸好上檯好香脆🥔,切開仲有軟心流出嚟~用嚟做前菜送酒真係唔錯~每次食串燒都要食牛舌👅~呢個唔算厚切,所以略乾,但都有牛舌嘅油脂香味~呢個雞翼燒到外皮卜卜脆,只係有少少鹽調味已經好好食🧂~啱去完台灣就想念台灣嘢🙈~因為台灣腸本身油份比較多,所以好香,外皮亦燒到有啲焦香🔥~雖然金菇肥牛卷好易整,但唔係好多串燒店有做~其實好簡單嘅金菇同肥牛配搭🐮,加上燒香咗少少舊肥牛係好正嘅~呢個原條茄子有啲孜然味好香濃,而且啲肉燒得軟熟又多汁🍆~個鰻魚炒飯都幾大碟🍛,而且入面都有足料鰻魚粒~加埋饅魚醬甜甜地嘅味道,我同朋友仔都不停添飯🤭~收工摸杯底當然要叫返杯cocktail🍹,佢呢度款式多,價錢又ok~好多經典款傾都有,例如我呢杯以Tequila做底嘅Margarita🍸~唔會太刺激,但又有好香嘅酒味~朋友唔飲酒就叫咗mocktail~呢度好多mocktail都係classic cockctail嘅無酒精版本,比較估到係咩味~唔用酒就轉咗sod
收工同好耐無見嘅朋友聚一聚🍻,嚟咗呢間好闊落好舒服嘅餐廳~
呢度有好多酒類同串燒提供🍢~
但個氣氛又唔會好似bar咁較暗同侷促~
啱晒同朋友嚟傾下偈🗣~

忌廉薯餅新鮮熱辣炸好上檯好香脆🥔,切開仲有軟心流出嚟~
忌廉薯餅

用嚟做前菜送酒真係唔錯~
忌廉薯餅

每次食串燒都要食牛舌👅~
呢個唔算厚切,所以略乾,但都有牛舌嘅油脂香味~
呢個雞翼燒到外皮卜卜脆,只係有少少鹽調味已經好好食🧂~

啱去完台灣就想念台灣嘢🙈~

因為台灣腸本身油份比較多,所以好香,外皮亦燒到有啲焦香🔥~
雖然金菇肥牛卷好易整,但唔係好多串燒店有做~
串燒

呢個原條茄子有啲孜然味好香濃,而且啲肉燒得軟熟又多汁🍆~
燒茄子

個鰻魚炒飯都幾大碟🍛,而且入面都有足料鰻魚粒~

加埋饅魚醬甜甜地嘅味道,我同朋友仔都不停添飯🤭~
鰻魚炒飯

唔會太刺激,但又有好香嘅酒味~
朋友唔飲酒就叫咗mocktail~

唔用酒就轉咗soda🥤,一樣咁清新咁fresh🌱~
Margarita

呢度除咗cocktail選擇多,串燒選擇都多,而且好抵食👍~
場內仲有飛鏢機同桌球可以玩,想同一班朋友嚟飲酒坐耐啲都無問題💯~

2023-03-27
串燒
鰻魚炒飯
Margarita
  • 牛舌
  • 金菇肥牛卷
2023-03-30 20 浏览
雜莓奶昔Mix berry paradise 🍹🍓 $78粉紅色嘅雜莓奶昔望落去好吸睛✨,用新鮮嘅士多啤梨、紅桑子、牛奶🥛同忌廉融合而成,口感順滑,味道天然唔會太甜,旁邊仲有幾粒藍莓🫐襯托,健康又好飲👍🏻Wagyu beef cubes 🥩 一口和牛 $52Chitterlings 豬大腸 $30Mutton 羊肉 🐑 $28Beef 牛肉 $26Chicken 🍗 雞肉 $24Nankotsu Tsukune 免治雞肉串 $24餐廳嘅串燒一直都好出名,今次叫咗幾款牛肉、雞肉、羊肉串,濃郁香草味嘅羊肉串識落一啲都唔蘇,而一口和牛口感唔煙韌,燒嘅時間控制得啱啱好🔥,個人最鍾意免治雞肉串,口感軟綿,而且外皮燒到香脆Eel udon noodles 🐟🍜 鰻魚炒烏冬 $86性價比高嘅鰻魚炒烏冬主要用日式大阪燒醬汁來炒,裏面嘅配菜主要有鰻魚、蔬菜🌿同冬菇,大大啲份量好足,而且稻庭烏冬嘅口感彈牙,味道又唔會太鹹,幾值得推介🤤Chinese chives 韭菜 $20King oyster mushrooms 🍄 雞髀菇 $20Okra 秋葵 $16一大片嘅燒韭菜望落去好吸引,食落去鮮嫩韭菜唔會
雜莓奶昔Mix berry paradise 🍹🍓 $78

Nankotsu Tsukune 免治雞肉串 $24

Eel udon noodles 🐟🍜 鰻魚炒烏冬 $86

Chinese chives 韭菜 $20
Okra 秋葵 $16
一大片嘅燒韭菜望落去好吸引,食落去鮮嫩韭菜唔會太老,而雞髀菇燒完之後外皮焦焦地而裏面同樣咁juicy 😋,所有燒物少少辣味道都唔錯啊!

Baby cabbage 🥬 娃娃菜 $20
Corn 粟米 🌽 $16
Baked vegetables with garlic 焗蒜蓉雜菜 🧄 $46
大碟嘅焗蒜蓉雜菜裏面主要有娃娃菜同菜心,用七味粉、牛油🧈同大量蒜蓉來焗簡單得來味道已經夠,而燒粟米充滿牛油香,唔會太窿,食完之後好滿足
2023-03-30 12 浏览
放工諗住搵個地方同同事傾下計,就搵咗呢間食串燒店試吓~地方好大,枱與枱之間有一段距離,如果多朋友仲有間大房,獨立玩。出面仲放咗兩部掟飛標機,桌球枱,食完野可以玩。因為第二日仲要返工就冇嗌到酒,叫咗杯mock tail- mix berry paradise ,真係幾好飲,酸酸甜甜,勁夾啲串燒,睇返啲價錢啲酒都唔會話好貴,種類都好多。串燒我哋都試咗唔少~燒茄子🍆超推薦,佢哋係用咗炸蒜勁香口,勁入味~燒魷魚鬚鐘意佢個汁,帶甜味,好惹味~燒豬大腸燒完仲好有彈性,唔乾~雞翼~雞軟骨調味好味😋~雞皮燒到乾身,好似英國零食炸豬皮,食到雞油香~炸蠔炸得好好👍🏻 一啲都唔油,仲會爆汁呢間啲串燒好啱我口味,仲開通宵唔限時嘅,想玩到幾夜都得,下次睇波再嚟玩🤣
放工諗住搵個地方同同事傾下計,就搵咗呢間食串燒店試吓~

出面仲放咗兩部掟飛標機,桌球枱,食完野可以玩。

串燒我哋都試咗唔少

~燒茄子🍆
超推薦,佢哋係用咗炸蒜勁香口,勁入味
~燒魷魚鬚
鐘意佢個汁,帶甜味,好惹味
~燒豬大腸
燒完仲好有彈性,唔乾
~雞翼
~雞軟骨
調味好味😋
~雞皮
燒到乾身,好似英國零食炸豬皮,食到雞油香
~炸蠔
炸得好好👍🏻 一啲都唔油,仲會爆汁

2023-03-28 23 浏览
好味 #小食 分享朋友介紹我嚟這間好特色chill爆串燒店,又是一間酒吧,好多種酒類,價錢也合理,係通宵營業的,又好坐無限時,我哋一路傾計一路食,好暢快😁串燒即燒出來熱辣辣好味道, 仲有電視波睇,有Wifi ,又有玩鏢機和桌球,真係好開心,一次過滿足食玩飲的串燒專門店,性價比好高啊😁👏串燒可揀麻辣或香辣,和大小辣,我哋要了小香辣😋肉類串燒~牛肉 $26~雞肉 $24肉類燒得香口,保持肉汁,不鞋口😋海鮮~鹽燒油甘魚餃 $112~燒白鱔 $62魚餃和白鱔,燒得皮香脆,魚肉鮮嫩,油脂好香~大虎蝦 $30~魷魚鬚 $28蔬菜~原條燒茄子 $49茄子上面舖滿脆蒜容,加埋淋身嘅茄子肉,好嘢味~翠玉瓜 $20~菠蘿 $20~秋葵 $16佐酒炸物~風味魷魚鬚 $52薄薄粉漿,酥香脆口,好滋味~Apple Juicy $38~Grasshopper $68加一服務600/2人形(文華商場)Katachi Bar & Kushiyaki (MPM Plaza)旺角缽蘭街240-244號文華商場三樓
好味 #小食 分享

串燒即燒出來熱辣辣好味道,
仲有電視波睇,有Wifi ,
串燒可揀麻辣或香辣,和大小辣,我哋要了小香辣😋

肉類串燒
~牛肉 $26
~雞肉 $24
肉類燒得香口,保持肉汁,不鞋口😋
海鮮
~鹽燒油甘魚餃 $112
~燒白鱔 $62
魚餃和白鱔,燒得皮香脆,魚肉鮮嫩,油脂好香
~大虎蝦 $30
~魷魚鬚 $28
蔬菜
~原條燒茄子 $49
茄子上面舖滿脆蒜容,加埋淋身嘅茄子肉,好嘢味
~翠玉瓜 $20
~菠蘿 $20
~秋葵 $16

佐酒炸物
~風味魷魚鬚 $52
薄薄粉漿,酥香脆口,好滋味

~Apple Juicy $38
~Grasshopper $68

加一服務
600/2人
形(文華商場)
旺角缽蘭街240-244號文華商場三樓
2023-03-26 12 浏览
今晚放工約咗朋友食飯,大家都想食串燒又想傾下計,上網搵到呢間酒吧餐廳有得食串燒又唔限時,仲係通宵營業👍🏻一於去食啦😆一入到去見到好大個電視同好大嘅酒櫃,仲好多款嘅酒添。而隔離仲有鏢機、桌球枱!見到餐牌,cocktail 同其他酒又唔貴,好想飲返杯,但係大家聽日仲要返工,所以叫咗Mocktail: sour apple frozen,rose garden 。sour apple frozen 好靚,用一片片嘅青蘋果圍住中間青蘋果沙冰。飲落酸酸甜甜,好香蘋果味😋 Rose garden 好似冰藍嘅海洋😍 酸酸甜甜帶有一陣陣嘅玫瑰味☺️而串燒我地叫咗牛舌、羊架、燒茄子、雞翼、一口牛、煙肉腸仔卷、牛仔骨。所有串燒都可以選擇要唔要辣。每款都好味,而我個人最鍾意嘅係牛舌、羊架、燒茄子同煙肉腸仔卷😋牛舌厚身又爽口!羊架肉質嫩又好香羊味 😍燒茄子好大件!上面鋪滿好多蒜,又有孜然粉好香又惹味😋!煙肉腸仔卷,真係絕配👍🏻咸香咸香😋另外,我地叫咗鰻魚炒烏冬,除咗鰻魚,入面仲有菇、菜,都好多料添。鰻魚肥美而烏冬彈牙煙靭👍🏻😋呢間酒吧餐廳串燒幾好味,同埋真係坐得舒服,好啱傾計chill 下,又冇限時👍🏻真係性價

Sour Apple Frozen  ,  Rose  Garden

羊架

鰻魚炒烏冬

呢間酒吧餐廳串燒幾好味,同埋真係坐得舒服,好啱傾計chill 下,又冇限時👍🏻真係性價比高!下次會再同朋友黎chill下呀😆
羊架
鰻魚炒烏冬
2023-03-26 90 浏览
近排嘅食肆都好早關門,夜夜哋想食下野,試左一間通宵營業,主打串燒嘅酒吧,sofa位好舒服又冇限時,酒類亦有好多款式。除咗傾偈,仲可以玩美式桌球🎱、飛鏢、睇波、唱K,有得玩有得食。雞軟骨串燒可以揀辣或者唔辣,雞軟骨試咗香辣(小辣),咬落去脆脆的有嚼勁,口感酥脆。燒白鱔白鱔魚皮燒至脆卜卜,微脆的口感,滿嘴的魚脂,非常享受。豬頸肉試左吾辣,調味剛好,口感爽脆有彈性,肉味濃郁且油份重。牛舌牛舌切成薄片,口感較有嚼勁,油花分布較舌少,口感爽脆,有嚼勁。羊肉色澤醬黃油亮,肉質鮮嫩軟脆,建議選辣味。翠玉瓜翠玉瓜爽脆多汁,加埋特製嘅調味料,調味剛剛好。酥炸墨魚咀墨魚咀口感爽脆有嚼勁,薄薄一層漿炸粉,增添香氣,完整鎖住墨魚咀既鮮味。鹽燒油甘魚鮫鹽燒煮法令甘魚鮫油脂香更突出,魚皮燒得超香脆,魚肉保持嫩滑,高質之作。Mix berry paradise用咗鮮莓打成沙冰,冰凉酸甜,看著已經令人很吸引。Snowball用上蛋酒加上七喜做成既雞尾酒,味道略甜,酒精濃度低,易入口,好啱女仔飲。

燒白鱔
白鱔魚皮燒至脆卜卜,微脆的口感,滿嘴的魚脂,非常享受。

豬頸肉
試左吾辣,調味剛好,口感爽脆有彈性,肉味濃郁且油份重。

牛舌

羊肉
色澤醬黃油亮,肉質鮮嫩軟脆,建議選辣味。

翠玉瓜
翠玉瓜爽脆多汁,加埋特製嘅調味料,調味剛剛好。

Mix berry paradise
用咗鮮莓打成沙冰,冰凉酸甜,看著已經令人很吸引。

2023-03-23
Snowball
今日黃昏時間黎左係旺角朗豪坊對面既「形」氣氛好CHILL 同有FUSION 的感覺🥳主要係食四川串燒,有好多款酒類提供,包括日本燒酒,啤酒,COCKTAIL 等等😎最有驚喜係有飛鏢機 ($10/2人一局) 同埋 桌球 (免費)😍由於今日比較早到,所以場地唔算好滿,但係會開到凌晨/早上六點,相信係愈夜愈有機🥳串燒可以揀唔同既辣度同風味 (原味/ 麻辣/ 香辣)今次食左唔既肉類同蔬菜全部都重孜然味,勁合我胃口,出色雞翼、免治雞肉串雞肉、羊肉、牛肉豬五花腩好肥美,夠油香,好食😋雞腎、牛舌呢兩樣都做得好爽口!💓翠玉瓜特別欣賞翠玉瓜好juicy!😋另外叫左一杯Cocktail:Grasshopper成份有薄荷香甜酒 白色可可香甜酒口味好CREAMY,好似細個食既一款薄荷朱古力😝好值得encore 的一間店❣️
今日黃昏時間黎左係旺角朗豪坊對面既「形」
氣氛好CHILL 同有FUSION 的感覺🥳
主要係食四川串燒,

由於今日比較早到,所以場地唔算好滿,
但係會開到凌晨/早上六點,相信係愈夜愈有機🥳

串燒可以揀唔同既辣度同風味 (原味/ 麻辣/ 香辣)

今次食左唔既肉類同蔬菜
全部都重孜然味,勁合我胃口,出色

雞翼、免治雞肉串

雞肉、羊肉、牛肉

豬五花腩

好肥美,夠油香,好食😋

雞腎、牛舌

呢兩樣都做得好爽口!💓

特別欣賞翠玉瓜好juicy!😋

另外叫左一杯Cocktail:Grasshopper

成份有薄荷香甜酒 白色可可香甜酒
口味好CREAMY,好似細個食既一款薄荷朱古力😝

好值得encore 的一間店❣️
2023-02-22 82 浏览
呢排工作壓力大,做野都好辛苦下,又收得夜,9點好多食肆都準備收工,係旺角搵左間bar係通宵架,仲可以食下野。好,坐低睇下有咩好食先。呢度有多款串燒,wine, cocktail 都應有盡有。叫左啲串燒食下,要左中辣,食辣先夠減壓。豬頸肉,好爽脆,食落索索聲架,燒得唔錯,唔會dry豬五花腩,燒既過程迫左多餘既油份,食落唔肥膩。牛舌,薄切幾好,燒完有少少煙韌感,唔似食牛舌果種軟淋淋質地。本想叫酒chill下,但聽日又番工,驚起唔到身,就整左杯Strawberry-ginger Lemonade,果邊微酸帶甜,都好sharp 下,加上有汽,飲完好gur

好,坐低睇下有咩好食先。

呢度有多款串燒,wine, cocktail 都應有盡有。

叫左啲串燒食下,要左中辣,食辣先夠減壓。

豬頸肉,好爽脆,食落索索聲架,燒得唔錯,唔會dry

豬五花腩,燒既過程迫左多餘既油份,食落唔肥膩。