2022-09-15
今日番工超大壓力放工一定要去happy hour chill 下先! 喺旺角朗豪坊行行下就見到朗豪坊對面MPM商場既呢間katachi 形 , 睇落幾chill 既pub! 一入門口就會見到一個大電視,仲有兩部飛鏢機,果酒櫃好多五顏六色嘅酒,仲有唔同年份嘅響同山梨,成件藝術品咁,好吸引我因為今晚仲要去上堂,所以我叫咗一杯無酒精既 rose garden! 當然仲有送「酒」小食- 蝦條啦Rose garden 黎到時我有少少驚喜我以為係rose 顏色但係係好吸睛既藍色應該有用到Blue Curacao 🇨🇼 ! Rose garden 有啖啖既檸檬🍋同蘋果汁🍹味道,味道好清新,好開胃可以趕走今日番工累積的負面情緒我一共叫咗八條串燒! 除咗必叫既牛豬雞,亦叫咗秋葵、雞中翼、魷魚鬚🦑,實行要化悲憤為食量!咁多款串燒中,我最推介五花腩! 層皮好脆肉質肥美易入口!係咁多串串燒中我最鐘意既!順帶一提,好彩我都有叫咗條秋葵,因為食咗啖啖肉之後食秋葵感覺好舒服建議大家下次黎都叫啲肉叫啲菜!當然梗係要飲番兩杯啦!仲有掟飛標呀,記得叫埋老友黎chill 一chill