2019-06-08
朋友知我中意打邊爐,所以通常有好食既邊爐鋪都會介紹俾我🤩今次就係德興,佢話德興轉左任食邊爐既模式,唔錯唔錯!坐低先揀湯底,有好多款!我就揀左冬瑤螺頭豬筒骨,湯底有豬骨、粟米、冬瓜,瑤柱同螺頭,飲落都好清甜,淥完食物唔需要點醬油都好夠味醬汁有多款材料選擇👍🏻以前食過一次都係任食,畫紙點野食,原來而家多左個自助區,大部份食物都可以自己拎!自助區既好處係可以試多啲唔同食物,因為畫紙有時只想食一件就會寧願唔叫。鵝腸好新鮮,淥一淥就可以食,夠爽脆!丸類半圓形既係蝦餅,第一次見!咬落啖啖蝦肉另外左下角係混入蝦膠打成既芝士丸,一咬開係好澎湃既芝士😍芋頭有先炸過,好快就熟透,仲好粉!菜類放喺雪櫃保持新鮮,都有五至六款可以揀!至於肉類同海鮮類就可以自己畫紙order,估唔到海鮮有帶子我既至愛啊!帶子夠肥美,花枝片爽口,生魚片完全無骨又唔腥海鮮好高質素!除左免費海鮮,都可以加錢食龍蝦、象拔蚌等,價錢相宜。仲有打邊爐唔小得既牛肉!牛肉有兩款,肩胛牛肉眼同肥牛心腹肉,左邊既肉眼肉味較濃,右上角心腹肉帶有油脂香飲品提供唔同茶類,例如係蜜桃茶同梨子茶,喺其他地方都好小見,幾新穎。最後仲每人送一杯movenpick
醬汁有多款材料選擇👍🏻
鵝腸好新鮮,淥一淥就可以食,夠爽脆!
帶子夠肥美,花枝片爽口,生魚片完全無骨又唔腥海鮮好高質素!
除左免費海鮮,都可以加錢食龍蝦、象拔蚌等,價錢相宜。
最後仲每人送一杯movenpick雪糕淨係呢個已經吸引到我再黎食!
邊爐係不限時,下次大班人聚會黎傾耐啲都唔驚