2019-07-10 113 浏览
<尖東性價比高邊爐 > 🔥尖東同紅磡中間有好多野食 而呢間德興係其中一間 . 如冇記錯佢都開左好多年 呢幾年太多新野食 好耐冇食過任食邊爐 突然想食番 就黎到德興。 👍🏻 198 蚊任食 計加一 啤酒汽水任飲 食物質素以任食黎講唔錯 幾滿意 (佢有得點中菜) 點心紙上面丸好多特色鍋底揀 我就點左🍴黑松露姬松茸花膠螺頭雞湯🐤🍄湯底 同材料 另上 將所有材料放入去 煲滾後食得 比我想像中足料 花膠軟滑 雞肉都算嫩滑🐤 仲有唔少甜螺頭 因為落左好多松茸 所以個湯幾香甜 要黎打邊爐十分唔錯 👍🏻 任食既野食 一 d都唔差 肥牛心腹肉 幾軟熟 牛肉味濃🐂估唔到任食都有牛胸油點 爽滑彈牙帶 d油花 花枝片好彈牙 仲有軟滑既花膠仔 豬潤未到黃沙級 但好有口感 🐷 到最後每人仲送movenpick雪糕 🍦夠哂滿足👍🏻#自助餐 #buffet #打邊爐 #火鍋 #魚皮 #豆腐 #牛肉 #肥牛 #手切牛 #午餐肉 #芝士腸 Score 平均分 <7.4/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻
<尖東性價比高邊爐 > 🔥

Score 平均分 <7.4/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#德興酒家
尖沙咀麼地道67 號半島中心2 樓
~~~~~~~~~~~
2019-07-09
2019-07-08 285 浏览
想搵一間坐得舒服,又唔限時,食物質素又好嘅任食打邊爐,一啲都唔容易,朋友突然間提起呢間德興酒家,話符合晒以上嘅條件,係半信半疑之下,上去試一下火鍋湯底有10幾款選擇,揀完之後,外面有一個自助吧,醬料蔬菜,各式丸類,魚皮響鈴,午餐肉,牛柏葉,鵝腸水魷魚等等等等,全部任拎自助區另外仲有一張點菜紙,點完之後由侍應送上枱,唔使自己拎黑松露松姬茸花膠螺頭雞湯湯底未黎之前,以為只係得個名長,結果一嚟到嘅時候,發覺非常之足料,淨係雞都有半隻,連花膠同螺頭,可以話係越煲越甜帶子片帶子片夠晒光澤,輕輕淥一淥,入口夠晒鮮甜,最緊要仲係任食添白鱔片呢碟白鱔片,肉質非常之脆口,口感極佳,魚味突出,平時係街市買,小小都已經好貴呀,呢度又係任食海生蝦竹籤穿着嘅海蝦,非常新鮮,蝦肉好鮮甜,隻隻都肉質結實,無論口感同味感都係上佳之作花膠呢度嘅份量一啲都唔吝嗇,呢碟係二人份量嘅花膠,首先份量絕對唔少,煮一陣之後,入口充滿骨膠原嘅感覺,夠淋,充滿花膠香魚頭雲任食打邊爐叫魚頭雲,經驗都係骨比魚雲多,呢度一碟嚟咗四件,有三件都真係魚雲,係鍾意食魚頭嘅人士嘅佳音肩胛牛肉眼呢碟肩胛牛肉眼,色澤紅潤,油花分布平均,肉質比一般肥牛嫩

自助區

另外仲有一張點菜紙,點完之後由侍應送上枱,唔使自己拎

黑松露松姬茸花膠螺頭雞湯

帶子片

帶子片夠晒光澤,輕輕淥一淥,入口夠晒鮮甜,最緊要仲係任食添

白鱔片

海生蝦

花膠

魚頭雲

肩胛牛肉眼

呢碟肩胛牛肉眼,色澤紅潤,油花分布平均,肉質比一般肥牛嫩滑,係既嫩滑又有牛味嘅一個好選擇

水晶奶皇包

水晶奶皇包好飽滿,煮熟之後外皮晶凝通透,包住熱溶咗嘅流心奶黃,大朋友小朋友嘅最愛

任食配料

其實可以咁食嘅配料仲有好多,不過小肚子有限,一時間真係好難試得晒

Movenpick 雪糕

食飽飽,記住留返個肚,因為每人仲有一杯雪糕,德興都算落重本,用上Movenpick ,仲有唔同味道選擇,我梗係揀咗最出名嘅雲呢拿雪糕啦,雪糕入邊仲有雲呢拿籽添㗎

呢度最好嘅地方,係因為地方大,幾乎都唔使等位,亦都唔限時任食,枱與枱之間,非常闊落,可以話係食過咁多任食打邊爐之中,坐得最舒服嘅一間

My families and I went to a restaurant called “Tack Hsin Restaurant” ( 德興酒家) located in 2/F, Peninsula Centre, 67 Mody Road,, Tsim Sha Tsui尖沙咀麼地道67號半島中心2樓.The restaurant is quite spacious with modern bright white ceiling hanging with beautiful chandelier!!The hotpot buffet costs HKD$199 per adult with over 70 ingredient!!And there is NO Time Limit(無限時)!!There are self serving bar for arrays of food and drink. Beer is also free flow (森堡啤任飲)!!There are 14 hotpot soup bases to choose from...We chos
尖沙咀麼地道67號半島中心2樓.

We chose the “Spicy numbing chicken hotpot” (麻辣雞煲).

After finish the chicken hotpot, we ordered several ingredient in the order sheet.

“Fresh prawns” 海蝦

Incredibly fresh!! They are still moving when served on the table!!!

Firm and sweet!!!Yummmmmm

“Beef chuck meat”
肩胛牛肉眼

Rich,intense beef flavours!!!

One of the best beef I had ever tried in unlimited basis buffets!!

Highly Recommended!!

“Prawn dumplings”
鮮蝦水餃

Soooo sweet,succulent and juicy!!

Whole prawns are wrapped inside the dumplings!!

Great flavours!!

Highly Recommended!!

There is also great ingredient which provides on an unlimited basis.i.e. Fish maw (花膠), crispy grass crap fillet (脆鯇片),eel fillet(白鱔片),scallops(帶子)...etc.

Each customer can receive a cup of Movepick as dessert for free!!

The ingredient is above average comparing with the similar restaurants with economic price. Can come back to try again!!

• “Prawn dumplings” 鮮蝦水餃
  • “Fresh prawns” 海蝦
  • “Beef chuck meat” 肩胛牛肉眼
2019-07-01 130 浏览
真係好耐未試過打邊爐放題,話說同阿哥食飯,我就話打邊爐,佢就話同同事最近食過呢一度,本身我都好掙扎,始終都覺得酒樓任食質素唔方好得去邊,佢話絕對冇問題,咁好啦。唔知係咪因為太耐冇去過德興,定係因為太耐冇去過酒樓食任食火鍋,原來而家嘅質素係咁鬼好,我都已經唔記得任食幾多分鐘,但係佢完全冇吹我哋走,落單上菜速度都好快,重點係,飲品任飲,食物質素高。湯底叫咗甘筍粟米椰子雞鍋,坦白講,淨係食個鍋底已經好足夠,成隻雞,真係成隻雞分開俾你!全晚令到我最開心嘅,就係佢哋嘅海蝦。有冇諗過打邊爐都會有咁大隻咁新鮮咁爽口嘅新鮮海蝦,上到枱仲扎扎跳!我都唔記得自己叫咗幾多round!除咗有一部份食物可以用紙落單,另外有一部份食物係自助餐枱有得攞,最神奇嘅係佢有出前一丁,其實我一入去已經見到話一定要食,結果比啲蝦飽到完全食唔到。最後,每人仲有一盒movenpick嘅雪糕。

全晚令到我最開心嘅,就係佢哋嘅海蝦。

最後,每人仲有一盒movenpick嘅雪糕。

2019-07-01 74 浏览
在老尖䇄立多年,算得上老字號,但都不曾在吃火煱,剛好今晚閒來沒事,正好來個慢嘆火鍋。偌大的大堂,目測過百張大大小小的餐桌,氣氛熱閙。每位199 任食火鍋,選了海底椰豬筒骨鍋,湯底未算老火,但作為基本火鍋湯底,則勝任有餘。先來火鍋必備的靚牛肉,肩胛牛肉眼及肥牛心腹肉,紅白分明有緻,任點任食來說,質量算不錯吧!自已動手做的擺盤,不錯吧!白鱔片VS手打蝦丸,略嫌鱔片細一點,熟了就更是縮了一卷,但任食影響不大 。水晶奶皇包菜肉雲吞,水晶皮夠煙韌,不會中途穿掉;雲吞肉香味夠。發揮小宇宙,擺盤由我創😍😍,蔬菜盤有金菇、冬菇、鮮支竹、淮山片及粟米。放題好處,吃多少拿多少。自動型式,基本款式雜丸,自取吧!另有一些食材,一份份放好雪櫃內,不用剔紙,也不用等,省時省力。拿了魚皮餃、貢丸、蟹柳、午餐肉及冰豆腐。蔬菜在大雪櫃內,自取即可。選了白菜心及娃娃菜,新鮮就是皇道。出錢一丁、烏冬及蕎麥麵,蕎麥麵少有在放題出再,擺盤尚算精美,有心思。Mõvenpick 雲糕,重本項目 🤗🤗;識食梗係食雲尼拿味。超級經濟,任飲任食無壓力 😍😍

偌大的大堂,目測過百張大大小小的餐桌,氣氛熱閙。

自動型式,基本款式雜丸,自取吧!

超級經濟,任飲任食無壓力 😍😍
2019-06-30 110 浏览
屋企人話想打邊爐我地出開TST路過呢頭啊媽話想食呢間價錢幾實惠湯底好多款式清清地叫咗個雪耳雪梨蘋果湯底叫完湯底就出去自助區攞野食同野飲蔬菜都幾多款除左呢度仲有個櫃係擺左唔同gei菜係度任攞丸類有好多款呢個櫃有肉類同蟹柳等食物菜櫃另外有張「點心紙」比我地畫野食點左蝦、牛(肩胛牛肉眼同肥牛)同豬肝等另外仲有脆脘魚片d野幾新鮮野飲有茶類同汽水仲有啤酒添正有Movenpick雪糕食物選擇方面都幾豐富我地食到好滿足環境係中式酒樓咁格局幾闊落下張台又大坐得幾舒服
屋企人話想打邊爐

丸類有好多款

呢個櫃有肉類同蟹柳等食物

菜櫃

另外有張「點心紙」比我地畫野食
點左蝦、牛(肩胛牛肉眼同肥牛)同豬肝等
另外

幾闊落下

張台又大

坐得幾舒服
2019-06-29 415 浏览
我哋呢班火鍋愛好者得知尖東間德興火鍋五個半鐘火鍋放題 人頭一杯movenpick $199 ,究竟咩事🤩🤩🤩酒樓當然好坐啦,又夠闊落,服務周到👍👍火鍋湯底多選擇!揀咗海底椰豬筒骨鍋。任食都真材實料,超多豬骨粟米海底椰很清甜仲有啲香葉!呢個真心正😋新鮮配料超級😍多,海蝦又大又新鮮!爽口彈牙有鮮甜,我諗我哋一行四人應該食咗50隻😂😂😂魷魚,水魷,鵝腸係火鍋嘅好拍檔!爽口新鮮,慢慢食慢慢傾仲有啤酒汽水添😬😬真係飲啤酒都抵番😅😅肉類方面,牛肩脊最重牛味,高質,最好味😋😋豚肉又唔錯喎,一啲都唔鞋!而且油脂分布均勻,食得出係高質貨😍😍其他配料是自助的,蔬菜粟米調味任君選擇食幾多夾幾多,啱晒樣樣都想試吓嘅我😂😂最後一人一杯moven pick 雪糕 🍦真係擔心老闆會唔會蝕錢呢🤣🤣🤣今次食完已經即刻約下次再嚟!實在太低啦🤗🤗🤗加埋一$219食足六個鐘飲足六個鐘😏😏

酒樓當然好坐啦,又夠闊落,服務周到👍👍

肉類方面,牛肩脊最重牛味,高質,最好味😋😋

1K
德興酒家真係細細過就聽過佢個名喇!近期,聽到好多朋友話食物質素好咗好多,而且無論硬件定軟件都提升咗好多,價錢實惠,性價比算高,所以俾多次機會佢,今次再嚟到尖東分店,不限時放題,估唔到真係有超值。火鍋配料分為點菜紙同自取區,有超過70款嘅食物,連海鮮都有成10款,當然唔少得肥牛、豚肉、羊肉等肉類選擇,仲有自家製嘅手打丸、餃類同時蔬啦!免費湯底已經有12款,今日我哋就叫咗冬瑤螺頭豬筒骨煲,湯底用咗豬筒骨、粟米、冬瓜、瑤柱同大量螺頭,份量之多,令湯底更鮮甜!牛肉選擇有3款:肩胛牛肉眼、肥牛心腹肉同牛胸油。肩胛牛肉眼嘅肉味較濃而肥牛心腹肉嘅油脂分佈平均。豬肉選擇有3款:豬頸肉同豚肉片。怕骨嘅A姐唔食魚,蝦夠新鮮,都係我幫佢脫殼。仲有高成本嘅花膠仔。至於丸類、鮮魷、牛柏葉等都係自取,食幾多攞幾多。飲品提供汽水、茶類、仲有涼茶,好多款。最後仲有一人一杯movenpick雪糕添!

豬肉選擇有3款:豬頸肉同豚肉片。

至於丸類、鮮魷、牛柏葉等都係自取,食幾多攞幾多。

飲品提供汽水、茶類、仲有涼茶,好多款。

最後仲有一人一杯movenpick雪糕添!
2019-06-24
2019-06-25 81 浏览
朋友介紹尖沙咀附近有一間火鍋放題又抵食又好味。酒家位於尖沙咀半島中心,地點方便。酒家座位闊落,環境光猛。多種特色湯底可以選擇。火鍋醬料可因應個人喜好自由配搭。飲品絕對唔小得,仲有啤酒。雪耳雪梨蘋果鍋,材料十足,非常滋潤。蔬菜鮮嫩翠綠,響鈴香脆,麵嘅種類都有好多。肥牛,脂肪分佈平均,肉味濃。黑豚肉卷,肉質結實,有口感。竹串海生蝦,鮮甜彈牙。白鱔片鮮甜無腥味。最後加上一個MöVENPICK 雪糕,完美。
朋友介紹尖沙咀附近有一間火鍋放題又抵食又好味。
酒家位於尖沙咀半島中心,地點方便。
酒家座位闊落,環境光猛。
多種特色湯底可以選擇。
火鍋醬料可因應個人喜好自由配搭。
飲品絕對唔小得,仲有啤酒。
雪耳雪梨蘋果鍋,材料十足,非常滋潤。
蔬菜鮮嫩翠綠,響鈴香脆,麵嘅種類都有好多。
肥牛,脂肪分佈平均,肉味濃。
黑豚肉卷,肉質結實,有口感。
竹串海生蝦,鮮甜彈牙。
白鱔片鮮甜無腥味。
最後加上一個MöVENPICK 雪糕,完美。
2019-06-22 109 浏览
今日兩母子撐枱腳, 阿仔做工真係好辛苦㗎!所以佢一有時間就約佢食餐放題啦!佢就最鍾意食㗎啦!梗係就佢哋點啦!佢話今日喺尖沙咀,我哋就嚟半島中心"德興酒家"食個放題了!✨✨✨✨🍹一坐低女侍應生就話選湯料先,嘩!原來有成十二款湯料呀!好多呀!真係花多眼亂,終於我哋就揀咗一個"海底椰豬筒骨鍋"做湯底。湯底都唔惹少㗎😋好足料呀!有海底椰🌰龍利葉🌿粟米🌽豬骨🍖響螺頭🐚瑤柱等等。淨係飲個湯都覺得佢好好味,而且放題嘅配料都成七十款之多呀!嘩😋真係花多眼亂,慢慢揀先😂🐴🐗🐖🐟🐓🍀🌱🍥🍹🍡🍆飯後還有雪糕甜品食🍧🍨豐富整了😋媽媽最開心和滿足就係見到兒女食得開心😍😍😊😊好多湯料選擇火鍋放題70款配料 好多啊蜜桃茶 白皮蘋果 兩款都唔錯個火鍋湯底真係好足料👍✨✨✨海底椰龍利葉響螺頭瑤柱仔豬骨粟米紅蘿蔔飲湯都唔錯呢花姿片 帶子 青口 滑雞片 豆卜 莧菜 南瓜片 生菜 牛柏葉 墨魚仔 芝士腸魚頭允 好鮮呀金菇 雪花肥牛 墨汁墨魚丸 牛筋丸 花之苑 蟹柳 苦瓜 薑母茶辣辣地 仲有竹串海生蝦 飯後甜品不是普通的雪糕啊!食一個已經好飽
✨✨✨✨🍹

金菇 雪花肥牛 墨汁墨魚丸 牛筋丸 花之苑 蟹柳 苦瓜

薑母茶辣辣地
仲有竹串海生蝦

飯後甜品

不是普通的雪糕啊!

食一個已經好飽

2019-06-22 76 浏览
來到這間位於尖東的酒樓, 有放題火鍋。 湯底的選擇10分多, 我們決定叫了花雕藥膳醉雞湯底。 醉雞鍋的酒味很濃, 然後半隻雞肥美,10分足料。不收費的項目設有自助吧形式的配菜, 有不同種類的菜類, 生菜,莧菜,菇類,豆腐, 瓜類,自助吧更提供配料及漿料, 令人眼花瞭亂。 精選配料, 肉類有黑豚肉捲, 羊卷肉, 肩胛牛肉眼, 鮮豬, 滑雞片。 最吸引是肥牛心腹肉, 肥牛的肉比較多,脂肪比較少, 牛味很重, 没有常見的冰鮮味。共食咗四碟。 補血的食物有滑豬紅, 豬潤, 没有腥味, 也很好吃。海產配料更多選擇, 脆皖魚片, 花膠仔, 脆鯇魚骨腩, 花枝片, 帶子片, 白鰭片, 海生蝦,半殼青等, 帶子片燙完之後, 口感軟綿,10分好吃。 特別是海蝦, 質素和出面買100 元斤嘅質素, 非常新鮮爽口。 簿切鱔片更是肥美。丸及餃類的鮮蝦水餃一流, 還有很多種類, 如水晶奶皇包, 菜肉雲吞等, 因太飽不能試晒。總括而言,食物種類繁多也10分新鮮。更值得一題是有冰櫃,有柚子茶,檸檬茶,可樂等等。還有Movenpick 雪糕. 這個價錢值回票價。
來到這間位於尖東的酒樓, 有放題火鍋

補血的食物有滑豬紅, 豬潤, 没有腥味, 也很好吃。

總括而言,食物種類繁多也10分新鮮。

這個價錢值回票價。
2019-06-20 84 浏览
打邊爐真的不會厭,又跟朋友收工周圍搵野食,由於黎到尖沙咀,open rice 睇下有咩好餐廳推介、發現這間性價比很高的酒家,所以決定試一試佢。這是一間打邊爐放題的酒家,半自助形式。。。蔬菜類,部份丸類,面類同汽水類都可以係出面自取。而且湯底有成十多種選擇,有些更是很滋補的中藥湯底。我地這次選了海底椰豬筒骨鍋,朋友話無咁熱氣wow. 湯底已經有一些湯料,都幾足料。除左係出面自助拎左d 配料外,亦都用紙點左d 肉類同海鮮。蝦幾新鮮,彈牙。。牛肉同豬肉都唔會過份冰鮮,仲有陣肉味。而且食物款式幾多,每碟少少份量,可以試多幾款食物。。。最後仲有movenpick 雪糕一杯。。。以成人價錢$199加一來說。。頗化算。果然是家性價比很高的酒家。

2019-06-19 95 浏览
約朋友在尖沙咀食飯,找到一家位於尖東的火鍋放題$199 不限時🤩🤩🤩地方方便、寬鬆,桌與桌之間可以推送菜車👍👍👍鍋底選擇很多,足料豬骨煲 很鮮甜👍👍配料有海鮮🦞 鮮蝦超捧,又大只又爽口,帶子厚厚的,而且無限追加😬😬還有青口,也挺新鮮,完全沒沙👍👍👍牛肉有幾款,質素不錯,放題來說,算高質呢!豚肉超贊👍👍又稔又有肉香,稍稍淥一下就可以,推介👍👍其他自助配料也非常多,丸,菜、公仔麵,烏冬,算是應有盡有😂😂有啤酒,汽水,樽裝飲料,竹蔗茅根⋯⋯最後才知道,每人一杯Movenpick 🤩🤩🤩吃了4.5hrs ,超抵,一口价,真的超值🍺🍻

地方方便、寬鬆,桌與桌之間可以推送菜車👍👍👍

鍋底選擇很多,足料豬骨煲 很鮮甜👍👍

還有青口,也挺新鮮,完全沒沙👍👍👍

牛肉有幾款,質素不錯,放題來說,算高質呢!

豚肉超贊👍👍又稔又有肉香,稍稍淥一下就可以,推介👍👍

有啤酒,汽水,樽裝飲料,竹蔗茅根⋯⋯

最後才知道,每人一杯Movenpick 🤩🤩🤩

吃了4.5hrs ,超抵,一口价,真的超值🍺🍻
2019-06-13 132 浏览

2019-06-10 87 浏览
一個熱愛打邊爐既人係唔會分四季今日同男朋友黎到繁華既尖沙咀酒樓打邊爐,比酒樓既放題邊爐Poster吸引住酒樓十分寬敞,第一件事當然叫左個冬瑤螺頭豬筒骨湯底出到去自助區,食物選擇都比較多,全部分門別類醬料係打邊爐的精髓飲品亦都有好多選擇,但我只係揀左竹蔗水(清熱又可以下火)火鍋配料都好多選揀,依樣係我熱愛去酒樓打邊爐既原因佢地亦都有D極品推介(不過就係需要另外收費)半殼青口青口放入冬瑤螺頭豬筒骨湯底,出到黎肉質鮮味令我叫左好多次竹串海生蝦剝去蝦殼,露出細嫩的蝦肉肉爽當然仲有黑豚肉卷同埋羊肉卷兩樣都十分爽口另外打邊爐最不能少就係甜品我地選擇左Movenpick雪糕
一個熱愛打邊爐既人係唔會分四季今日同男朋友黎到繁華既尖沙咀酒樓打邊爐,比酒樓放題邊爐Poster吸引住

酒樓十分寬敞,第一件事當然叫左個冬瑤螺頭豬筒骨湯底

出到去自助區,食物選擇都比較多,全部分門別類

醬料係打邊爐的精髓

飲品亦都有好多選擇,但我只係揀左竹蔗水(清熱又可以下火)

火鍋配料都好多選揀,依樣係我熱愛去酒樓打邊爐既原因

佢地亦都有D極品推介(不過就係需要另外收費)

半殼青口
青口放入冬瑤螺頭豬筒骨湯底,出到黎肉質鮮味
令我叫左好多次

竹串海生蝦
剝去蝦殼,露出細嫩的蝦肉肉爽

當然仲有黑豚肉卷同埋羊肉卷
兩樣都十分爽口