2020-07-14 839 浏览
疫情下我個小朋友叫外賣早餐,送到上黎點知比錯,然後打電話落去叫佢地跟進,點知都係送錯,員工態度好差話又唔睇清楚,咁點會知道你地咁叻第二次都係送錯仲要話番人地轉頭🤬🤬🤬正常你地都會講句唔好意思啦,但你地唔覺有問題仲要瀨落個客度,你地野食已經唔係好食仲要咁差既態度,簡直係垃圾😡😡😡個早餐雪菜公仔麵,腸仔加火腿,點知送到上黎變左雪菜米粉,打落去叫佢地跟進,再送上黎叻到腸仔同火腿冇埋,仲好意思同我個仔講唔睇清楚,你地冇野吖嘛,哩間野唔會再幫襯,垃圾🤬
2020-07-14
等候时间
10 分钟 (外卖送餐)
$33 (早餐)
今朝買個早餐俾小朋友食,見佢有蕃茄螺絲粉喎,啱晒小朋友啦,點知一俾小朋友食👶🏼「嘩,好辣呀!」👩🏻「吓,蕃茄螺絲粉點會辣呀?」👶🏼「真係好辣呀!」我地即刻試下啦👩🏻「嘩,真係好辣呀?仲辣過辣椒醫?」👨🏻「嘩,咁辣我都食唔到呀」咁我即刻打落去問下啦👨🏻「想問吓你個蕃茄螺絲粉辣架咩」👩🏽‍🍳「係辣架喎,蕃茄湯吖嘛,我地落左tabasco」👨🏻「吓,你冇話係辣喎」👩🏽‍🍳「咁我地用羅湯係辣架嘛」(佢真係講「羅湯」,唔係講「羅宋湯」)👨🏻「咁你要寫明吖嘛,等我仲買俾小朋友食」👩🏽‍🍳「唉,阿老細你自己搞掂佢喇」👨🏽‍🍳「咁我地個蕃茄湯係辣架嘛,個個都知啦」👨🏻「咁你冇寫我又點知呢?等我仲買俾小朋友食」👨🏼‍🍳「咁我又點知你買俾小朋友食啫,你講吖嘛」👨🏻「你唔寫又點知係辣呢」👨🏽‍🍳「咁個個都知係你唔知」👨🏻「第一次幫襯又點會知」👨🏽‍🍳「咁咪係囉,你第一次幫襯嘛」👨🏻「咁你冇寫辣我又點知,得啦,咁以後唔會幫襯你啦」👨🏽‍🍳「你咪唔好幫襯囉」請問各位高人個餐牌邊度有寫用羅宋湯,邊度有寫個蕃茄湯係辣呢?如果想食Tabasco螺絲粉,真心推介你去,不過記得問清楚係咪辣先喎,陣間佢又轉左唔辣又話你冇講
👶🏼「嘩,好辣呀!」
👩🏻「吓,蕃茄螺絲粉點會辣呀?」
👶🏼「真係好辣呀!」
我地即刻試下啦
👩🏻「嘩,真係好辣呀?仲辣過辣椒醫?」
👨🏻「嘩,咁辣我都食唔到呀」
咁我即刻打落去問下啦
👨🏻「想問吓你個蕃茄螺絲粉辣架咩」
👩🏽‍🍳「係辣架喎,蕃茄湯吖嘛,我地落左tabasco」
👨🏻「吓,你冇話係辣喎」
👨🏻「咁你要寫明吖嘛,等我仲買俾小朋友食」
👩🏽‍🍳「唉,阿老細你自己搞掂佢喇」
👨🏽‍🍳「咁我地個蕃茄湯係辣架嘛,個個都知啦」
👨🏻「咁你冇寫我又點知呢?等我仲買俾小朋友食」
👨🏼‍🍳「咁我又點知你買俾小朋友食啫,你講吖嘛」
👨🏻「你唔寫又點知係辣呢」
👨🏽‍🍳「咁個個都知係你唔知」
👨🏻「第一次幫襯又點會知」
👨🏽‍🍳「咁咪係囉,你第一次幫襯嘛」
👨🏻「咁你冇寫辣我又點知,得啦,咁以後唔會幫襯你啦」
👨🏽‍🍳「你咪唔好幫襯囉」
如果想食Tabasco螺絲粉,真心推介你去,不過記得問清楚係咪辣先喎,陣間佢又轉左唔辣又話你冇講架喇。
外卖自取
2019-04-27 389 浏览
粉嶺聯和墟人,好多都識德記,今年2-3月左右轉咗手,好似冇之前咁好食,選擇更加少咗好多。今日食 牛奶麥皮 配 吞拿魚三文治看底,加熱奶茶,其實牛奶麥皮有源用上手份量做法,仍然香滑好味,但個吞拿魚治,吞拿魚醬少到食唔到,以前好多醬架,不過,d生菜新鮮都補救到少少。奶茶,茶味唔夠😅服務就,睇下我隻奶茶碟,原本係少少,佢上三文治時撞到,就倒咗咁多出黎🙈

奶茶,茶味唔夠😅

2017-11-12 616 浏览
粟米斑腩飯 $42.叫左少飯,但似乎無少到.粟米唔算多,取而代之多左小白菜、甘荀、木耳,都幾多元化.主要問題出係魚柳上,比琴日更厚粉,粉同真正魚肉大約五五開,低質左少少.凍奶茶叫左多奶、走冰、少甜,有做到多奶、走冰,但仍然偏甜
粟米斑腩飯 $42
叫左少飯,但似乎無少到
粟米唔算多,取而代之多左小白菜、甘荀、木耳,都幾多元化
凍奶茶叫左多奶、走冰、少甜,有做到多奶、走冰,但仍然偏甜
2017-11-12
外卖送餐
2017-11-12 90 浏览
皇牌咖哩(魚柳)$42 .咖哩味道幾好,但如圖所見,頗油.入面除左魚柳,有洋蔥、青椒、薯仔等配菜,幾好食 .反而魚柳本身一般,好厚粉,可能有炸過;但外賣浸係汁度咁耐,一早淋哂,其實多此一舉 😐.凍檸茶有跟要求,走甜、走冰,like 👍🏻
皇牌咖哩(魚柳)$42
咖哩味道幾好,但如圖所見,頗油
入面除左魚柳,有洋蔥、青椒、薯仔等配菜,幾好食
凍檸茶有跟要求,走甜、走冰,like 👍🏻
2017-11-11
外卖送餐
2017-09-18 431 浏览
今日,又黎聯和墟覓食。寶寶介紹呢間德記茶餐廳,係屋苑仔入面,主要做街坊生意,有外賣服務,所有食品都係即叫即做,所以等候時間相對較耐。下午茶,我地最鐘意叫炸雞脾薯角,加埋野飲都係三十蚊,外賣加一。炸雞脾,有我隻手掌咁大隻,即叫即炸,所以小心d油仲係熱架!雞皮炸到好脆,但雞肉仲係好嫩滑,亦唔會炸得太乾,雞肉汁鎖住係雞脾入面好味炸薯角,份量都幾多,又係炸得岩岩好,薯仔既份量多過麵粉。凍奶茶,茶味濃,香滑好飲,甜度剛好。因為係做街坊生意,呀姐同d客人都有講有笑,充滿親切感。

炸雞脾

好味
炸薯角

炸薯角,份量都幾多,又係炸得岩岩好,薯仔既份量多過麵粉。

凍奶茶

凍奶茶,茶味濃,香滑好飲,甜度剛好。

因為係做街坊生意,呀姐同d客人都有講有笑,充滿親切感。
2017-09-18
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
炸雞脾
炸薯角
凍奶茶
2013-05-15 602 浏览
今日無聊周圍去.見到有間新野未試過咪去試下,入到去都算整齊,入去滿晒人都係等左4分鐘就有位,食左個咖喱飯同個豬扒包,一個字正,但個包最好多返D沙律醬就一流,因為佢地D豬扒包唔同出面,啖啖肉,又厚,又無骨,可惜無晚飯,如果唔係可以試下
2013-03-10
等候时间
4 分钟 (堂食)
  • 豬扒包
2011-05-03 341 浏览
開頭見佢招牌陪光線好似幾好,之後同女朋友入去試下,叫左咩野雞肉意大利粉,咖哩豬扒飯,d雞肉冇味加上d意大利粉好似變變地..食左少少唔想再食,個咖哩仲衰,都唔似出面食既咖哩.味道勁淡,都唔知咩人整可以咁難食,仲有果日見到佢入面地方出表就靚,但座係入面望真d,真係食唔落飯,仲要係入面冇咩人招呼,座左唔夠廿分鐘就走人啦我諗大家都係唔好去啦 !!
我諗大家都係唔好去啦 !!
2011-04-19 241 浏览
單看個賣相已經夠哂吸引,咖哩入口味道正,送飯無得項。奶油同蘑菇的配合真是一流,仲有d意利粉超滑!**粉嶺聯和墟榮福個頭新開左間茶餐廳,叫做「德記茶餐廳」,於是同老公及個女入左去試下。得到老闆娘的熱切招待,佢仲介紹左佢地的招牌菜給我同老公食。個度食晚餐的費用唔貴,而且轉凍飲仲唔駛加錢添。食物來的時候,簡直喜出望外。食物的賣相非常吸引,令人流哂口水,味道十分好。而呢個價錢食到咁的菜式,真係超值。不過,如過要食佢地的晚餐,就要到星期六或日才可以,因為呢兩日佢地會開夜D,收9時。好彩,佢地都可以叫外賣送餐,如果平時想食,打個電話咪就得囉。如果你地都係粉嶺的一分子,真係要來呢度試下啦!**
海南咖喱牛肉飯
單看個賣相已經夠哂吸引,咖哩入口味道正,送飯無得項。
蘑菇雞肉奶油意大利粉
奶油同蘑菇的配合真是一流,仲有d意利粉超滑!

如果你地都係粉嶺的一分子,真係要來呢度試下啦!**
2011-04-16
蘑菇雞肉奶油意大利粉