今朝买个早餐俾小朋友食,见佢有蕃茄螺丝粉㖞,啱晒小朋友啦,点知一俾小朋友食👶🏼「哗,好辣呀!」👩🏻「吓,蕃茄螺丝粉点会辣呀?」👶🏼「真系好辣呀!」我地即刻试下啦👩🏻「哗,真系好辣呀?仲辣过辣椒医?」👨🏻「哗,咁辣我都食唔到呀」咁我即刻打落去问下啦👨🏻「想问吓你个蕃茄螺丝粉辣架咩」👩🏽‍🍳「系辣架㖞,蕃茄汤吖嘛,我地落左tabasco」👨🏻「吓,你冇话系辣㖞」👩🏽‍🍳「咁我地用罗汤系辣架嘛」(佢真系讲「罗汤」,唔系讲「罗宋汤」)👨🏻「咁你要写明吖嘛,等我仲买俾小朋友食」👩🏽‍🍳「唉,阿老细你自己搞掂佢喇」👨🏽‍🍳「咁我地个蕃茄汤系辣架嘛,个个都知啦」👨🏻「咁你冇写我又点知呢?等我仲买俾小朋友食」👨🏼‍🍳「咁我又点知你买俾小朋友食啫,你讲吖嘛」👨🏻「你唔写又点知系辣呢」👨🏽‍🍳「咁个个都知系你唔知」👨🏻「第一次帮衬又点会知」👨🏽‍🍳「咁咪系啰,你第一次帮衬嘛」👨🏻「咁你冇写辣我又点知,得啦,咁以后唔会帮衬你啦」👨🏽‍🍳「你咪唔好帮衬啰」请问各位高人个餐牌边度有写用罗宋汤,边度有写个蕃茄汤系辣呢?如果想食Tabasco螺丝粉,真心推介你去,不过记得问清楚系咪辣先㖞,阵间佢又转左唔辣又话你冇讲
👶🏼「哗,好辣呀!」
👩🏻「吓,蕃茄螺丝粉点会辣呀?」
👶🏼「真系好辣呀!」
我地即刻试下啦
👩🏻「哗,真系好辣呀?仲辣过辣椒医?」
👨🏻「哗,咁辣我都食唔到呀」
咁我即刻打落去问下啦
👨🏻「想问吓你个蕃茄螺丝粉辣架咩」
👩🏽‍🍳「系辣架㖞,蕃茄汤吖嘛,我地落左tabasco」
👨🏻「吓,你冇话系辣㖞」
👨🏻「咁你要写明吖嘛,等我仲买俾小朋友食」
👩🏽‍🍳「唉,阿老细你自己搞掂佢喇」
👨🏽‍🍳「咁我地个蕃茄汤系辣架嘛,个个都知啦」
👨🏻「咁你冇写我又点知呢?等我仲买俾小朋友食」
👨🏼‍🍳「咁我又点知你买俾小朋友食啫,你讲吖嘛」
👨🏻「你唔写又点知系辣呢」
👨🏽‍🍳「咁个个都知系你唔知」
👨🏻「第一次帮衬又点会知」
👨🏽‍🍳「咁咪系啰,你第一次帮衬嘛」
👨🏻「咁你冇写辣我又点知,得啦,咁以后唔会帮衬你啦」
👨🏽‍🍳「你咪唔好帮衬啰」
如果想食Tabasco螺丝粉,真心推介你去,不过记得问清楚系咪辣先㖞,阵间佢又转左唔辣又话你冇讲架喇。
外卖自取