2011-05-05 31 浏览
復活節假期同my family去左筲箕灣東大街掃食,但今次想特別講呢一間一句話: 抵佢入米芝蓮!其實之前食一次,不過係係西灣河果間。今次試呢間,因為入左米芝蓮嗎初時我地擔心要有排等所以朝早食左好少野就入去筲箕灣。去到唔係好多人排隊,點知入去好多人,好彩唔使等。初頭個老闆娘唔係serve得好好,可能多人有d後來個老闆就好好。我地叫左咖哩牛仔腩,咖哩羊肉,咖哩雞 set lunch一個叫飯,一個蔥薄餅,一個薯仔薄餅。另叫一個特脆薄餅同素咖哩角。餐飲加錢要草莓沙冰同荔枝SODA最欣賞佢D咖哩唔會好油,D肉煮得好入味,D野黎得好快,餐飲好大杯,不過唔係好辣。後來老闆話可以CHOOSE辣度,下次CHOOSE辣D先唔係好食得辣既都OK,好重香料。可以話佢係國際咖哩館後第二個FAVOURITEoverall好好味,好飽。下次會再黎。
復活節假期同my family去左筲箕灣東大街掃食,
但今次想特別講呢一間

一句話: 抵佢入米芝蓮!
其實之前食一次,不過係係西灣河果間。
今次試呢間,因為入左米芝蓮嗎

初時我地擔心要有排等
所以朝早食左好少野就入去筲箕灣。
去到唔係好多人排隊,點知入去好多人,
好彩唔使等。
初頭個老闆娘唔係serve得好好,
可能多人有d

後來個老闆就好好。
我地叫左咖哩牛仔腩,咖哩羊肉,咖哩雞 set lunch

一個叫飯,一個蔥薄餅,一個薯仔薄餅。
另叫一個特脆薄餅同素咖哩角。

餐飲加錢要草莓沙冰同荔枝SODA

最欣賞佢D咖哩唔會好油,D肉煮得好入味,

D野黎得好快,餐飲好大杯,不過唔係好辣。

後來老闆話可以CHOOSE辣度,下次CHOOSE辣D先

唔係好食得辣既都OK,好重香料。
可以話佢係國際咖哩館後第二個FAVOURITE

overall好好味,好飽。

下次會再黎。
2011-04-24
  • 咖哩牛仔腩
  • 咖哩羊肉
  • 薯仔薄餅
難得假期, 同朋友特豋渣車黎米芝連既恆河咖哩屋食飯, 點之一肚氣!我地出發時已經check 左openrice, 見d網友話佢地close三點, 到達第一步就入去問阿姐仲有無兩位枱既飛. 點知阿姐好晦氣咁話, “你出去排隊先啦” , ok no problem! 我第一次黎唔知你地無飛派ma, 我咪出去排隊囉! 星級餐廳ma,你D野食ok既,串d無問題!出到去同個friend講,話阿姐叫我地排隊,我個friend 於是就將嫁車泊入停車場,而我就係度排隊.我大概排左廿幾分鍾,仲有一張枱就到我地, 點之就係呢個時候有個男人出黎同我講,“小姐我地而家close兩點半喎,而家close嫁喇!吓!隊係你地叫我排既, 問左你地我先泊車入停車場, 仲要我地等左成廿幾分 鍾你先黎同我講你地而家close ? 我當然將我既情況同佢講啦!點之佢仲好無謂 咁話, “咁我做外賣俾你, 你地攞走啦” , 吓!你叫我去邊到食呀? 攞去車度係停車場食呀?! 我問佢你既然咁準時收點解唔早十五分鐘出黎叫人唔好等?佢仲要更無謂咁同我講話佢地唔夠時間準備晚市所以要準時收! 痴線既!完全唔理d客人感受!其實當時我後面仲有兩個

其實當時我後面仲有兩個人, 喂你做埋都係兩枱客姐, 你唔早d出黎叫人唔好等就好明顯係你餐廳安排有問題啦!仲要話收就收, 完全唔理d客感受!

服務咁差既餐廳, 我話之你米芝連攞十星都唔會再去!
2011-04-05
2011-04-05 3 浏览
今晚突然好想食咖喱和烤餅, 近近地帶爸爸媽媽去好耐無食的筲箕灣 "恆河咖喱屋". 晚市6點開始, 我地5點45分到, 門口已經有大約十四,五人排緊隊. 排隊期間發現前後的客人都無光顧過, 係旁邊經過的街坊就邊行邊講 "... 羊群心理....." 呢一刻, 我開始有o的擔心~~~~ 結果.... 唉~~~~ 我地3個人 order 左~~1) 蕃茄咖喱薯仔牛仔腩 ($78) - 呢個係唯一一樣我覺得叫做OK尚可的食物 係我 expect 的蕃茄咖喱, 牛仔腩都幾好味. 2) 咖喱牛尾 (約$70-80) - 只得3件, 食落普通無咩特別, 食物質數同價錢係反比!! 只可以用 "搵笨" 去形容!! 3) 烤餅及白飯各一客 (約$13-$15) - 烤餅同以前比實在薄左好多好多, 失望! 4) 燒豬仔脾 (約$70-80) 疑似男店主推荐 - 呢個係最後至送到, 等左30-40分鐘. 本身真係有o的期待, 因為係o個位疑似男店主推荐, 諗住你推荐得, 都唔會衰得去邊掛? 結果真係食到火都o黎 要30-40分鐘至送到, 即使我懷疑佢漏單都算啦~~ 一客燒豬
燒豬仔脾!! 最後出場~~ 有期待~ 但結果超失望及不滿!!

我地3個人 order 左~~

係我 expect 的蕃茄咖喱, 牛仔腩都幾好味.

要30-40分鐘至送到, 即使我懷疑佢漏單都算啦~~ 一客燒豬仔脾有4件, 其中只有兩件無燒得太濃, 第三件燒到條骨黑晒, 一拎上手骨已經斷左, 可想而知係被幾大的火燒過!
第四件為左個人健康著想實在唔敢食落口, 請看相片啦!! 燒豬仔脾食落無任何味道, 我懷疑根本無用任何調味料去處理, 送上檯時亦無跟任何醬汁, 燒到乾晒好似食緊樹枝咁, 不知所謂!!

最後埋單我同o個個疑似男台主講 "呢個豬仔脾燒到咁濃, 我食完應該會生 cancer"
疑似男店主支吾以對咁答 "可能... 燒到過左火......" 阿老闆~~ 燒到咁濃你都好意思送到個客面前架?? 你點做生意架?? 呢o的鋪頭完全要 black list 左佢, 無下次!!

埋單$281.00!! 以咁o既食物質數~~ 擠迫的空間而言絕對不值得!! 食完出來發現門口仲有10幾人排隊, 我真係有衝動同佢地講 "呢間的食物好差, 唔值得你地咁樣排隊等!"
2011-04-05
  • 無!! 無野好推荐!! 食物不知所謂
2011-04-03 65 浏览
Everything was bad The service, the food, the restaurant itself ...There were only 2 waitresses, one of them (young girl) who didnt seem to know what she was doing, everytime we ordered or had questions she had to get the other waitress to serve us so I dont really see the point of her being in the restaurant at all !I ordered a green apple 沙冰, waited for 10 minutes so chased the waitress (the girl) about it then she told me 沙冰is not available today ! So I ordered a Milk Tea instead but again
Everything was bad

I ordered a green apple 沙冰, waited for 10 minutes so chased the waitress (the girl) about it then she told me 沙冰is not available today ! So I ordered a Milk Tea instead but again waited for 10 minutes and chased them 4 times and at the end she gave me a Lemon Tea !!

When I went to 恆河 before they received the Michelin Star, the food was so much better. Everything has gone downhill since.

I will never go to 恆河 again even if its free !!!
2011-04-03
2011-03-18 8 浏览
生日約齊幾個老友去食, 大家都是第一次去, 點知吃過就好失望, 因為食物完全不是印度咖喱, 我班朋友食過印度咖喱都認為不是印度咖喱味道,可以揀小辣或大辣, 食物得個辣咀感覺, 變成麻辣味道, 而且食物很快就整好, 差唔多即叫即出,事頭婆招呼又差, 座位又非常擠迫. no good.
2011-03-13
庆祝纪念
生日
  • 無好介紹
2011-03-10 18 浏览
之前係入面食過,當時仲未有星。前幾日同同事再去,真係一肚氣!D 野食差曬(個又變左),以前係正宗印度呀叔黎嫁,依家變左個後生仔,仲日日唔同人,侍應又得兩個,態度又差。仲貴過以前。以後都咪去呀......搵笨 (6+1)
仲貴過以前。
以後都咪去呀......搵笨 (6+1)
2011-03-07
午餐
兩年前幫襯過, 食物都是麻麻地, 今次約齊四人去食,佢標籤星級後, 我們以為食物有改善, 點知重差過以前,非常失望, 除了一些貴價薄餅叫做即叫即整外, 其餘食物預早造好晒, 加熱了拿出來, 食物全部不夠新鮮,一些食物好鹹. 一些食物只是麻辣感覺,完全不是印度咖喱味道.請大家留意價錢重貴過以前好多, 坐位又迫又窄. 明明有位都要你在外面等, 不接受預訂枱, 因為你未吃過的話,老遠來到筲箕灣想吃, 一定會排隊等, 總之我們吃過這一次之後, 大家都話怕怕了.還有一點提醒大家要留意, 看清楚餐牌價錢, 因為結帳時請各位仁兄留意查單, 小心多收你錢.
2011-02-22
庆祝纪念
生日
  • 一次就夠
2011-02-22 17 浏览
繼上星期日之後 又一次食咖哩其實自己並非嗜食咖哩只係間唔中想嘗試食辣的感覺今次黎到一間米芝蓮一星食肆七時左右店外已經排長龍一早上網搵電話book檯..不過無人聽鬆餅 算乾身蔡生咖哩羊肉落單時候 侍應再三提醒這道菜較為乾身不過抱住試食的心態 無咩所謂幾稔 食唔到有羊膻味招牌炒飯幾多香料下 有兩隻脾 調味都幾香口醒胃不過炒飯就無咩驚喜remarks排隊與坐低吃的時間各佔一半 奉勸預先book位環境擠逼嘈吵 燈光繚亂眼花 奉勸注重浪漫情調舒適拖友多加留意店內通風較差 油煙味重 氣管唔好的朋友要小心
繼上星期日之後 又一次食咖哩

remarks
排隊與坐低吃的時間各佔一半 奉勸預先book位
店內通風較差 油煙味重 氣管唔好的朋友要小心
2011-02-20
想到此館一試已一段日子。看過 OR 的食評,已有心理準備,需有三得一不得 --- 要等得、要逼得、要搭 (枱) 得,但不得要對食物有特別期望。但就是犯賤,偏要試試車軚人推介這館子是否名實相符,亦想會會 OR 食友筆下,不收散錢的老闆娘。是日 weekday 12:15 pm 到達,館內已坐滿,我地進內問是否需登記 ,貌似老闆的中年男士扔下一句「我們冇派號數,請在門外等!!」坐在館子門旁有兩位女士禮貌地告知她們己吃完,只是餐飲 order 了多時仍未送上,應該很快可離座。現今 HK 已較少這些 considerate 的人,我們十分 appreciate,忙說「不打緊,別急」之餘亦真心表示 thank you。好吧,就在門外等,期時門外已有一對長者夫婦。約 15 minutes 後陸續再有人進店內,但都是得到同一回覆「我們冇派號數,請在門外等!!」實在不太明白,照計先登記,然後輪侯入座,已是 standard 的文明做法,人多易亂,莫非真要顧客亂作一團爭位坐才成??!此時聽見長者夫婦大聲投訴,原來佢地叫外賣,等了半粒鐘,一問再催下,侍應哥哥才發現冇落單,真是七國咁亂!!好了,最後只等了2
想到此館一試已一段日子。

好了,最後只等了25 minutes 入座,但要搭枱,這個我們是預左的,只是 25 minutes, not bad!!

入正題,說說食物,set lunch 有幾款 choices,連 soup 及 drinks,有 tandoori squid, 咖哩牛腩、羊、魚等,另可跟飯 or naan, @ $42, good price.

我要了 咖哩牛腩 & naan, 同行則要炭燒魷魚跟 咖哩汁 & naan. Soup 像是 cream style 的豆 (some said it's pumpkin, anyone can tell me what it is),很香、很滑但不夠熱。

對咖哩牛腩有期望,但只是普通,curry sauce 不錯但牛腩不夠腍;炭燒魷魚則有驚喜,燒得很香,亦有咬口。Naan 是即做,熱騰騰的,送 curry sauce very good.

地方逼,外面亦多人等枱,我們很快已吃完,倒是旁邊同桌的一家三口從我們坐下已見佢催的 butter naan,到我地走時才送上,真是儿國咁亂,怪不得大部份食友都話 service 差。

埋單時未有緣見到老闆娘,但老闆的態度雖不能說好,但亦不至乞人憎。要改善的是個 system, 處理登記入座,分好輕重緩急,如能為門旁兩位女士早点送上餐飲,一家三口早点送上 butter naan, 則可早点騰出兩桌,客人可早点入座,亦可多做生意,皆大歡喜。又如能細心一点安排長者夫婦的外賣,說聲唔好意思,則人地條氣會順 D,亦可多做外賣生意。

離開時見門口放了告示,說是得米芝蓮推介後,要重新編排開市時間,抱歉云云 (英文版本十分不勘,應找人執執)。希望所見service 的不足只是短暫的問題,而並非因受推介後而自傲趕客,否則只會自誤,Michelin 愛你變成害你。

會再 encore,不是滿意今次的經歷,而是希望下次能見到改進。

其門如市,大排長龍
館內坐得水洩不通
Set lunch with many choices
香滑的 soup
咖哩牛腩 - 腍 D 會較好
Naan and tandooro squid
阿叔整 Naan
米芝蓮效應 - English needs improvement
2011-02-07
其門如市,大排長龍
館內坐得水洩不通
Set lunch with many choices
咖哩牛腩 - 腍 D 會較好
Naan and tandooro squid
阿叔整 Naan
2011-02-06 19 浏览
我自小係SKW 長大..e 間舖以前係無人食做左米芝蓮就變左質果日同BF 行太安樓.. 對面有另一間恆河本來打算食西灣河果間不過BF 話未食過米芝蓮果間.. 於是花左20幾分鐘行過去..再等左45分鐘先有位在門外等的時候隔著玻璃看到師父係度拉緊薄餅.. e!! 不過佢個餅拉得好細就卷埋啦..入坐後就送上小食這個有D 辣.... 之後點左一個羊架, 一個炒飯, 2份薄餅薄餅要$22.. 果然唔太掂灣仔果間奧士曼里阿只係$10 都好食過佢炒飯正常味的印度炒飯羊架都ok o既不過佢真係無米芝蓮應該的服務水平law有位貌似老闆娘的女士不停咁同客講"我出面好多客等緊 你可唔可以XXXXXX"如果只係叫人拎開見衫 拎開個袋都可以接受不過最搞笑後面有檯後生仔.. 十幾個.. 拎左蛋糕來 同人慶生e 位女士居然話"我出面好多客等緊 你地可唔可以唔好係度食蛋糕"當場果班後生仔都O 晒嘴... 我都唔知仲有咩食店係唔俾人係度食蛋糕.. 我估如果有人諗住慶生都千期唔好去果度la...我本來和BF 坐係一張6人台的.. 後來 來了3個人.. 侍應把我們的薄餅上左俾隔離.. 過了大約5mins 隔離3位 搬去一
我自小係SKW 長大..
e 間舖以前係無人食
做左米芝蓮就變左質

果日同BF 行太安樓..
對面有另一間恆河
本來打算食西灣河果間
不過BF 話未食過米芝蓮果間..
於是花左20幾分鐘行過去..再等左45分鐘先有位

在門外等的時候
隔著玻璃看到師父係度拉緊薄餅..
e!! 不過佢個餅拉得好細就卷埋啦..

入坐後就送上小食
這個有D 辣....
之後點左一個羊架, 一個炒飯, 2份薄餅
薄餅要$22.. 果然唔太掂
灣仔果間奧士曼里阿只係$10 都好食過佢
炒飯正常味的印度炒飯
羊架都ok o既

不過佢真係無米芝蓮應該的服務水平law
有位貌似老闆娘的女士
不停咁同客講"我出面好多客等緊 你可唔可以XXXXXX"
如果只係叫人拎開見衫 拎開個袋都可以接受
當場果班後生仔都O 晒嘴...

我本來和BF 坐係一張6人台的.. 後來 來了3個人..
侍應把我們的薄餅上左俾隔離..
過了大約5mins 隔離3位 搬去一張4人台
這時候我和他們講..薄餅的問題.. 居然把薄餅拎返入去廚房.. 不用1min 由第二個人再拎返出來上給我們
好在我睇住隔離未食過o者 同時間佢地又無同果3位客人交代.. 等佢地坐好再追的時候再交代薄餅不是他們的
(期間他們3日眼超超我地.. 搞到我都食得唔安樂....)
2011-02-01
2011-02-04 33 浏览
想食好耐了,但一直都無機會去試, 今天終於去試了, 好彩唔係等咗好耐, 但lunch都禁爆....仲有落場時間, 這間野, 真係強!叫了兩個set lunch, 一個咖哩雞, 另一個咖哩牛腩, 我好似同牛有仇禁, 終係要食牛~~~想吞晒d牛落肚先得~~XDDDD等咗好耐好耐先有人理我地, 當中仲要因為....要讓俾大枱人, 要轉位.....等咗好耐個湯終於到了~~~好好味, 好暖身的湯, 似番茄, 但仲有咩就唔知了~~~ 好重的黑pepper, 好正~~~再來的咖哩雞和咖哩牛腩, 好正呀~~~~再加個烤餅, 飽到嘔呀~~~~咖哩唔算好辣, 感覺好正, 雞的份量少了一點, 牛的份量真的可以, 好好食, 牛腩好正, 唔肥, 選料好夠~~個烤餅唔記得影呀, 但真係勁正呀~~~好大份, 好飽~~~最後來杯飲品完結, 好大杯, 正!!!

soup
咖哩牛腩

個烤餅唔記得影呀, 但真係勁正呀~~~好大份, 好飽~~~

最後來杯飲品完結, 好大杯, 正!!!
drink
2011-01-31
soup
咖哩牛腩
drink
2011-01-24 8 浏览
自從恆河成為米芝蓮1星級之後都味去試過終於有一日可以去試到啦我同屋企人去兩個人去去到都幾多人呀等左15~20分鐘左右啦入到去就地方狹窄BTW好多人都系因為佢系1星級先走去試下姐點左兩個LUNCH SET一個咖哩羊架一個咖哩雞配印度薄餅印度薄餅新鮮制造好脆好軟好好味之於個咖哩唔錯好岩香港人口味^^不過個地方就好細不過裝潢唔錯別樹一格
自從恆河成為米芝蓮1星級之後

不過個地方就好細
不過裝潢唔錯
別樹一格
2011-01-16 16 浏览
見到雜誌介紹呢間, 突登撘車去筲箕灣試下, 6點半去到, 大約有6個人排, 諗住唔洗點等, 等到7點半入座.....餐廳好細, 我地0係張好細的4人枱同人撘枱, 全店得兩個伙記, 我地坐到上去, 個帶眼鏡的伙記好快手咁比左MENU我, 當我地諗好喇, 叫伙記埋黎, 一時唔記得左個菜名, 諗左一陣唔夠10sec, 點知個伙記好唔耐煩話諗好先叫佢之後等左好耐先等到佢得閒落ORDER野飲同烤餅好快到....味道OK, 但無咩特別等到8點三仲未黎其他菜, 我地想知道係咪漏左單於是追單, 伙記好唔耐煩咁等左好耐先肯幫我地追, 之後第一道咖哩雞, 咖哩幾香, 係幾好味的, 我地因為餓左好耐好快清左碟到8點半仲未黎個番茄雜菜咖哩, 諗住再追, 個4眼伙記好唔客氣話" 呢度唔係茶餐廳, D野係FRESHMADE架, 要排隊煮架!" 我心諗"唔係呀嘛, 等左個幾鐘先追都唔係好過份姐, 唔洗咁樣呀嘛?!" 我見到另外幾枱客都有追單, 佢一句" 你岩岩黎無耐咋WOR" 回應, 我諗好多枱客都受緊氣, 不過基於大家覺得米芝蓮都無出聲8點9 個茄雜菜咖哩終於來, 味道真係麻麻....埋單時, 價錢OK, 我地想
等到7點半入座.....
餐廳好細, 我地0係張好細的4人枱同人撘枱,
之後等左好耐先等到佢得閒落ORDER
野飲同烤餅好快到....味道OK, 但無咩特別
8點9 個茄雜菜咖哩終於來, 味道真係麻麻....

埋單時, 價錢OK, 我地想自己計下總數岩唔岩, 老闆好似好興咁話"你同我過黎呢邊慢慢計!"
我覺得成餐飯好受氣咁,
又唔係無比錢, 點解要比錢買難受?!

服務真係好差, 食物普通, 上菜時間耐.....

點解會入米芝蓮?! 我真係好唔明
2011-01-08
芒果乳酸
蒜味烤餅
2011-01-14 39 浏览
我係筲箕灣返工既關係,所以係佢未有星星前已經食過好多次。昨日lunch同同事諗起好耐無食過,又見到門口終於無人排隊,所以就走去食,點知換黎一肚氣!(服務最衰比唔到負分,如果唔係一定係負分,唔負分都應該係 "零" 分!)過程︰一入到去已經見到有位,不過點都問下職員先,估唔到答覆係︰「等等先!」(唔係咁好脾氣,黑面)OK,你出左名要安排下客人坐位都正常,不過等左陣都無人理我地…咁岩老闆娘經過問佢有無位,咁佢都唔係咁好脾氣咁話︰「你地坐過邊喇」算喇,有位坐就算。睇一睇餐牌見到加左價喎,都正常既人地話晒有星星喎…E…薄餅得返原味,無得揀,都正常既人地多客嘛…好叫野食,叫人寫單,第一次無人理,第二次等等,第三次終於理我地喇…寫單時多口問下,係咪無得揀乜野味既薄餅?以前都有架。老闆娘答︰「無喎!無得揀!」(態度,語氣惡劣,黑面)算,開餐,野食OK既,無水準下降,不過都無進步,係餸既份量少左,見到其他人既飯多左。開餐途中,見到有人入黎問有無位,老闆娘好型咁答︰(繼續黑面)「排緊隊架喎!」心諗唔駛咁呀,叫人排隊都好聲氣D呀!算,唔關我事,埋單比錢,改左要自己去櫃面埋單。OK,無問題。最離譜既事發生喇!
我係筲箕灣返工既關係,所以係佢未有星星前已經食過好多次。

過程︰

寫單時多口問下,係咪無得揀乜野味既薄餅?以前都有架。
老闆娘答︰「無喎!無得揀!」(態度,語氣惡劣,黑面)

心諗唔駛咁呀,叫人排隊都好聲氣D呀!

算,唔關我事,埋單比錢,改左要自己去櫃面埋單。
OK,無問題。最離譜既事發生喇!

兩個人食兩個餐加涷飲,TOTAL $88,咁我比4張20蚊紙,2個2蚊銀,3個1蚊銀,2個5毫。咁OK呀,唔駛找錢喎!
正轉身離開,老闆娘突然話︰「呢兩個唔收喎!」(繼續黑面)
我答︰「下,呢兩個唔係錢咩!」
老闆娘竟然答︰「係呀!呢兩個唔係錢!
我立即呆左…算,唔同妳嘈,換個10蚊銀比佢找完算數,費事阻住返工。

但係佢櫃位無寫唔收5毫,而且之前已經有電視,報紙講過唔可以拒收毫子,而且自問咁比錢唔係過份。(唔駛妳找錢,又唔係成堆毫子玩野)
最離譜既係,竟然講得出︰「係呀!呢兩個唔係錢!
真係火都黎埋!即刻彈返佢︰「攞左星,係唔同D呀!」
老闆娘仲要死撐︰「唔係,以前都係咁!」

諗返未攞星前既態度,老闆娘仲會走埋黎問(滿面笑容),好唔好食呀?
收錢時,仲會好好聲氣話︰「多D黎食喎,叫多D同事一齊黎啦。」

而家,“哈“,以後都唔會去幫襯,以前叫我地叫多D人黎食,放心,而家我地一定叫多D人 “唔好黎食“!
東大街淨係得你一檔好食咩!我去食其他野好過。
以後都唔會再幫襯!
攞左星唔係大晒既!

2011-01-13
It's so happened that I went to 筲箕灣 and found out this restuarant in openrice with the most ... so I decided to try this out. Arrived at 7.15pm... it's so lucky that there wasn't any queue... I thought I was so lucky to get a table without any wait. However, it's actually a misfortuante!!!Food: The food I ordered were 蕃茄咖哩牛腩, 白咖哩雜菜 and butter naan... I guessed these are one of their signature dishes that everyone would love to try them out. However, they are like Asian modified curry... they tas

Food: The food I ordered were 蕃茄咖哩牛腩, 白咖哩雜菜 and butter naan... I guessed these are one of their signature dishes that everyone would love to try them out. However, they are like Asian modified curry... they taste not bad but also taste like those you can find in a normal resturant. The butter naan is too oily with no butter taste....

Service: It's a restaurant that I wouldn't tip. It's not that they don't have any service... but even more worse their service is bad to a standard that seems like they are the only restuarant which can serve curry. They just dont care... I saw a guy came in saying that he has booked a table for 4. Then the waitress said rudely that his table is given to another group since he is late. The guy said he was only late for 5 mins. Then the waitress said we don't hold any table and asked him to wait outside...

Waiting Time for Food: The butter naan came 5 mins after I placed the order. 白咖哩雜菜 came 10 mins after the naan. After we finished the naan and 白咖哩雜菜, the 蕃茄咖哩牛腩 still hasn't come. 蕃茄咖哩牛腩 finally came after 45 mins....

Seating Arrangement: Squeezy

Price: HKD 200 for 2 ppl

Overall: I wouldn't come back to pay for bad service!!!
2011-01-13