2018-11-16
除咗機場嘅意粉屋,所有意粉屋都去過哂,但尖沙咀好似未去過喎,無咩印象喎,okay,就上一上去睇吓會唔會勾起D回憶先。時份秋冬,餐牌上已經有芝士火鍋,sorry 唔係我杯茶,點咗個 set dinner,南瓜湯,烤豬仔骨,千層肉醬意粉,再點咗個炸雞籃。次次點餐湯次次加酥皮,今次無加係因為發現加酥皮勁飽肚!一向唔多好南瓜湯,但意粉屋總有方法煮得濃郁令我欣賞,所以,無辦法唔將意粉屋變成我的西餐飯堂。烤豬仔骨嘅豬肉比較少,但哩個問題同樣發生係其他西餐廳,究竟發生咩事呀?間間都係噤!雖然豬肉係少,但仍不失 juicy 同入味,肉質鮮嫩,like!千層意粉係我少食嘅一環,味道重手咗,係最失份地方。炸雞籃愈食愈貴愈食愈細件,但令人懷念,因為當年無韓國炸雞無豪大大,食好味嘅炸雞得翻意粉屋同家鄉雞,雖然雞少咗細件咗,慶幸味道無變差,外脆內軟雞有雞味。食完都係無咩印象幫襯過,究竟係無黎過定係我老鳥開始失憶呀!~~>_<~~
千層意粉係我少食嘅一環,味道重手咗,係最失份地方。