2023-04-16
一心諗住有會員優惠嚟食個下午茶,仲用$15加埋酥皮忌廉湯。😋酥皮湯先上,揭起塊酥皮切成四份,逐一加落熱辣辣嘅湯,超邪惡但係勁好味。跟住上嘅係芝士焗菠菜魚柳扁意粉。幾乎次次嚟都係食呢個。😂先食熱辣辣嘅魚柳,今日塊魚柳成18cm咁長,仲要唔係薄嗰隻,超正。😋😋食完魚再食菠菜,最後食扁意粉,其實我估冇乜人好似我咁食法。🤣可能因為食咗成塊酥皮,所以食唔晒啲扁意粉,講真,呢度啲下午茶份量好足。個餐跟一杯嘢飲,我鍾意呢度啲熱咖啡,主要係因為佢哋會將啲奶加熱,然後連咖啡一齊上俾你自己落。咁樣,杯咖啡就唔會俾啲凍奶降咗溫,同埋自己鍾意落幾多就幾多。👍🏼食完哂找數嗰陣先知道原來自己個會籍已經過咗期,終於呢餐我連埋加一俾咗$113.3,好貴呀!😭😭