2018-05-02 335 浏览
今日食晏好想食意粉~ 就搵下有咩地方可以專食意粉的地方去下SEARCH 到呢度見評語唔太差就諗住一試~但點知中晒伏~佢飲品, 同餐湯係自助的~ 我亦叫左個黑松露油帶子意粉,先講餐包同餐湯餐包係熱的~ 亦都軟熟~ 唔錯~但餐湯... 今次西湯係甘荀忌廉湯...勁淡...又無甘荀甜味....好似飲溝左水的湯咁....之後到個意粉...外表都OK~但一食... 淡到呢....又無松露味要自己加芝士粉+鹽先有味~蒜頭好似無煮過就咁放入去...因為仲係硬的, 有生蒜的辣味D 菇又係無味~ 仲食到菇的奇怪味~帶子又硬, 又UN, 又鯹, 又無味.....總之成個意粉都唔好食~食完佢有得自己去攞咖啡茶, 味道... 算啦~ 自助野可以有幾好~同埋比埋個甜品你~ 甜到... 食左幾淡..真係食唔落....總之成件事錯晒~ 收咁的價錢~ 有咁多野~ 好似好抵咁~但無樣野好食....我寧願佢得意粉+野食~ 但比返好的質素我~ 好過咩都有~ 但全部都係垃圾.....最後仲要收加一服務費...咩都自助... 收咩服務費丫諗住開開心心食個晏~ 但食完... 好唔開心LAW....
今日食晏好想食意粉~ 就搵下有咩地方可以專食意粉的地方去下
SEARCH 到呢度見評語唔太差就諗住一試~
但點知中晒伏~

佢飲品, 同餐湯係自助的~ 我亦叫左個黑松露油帶子意粉,

先講餐包同餐湯

餐包係熱的~ 亦都軟熟~ 唔錯~
但餐湯... 今次西湯係甘荀忌廉湯...
勁淡...又無甘荀甜味....好似飲溝左水的湯咁....

之後到個意粉...
外表都OK~
但一食... 淡到呢....又無松露味
要自己加芝士粉+鹽先有味~
蒜頭好似無煮過就咁放入去...因為仲係硬的, 有生蒜的辣味
D 菇又係無味~ 仲食到菇的奇怪味~
帶子又硬, 又UN, 又鯹, 又無味.....
總之成個意粉都唔好食~

總之成件事錯晒~ 收咁的價錢~ 有咁多野~ 好似好抵咁~
但無樣野好食....

最後仲要收加一服務費...咩都自助... 收咩服務費丫

諗住開開心心食個晏~ 但食完... 好唔開心LAW....
2018-05-02
年紀大,食唔到咁多,近年越來越鍾意食半自助餐,一個main dish,加餐湯甜品,足以滿足食慾之外,價錢百零兩百亦相當合理,美中不足係好多半自助餐都無杯餐飲,令我呢類「茶餐廳鬼」最後又要額外買杯嘢飲。今日去咗尖沙咀一間酒店內嘅「意粉廚房」,見佢餐牌都有唔少選擇,有牛’有魚’有海鮮,即使賣相未必算達到酒店水平,但係價錢亦唔係酒店級數,相當合理;最估唔到係餐湯同餐飲任飲,仲得了嘅?事關我係「茶餐廳鬼」之餘,亦都似「餐湯怪」,有時揀餐廳食,就係為咗個湯,呢間嘢個湯達到酒店級數,令到我今日飲咗3碗,之後餐飲亦添咗一次,個人覺得,只要唔係特別想食甜品,呢度係十分理想嘅「半自助餐」,而且價錢係$100都唔使,性價比絕對無懈可擊。其實,個主菜都值得講一下,我叫咗個最穩陣嘅三文魚忌廉汁意粉, 口味相當好,忌廉汁都算清新,三文魚就正正常常,以咁嘅價錢,仲要係尖沙咀;如果計埋無限添「飲」,真係無得輸。
2018-04-19
2018-04-17 303 浏览
再回來吃, 介紹左比舊同事。話說我之前黎食意粉,覺得幾抵食咪推介比朋友囉。我上次食帶子意粉,今之食卡邦尼,真心抵食。食菜同湯任食,又包一杯餐飲,都係68炸所以我當左意粉係我CANTEEN
再回來吃, 介紹左比舊同事。
話說我之前黎食意粉,覺得幾抵食咪推介比朋友囉。
所以我當左意粉係我CANTEEN
2018-04-16
2018-04-11 365 浏览
今日和同事來了這間餐廳吃午餐。餐牌選擇算多,價錢也合理。坐位闊落,坐得舒服。餐廳是半自助形式,湯和飲品可以自行去添。湯有中湯和西湯兩種,西湯是西蘭花湯,沒什麼特別,就西蘭花的味道。中湯是蓮藕湯,倒是挺清甜,不錯。蝦煎得挺香,很有蝦味,有很多磨菇和茄子作配菜,挺好吃,但略嫌意粉有點油。甜品是奶凍,我覺得太甜了,上面還放了糖漿,有點溜。埋單2個人吃共150元,價錢合理。總的來說,餐廳食物質素不錯,價錢合理,會再來。

今日和同事來了這間餐廳吃午餐。

餐牌選擇算多,價錢也合理。

坐位闊落,坐得舒服。

餐廳是半自助形式,湯和飲品可以自行去添。

香煎大蝦意粉配野菌及香蒜

甜品是奶凍,我覺得太甜了,上面還放了糖漿,有點溜。

埋單2個人吃共150元,價錢合理。

總的來說,餐廳食物質素不錯,價錢合理,會再來。
2018-04-11
香煎大蝦意粉配野菌及香蒜
2018-04-10 153 浏览
尖沙咀最佳盛品酒店地庫個間意粉廚房,上次去食左一碟黑松露油帶子波菜麵後,感到物超所值,食材有素波菜料和新鮮帶子配搭在—起,麵質亦很幼滑,確實營養豐富和美味可口,價錢在同區也算合理的。
2018-03-19 270 浏览
  被屈,中個六合彩四獎。得果4800。重要被下面那班生番知道咗。一個二個要請食钣。但尖東好重皮。14條友要有位真是唔易。重中之重是平。而且要有大枱。好彩我知有餐廳又平又低食而且有酒飲。在尖柬區來講少有,價錢又唔貴。晚餐一個百零蚊。酒水又平。吹水最好。佢個"紅酒燴牛肋排意粉” 低食。题酒小食'' 炸魚薯條 “ 就更正,是即炸的。又大件。到尾結数14個人唔洗兩千
2018-03-16
庆祝纪念
纪念日
  • "紅酒燴牛肋排意粉”
2018-03-11 340 浏览
午飯唔想成日都食茶餐廳,又諗唔到去邊度食,同事推介呢間係漆咸道南Best Western Plus Hotel Kowloon地庫既西餐廳食晏。本來無抱太大期望,但既然同事推介就儘管去試下。我點左客香蒜大蝦意粉,出餐時間快,最岩我地呢D上班一族。賣相好而且好香,未擺落口都知唔會差。意粉唔會太硬,大蝦又夠新鮮,成碟野都好好味。以佢既食物質素,而且係尖沙咀區酒店入面可以用$7-80既價錢埋單,絕對超值。我一定會再黎同埋推介埋俾D朋友同事食。
意粉唔會太硬,大蝦又夠新鮮,成碟野都好好味。
2018-02-21 337 浏览
lunch time 同同事經過, 看過傳單, 見價錢合理便來ㄧ試。order 左香蒜大蝦意粉, 意粉都幾彈牙, 蒜味啱啱好, 唔會太濃, 隻蝦又啖啖肉。仲有, 餐前跟餐包, 餐湯同飲品都係自助形式, 方便快捷。餐廳環境舒適, 坐得十分舒服, 值得一試, 同事也十分滿意,下次會再來。
2018-02-13 357 浏览
男友是意粉怪,看見在華美達酒店地下的意粉廚房都心思思想試下,今日終於同佢來上試下。8黠入到去,全場......竟然一個人都無!!!心諗係咪伏呀??但都硬住頭皮坐低左。未食,店員已送上餐包,熱騰騰而般普通的圓餐包。他告訴我們湯同飲品係任飲的,好自助的感覺呀!中西湯,個人覺得西湯好飲D,中湯比較稀。一陣後,茄汁海鮮意粉上台,意粉夠入味,唔會太酸,海鮮份量夠誠意,大蝦數到有4隻,蝦同魷魚都好彈牙,魚柳油左少少,但整體是好味的,一點也不HEA。另一個是紅酒燴牛肋條意粉,新鮮熱辣的上台,賣相無得輸~!牛肋條嫩滑,炆得又入味又腍,紅蘿蔔入口即溶,好好食廚師似乎非常喜歡磨菇,大把大把的放上去,令人感覺食得十分健康,哈哈~食到9點,多左兩台客,在尖沙咀區都算罕見,但我覺得無人來人往騷擾,有RELAX MUSIC,不用食完被趕走,呢度係唔錯的,完全唔會中伏。

中西湯,個人覺得西湯好飲D,中湯比較稀。

2018-02-10
2018-01-22 347 浏览
星期5,LUNCH 同同事又黎LE 間餐廳,講真同區黎講,真係便宜又好味,我上次食帶子意粉,今次食大蝦意粉,都一樣係咁好味,隻蝦真係好大隻,煎行又香口,要比個LIKE。我朋友食蜆肉蟹柳意粉,可能佢係男仔,所以吾係好飽,不過佢狂食出面D包同湯,因為無限REFILL,佢飲左勁多。你想想$78一個意粉,又有REFILL湯,又有REILL包,又有餐飲,又有MAIN PASTA,邊到搵,所以LE間餐廳,我們一定會再食。
2018-01-19
2018-01-06 299 浏览
上次在尖沙咀最佳盛品酒店地庫那間意粉廚房內吃了—碟香草三文魚忌廉汁意粉,感到廚師煮得都頗有心思,三文魚肉質不錯,香草味甚濃,忌廉汁份量亦配置恰當,的確美味可口,值得再次光顧的。
2017-12-31 324 浏览
放工在尖沙咀找地方吃晚飯,兩個人都行累了,又不想在連鎖店,假期前又想經濟一點,當沒有頭緒之下,準備過馬路過尖東前,在華美達酒店地下見到張全部都係意粉的menu,每份價錢$98左右,於是即管一試。個門口係一條向地庫行的樓梯,乾淨及光線充足,落到去只見2道玻璃大門,1道似去後勤通道,另1邊就當然就是餐廳。我和老婆的反應是,吓,呢間係餐廳? 點解無人的? 當時是晚上7點幾,呢個場景令人好出奇。在「包場」的情況下便試試這裡的意粉。看menu的時候,侍應哥哥便從廚房取出餐包上枱。是一般普通的圓餐包和anchor牛油。點好意粉後,就可以隨便取餐湯。一中一西,自助任飲。在西餐廳飲中湯? 反正任飲,試一試。是日西洋菜湯,竟然ok,足料且飲完後不像平時飲例湯後要飲水沖口。蘑菇湯很有口感,蘊含一粒粒蘑菇碎,香。不消一會兒,意粉便上枱了。份量豐富。三文魚每塊都幾大塊,不算多。最好的是,廚師灑了很多香草碎,很配合白汁的味道,意粉中亦有車厘茄和蘑菇,不單調。而蒜香野菌意粉,名符其實,有很多菇菌,蒜香味不算嗆,很溫和。意粉質地幾有咬口,因為有汁,所以咬落唔乾唔un。最緊要,我本人唔食芝士,呢2款意粉的汁,起碼我食

不消一會兒,意粉便上枱了。份量豐富。三文魚每塊都幾大塊,不算多。最好的是,廚師灑了很多香草碎,很配合白汁的味道,意粉中亦有車厘茄和蘑菇,不單調。而蒜香野菌意粉,名符其實,有很多菇菌,蒜香味不算嗆,很溫和。意粉質地幾有咬口,因為有汁,所以咬落唔乾唔un。最緊要,我本人唔食芝士,呢2款意粉的汁,起碼我食唔到有,感覺良好。

餐飲有啡或茶,各有熱和凍選擇,自選加奶加檸檬。都是自助任飲。

吃完呢餐埋單離場,全晚呢1個幾鐘,仲要係尖沙咀區,竟然只有我地2個幫襯?! 好似拍戲咁......老婆,我包左間餐廳同你撐枱腳。

都講下環境,一貫西式佈局,牆上掛細細幅藝術畫,枱面細細樽裝飾花。好靜(因為無人),不過都因為在地庫無車聲或行人來往騷擾。無異味,無油煙味,無清潔劑味。

食味因人而異,未必完全作準。但在尖沙咀區不用等位,價錢100左右,環境又靜的吃個平民西餐,算是咁的。
煙三文魚意粉
香蒜野菌意粉
2017-12-22
煙三文魚意粉
香蒜野菌意粉
2017-12-28 207 浏览
我們零售行業,真係打風落兩鄢無行休息。那!又X'mas。截耍開門做生意。最死就係餐廳開門。但勁貴.午飯真係要食杯面。好彩我知我們舖頭附近那酒店地庫間餐廳會照開,講起間餐廳事實低食,五六十左右有餐好,有湯有包任食。茶啡又任飲。但只得食意粉無飯。但他們份量和味道不錯。算公道。早啲蛇出來食。叫咗個香煎大蝦配野菌意粉。幾好味又大碟。唔錯。起碼唔駛食杯面.
2017-12-24
  • 香煎大蝦配野菌意粉
2017-11-29 369 浏览
今日經開尖沙咀,就上OpenRice睇吓附近有咩餐廳可以坐吓,見到有間西餐廳Pasta Kitchen,環境不錯,就去一試。一入到去環境好舒服,坐抵再睇吓餐牌,原來有晚餐set提供,太好了。 咁我地就要咗個“香蒜大蝦意粉” 配自助餐湯,咖啡或茶。香蒜大蝦意粉上枱就分量十足,看見意粉上面鋪滿香蒜,令我們食指大動。配上香濃牛油,濃厚蝦味嘅意粉,已被迷上了,主角當然係蝦啦,好彈牙,同意粉一樣有濃濃嘅蝦味. 口感更豐富,意粉軟硬適中有點煙韌。好完美嘅一餐,加上服務超好,呢間一定會繼續支持~
2017-11-29
2017-11-28 253 浏览
這家於酒店地庫的餐廳,主打意粉。今天和同事經過,見Lunch才$68起。尖沙咀地段算不錯了點了一個牛尾汁意大利粉,味道也不錯。最估唔到係Lunch時間人流也不少,40-50個坐位也坐得滿滿的。下次也可以再來一來。