2016-12-07 347 浏览
今日放假同老婆出尖沙咀行吓街,午餐諗唔到食乜,本來都諗往茶記多,行到加連威老道尾,見到間食意粉嘅餐廳又唔洗等位,決定去試下,點咗個黑松露油帶子菠菜面&茄汁海鮮意粉,跟餐湯&餐飲,味道唔錯,價錢合理,環境舒適,下次出嚟開餐又多個選擇啦
2016-12-07
  • 黑松露油帶子菠菜面
2016-11-29 367 浏览
今日同兩個同事黎食set lunch ,估唔到質素同份量都幾好!Lunch time 差不多滿座,但出餐都好快,同埋餐湯&餐飲可以自己拎, 變相唔洗等禁耐,岩哂我地尖沙咀返office 得一個鐘食飯既人我地分別叫左一個香草三文魚忌廉意粉,同埋大蝦意粉配野菌香蒜。兩個餐分別都係$78,又真係抵食喎!勁多煙三文魚開邊大蝦都有幾隻下次可以再黎試下tea set , 好似都幾抵食
今日同兩個同事黎食set lunch ,
估唔到質素同份量都幾好!
Lunch time 差不多滿座,但出餐都好快,
同埋餐湯&餐飲可以自己拎, 變相唔洗等禁耐,
岩哂我地尖沙咀返office 得一個鐘食飯既人

我地分別叫左一個香草三文魚忌廉意粉,
同埋大蝦意粉配野菌香蒜。
兩個餐分別都係$78,又真係抵食喎!
勁多煙三文魚
開邊大蝦都有幾隻

下次可以再黎試下tea set , 好似都幾抵食
2016-11-22
  • 香草三文魚忌廉汁意粉
  • 香煎大蝦意粉配野菌及香蒜
2016-11-29 265 浏览
前幾日係尖咀行行下街唸住是但搵D野食下...係街尾冇啦啦俾我搵到間一D都唔覺眼既CAFE...冇唸過佢D野又幾好食WO..D野又幾有水準WO吹脹..地方唔大但都可以放到30-40人到..環境很舒適..同FD吹下水食下野真一流..下次生日可以去攪返個PARTY都得..LUNCH埋單人頭唔洗100蚊..爽!!酒店既餐廳黎講真係一個字..低!!
前幾日係尖咀行行下街唸住是但搵D野食下...

係街尾冇啦啦俾我搵到間一D都唔覺眼既CAFE...

冇唸過佢D野又幾好食WO..

環境很舒適..同FD吹下水食下野真一流..

下次生日可以去攪返個PARTY都得..

LUNCH埋單人頭唔洗100蚊..爽!!

酒店既餐廳黎講真係一個字..低!!
2016-11-26
2016-11-17 369 浏览
約了朋友仔在尖沙咀食飯, 都唔知去邊到好…the one 餐廳經常爆滿等好久! 行行下街在嘉連威路道 發現有間地庫餐廳 Pasta Kitchen. 不如試下! 落到去, 覺得環境唔錯,優雅舒適,還有French melody襯底。 心諗2個女仔下傾計ok la.我們order左黑松露帶子波菜麵, 香草三文魚忌廉汁意粉。我朋友說帶子有鮮味黑松露味道濃郁, 份量適中。 我碟意粉很彈牙,質地不錯,汁creamy又不少,呢個size係細,但女仔食ok.侍應生招呼非常周到又有禮,不停斟水。overall 滿意服務!
2016-11-15
  • 黑松露帶子波菜麵
2016-11-14 316 浏览
Ordered the Braised Prime Beef Ribs Spaghetti, Beef juicy and not chew. Too be honest a bit out of my expectation. Unlimited Soup & Tea or Coffee in Buffet style. Only $98 dollar plus.

2016-11-04
  • Braised Prime Beef Ribs Spagetti
2016-11-03 401 浏览
同朋友諗唔到食咩,咁啱有人派傳單又落力sell 咪落去試下落到去無咩人, 地方唔算大但舒服  唔知食咩情況下侍應推介左個大蝦意粉見幅圖唔錯就點左個,原本諗住填飽個肚算 , 但有驚喜蝦夠大隻 有鮮味 d汁唔算多但夠入味  配菜亦夠新鮮  主菜不俗 飲品就無咩特別  總括黎講性價高既一間餐廳  可以一試
同朋友諗唔到食咩,咁啱有人派傳單又落力sell 咪落去試下

見幅圖唔錯就點左個,原本諗住填飽個肚算 , 但有驚喜

蝦夠大隻 有鮮味 d汁唔算多但夠入味  配菜亦夠新鮮
主菜不俗 飲品就無咩特別
總括黎講性價高既一間餐廳  可以一試
2016-11-03
2016-10-21 388 浏览
上星期二, 頂. 又打風. 橫風橫雨. 下午茶唔知食咩飯. 尖沙咀什麼都有得食, 伹就是想唔到. 行到天橋底. 十號風球般. 見到有個牌有意粉食就是但行落地庫看看. 三點. 兩枱客幾靜.  個WAITER 行來給杯”暖水”放在枱上. Ok. 識嘢。我還以為這閰餐廳在地庫。沒有水準但看漏眼。  服務員講茶啡湯是自助的。主菜就自選,主力是意粉,前湯有中西不是平日所講紅白湯選一。餐湯有忌廉南瓜湯,洋蔥湯。中湯西洋菜猪骨。但主力意粉當然要西湯。主菜要茄计魷魚圈意粉。   先上麵包有两個,湯自取,就洋蒽湯。個湯有很多洋蒽。吃得出有先炒才烹,其他的可能方便沒炒有烹。麵包沒特別,普通包一個。意粉到。賣相可以。有小紅番茄,魷魚圈就不錯,剛剛熟,太老就唔好食。忘了那服務員有問意粉要“咬口”或是要“淋身”。本人喜愛有“咬口”的。㕑房不錯。在尖沙咀做飲食要以快為先,要做那麼多工夫少見。餐廳有水準。價格不貴。一人出門口都不用100元,

看看. 三點. 兩枱客幾靜.

沒有水準但看漏眼。

然要西湯。主菜要茄计魷魚圈意粉。

餐廳有水準。價格不貴。一人出門口都不用100元,
2016-10-11
用餐优惠
試食活動
  • 茄汁魫魚圏意粉
2016-10-18 326 浏览
位於尖沙咀漆咸道南最佳盛品酒店裏面的意粉廚房,它專門系食意大利粉的,意大利粉菜式都有好多選擇的,上次就食左—個茄汁海鮮意粉,茄汁濃味十足,又配左些蝦肉,蝦肉味都幾鮮甜的,這道意大利粉都算煮得不錯,
  • 茄汁海鮮意粉
2016-10-11 353 浏览
今日 去尖沙咀幫老婆拎,咁咪去朋友介紹既新意粉餐廳試下囉.十二點幾到, 人唔多,唔駛等位就坐低啦!坐低先知原來係點一個主菜,餐飲同湯係自助既!點左個大蝦意粉試下,見相個樣幾吸引,點完餐就有餐飽送上,佢原有中西湯同凍熱餐飲,任飲唔嬲都幾好^^好快個意粉就到,大蝦比想像中大,外相唔錯同埋個意粉都炒得好好味,可惜未有做信用優僡,如果有埋仲好啦!
2016-10-10
2016-10-05 292 浏览
有朋友介紹話尖少咀間「意粉廚房」環境唔錯,今日食晏諗唔到去邊,橫掂就腳就試一試。開頭諗住放飯時間要等位,點知唔使,心諗唔知會唔會中伏,但餐牌D set lunch菜式都合口胃,最後叫左個最穩陣嘅香草三文魚忌廉汁意粉,因為經驗話俾我聽,愈簡單嘅就愈考工夫,好似公仔麵咁,你好難整到唔好食,而如果工夫好,就有本事做到好味到爆。結果?都算喜出望外,首先講D意粉,軟硬適中,感覺唔似整左好耐,而且份量唔少,對於要食飽做野嘅人講,有可能連下午茶都慳番;個汁就比預期中好食,而且啱晒唔多鐘意濃味嘅我;但個主菜三文魚就真係普通喇,份量都OK,但味道唔能夠話特別好。不過,其實個餐嘅湯同餐飲都有酒店嘅水準,個人特別鐘意個湯。所以整體講,都有80分以上,值得下次搵D其他無咁穩陣嘅菜式試下。
2016-10-04
2016-09-30 315 浏览
上星期日,陪阿仔參觀科學館,參觀完沿行人天橋往加連威老道,阿仔話有d肚餓,於是揾間唔係大貴但又要坐得舒服嘅餐廳。之後有同事話附近有間落地庫嘅餐廳抵食又好味,叫pasta kitchen ,坐低後,問問侍應有乜好介紹,佢話三文魚意粉和卡邦尼意粉係首選,就聽佢講order 依兩款意粉。原來個餐仲包湯和飲品,除番同其他餐廳價錢差不多,但係話哂係酒店出品,有信心保證,卡邦尼意粉嘅汁好香,阿仔食到停唔倒口,三文魚柳煎得啱啱好,中間仍是嫩粉紅色,唔會一咬落去就散哂,完全比得上某些大酒店嘅cup 數,最重要價錢唔會堅離地,最適合我Ed 對食物有要求但又要符合經濟原則嘅人士。最後,老婆都話下次可以嚟試其他食物,雖然我地order 兩客意粉,但都食到我們一家飽飽離開。
2016-09-28
  • 卡邦尼意粉
2016-09-19 413 浏览
係尖沙咀返工每日都會有個難題.........就係中午諗食咩去邊食話說早幾日特登早D放飯出黎睇下有咩新野食,行行下比我見到有間之前未試過既野叫-PASTA KITCHEN睇一睇個MENU, 同個餐廳名一樣, 意粉主打唔係貴, 唔駛諗即入! **平時日日食飯同粉面都食到嘔**坐低即刻叫左一個大蝦同一個帶子面試試咩料(2個人), 野食唔駛等好耐 **對我好重要,食完返去訓下都好丫**依2個PASTA又真係有D誠意幾好食, 個大蝦PASTA係GARLIC炒好香個帶子PASTA係LIGHT CREAM SAUCE冇搶到帶子D味 **如果大碟D會開心D** 下次可以試埋其他以後LUNCH多個選擇

**如果大碟D會開心D** 下次可以試埋其他
以後LUNCH多個選擇
2016-09-16
  • 大蝦Pasta
  • 帶子Pasta
2016-09-14 316 浏览
昨天約左朋友尖咀晚飯, 之後上堂,話去酒店食, 當時我以為又要洗好多錢, 點知是間專食意粉的餐廳,坐底睇個餐牌,嘩.可以用平形容囉, 我叫了一碟紅酒燴牛肋排意粉和一碟香煎大蝦意粉, 隻蝦都幾大隻,我碟味道不錯, 牛肋排不錯,不過份量少D, 賣相OK, 正常餐廳食品, 間餐廳都幾細, 不過同朋友食飯,靜D仲好,好怕嘈. 兩個人結賬都唔使三百元, 尖沙咀晩餐,價錢可以,又近理工. 下次可以再來啦。

2016-09-13
  • 香煎大蝦意粉
2016-09-11 251 浏览
三文魚柳配乾蔥忌廉汁",很長的名稱,很出色的食物,三文魚柳香、脆、嫩,中心仍是嫩粉紅色的,火候拿捏得實在太好了 大家口中做意粉,就是這樣了,有咬口,不會太熟透的,令人吃了更想吃 很久沒有吃這麼有水準的意粉了,必試!!!
2016-09-05 277 浏览
今天下午和同事經過,收到傳單一看。見價錢才$58起,於尖沙咀區十分合理,所以不防一試。點選左個拿破崙芝士火腿意粉,味道確實不錯。另外同事點的蛋汁煙肉磨菇意粉,試左一啖,味道也是不錯。餐湯和咖啡茶都是自助型式,確實方便快捷。

餐湯和咖啡茶都是自助型式,確實方便快捷。

2016-09-05