2020-07-24 1746 浏览
好耐無食pizza,突然興起,於是想起屯市呢間,之前喺紅磡都食過覺得唔錯,一於試吓;叫咗兩款二人餐,分別有:香草雞肉凱撒沙律(半份)勁多芝士碎,雞肉唔乾,沙律菜夠新鮮爽脆,配埋凱撒醬汁幾開胃;另外仲有鮭魚凱撒沙律(半份),味道同香草雞肉沙律差不多,但雞肉就換了鮭魚,各有各好味法式芝士洋蔥湯/特濃南瓜粟米忌廉湯洋蔥湯入口香甜,配埋香草芝士法包增添風味;另外南瓜湯清甜濃稠,加上粟米嘅香甜再配埋忌廉就更加滑溜美式辣肉腸披薩(10“)披薩餅底夠薄,邊位鬆脆,加上鹹香嘅辣肉腸配埋濃香芝士,非一般連鎖店可媲美香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉意粉軟硬適中,烤雞肉嫩多汁,配搭味道濃郁的羅勒青醬,口感不錯香辣蕃茄濃汁煮青口青口肉嫩無渣,配埋香辣蕃茄濃汁就更惹味 意大利蒜香蝦MAC AND CHEESE通粉被滿滿濃香的芝士醬汁包裹住一啲都唔乾,配埋爽彈嘅大蝦,加上濃香的蒜蓉非常滋味意式炸魷魚圈配他他汁魷魚圈軟腍彈牙,而外層炸漿夠薄所以食落無油膩感香烤安格斯一口牛柳牛柳以鐵盤上,熟成度可按自己喜好,安格斯牛柳入口軟腍有肉汁,配搭薯角就夠飽肚蒜味芝士雞翼(蒜味芥末醬·四隻)雞翼炸得香脆可口,配蒜味芥末醬就更惹味是日甜

香草雞肉凱撒沙律(半份)

法式芝士洋蔥湯/特濃南瓜粟米忌廉湯

美式辣肉腸披薩(10“)

香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉

香辣蕃茄濃汁煮青口

青口肉嫩無渣,配埋香辣蕃茄濃汁就更惹味

意大利蒜香蝦MAC AND CHEESE

意式炸魷魚圈配他他汁

魷魚圈軟腍彈牙,而外層炸漿夠薄所以食落無油膩感

香烤安格斯一口牛柳

蒜味芝士雞翼(蒜味芥末醬·四隻)

雞翼炸得香脆可口,配蒜味芥末醬就更惹味

是日甜品

甜品是提拉米蘇,食埋甜品呢餐就非常完滿啦

餐飲

天氣咁熱更喺叫杯可樂消消暑啦
2020-07-07
  • 美式辣肉腸披薩
2020-07-14 305 浏览
因為有啲嘢要做,去左屯門市中心,朋友介紹呢間唔錯,所以就順便嚟食個lunch..可能因為疫情關係,地方都算寬敞,坐得好舒服,環境感覺都算乾淨。.食物方面,意粉可以免費加麵,份量非常足夠👍🏻連男友都嗌好飽😂😂而我自己就冇加麵,份量岩岩好!口味上都算幾好食😋個炸雞外脆內軟多汁!誠意推介😍.Lunch set既價錢都好抵!68同78係包左湯同野飲👍🏻👍🏻唔知食咩既時候都可以試吓
温泉蛋蒜香蘑菇鮮制意粉
香草烤菇雜菌羅勒意粉
秘制炸雞
温泉蛋蒜香蘑菇鮮制意粉
香草烤菇雜菌羅勒意粉
秘制炸雞
  • 炸雞
2020-07-14 827 浏览
之前食過紅磡意粉狂熱覺得唔錯見到屯市開左分店又去叫左兩款二人套餐試下特濃南瓜粟米忌廉湯/法式芝士洋蔥湯 南瓜質感濃稠配搭粟米清甜以及忌廉順滑唔錯/洋蔥香甜同時芝士法包鹹香酥脆好正香草雞肉凱撒沙律(半份)沙律蔬菜爽脆而且凱撒濃醬清新醒胃不過個人嚟講略嫌太多芝士碎粉鮭魚凱撒沙律(半份)兩款二人套餐都有包括半份凱撒沙律分別在於價格較高嗰款嘅肉會由香草雞肉升級變成鮭魚意式炸魷魚圈配他他汁炸魷魚圈漿粉透薄油膩感輕配搭他他白醬整體清爽香辣蕃茄濃汁煮青口套餐小食加多十蚊可以升級青口辣辣地咁都幾刺激蒜味芝士雞翼(蒜味芥末醬·四隻)餐廳做緊推廣優惠幾款小食都有特價其中廿八蚊就可以食到四隻雞翼其實幾抵香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉羅勒青醬味道濃烈唔係個個鐘意不過以前住喺英國食慣覺得好正配埋香草烤雞嫩滑以及雜菌菌香好食意大利蒜香蝦 MAC AND CHEESE蝦肉爽彈而且蒜香突出配搭大量芝士通粉邪惡到爆美式辣肉腸披薩(10’’)辣肉腸油潤焦香而且披薩餅底柔韌邊皮鬆脆加埋芝士洋蔥經典配搭香烤安格斯一口牛柳安格斯牛鐵板熱上肉味香濃而且牛柳肉質軟嫩配埋薯角金黃香脆完美是日甜品(二人份)食到最後已經好飽細細舊嘅提拉米蘇份

特濃南瓜粟米忌廉湯/法式芝士洋蔥湯

香草雞肉凱撒沙律(半份)

鮭魚凱撒沙律(半份)

炸魷魚圈漿粉透薄油膩感輕配搭他他白醬整體清爽

香辣蕃茄濃汁煮青口

套餐小食加多十蚊可以升級青口辣辣地咁都幾刺激

蒜味芝士雞翼(蒜味芥末醬·四隻)

香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉

意大利蒜香蝦 MAC AND CHEESE

蝦肉爽彈而且蒜香突出配搭大量芝士通粉邪惡到爆

美式辣肉腸披薩(10’’)

辣肉腸油潤焦香而且披薩餅底柔韌邊皮鬆脆加埋芝士洋蔥經典配搭

香烤安格斯一口牛柳

是日甜品(二人份)

食到最後已經好飽細細舊嘅提拉米蘇份量啱啱好

飲品

套餐包左每人有杯野飲或以可以加錢升級酒精飲料
2020-07-07
  • 香辣蕃茄濃汁煮青口
2020-07-10 100 浏览
平時都有去市中心,但比較少去呢個位,而家先知呢到開左幾間餐廳。見到Pastaholic有set lunch ,又湯、主菜、飲品又幾抵,所以入去試下。坐位好寛敝呀,坐得好舒服。食物種類都好多,有焗飯、意粉、Pizza等......最後餐湯揀左南瓜粟米忌廉湯打得好滑,口感同味道都好好。餐湯嚟講一啲都唔馬虎。南瓜忌廉汁香草雞肉鮮製意粉每條意粉都沾滿醬汁,南瓜味濃郁。雞肉亦都好嫩滑。意粉係新鮮整,口感軟硬適中。飲品揀左水果茶入面有奇異果、橙。味道好清新,為呢餐飯作個完美嘅句號。
坐位好寛敝呀,坐得好舒服。
食物種類都好多,有焗飯、意粉、Pizza等......

最後餐湯揀左南瓜粟米忌廉湯
打得好滑,口感同味道都好好。餐湯嚟講一啲都唔馬虎。

南瓜忌廉汁香草雞肉鮮製意粉

飲品揀左水果茶
入面有奇異果、橙。味道好清新,為呢餐飯作個完美嘅句號。
2020-07-06
午餐
2020-07-09 680 浏览
今日同朋友興祝生日, 去完shopping 就梗係要去食Dinner 啦!👉👉《PASTAHOLIC》我哋叫咗《Meat & Fish Holic Set》dinner for 2 , 開心share ! 套餐非常抵食$368, 包括有餐湯+沙律+ 小食+意粉+主菜+甜品&飲品。《特濃南瓜粟米忌廉湯》,味道香甜,好creamy,南瓜香甜, 好滑。仲有《法式芝士洋蔥湯》,洋蔥香甜,帶有少少鹹味,配上法包, 吸收洋蔥湯精華,正! 再有《鮭魚多凱撒沙律》, 沙律菜十分新鮮,配埋特製醬汁,加上芝士,味道酸酸甜,開胃至極! Fresh ! 香脆可口嘅《意式炸魷魚圈配他他汁》, 十分香口, 魷魚圈炸到脆卜卜,配上他他汁好惹味! 《香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉》,意粉煮得啱啱, 煙韌彈牙,有濃雜菌香味, 配上羅勒令香味增加, 味道豐富, 好creamy ! 《檸檬牛油烤原條白身魚配蘆筍》,賣相好靚, 白身魚好滑, 味道酸酸甜甜, 配上蘆筍一流。是日甜品係tiramisu, 甜度適中,好食!飲品係《芒果黃香李煎茶》& 《凍檸茶》, 芒果茶有好香芒果味,茶味清香, 好飲!

是日甜品係tiramisu, 甜度適中,好食!

2020-07-09 784 浏览
意粉是朋友最喜歡吃的食物,近日給我發現了屯門有間自家製意粉餐廳的意粉狂熱,原來還有銅鑼灣、紅磡、旺角店,以後食自家製意粉就可以選擇這餐廳啦!餐廳門面設計閃令令,好時尚,帶有些歐式風格,而地方以長形兩邊桌椅擺設,環境舒適整潔,很不錯。餐牌上有多款午市套餐,不同種類的自家製意大利粉、Pizza、焗飯、小食、甜點及飲品等,款式好吸引。溫泉蛋芝士卡邦拿意粉   $88這個是升級了的意粉份量,意粉頗多,好吸引呀!濃厚的忌廉芝士汁,香濃幼滑,自家手製意粉煙韌有嚼勁,啖啖麵粉香氣,意粉非常好吃,加上惹味煙肉、溫泉蛋、芝士,口感豐富,美味可口。蒜香白酒汁海蜆意粉     $78粒粒飽滿的海蜆,肉質爽口,鮮嫩多汁  ;  意粉帶有啖啖麵粉香,順滑有咬口,充滿香蒜和白酒味,食起來很惹味,亦帶點清爽,沒有油膩感,好吃。蒜味芝士雞翼    $38這個雞翼小食舖滿了濃厚的芝士碎,單看都立即想吃呢!雞翼肉質嫩滑,炸得很鬆脆,加上芝士香濃,雞翼再沾了蒜味芥末醬,多重口感,非常滋味!意大利芝士餅     $38擺盤精美,細心製作的芝士餅,口感軟滑綿綿,濃濃可可粉味,另帶有淡淡酒味及芝士香,口感細膩,吃完這甜品十分滿足
溫泉蛋芝士卡邦拿意粉   $88

溫泉蛋芝士卡邦拿意粉
蒜香白酒汁海蜆意粉     $78

蒜香白酒汁海蜆意粉
蒜味芝士雞翼    $38

意大利芝士餅     $38

擺盤精美,細心製作的芝士餅,口感軟滑綿綿,濃濃可可粉味,另帶有淡淡酒味及芝士香,口感細膩,吃完這甜品十分滿足了!
意大利芝士餅
蒜蓉多士  (2件)   $12

鬆脆可口的多士,散發濃濃蒜蓉香,多士外脆內軟,一客兩塊,必食之選。

蒜蓉多士 (2件)

芒果汁益力多     $33

開胃飲品,味道酸酸甜甜,芒果味香濃亦帶出益力多的甜酸,冰凍可口,很消暑呀!
芒果汁益力多

午餐除了意粉,還有沙律或湯和飲品。翠綠爽口的沙律菜,非常新鮮  ;  金黃色的南瓜湯,清甜幼滑,濃濃南瓜香味  ;  飲品方面選了草莓荔枝綠茶,淡淡荔枝香,清新解膩,另一杯的凍檸檬茶,冰凍消暑,很解渴。

2020-07-09
下午茶
溫泉蛋芝士卡邦拿意粉
蒜香白酒汁海蜆意粉
意大利芝士餅
蒜蓉多士 (2件)
芒果汁益力多
  • 蒜蓉多士
2020-07-08 151 浏览
意粉狂熱Pastaholic意粉專門店兩個人叫左個$318套餐好抵食兩個餐湯 叫左南瓜忌廉粟米湯同法式洋蔥湯各一 兩個都幾好味 洋蔥湯尤其有驚喜Caesar salad 幾大碟又新鮮小食叫左炸雞 一客有五件 勁抵食炸得香脆 肉質嫩滑 有水準!Pizza就叫左明太子忌廉芝士海老Pizza薄批又足料 煙韌有麥香 不錯意大利粉就叫左香草烤雞雜菌羅靳意粉大碟之餘好足料 每條意粉掛滿醬汁 果然係Pastaholic飲品就叫左水果茶同紅酒(+$12)甜品就係Tiramisu
意粉狂熱Pastaholic意粉專門店
兩個人叫左個$318套餐好抵食

Caesar salad 幾大碟又新鮮

小食叫左炸雞 一客有五件 勁抵食

炸得香脆 肉質嫩滑 有水準!
Pizza就叫左明太子忌廉芝士海老Pizza

薄批又足料 煙韌有麥香 不錯
意大利粉就叫左香草烤雞雜菌羅靳意粉

飲品就叫左水果茶同紅酒(+$12)
甜品就係Tiramisu

2020-07-08
2020-07-06 90 浏览
坦白講~一直"Pastaholic"都唔係我想食既LIST內~🙈🙈🙈咁岩星期六唸住出去食個飯買D野~點知市中心內既食肆都超多人等梗位~咁岩經過~見到佢唔算太多人等梗~唔唸啦~就試下佢啦~LUNCH SET~係包餐湯,主食同埋飲品~意粉份量仲可以揀1.5倍升級添~十分抵食!!👍👍👍👍👍▶️香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉($78)自己比較少煮整哩類型既醬汁~羅勒味唔會太濃~岩岩好~😋😋▶️溫泉蛋芝士卡邦拿意粉($88)2款意粉我地都揀左1.5倍份量~真係超級多~一定夠飽~🤣意粉口感彈牙~🤤🤤🤤🤤🤤醬汁方面都好足夠~濃郁又不太膩~十分creamy~👍👍👍👍食完~覺得有下次~有下次~🤩🤩🤩
坦白講~
咁岩星期六唸住出去食個飯買D野~
點知市中心內既食肆都超多人等梗位~
咁岩經過~見到佢唔算太多人等梗~
唔唸啦~就試下佢啦~
LUNCH SET~係包餐湯,主食同埋飲品~
意粉份量仲可以揀1.5倍升級添~
十分抵食!!👍👍👍👍👍
▶️香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉($78)
自己比較少煮整哩類型既醬汁~
羅勒味唔會太濃~岩岩好~😋😋
▶️溫泉蛋芝士卡邦拿意粉($88)
2款意粉我地都揀左1.5倍份量~
真係超級多~一定夠飽~🤣
意粉口感彈牙~🤤🤤🤤🤤🤤
醬汁方面都好足夠~濃郁又不太膩~
十分creamy~👍👍👍👍
食完~覺得有下次~有下次~🤩🤩🤩
2020-06-13
2020-07-05 111 浏览
是日朋友超有義氣,在塞車塞爆的觀塘,車我回屯門,當然為了慰勞他,要出去食餐好的。點了一個二人餐*Pasta & Pizza Holic Set ($318)-特濃南瓜粟米忌廉湯南瓜同忌廉的比例剛好;粟米的味很濃郁。-法式芝士洋蔥湯朋友點的。-香草雞肉凱撒沙律正常,不過不失。-酸味芝士雞翼(四隻)雞翼炸得很脆,而且肉汁很夠。-芝士肉醬千層麵千層麵配上濃濃的肉醬,味道酸酸的超開胃!而且是即叫即焗的,非常熱!-芝士牛油果烤雞比薩牛油果和烤雞切成條狀放在pizza上;配料很足夠,不會太多醬汁;薄餅底不會太厚太飽。-是日甜品是日甜品是一件一口size的提拉米蘇;淡淡的咖啡味,配上滑滑的意大利芝士;作為這餐的完美句號。

點了一個二人餐

-特濃南瓜粟米忌廉湯
南瓜同忌廉的比例剛好;
粟米的味很濃郁。

-法式芝士洋蔥湯
朋友點的。

-香草雞肉凱撒沙律
正常,不過不失。

-酸味芝士雞翼(四隻)
雞翼炸得很脆,而且肉汁很夠。

-芝士肉醬千層麵
千層麵配上濃濃的肉醬,味道酸酸的超開胃!
而且是即叫即焗的,非常熱!

-芝士牛油果烤雞比薩
牛油果和烤雞切成條狀放在pizza上;
配料很足夠,不會太多醬汁;
薄餅底不會太厚太飽。

-是日甜品
是日甜品是一件一口size的提拉米蘇;
淡淡的咖啡味,配上滑滑的意大利芝士;
作為這餐的完美句號。

2020-06-24
2020-06-23 143 浏览
最近肺炎疫情舒緩,之前不願外出用膳的朋友陸續恢復正常,願意出來吃個飯,小聚一番。我們挑了Pastaholic作為飯聚第一擊,因為朋友一早想吃Pastaholic,但礙於那時疫情大爆發只好就此打住。幾乎每次來Pastaholic,我都會點意式炸魷魚圈配他他汁,因為這裡的魷魚圈真材實料,且價錢親切,很難不下手點。魷魚裹上薄粉油炸,外酥內彈,非常可口。魷魚圈醮點他他汁,更能增添風味。意式薄切三文魚忌廉芝士卷顧名思義用三文魚包覆忌廉芝士,還多了蟹籽跟香草的點綴。滑溜的三文魚與細滑的芝士在嘴裡碰撞不突兀,油潤開胃,朋友想多吃幾件意式薄切三文魚忌廉芝士卷呢。秘製炸雞真的很邪惡,色澤誘人,擠點檸檬汁於炸雞上,咬下去讓人吮指回味,想要再咬一口。當又咬一口的時候,就會感受到雞皮的酥脆,雞肉嫩滑多汁,令人驚呼秘製炸雞太優秀了。看到金黃色澤的芝士焗薯角,完全無法抵抗。薯角炸到脆脆的,丁點油膩感也沒有,令朋友吃到停不下來。薯角上的芝士激盪出意想不到的驚喜,無論大人小孩都愛這好「芝」味。雙重辣味煙肉蒜香魔鬼意粉一上桌,就讓香辣控的朋友忍不住偷偷嘴角上揚,瞧那意粉上火紅的煙肉碎與辣椒粉和香辣茄醬,這畫面太火熱,還

意式薄切三文魚忌廉芝士卷

秘製炸雞

芝士焗薯角

雙重辣味煙肉蒜香魔鬼意粉

雙重辣味煙肉蒜香魔鬼意粉一上桌,就讓香辣控的朋友忍不住偷偷嘴角上揚,瞧那意粉上火紅的煙肉碎與辣椒粉和香辣茄醬,這畫面太火熱,還有飄散在空氣中的蒜香味,濃而不膩,帶點熱辣刺激,使朋友忍不住一口接一口吃著。
照燒雞蛋黃醬披薩

照燒雞蛋黃醬披薩看起來並不起眼,真的要吃進嘴裡才能知道它的威力,細節都藏在裡頭。照燒雞蛋黃醬披薩光是照燒雞已用了不少,再塗滿蛋黃醬,熱騰騰的披薩盡是蛋黃香氣,相當促進食慾。
芝士肉醬千層麵

芝士肉醬千層麵很有視覺效果,厚厚的肉醬千層麵一層蓋一層,再於表層鋪上芝士去烤焗,那就完成芝士肉醬千層麵。我豪邁地挖取一匙芝士肉醬千層麵,誘人的芝士拉絲太吸引眼球,綜合芝士的香和酸甜的肉醬,千層麵渾厚濃郁,美味誘人。
Fresh Mango Mojito,Fresh Kiwi Mojito

Fresh Kiwi Mojito和Fresh Mango Mojito直擊炎夏,飯後來一杯Mojito是不錯的選擇。Mojito以甜酒為基調,再加入新鮮的薄荷葉,檸檬和奇異果/芒果,Mojito清爽的配搭,濃濃的果香,一不小心就秒喝完啊。
意式薄切三文魚忌廉芝士卷
秘製炸雞
芝士焗薯角
雙重辣味煙肉蒜香魔鬼意粉
照燒雞蛋黃醬披薩
芝士肉醬千層麵
這間意粉西餐廳位於屯門時代廣場!位置人流十分之多!餐廳環境都唔錯!坐落感覺都好舒適!食物都算好多款式!。至於食物方面:經典三式拼盤:賣相非常之吸引!真係睇得又食得!炸雞柳非常嫰滑!咬入口十分之鬆脆!味道恰恰好!三文魚好新鮮!貴精不貴多!香辣蕃茄濃汁煮青口:青口味道唔錯入哂味!青口食入口小小辣!食入口感覺好嫰滑!真係唔錯!焗珍寶大啡菇釀帶子:食入口味道唔錯!咬入口都好有口感好爽口!加埋D帶子好好味道!又唔覺得有難聞D木菇味道!真係唔錯!照燒雞蛋黃醬披薩配炸雞:披薩味道好好味!味道好特別!食入口又有口感烟烟靱靱!味道好創新!炸雞外脆內軟!斬硬適中!食入口真係唔錯!日本魷魚雜菌明太子忌廉意。粉:魷魚食入口好姻靱咬入口好有口感!味道感覺好滑口忌廉味道唔錯!!意粉軟硬適中恰恰好!價錢方面一般!食物款式又多!食物都好好!值得試吓!.

至於食物方面:
經典三式拼盤:

焗珍寶大啡菇釀帶子:

照燒雞蛋黃醬披薩配炸雞:

日本魷魚雜菌明太子忌廉意。粉:

價錢方面一般!食物款式又多!食物都好好!值得試吓!
2020-06-12
2020-06-13 786 浏览
來到午市時間想吃東西,在時代廣場逛逛看到這家人頭湧湧,原來是新開一段時間的店舖☺。由於我們未吃過所以決定一試,等了一陣子有位。餐牌上面挻多選擇,我們也快快點餐吧🤣🤣。💥帕瑪爾火腿 HKD$48,這個做餐前小吃最好不過🥰,味道帶點咸香味挻不錯。一份有4片這價錢經濟實惠😆,若果有水果配著吃就更完美💕。💥照燒雞蛋黃細披薩配炸雞 HKD$68,這個味道很香,甜甜的照燒汁與蛋黃醬味道很配合🤤。另有幾件炸雞配著,口感酥脆但不會太咸可接受。💥經典3式拼盤 HKD$98,裡面有經典薄切三文魚忌廉芝士卷/脆炸薯角/秘製炸雞。三款食物也各具特色,味道與平常吃開的差不多🤭。令靜靜有驚喜的是經典薄切三文魚忌廉芝士卷,這個組合是第一次吃,但味道很配合挻喜歡😍😍。💥焗珍寶咖啡菇焗帶子 HKD$48,大啡菇挻大隻呢喃還要有帶子和蟹籽拌著令到賣相更佳😆,這個大啡菇很多汁挻不錯,價錢中等。💥意式炸魷魚圈配他他汁 HKD$38,這個小吃一份有四件份量一般,但口感酥脆有咬感,配著醬汁來吃味道提升了鮮味,吃起上來挻惹味🤤。💥意大利芝士餅 HKD$38,飯後吃個甜品畫上完美句號🤭。這個擺盤和賣相不錯😎,吃起上來感到味道濃郁,很

💥意大利芝士餅 HKD$38,飯後吃個甜品畫上完美句號🤭。這個擺盤和賣相不錯😎,吃起上來感到味道濃郁,很快就吃光光了。

午餐跟餐還有餐湯/沙律選擇,而且還有飲品附送,食物價錢HKD$60-HKD$98,意粉還可以免費增量挻不錯呢🤭。食物味道不過不失,環境挻涼快。
2020-06-12
2020-06-11 94 浏览
今日西餐日,同老公發堀到依間餐廳未食過,所以就試下啦裝修環境都好新淨,座位闊落,仲有個餐具自助區,用具同調味料任君選擇南瓜湯香濃,而且夠濃厚,又有忌廉味廚師沙律嘅汁好有和風味,蔬菜清爽明太子魷魚香菇意粉,真係好出色,意粉好彈牙,而且明太子汁好足夠包住d意粉,香濃可口,魷魚份量好多蜜糖芝士pizza,餅底煙韌,芝士味香濃,而且有拉絲嘅效果牛油果鮮蝦多士,香脆可口,牛油果青綠,整體都好好食最後飲返杯荔枝茶,好香,推介!
今日西餐日,同老公發堀到依間餐廳未食過,所以就試下啦

南瓜湯香濃,而且夠濃厚,又有忌廉味

廚師沙律嘅汁好有和風味,蔬菜清爽

蜜糖芝士pizza,餅底煙韌,芝士味香濃,而且有拉絲嘅效果

牛油果鮮蝦多士,香脆可口,牛油果青綠,整體都好好食

最後飲返杯荔枝茶,好香,推介!
2020-06-06 79 浏览
同心抗疫,減少外出,遵守限聚令為支持本地飲食業於是叫了一個套餐自取先打開意粉盒,4盒意粉雖然份量不大,但外表尚可當打開另一個盒時,眼界大開這2個手掌大橢圓型object是什麼?印度烤餅?再打開小食盒,那4件肉丸大小的object又是什麼?形容不能我忍耐,可能味道不錯,吃幾口看看要不是有單在手,還以為是X莉亞外賣算了吧魚翅價錢,粉絲味道不想在疫期間批評太多(P.S.由於食物份量在數分鐘內已吃清,沒留幾張相)
同心抗疫,減少外出,遵守限聚令
為支持本地飲食業
於是叫了一個套餐自取

先打開意粉盒,4盒意粉雖然份量不大,但外表尚可
當打開另一個盒時,眼界大開
這2個手掌大橢圓型object是什麼?
印度烤餅?
再打開小食盒,那4件肉丸大小的object又是什麼?
形容不能

我忍耐,可能味道不錯,吃幾口看看
要不是有單在手,還以為是X莉亞外賣

算了吧
魚翅價錢,粉絲味道
不想在疫期間批評太多

(P.S.由於食物份量在數分鐘內已吃清,沒留幾張相)
外卖自取
之前見呢間都唔少人排隊食,鑑於最近疫情,啲人少咗去食,同埋門口見到有個二人餐都幾抵食,所以都想去食一食佢😆呢間可以用qr code落單,都幾方便👍🏻,咁最後就揀咗$318既二人餐有total 9樣items,再加兩款 tapas小食,都應該夠哂了😳特濃南瓜忌廉湯南瓜甜味好明顯,而且又好creamy,熱度啱啱好,如果加個多士就應該perfect (不過冇嗌😭)雞肉凱撒沙律呢個係凍食,啲沙律菜好清新爽脆,加埋啲醬汁甜甜酸酸,感覺唔錯蒜味芝士雞翼面頭有啲芝士碎,應該幾有趣,隻雞翼都炸得好香脆,夠哂滋味😋意大利香蒜蝦 Mac & cheese呢個真係好食,入面啲cheese同啲通心粉融為一體,味道香濃🤤,再加啲炸蒜喺面,味道夠哂霸道,一個人食就有啲膩,兩個人就perfect 美式辣肉腸pizza呢個pizza望似簡單,一塊薄餅再搽番茄醬,芝士同加幾塊辣肉腸,酸得嚟又帶少少辣調和吓,不過要襯熱食,先食到佢好食之處😙😙炸雞($18) & 炸雞肉嫩多汁,比想像中出色,$18絕對抵俾炸魷魚圈($28)魷魚圈唔難咬,加埋個他他醬,兩者非常合拍另外仲有個甜品tiramisu送!呢次食得好滿意,期待下次再食

特濃南瓜忌廉湯

雞肉凱撒沙律

蒜味芝士雞翼
面頭有啲芝士碎,應該幾有趣,隻雞翼都炸得好香脆,夠哂滋味😋

意大利香蒜蝦 Mac & cheese

美式辣肉腸pizza

炸雞($18) &
炸雞肉嫩多汁,比想像中出色,$18絕對抵俾

炸魷魚圈($28)
魷魚圈唔難咬,加埋個他他醬,兩者非常合拍

另外仲有個甜品tiramisu送!

呢次食得好滿意,期待下次再食佢😳😳