2023-01-31 19 浏览
這間位於尖沙咀與佐敦交界的餐廳,以露營的設計,燈光柔和舒適。晚市全部以單點為主,而且價錢合理。煙三文魚配黑醋醬沙律沙律新鮮爽脆,加上酸甜的黑醋汁,十分開胃。熱盛海鮮拼盤大蝦新鮮彈牙;青口鮮甜;炸魷魚圈香脆;焗蠔表面舖滿芝士,蠔肉肥美鮮甜。風乾肉火箭菜手工薄餅自家手工製的薄餅,餅底又薄又脆,表面舖滿了火箭菜及芝士,呈拉絲狀,入口香脆帶火腿咸香。加拿大保濕豬鞍豬鞍表面略煎至焦香,中間煮至剛熟,還帶點粉嫩色,肉質嫩腍多汁,配上蘋果蓉更能減輕飽滯感。最後飲返杯酸酸甜甜的檸檬青檸特飲,清一清味蕾。

煙三文魚配黑醋醬沙律
沙律新鮮爽脆,加上酸甜的黑醋汁,十分開胃。

風乾肉火箭菜手工薄餅

加拿大保濕豬鞍

最後飲返杯酸酸甜甜的檸檬青檸特飲,清一清味蕾。

位於尖沙咀的我愛慢煮以大熱的露營風為主題令你完全置身於營地般而且餐廳有不同風格的座椅每個位置都好值得打於卡拍照♡ 美國Prime肉眼 ($308)慢煮既肉眼· 外層煎到微焦裡面是我喜歡粉嫩牛肉味濃而嫩滑多汁簡單海鹽調味已經好perfect ♡ 加拿大保濕豬鞍($148)豬鞍很厚身 · 但煎得剛剛好保濕豬鞍的烹調手法 · 令豬鞍非常juicy慢煮令豬鞍肉質軟腍富彈性很喜歡進食時配少許脂肪位是會令人愛上慢煮這回事♡ 安格斯肉醬意粉($98)很久沒吃過這麼令人滿意的肉醬意粉除了可以拉絲這些基本肉醬調味絕對值得一讚 · 香濃惹味肉醬份量好多 · 每條意粉都沾滿醬汁肉醬令戒碳水的我又犯禁♡ 水牛城雞翼($78)單骨雞翼炸到香脆 · 而調味很香辣配上靈魂人物芝士醬汁反悔只點了半份♡ 慢煮菠蘿配朱古力布朗尼蛋糕配雪糕($88)非常有誠意的甜點被酒煮過的慢煮菠蘿外層是焦糖面· 裡面是香甜的菠蘿微暖而濃郁的布朗尼 · 配雪糕真的很match♡ 經典檸檬青檸特飲($42)檸檬撞上青檸· 相當refreshing的飲料♡ 熱情果芒果特飲($42)很香甜的飲料 · 非常解喝
位於尖沙咀的我愛慢煮
以大熱的露營風為主題
令你完全置身於營地般
而且餐廳有不同風格的座椅
每個位置都好值得打於卡拍照
♡ 美國Prime肉眼 ($308)
慢煮既肉眼· 外層煎到微焦
裡面是我喜歡粉嫩
牛肉味濃而嫩滑多汁
簡單海鹽調味已經好perfect
♡ 加拿大保濕豬鞍($148)
豬鞍很厚身 · 但煎得剛剛好
保濕豬鞍的烹調手法 · 令豬鞍非常juicy
慢煮令豬鞍肉質軟腍富彈性
很喜歡進食時配少許脂肪位
是會令人愛上慢煮這回事
♡ 安格斯肉醬意粉($98)
很久沒吃過這麼令人滿意的肉醬意粉
除了可以拉絲這些基本
肉醬調味絕對值得一讚 · 香濃惹味
肉醬份量好多 · 每條意粉都沾滿醬汁肉醬
令戒碳水的我又犯禁
♡ 水牛城雞翼($78)
單骨雞翼炸到香脆 · 而調味很香辣
配上靈魂人物芝士醬汁
反悔只點了半份
♡ 慢煮菠蘿配朱古力布朗尼蛋糕配雪糕($88)
非常有誠意的甜點
被酒煮過的慢煮菠蘿
外層是焦糖面· 裡面是香甜的菠蘿
微暖而濃郁的布朗尼 · 配雪糕真的很match
♡ 經典檸檬青檸特飲($42)
檸檬撞上青檸· 相當refreshing的飲料
♡ 熱情果芒果特飲($42)
很香甜的飲料 · 非常解喝
2023-01-30 51 浏览
一向也是我愛慢煮的Fans,得知最新開了新分店,路經尖沙咀便去嘗一嘗鮮。踏入店面恍惚進入了露營營地,裝修得很用心,帳篷位置自然是大家的打卡位,也許是新開的關係,暫時客人不多,打卡位仍是任影唔嬲的!相比其他分店,HOHO Cafe的食物種類比較多,連酒類也有整整一頁的選擇。我們點了2杯無酒精飲料及數個小食,chill一chill。水牛城單骨雞翼 $78外層炸粉很脆,Buffalo醬汁酸酸辣辣,辣度輕微,不會太刺激,怕辣的亦可沾上 Blue Cheese醬汁中和一下。炸雞軟骨 $98份量很大,雞軟骨粒粒金黃,嘗起來有一般蛋黃香,沾上蛋黃醬更是美味。凍Mocha $38咖啡味較突出,朱古力味加強一點會更好。荔枝接骨木花特飲 $42很清新,荔枝味很香,加上清爽梳打,女孩子一定喜歡!挪威三文魚柳$138擺盤漂亮,魚肉沒有太多的調味,吃到肉的本身,肉質有彈性,用料不錯,另有蜜糖芥末醬,重口味人士可自行添加。經典紅酒燴羊膝 $178一場來到當然要吃慢煮的餐點!羊膝肉質很嫩,切開內裡是粉紅色的,味道溫和不會太羶,不錯!
踏入店面恍惚進入了露營營地,
裝修得很用心,帳篷位置自然是大家的打卡位,
也許是新開的關係,暫時客人不多,打卡位仍是任影唔嬲的!
相比其他分店,HOHO Cafe的食物種類比較多,
連酒類也有整整一頁的選擇。
我們點了2杯無酒精飲料及數個小食,chill一chill。
水牛城單骨雞翼
水牛城單骨雞翼 $78
怕辣的亦可沾上 Blue Cheese醬汁中和一下。
炸雞軟骨
炸雞軟骨 $98
份量很大,雞軟骨粒粒金黃,嘗起來有一般蛋黃香,
沾上蛋黃醬更是美味。
凍Mocha $38
咖啡味較突出,朱古力味加強一點會更好。
荔枝接骨木花特飲
荔枝接骨木花特飲 $42
很清新,荔枝味很香,加上清爽梳打,
女孩子一定喜歡!
挪威三文魚柳
挪威三文魚柳$138
擺盤漂亮,魚肉沒有太多的調味,吃到肉的本身,
經典紅酒燴羊膝
經典紅酒燴羊膝 $178
一場來到當然要吃慢煮的餐點!
羊膝肉質很嫩,切開內裡是粉紅色的,
味道溫和不會太羶,不錯!
水牛城單骨雞翼
炸雞軟骨
荔枝接骨木花特飲
挪威三文魚柳
經典紅酒燴羊膝
2023-01-30 30 浏览
一直都未去過露營,呢間餐廳可以預先體驗露營用餐環境,整個佈置十足露營,估唔到又幾有feel~ 食物質素都唔差😃美國Prime肉眼 $308肉眼扒因為係慢煮肉質軟淋😍牛味濃郁😍 法式油封鴨脾 $78鴨髀皮脆肉嫩~充滿油香味~全日早餐配煙三文魚 $136全日早餐好豐富,有黑松露炒蛋,薯餅,大蘑菇,煙肉,蕃茄,沙律,煙三文魚,食物質素唔差~ 到枱都仲熱~水牛城雞翼 $78雞翼醬汁濃郁又濕脆~仲有水牛芝士醬點~慢煮菠蘿配朱古力布朗尼蛋糕配雪糕 $88慢煮菠蘿甜甜酸酸好多汁又軟淋,雪糕有幾隻味選擇,布朗尼蛋糕幾濕軟~

美國Prime肉眼 $308
肉眼扒因為係慢煮肉質軟淋😍牛味濃郁😍

法式油封鴨脾 $78
鴨髀皮脆肉嫩~充滿油香味~

全日早餐配煙三文魚 $136

水牛城雞翼 $78
雞翼醬汁濃郁又濕脆~仲有水牛芝士醬點~

慢煮菠蘿配朱古力布朗尼蛋糕配雪糕 $88
伯爵紅茶
凍latte
伯爵紅茶
凍latte
💛好味指數:4.7/5💛💜回頭指數:4.8/5💜前排朋友講起要去Camping,上網搵資料發現咗呢間Camping做主題嘅餐廳⛺️餐廳滿佈打卡位,有露營帳篷🏕️鋼琴🎹乾花🌸佈置,仲有好Relax嘅歌,成個感覺都好Chill☺️✅巴馬火腿哈密瓜$98鹹香嘅火腿包住包香甜哈密瓜🍈味道相當匹配😌份量都幾多毫不吝嗇😆仲有啲沙律🥗配黑醋即刻好開胃✅美國頂級肉眼12oz $308叫得我愛慢煮梗係試下啲扒啦!肉眼口感好嫩,牛肉汁好多肉味濃🥩用鹽同黑椒調味已經好好食😋而且隔離啲配菜都好有誠意,脆肉瓜帶牛油香😍✅加拿大保濕豬鞍12oz $148豬鞍肉質厚實但絕對唔韌,好容易就切開,肉味都幾香😌反而覺得豬鞍性價比幾唔錯👍🏻👍🏻✅牛角包窩夫配雪糕$78選咗曲奇餅雪糕配窩夫🧇窩夫好酥脆,連埋雪糕食好夾😋同埋甜品係即叫即整所以個窩夫仲熱嘅😀✅Rose Milk Tea $32呢個飲品相當有驚喜,店員一放低已經聞到好香嘅玫瑰味🌹估唔到飲落去玫瑰味都咁出,同埋玫瑰奶茶都比較少見,一試難忘😍🐻總結如果想同朋友Chill吓不妨考慮呢間餐廳🍴推薦豬鞍🐷&Rose milk tea☕️📍我愛慢煮 (尖沙咀)尖沙咀柯士甸道152號好
💛好味指數:4.7/5💛
💜回頭指數:4.8/5💜

✅巴馬火腿哈密瓜$98

✅美國頂級肉眼12oz $308

✅加拿大保濕豬鞍12oz $148

✅牛角包窩夫配雪糕$78

✅Rose Milk Tea $32

🐻總結

📍我愛慢煮 (尖沙咀)
2023-01-29 29 浏览
今日中午去了尖沙咀我愛慢煮特色露營打卡餐廳🍴食lunch。這個店身處大廈地牢,環境裝修特別,好有露營feel,又有情調,如果想去露營又唔想咁凍嘅話,可以黎呢度打卡,如果識彈琴嘅話,呢度有個鋼琴仲可以大顯身手。環境舒服,服務員都好親切友善,渡過一個悠閒嘅中午。頭盤芒果蝦沙律,好大碟,新鮮嘅沙律菜配上蝦及芒果,色彩繽紛又健康。牛油蒜香燒野菌,這個燒野菌熱辣辣炒起,用紙包裹着上枱,好有露營feel👍本來叫美式蜜糖芥末豬仔髀,但豬仔髀賣晒,轉左豬仔骨,豬仔骨夠大條又多肉,最重要係啲肉都好林,好好食。美國頂級肉眼12安士,牛扒煎得幾好,唔需要調味已經好夠味。甜品是朱古力布朗尼蛋糕配雪糕,雪糕可以選擇朱古力 / 曲奇 / 玄米茶/ 海鹽味,竟然有玄米茶味,咁特別當然揀玄米茶,配上熱辣辣的布朗尼蛋糕,味道一淡一濃,一冷一熱,蛋糕上面仲加了少少海鹽點綴,令味道層次更加豐富,廚師很用心。

午餐
2023-01-29 24 浏览
🐇年相約好友互相拜年,恭喜恭喜🧧🧧🧧,友人預訂在尖沙咀新開的西式餐廳,說我一定喜歡。原因是餐廳内的設計相當具特色,將户外的擺設放進室內,有太陽傘,露營燈、椅、營幕、串串的燈泡,以及播放旋律優美的樂曲配上柔和的燈光,環境的設計非常好feel!😍芒果蝦沙律沙律作前菜, 材料有彈牙鮮蝦 ,甜甜鮮芒果肉,粟米粒,欖仁及新鮮沙律菜, 先來開開胃。 風乾肉火箭菜手工薄餅手工薄餅夠薄及脆口, 配上火箭菜及風乾肉,味道超夾。 美國Prime肉眼(12oz)外層煎香, 鎖住肉汁 ,肉質柔嫩,牛味濃厚,脂肪分佈平均,不愧美國Prime肉眼,加上岩鹽令味道提升,齒頰留香😋😋😋。 日式綠茶紅豆配比利時窩夫雪糕賣相已經非常吸睛,色彩絕目,甜甜的紅豆點上甘香的綠茶粉食,平衡味道,甜中帶甘,真是絕配喔! 再一口鬆脆窩夫及香滑雪糕,一道甜品有幾個層次, 甜品控的大滿足 🤗熱情果芒果特飲入口清新,甜甜酸酸開胃特飲, 又有新鮮的芒果果肉 ,超正!整體感覺, 對於環境、食物味道及侍應的招呼都非常滿意,反而覺得餐廳入口比較不顯眼,令途人容易錯過,感到不值喔!

芒果蝦沙律

風乾肉火箭菜手工薄餅
手工薄餅夠薄及脆口, 配上火箭菜及風乾肉,味道超夾。

美國Prime肉眼(12oz)

日式綠茶紅豆配比利時窩夫雪糕

熱情果芒果特飲
入口清新,甜甜酸酸開胃特飲, 又有新鮮的芒果果肉 ,超正!

走過路過你總會錯過些什麼,尤其是美食!每到一個地方,你總想找到這裡隱藏版的美食。如果能找到一家speakeasy的餐廳,更是令人感到一種妙不可言的成功感!今次介紹的是一家露營主題的餐廳,到處都是打卡位不在話下,食物還很不錯,絕對適合一大班朋友party一番!芒果蝦沙律,大蝦和芒果,加上爽脆的沙律菜,先打開味蕾,酸酸甜甜。風乾肉火箭菜手工薄餅即叫即製,薄餅上滿滿的parma ham和火箭菜,充滿野外風味!再點上啤酒,朋友歡聚,真是爽!想fruity點 可以點柚柑薑味啤,微醺又帶點清新。慢煮系列有很多不同肉類的選擇。豬肉最難是拿捏,既要熟也要juicy多汁。這加拿大保濕豬鞍,還配上自家製蘋果泥,滋味非常。白汁煮藍青口配酸麵包多士也很配合,在露營時候最希望有些湯汁濕潤的感覺,白汁藍青口,用多士沾着吃,幸福感滿分!近期大熱的牛角包窩夫也要點上一客,牛角包的酥香鬆脆,製成熱辣辣的窩夫加上雪糕,冰火之感美味加分!慢煮菠蘿也是特色之選,酒浸的菠蘿裹上糖脆的口感,真是邪惡呀!人們常常説「禾稈冚珍珠」,多細心發現,原來幸福就在身邊!
走過路過你總會錯過些什麼,尤其是美食!

再點上啤酒,朋友歡聚,真是爽!

想fruity點 可以點柚柑薑味啤,微醺又帶點清新。

人們常常説「禾稈冚珍珠」,多細心發現,原來幸福就在身邊!
好多人都鍾意去露營⛺️,而呢間餐廳嘅擺設設計都加入左露營元素,想體驗一下露營feel,不妨可以坐露營檯想坐得舒服啲,亦可以坐四人檯‼️Hot Chocolate 杯朱古力嘅奶味偏重,朱古力味略嫌唔夠濃~~「加拿大保濕豬鞍」豬鞍非常厚肉,一切已經feel到好有彈性入口多肉汁,肉香係非一般的濃厚❤️肉質軟腍有彈性係我食過最好味嘅豬鞍「白汁煮藍青口」可能用左白汁煮嘅關係,白汁嘅味道搶左青口嘅鮮甜味~~不過藍青口煮嘅時間岩岩好,口感唔會韌同埋白汁用啲點酸多士好正,白汁濃杰度適中,一啲都唔膩‼️「芒果蝦沙律」「黑松露薯條」「Chocolate Brownie」🍫呢個brownie勁好食口感好soft,朱古力味特濃❤️相信餐廳用嘅朱古力比例多過麵粉,因此口感又soft又重朱古力味今日呢個lunch實在太滿足
好多人都鍾意去露營⛺️,

而呢間餐廳嘅擺設設計都加入左露營元素,
想體驗一下露營feel,不妨可以坐露營檯

想坐得舒服啲,亦可以坐四人檯‼️

Hot Chocolate
杯朱古力嘅奶味偏重,朱古力味略嫌唔夠濃~~

「加拿大保濕豬鞍」
豬鞍非常厚肉,一切已經feel到好有彈性

入口多肉汁,肉香係非一般的濃厚❤️
肉質軟腍有彈性

係我食過最好味嘅豬鞍

「白汁煮藍青口」
可能用左白汁煮嘅關係,白汁嘅味道搶左青口嘅鮮甜味~~
不過藍青口煮嘅時間岩岩好,口感唔會韌

同埋白汁用啲點酸多士好正,
白汁濃杰度適中,一啲都唔膩‼️

「芒果蝦沙律」
「黑松露薯條」

「Chocolate Brownie」🍫
呢個brownie勁好食

口感好soft,朱古力味特濃❤️
相信餐廳用嘅朱古力比例多過麵粉,
因此口感又soft又重朱古力味

今日呢個lunch實在太滿足
2023-01-27
午餐
2023-01-28 15 浏览
近期發現尖沙咀新開左一間打卡餐廳,以露營為主題,餐廳內有唔少打卡位,好似帳幕、鋼琴、野餐、露營等等唔同嘅風格,擺設同佈置都好有特色,帶俾人好舒服嘅感覺。餐廳位於佐敦柯士甸道,沿著呢條路一直行,好快就見到餐廳嘅大招牌,轉彎後落一層,就到餐廳架啦。餐廳叫「我愛慢煮」,食物當然以慢煮為主,我地叫左兩款慢煮系列,一份青口,一個意粉同一個小食同兩杯飲品share食。美式蜜糖芥茉豬仔脾 (3件) :豬仔脾可以揀3件或6件,雖然6件嘅價錢相當超值,但為左可以試多d唔同嘅菜式,我地選擇左3件。豬仔脾調味近乎一般美式豬仔脾,味道較西化,醬汁味超級香濃,肉質嫩滑,食落啖啖肉,火喉剛剛好,入口酸酸甜甜咁,非常開胃,不過如果蜜糖芥茉醬可以另上,客人就可以因應個人口味,鍾意點幾多就幾多啦。配菜方面有紅蘿蔔、脆肉瓜、粟米同車厘茄,令到整體顏色配搭唔錯。法式穀飼自然春雞 (半隻) :春雞雖然製作需時,但係賣相真係相當吸引。除左有半隻雞之外,配菜方面有紅蘿蔔、脆肉瓜、粟米同車厘茄,令到擺盤非常精美。春雞焗得剛剛好,帶輕輕嘅香草味,肉質香嫩幼滑,入口非常juicy,配埋燒汁食,非常惹味,認真唔錯。明太子海鮮意粉:海鮮意

美式蜜糖芥茉豬仔脾 (3件) :

法式穀飼自然春雞 (半隻) :

明太子海鮮意粉:
海鮮意粉有蝦、魷魚同青口,味道鮮甜,配埋加入左明太子整嘅忌廉汁,以及al dente 嘅意粉,極有口感,配搭一流。

白汁煮藍青口配酸種麵包多士:
青口份量比預期多,絕對對得住價錢,大小亦剛剛好,白汁味道香濃,入口creamy,食晒d青口後仲可以用埋整脆嘅酸種麵包多士點汁食添。

甜蕃薯條:
蕃薯條即叫即炸,上檯時熱辣辣,香味撲鼻,入口外脆內軟,用黎送春雞同豬仔脾就最好不過了。

熱情果芒果特飲/cappuccino:
熱情果芒果特飲果味香濃,入口相當清新,唔會太甜,cappuccino 咖啡味香濃,為我地嘅午餐劃上完美句號。
2023-01-27 16 浏览
我愛慢煮 (尖沙咀)尖沙咀柯士甸道152號好兆年行2期LG樓食飯食到可以去Campain咁樣,有帳篷、有漫天燈火,有乾花,我覺得好浪漫,播嘅歌亦都非常有情調,完全係色聲香味觸法齊全。傳說女人有兩個胃,一個專食甜品🍮我一直話好飽,唔想繼續食,但😂😂😂我今日食咗三款甜品,係大大大滿足,大確幸。U.S. PRIME RIBS EYE 12oz $308美國頂級肉眼厚切份量足,鮮嫩唔煙韌,鎖汁技術極好,非常Juicy,齒頰留香,餘韻無窮。ALL DAY BREAKFAST 全日早餐 $108BACON 煙肉 🥓脆卜卜有食薄脆嘅感覺。PORTOBELLO蘑菇扒 鮮嫩多汁,肉厚彈牙。SCRAMBLED EGG WITH TRUFFLE 黑松露炒蛋呢個真係必食推薦,黑松露極香,炒蛋滑或不留口,鮮滑細緻。HASH BROWN 薯餅 炸得乾身,外脆內軟。CHEESE FINGERS 芝士條 拉絲感強,有嚼勁。TOMATO SLICES 大蕃茄片 鮮嫩清新。CHOCOLATE $35朱古力🍫證明係小朋友先鍾意嘅甜甜幸福感。PASSIONFRUIT & MANGO SPRITZER $42熱情果芒果特飲呢一
我愛慢煮 (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸道152號好兆年行2期LG樓

傳說女人有兩個胃,一個專食甜品🍮

U.S. PRIME RIBS EYE 12oz $308

ALL DAY BREAKFAST 全日早餐 $108
BACON 煙肉 🥓
脆卜卜有食薄脆嘅感覺。
PORTOBELLO蘑菇扒
鮮嫩多汁,肉厚彈牙。
呢個真係必食推薦,黑松露極香,炒蛋滑或不留口,鮮滑細緻。
HASH BROWN 薯餅
炸得乾身,外脆內軟。
CHEESE FINGERS 芝士條
拉絲感強,有嚼勁。
TOMATO SLICES 大蕃茄片
鮮嫩清新。

CHOCOLATE $35
朱古力🍫
證明係小朋友先鍾意嘅甜甜幸福感。

熱情果芒果特飲
呢一杯特飲,真係好靚,又夠甜。

RED WINE INFUSED PEAR WITH GELATO $78
慢煮紅酒梨子配雪糕
慢煮嘅功夫真係好到家,紅酒煮梨透心,非常入味,只會有酒嘅香味而不苦,配上曲奇雪糕,清枱。

CROFFLES WITH GELATO $78
牛角包🥐窩夫🧇配雪糕
用牛角包質壓制而成嘅窩夫🧇係特別鬆脆嘅,配上海鹽雪糕,鹹甜得意,毫無違和感。

SOUSVIDE PINEAPPLE & CHOCOLATE BROWNIE WITH GELATO $88
慢煮菠蘿配朱古力布朗尼配雪糕
慢煮菠蘿🍍令人一試難忘,焦糖脆脆,配上菠蘿嘅鮮甜,係Double甜,配上玄米茶雪糕,清新口感。

2023-01-27 18 浏览
我愛慢煮 (尖沙咀)尖沙咀柯士甸道152號好兆年行2期LG樓(每項5💛為滿分)食物份量💛💛💛🤍🤍食物種類💛💛💛🤍性價比💛💛💛💛🤍餐廳環境💛💛💛💛💛我終於去咗露營啦 呢度完全滿足到我呢啲怕狗人士😂餐廳位置旺中帶靜 比較隱蔽係地下室整個餐廳嘅設計都係露營感無論餐桌/座椅都係露營用具 非常用心而食物都係非常高質美國Prime肉眼(12oz)$308慢煮肉眼扒肉質幼嫩又多汁 外層好香脆Margherita手工薄餅$128薄薄一片非常香脆好似食緊薯片咁 芝士味仲非常濃郁法式油封鴨髀(1PC)$78皮酥肉嫩帶點鹹味 鴨肉入口即化
我愛慢煮 (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸道152號好兆年行2期LG樓

(每項5💛為滿分)

食物份量💛💛💛🤍🤍

薄薄一片非常香脆好似食緊薯片咁 芝士味仲非常濃郁

法式油封鴨髀(1PC)$78
皮酥肉嫩帶點鹹味 鴨肉入口即化

2023-01-27 192 浏览
「我愛慢煮」在尖沙咀開了新店。以露營風作主題,店內設置多個打咭位,令我也不其然也多拍照 伴以輕鬆音樂,使人感覺輕鬆自在。❣️ 美國頂級肉眼 12oz  慢煮美國頂級肉眼油花豐富,脂肪分佈均勻。正是我們要的五成熟,肉質呈粉紅色。肉眼肉質鮮嫩細緻,口感軟腍。牛肉味道濃郁,香甜多汁。❣️ 法式油封鴨脾傳統的法式油封鴨脾把鴨脾泡在鴨油中。以低溫慢煮方式烹調,能保持肉質的柔軟鮮味。不費力氣就能切同開鴨脾肉,口感細嫩,鴨味濃厚,添加肉汁味道更豐富。❣️ 熱盛海鮮拼盤海鮮拼盤豐富,包括芝士焗蠔 、炸魷魚圈  、虎蝦、青口,還有大蜆。惹味的芝士焗蠔,肥美蠔肉仍濕潤多汁,鮮甜味美。佐以香濃的芝士,讓蠔肉更顯得濃郁鮮美。虎蝦肉質肥厚,青口肥美飽滿,大蜆也味道清甜。炸魷魚圈炸得金黃酥脆,內裡魷魚鮮嫩不韌。❣️ 慢煮菠蘿配朱古力布朗尼配雪糕慢煮菠蘿的甜味和香味突出,汁液豐盈。配上清爽口感的薄荷雪糕球,味道層次增添。朱古力布朗尼綿密的甜蜜口感,內層加入堅果薄片和海鹽,甜鹹味道冲擊下層次豐富,不甜膩,這個朱古力布朗尼無論質感和味道均非常出色。🍹 熱情果芒果特飲甜中帶絲絲微酸,內含新鮮芒果果肉,清凉解渴。🍹泡沫咖啡 (凍)
「我愛慢煮」在尖沙咀開了新店。
以露營風作主題,店內設置多個打咭位,令我也不其然也多拍照
伴以輕鬆音樂,使人感覺輕鬆自在。
❣️ 美國頂級肉眼 12oz

美國頂級肉眼

慢煮美國頂級肉眼油花豐富,脂肪分佈均勻。
❣️ 法式油封鴨脾
法式油封鴨脾
❣️ 熱盛海鮮拼盤
熱盛海鮮拼盤
虎蝦肉質肥厚,青口肥美飽滿,大蜆也味道清甜。
炸魷魚圈炸得金黃酥脆,內裡魷魚鮮嫩不韌。
❣️ 慢煮菠蘿配朱古力布朗尼配雪糕
慢煮菠蘿配朱古力布朗尼配雪糕
慢煮菠蘿的甜味和香味突出,汁液豐盈。
配上清爽口感的薄荷雪糕球,味道層次增添。
🍹 熱情果芒果特飲
熱情果芒果特飲
甜中帶絲絲微酸,內含新鮮芒果果肉,清凉解渴。

🍹泡沫咖啡 (凍)
泡沫咖啡 (凍)
泡沫咖啡味道濃郁,入口細緻綿密而順滑,層次分明。回甘味道也不錯。

服務態度優質,無論環境、氣氛和美食都非常適合與好友來暢聚一番。這裡已入選成為我與好友相聚的一處好地方。
2023-01-19
法式油封鴨脾
熱情果芒果特飲
泡沫咖啡 (凍)
我愛慢煮 | 尖沙咀今日喺尖沙咀拜完年,同屋企人喺附近行經過這間餐廳,以慢煮為主題,我不嬲鍾意食慢煮食物,因為好健康😇凱撒沙律 $78沙律菜好新鮮,麵包脆卜卜,煙肉碎更加提升沙律菜嘅味道👍🏻經典紅酒香草燴羊膝$178一上枱就好重紅酒味,但食落去唔會醉的 放心🍷羊膝燴得好淋,肉質嫩滑🐏瑪格麗塔手工薄餅 $128薄餅即叫即整,薄薄的薄餅食落去好脆合,中間嘅醬汁材料都剛剛好有重芝士同瑪格麗塔🍕加拿大保濕豬鞍$148豬鞍整得剛好,爽口得來又香,配上蘋果醬食更特出豬的香味🐷牛角包窩夫配雪糕 $78個窩夫🧇整得好脆!係我食過最好食嘅窩夫,配海鹽雪糕🍨 夾埋一齊食好正❤️Yuko ginger $48柚子薑味餅,有啖啖有柚子同薑味 沒有太多酒精🍻👍🏻尖沙咀柯士甸道152號好兆年行2期LG樓
我愛慢煮 | 尖沙咀

凱撒沙律 $78
沙律菜好新鮮,麵包脆卜卜,煙肉碎更加提升沙律菜嘅味道👍🏻

經典紅酒香草燴羊膝$178

瑪格麗塔手工薄餅 $128

加拿大保濕豬鞍$148
豬鞍整得剛好,爽口得來又香,配上蘋果醬食更特出豬的香味🐷

牛角包窩夫配雪糕 $78

Yuko ginger $48
柚子薑味餅,有啖啖有柚子同薑味 沒有太多酒精🍻👍🏻

尖沙咀柯士甸道152號好兆年行2期LG樓
這俩年佐敦也開了很多家不錯的餐廳🍴最近來了佐敦這家新開的森林渡假露營🏕️風餐廳,目測很快就會爆火🔥餐廳位置比較隱蔽,藏在地下室,透過玻璃就發現新大陸,沿著樓梯去到盡頭整個餐廳一走進去就好像來到了秘密㊙️森林🌲🍃整個感覺特別清新,餐台和凳子也都是露營🏕️風,在享受美食的同時聽著音樂讓妳置身大自然的世界🌳🌿當日餐廳剛營業,非常有幸成為了餐廳第一位客人,服務和食物也都讓人滿意👍凯撒沙律$78🥗來一份清新又健康的沙律🥗絕對是開胃最佳首選,份量很足👍風乾肉芝士拼盤$248各類風乾肉切的薄片搭配芝士和威化餅特別好吃😋下酒絕配👍水牛城雞翼$78我跟朋友都覺得雞翼有點過酸,雞肉有點不太入味,跟餐廳反應了一下,之後應該會有所改善👍法國穀飼自然春雞(半隻)$118法國飼養的春雞健康自然,外皮酥脆,雞肉新鮮嫩香👍黑松露芝士通粉$88芝士味香濃醇香,搭配黑松露口感非常豐富👍牛角包窝夫配雪糕$78飯後再來個甜點🍮自家牛角包窩夫配上芝麻雪糕,好滿足😋荔枝接骨木花特飲$42顏色漸層好喝又解渴,用來打卡一流

凯撒沙律$78🥗
來一份清新又健康的沙律🥗絕對是開胃最佳首選,份量很足👍

風乾肉芝士拼盤$248
各類風乾肉切的薄片搭配芝士和威化餅特別好吃😋下酒絕配👍

水牛城雞翼$78

法國穀飼自然春雞(半隻)$118
法國飼養的春雞健康自然,外皮酥脆,雞肉新鮮嫩香👍

黑松露芝士通粉$88
芝士味香濃醇香,搭配黑松露口感非常豐富👍

牛角包窝夫配雪糕$78
飯後再來個甜點🍮自家牛角包窩夫配上芝麻雪糕,好滿足😋

荔枝接骨木花特飲$42
顏色漸層好喝又解渴,用來打卡一流