2023-02-19 16 浏览
這個品牌一直都很喜歡,因為他們性價比高,近日還於尖沙咀開了新分店,環境好大,仲以露營做主題,十分適合平時放工想Relax下的你!餐廳有多張露營枱及座位,亦有正常的餐枱!另外他們亦有多張大枱,方便一大班人!餐廳模仿在郊外露營的感覺,所以燈光都比較柔和!餐牌上有主菜、小吃、甜品等可以選擇,而且價錢亦不會好貴!風乾肉芝士拼盤,在一個咁chill的環境最岩就係食下巴馬火腿和芝士享受一下!這個拼盤,有巴馬火腿、Salami、西班牙辣肉腸、堅果、餅乾等!芝士粒有淡淡的芝士咸香,辣肉腸味道辣辣地,配上餅乾一齊食口感好豐富!水牛城單骨雞翼,雞翼因為是單骨雞翼,所以叫了來吃!雞翼炸得外面脆身,內裡雞肉嫩滑juicy!m而水牛城醬汁份量剛剛好,食落酸酸辣辣十分開胃!隋碟還有blue cheese醬,可以點蘿蔔條和青瓜條一齊食!加拿大保濕豬鞍,豬鞍都好厚切而且大塊,豬鞍用上鹽和黑椒作調味,肉質都幾嫩口而且多汁,點上蘋果蓉醬一齊食,能夠減去油膩感,伴碟還有烤蔬菜同粟米粒,感覺健康!All Day Breakfast,估唔到這裡的all day breakfast咁大份,入面有薯餅、黑松露炒蛋、蘑菇扒、煙肉、沙
餐牌上有主菜、小吃、甜品等可以選擇,而且價錢亦不會好貴!
All Day Breakfast,估唔到這裡的all day breakfast咁大份,入面有薯餅、黑松露炒蛋、蘑菇扒、煙肉、沙律菜、芝士條、多士,另外還加了$28要煙三文魚,非常豐富!炒蛋口感幼滑而且有淡淡的黑松露味,薯餅內裡綿綿,外層脆卜卜!蘑菇扒厚身又多汁,而芝士條可以做到拉絲的效果,整份非常飽肚!
牛角包窩夫配雪糕,牛角包窩夫非常鬆脆,配上海鹽味的Gelato,咸咸地又甜甜地,味道不錯!
熱情果芒果特飲,飲品味道酸酸甜甜,內裡有芒果肉,口感豐富又不會好甜,幾開胃!
經典檸檬青檸特飲,飲品有啖啖的青檸和檸檬的酸味,飲落清新!
2023-02-06
2023-02-19 17 浏览
今日同好姊妹去試婚紗,好姊妹話請我食飯,大家冇心水,邊行邊搵,見到間好似露營既餐廳,所以入去試吓。入面環境、枱櫈、杯都係露營用嘅,仲有露營燈,都幾得意,啱晒打卡。menu 食物係西式,見隔離枱上既一塊肉眼,我哋即刻心心眼,都點左一塊。美國Prime 肉眼12安士,係慢煮,切入去冇血水走出黎,入面仲係粉紅色,入口肉質鮮嫩,側邊有杯鹽其實可以唔加,已經夠香夠鹹夠好味。另外牛扒上面嘅炸蒜頭一定要食,超好味。熱盛海鮮拼盤先講入面有咩,2隻芝士焗蠔、2隻燒處蝦、4隻青口、6件炸魷魚圈。份量同味道都正常發揮。燒蝦好香肉質好爽彈,焗蠔芝士勁拉絲,蠔肉鮮甜一齊食都好滿足,雖然隻隻唔係好大size。瑪格麗塔手工薄餅Pizza 係薄批,適中size, 好吸睛,每人都有4件食,芝士同蕃茄配搭得好啱比例,簡單配搭,加上橄欖,味道清爽好味,批底脆卜卜,唔錯。熱玫瑰奶茶之前係第二度飲過好好味,Order 時有d期待,結果冇令我失望,粉紅色配上花瓣碎,女仔打卡一流,飲落香滑清香。整體來講,呢間餐廳食物都好好味,環境以露營作主題都幾特別,我專登去廁所睇睇會唔會似露營咁,好在係正常🤣

美國Prime 肉眼

熱盛海鮮拼盤

瑪格麗塔手工薄餅

熱玫瑰奶茶

2023-02-18 23 浏览
隱藏喺尖沙咀柯士甸道嘅轉角一隅👉我愛慢煮👈店外並不起眼,但店內無限驚喜。裝修走大自然風,中間置入一棵大樹,四周放滿露營擺設,有木長枱、小帳篷、馬燈、酒架飾品同鋼琴等。燈光柔和,更用左小串燈飾作點綴,環境溫馨可愛,氣氛令人覺得非常放鬆愜意。食物價錢唔貴,而且份量夠,性價比高。有小食沙律、主菜、飲品,甜品都有,足夠滿足所有慾望。我地叫左ALL DAY BREAKFAST、挪威三文魚柳、法國穀飼自然春雞、美式蜜糖芥末豬仔脾 、煙三文魚配黑醋醬沙律。甜品飲品分別叫左日式綠茶紅豆比利時窩夫配雪糕,Americano 同水果茶。ALL DAY BREAKFAST有番茄、有啡菇、薯餅、煙肉,黑松露炒滑蛋,芝士條同多士。多士同薯餅好脆,芝士條外脆內軟,濃郁芝士嘅香味。挪威三文魚柳肉質結實有彈性,烹製時間剛好,唔會又乾又硬,口感唔錯。味道唔會過濃,唔錯。春雞外皮焗得香脆,雖然唔係炸子雞嘅脆皮,但都好香輕脆嘅質感,而且色澤鮮亮。肉質方面都鮮嫰,味道香美。豬仔骨肉質細嫩,蜜糖同芥末醬簡直係絕配,香濃微辣嘅味道非常醒胃。蜜蜂唔會太甜,岩晒我。煙三文魚配黑醋醬沙律,煙三文魚捲成玫瑰花,賣相100分。蔬菜新鮮而且

ALL DAY BREAKFAST

法國穀飼自然春雞

美式蜜糖芥末豬仔脾

煙三文魚配黑醋醬沙律,煙三文魚捲成玫瑰花,賣相100分。蔬菜新鮮而且爽口,微微三文魚嘅鹹香,配上酸酸甜甜嘅黑醋汁,感覺清新健康,作為開胃前菜確實係唔錯嘅選擇。

煙三文魚配黑醋醬沙律

豐富晚餐

最後叫左飲品同甜品,咖啡好香,入口冇苦冇酸味,但充滿左香氣。水果茶甜味濃,冇乜酸味,如果喜歡酸味甜味濃的話,呢個未必會滿足到。日式綠茶紅豆比利時窩夫配雪糕,窩夫帶有蛋香同牛油味,而且外脆內軟,加埋草莓糖漿,香甜美味。旁邊配埋雪糕,冷暖交替,係味蕾嘅享受。

Americano 同水果茶

日式綠茶紅豆比利時窩夫配雪糕

整體真係好岩dating或者gathering去嘅餐廳,會再黎

ALL DAY BREAKFAST
法國穀飼自然春雞
美式蜜糖芥末豬仔脾
煙三文魚配黑醋醬沙律
豐富晚餐
Americano 同水果茶
日式綠茶紅豆比利時窩夫配雪糕
多年前已經與朋友到過位於上環的我愛慢煮,最近終於再下一城進駐尖沙咀,位置比較鄰近佐敦地鐵站。新店以露營為主題,所有桌椅及裝飾佈置都別出心裁,予人感覺彷彿置身營地,實在是香港難得一見。我愛慢煮顧名思義主打慢煮菜式,但除了多款慢煮肉類外亦有其他小食、意粉、手工薄餅等,比上環店選擇更加豐富。風乾肉芝士拼盤 ($168) 包括巴馬火腿片、莎樂美腸片、西班牙辣肉腸、巴馬臣芝士、醃小黃瓜及青黑水欖,不過不失而性價比相對較低。英倫風炸魚薯條 ($138) 均灑上海苔粉並配上他他醬及茄汁,薯條炸得香脆乾爽,魚柳肉質鮮嫩且肉汁豐富,並不像坊間部分餐廳一樣魚柳與炸衣分離,但較快變軟可更鬆脆。加拿大保濕豬鞍 ($148) 肉質緊緻厚實同時並保持鮮嫩多汁,肉味香濃而不帶羶味,簡單以香草、蒜、鹽等調味突顯肉香,加上伴碟蘋果蓉味道香甜進一步昇華。明太子海鮮意粉 ($118) 舖滿青口、蝦及魷魚真材實料,忌廉汁加上芝士奶香濃郁,入口綿密並充滿明太子顆粒更添鹹鮮味。慢煮菠蘿配朱古力布朗尼配雪糕 ($88) 將慢煮元素加入甜品別出新意,菠蘿經慢煮後甜蜜多汁並帶酒香,表面再燒成焦糖脆面更添層次。布朗尼保持溫熱有如新鮮出爐

風乾肉芝士拼盤
風乾肉芝士拼盤 ($168) 包括巴馬火腿片、莎樂美腸片、西班牙辣肉腸、巴馬臣芝士、醃小黃瓜青黑水欖,不過不失而性價比相對較低。

英倫風炸魚薯條
英倫風炸魚薯條 ($138) 均灑上海苔粉並配上他他醬茄汁薯條炸得香脆乾爽,魚柳肉質鮮嫩且肉汁豐富,並不像坊間部分餐廳一樣魚柳與炸衣分離,但較快變軟可更鬆脆。

明太子海鮮意粉
明太子海鮮意粉 ($118) 舖滿青口、蝦魷魚真材實料,忌廉汁加上芝士奶香濃郁,入口綿密並充滿明太子顆粒更添鹹鮮味。

慢煮菠蘿配朱古力布朗尼配雪糕
布朗尼保持溫熱有如新鮮出爐一樣,外脆內軟之餘濕潤綿密得彷如生朱古力,當中加入合桃令口感更加豐富;雪糕則可選朱古力、曲奇、綠茶或海鹽口味,綠茶雪糕細滑甘香近似玄米茶,配以布朗尼冷熱交融同時更加清新。

熱情果芒果特飲
熱情果芒果特飲 ($42) 酸甜清爽,甜度適中。

玫瑰奶茶
玫瑰奶茶 ($35) 整體玫瑰香及奶茶味均比較淡薄,略失所望。
熱情果芒果特飲
2023-02-17 6 浏览
城市中的綠洲,一同感受慢活的生活,好好享受一番。蒜香芝士排包,蒜香味重芝士拉絲的感覺就是出色,加上新鮮即叫即製,香脆的外表,配搭鬆軟的麵包,就是這麼有趣的口感。加拿大保濕豬鞍12oz,大份又飽肚,外地進口的就是保證,七成熟卻是剛剛好,肉味香濃,更能保留肉汁。熱盛海鮮拼盤包含芝士焗蠔、魷魚圈、虎蝦和半殼青口,signature果然就是非同凡響,精緻的外表配搭鬥弓提供濃厚的醬汁味就就是保證。黑松露芝士通心粉,滋味十足,驚喜之選,採用不同的芝士,令味道更豐富更體層次。伯爵茶鮮奶咖啡,配合一杯暖意洋洋的咖啡,更是Chill出新主義。
城市中的綠洲,一同感受慢活的生活,好好享受一番。

2023-02-17 14 浏览
尖沙咀新開嘅打卡西餐廳,沿着大路嚟到會見到我愛慢煮招牌嘅霓虹燈,入口係轉彎嘅巷仔,餐廳係露營風格嘅設計,門口嘅右面整咗個幾靚嘅打卡位,除咗有正常嘅座位,仲可以試吓坐矮身啲嘅露營燈座位,別有一番風味🏕️巴馬火腿哈密瓜鹹香嘅火腿配上清甜嘅哈密瓜,一啲油膩感都冇,可以加上黑醋一齊食🍈甜蕃薯條炸到金黃色,香脆幼身,配上黑松露蛋黃醬牛油蒜香燒野菌牛油紙包住,有三種唔同嘅菇類,味道清新🍄熱盛海鮮拼盤有芝士焗蠔,大蝦,青口同炸魷魚圈加拿大保濕豬鞍12oz 慢煮豬鞍肉質淋嫩,底下係粟米同蘋果茸,非常好食荔枝接骨木花特飲荔枝味幾重,重有幾粒荔枝肉添🤣香茅青檸味啤呢個手工啤適合女士,清新青檸味道蓋過咗啤酒嘅苦味🍺

巴馬火腿哈密瓜

甜蕃薯條
炸到金黃色,香脆幼身,配上黑松露蛋黃醬

牛油蒜香燒野菌
牛油紙包住,有三種唔同嘅菇類,味道清新🍄

熱盛海鮮拼盤
有芝士焗蠔,大蝦,青口同炸魷魚圈

12oz 慢煮豬鞍肉質淋嫩,底下係粟米同蘋果茸,非常好食

荔枝接骨木花特飲
荔枝味幾重,重有幾粒荔枝肉添🤣

香茅青檸味啤
呢個手工啤適合女士,清新青檸味道蓋過咗啤酒嘅苦味🍺
2023-02-16 8 浏览
香港人好鍾意露營,但大家有冇想像過一間以露營風格嘅餐廳可以點玩法;今日同朋友去咗位於尖沙咀好兆年行2期嘅「我愛慢煮」,喺港鐵佐敦站D出口,行6分鐘左右就到,非常方便入口指示非常醒目,霓虹光管招牌,一定搵得到、見得到餐廳主打露營風格,除咗可以揀傳統嘅餐桌,亦可以揀露營枱,亦有開放包廂型式嘅餐枱,情侶嚟食又得,一大班朋友落嚟食飯吹水亦得;角落擺咗露營帳幕,旁邊有張沙發,仲擺放左鋼琴,餐廳播放着音樂,環境設計非常好feel風乾肉芝士拼盤 - 頭盤先嚟個拼盤,有三款唔同嘅風乾肉,分別係巴馬火腿片、莎來美腸片、西班牙辣肉腸,配搭芝士一齊食,作為頭盤,冇得彈黑松露薯條 - 熱辣辣嘅薯條,點上黑松露沙律醬,必點選擇點咗兩款慢煮彩色美式蜜糖芥末豬仔髀(三件)- 菜式可以選擇三件或六件,醬汁味濃,酸酸甜甜好開胃挪威三文魚柳 - 外皮煎得香脆,肉質十分嫩滑,配合埋芥末醬,絕對值得等候

入口指示非常醒目,霓虹光管招牌,一定搵得到、見得到

黑松露薯條 - 熱辣辣嘅薯條,點上黑松露沙律醬,必點選擇

點咗兩款慢煮彩色

1K
2023-02-16 10 浏览
柯士甸道位置比較靜, 看見紫色光管招牌, 好搶眼.  餐廳 名字幾特別:    我愛慢煮 HO HO.  我們眼球立即被鎖住了.餐廳設在地庫, 地方大, 裝修設計見心思.  Let's Go Adventure, 有花草樹木, 仿草地, 營幕,  閃燈,  poster,  夠新意.  打卡景點多.餐廳內好有大自然風味,  樹木,   矮檯座位, 配帆布椅及沙灘篷.   好浪漫還有鋼琴.   可以自彈自唱,   好適合拍拖.    另有長方桌,  大伙人聚餐或一家人開 party 也不錯.坐下先看餐牌.   有 Snack, Light meal, 沙律, 湯, Pizza,   主菜:  有牛, 羊, 雞, 豬, 海鮮,  意粉, 飯.  飲品和甜品.     從 Drink List, 我點了Red wine 澳州紅酒,   酒味微酸, 好開胃. 今晚 starter,  叫了 Mango and Shrimp salad  芒果蝦沙律, 大蝦有三隻, 蝦肉鮮爽, 芒果甜美, 沙律菜清新,  粟米, 車厘茄,  加上沙律醬汁配合, 開胃又醒神.食今晚主菜主角 Slow cook m
柯士甸道位置比較靜, 看見紫色光管招牌, 好搶眼.
還有鋼琴.   可以自彈自唱,
 好適合拍拖.
另有長方桌,  大伙人聚餐或一家人開 party 也不錯.
Red wine 澳州紅酒
Mango and Shrimp salad 芒果蝦沙律
食今晚主菜主角 Slow cook meat  慢煮肉.
美國頂級肉眼  U.S.  Prime  Rib Eye 12 oz   餐廳用慢煮低溫方式製作,  無須要求牛扒熟度.  牛扒已切成厚片, 伴有烤蔬菜, 翠玉瓜, 粟米,  車厘茄, 並有海鹽作吊味之用.
美國頂級肉眼 U.S. Prime Rib Eye 12 oz
牛扒 品質高,  入口軟綿肉質嫰滑, 煮得入味, 咬落啖啖肉汁, 口感佳, 牛味濃.
Classic red wine Lamb shank 15 oz  經典紅酒會羊膝.
羊後膝,  好大型, 份量足.
Classic red wine Lamb shank 15 oz 經典紅酒會羊膝
羊後膝經慢煮, 肉質真的不同.  好稔軟又唔幹身.  羊後膝好多肉,  調味好, 全無羊騷味,
有香草, 烤翠玉瓜, 紅蘿蔔,   車厘茄, 吃得健康.
餐後甜品, 特式的來個慢煮.   Red Wine Infused Pear with Gelato  慢煮紅酒梨子配綠茶雪糕.
用玻璃盛器,  擺設不錯.  梨子滲入紅酒變成酒紅色, 伴有綠茶雪糕. 襯著士多啤梨及藍莓, 好靚 .
梨子慢煮入口仍然爽, 又含著酒香,  一啖順滑雪糕, 一口紅酒梨子,  吃得美妙.
Red Wine Infused Pear with Gelato 慢煮紅酒梨子配綠茶雪糕
慢煮食物, 口感真的不錯.
2023-02-14 22 浏览
近年流行慢煮煮食方法,食材經慢煮時間及低溫製作,更有效鎖住肉汁,朋友早前帶咗我去尖沙咀食慢煮。我愛慢煮位於柯士甸道。店內有露營帳篷、露營椅、露營裝飾,打造出野外風格。供應一系列的慢煮菜式。還有多款特色飲品。芒果蝦沙律,芒果甜中帶酸,配上新鮮蔬菜,非常清新。蝦烹調時間恰到好處,肉質嫩滑。熱盛海鮮拼盤,有芝士焗蠔、虎蝦、青口、酥炸魷魚圈,非常豐富。生蠔鮮甜美味,芝士濃香。虎蝦肉質肥厚、鮮味十足。黑松露芝士通心粉,芝士富奶油味,配合黑松露香氣,質地口感精緻。瑪格麗塔手工薄餅,滲出烤焗香味,配上濃郁蕃茄醬及淡淡羅勒香氣,充滿地道風味。餅底脆卜卜,餡料又多又有口感。慢煮菠蘿配朱古力布朗尼配雪糕,慢煮菠蘿,帶出菠蘿甜味,熱辣辣布朗尼,蘸上雪糕,雙重滋味。伯爵茶鮮奶咖啡,淡淡香氣,加上奶香,配搭濃郁咖啡,味道一流。玫瑰花茶,充滿玫瑰花清香。
我愛慢煮位於柯士甸道。
店內有露營帳篷、露營椅、露營裝飾,打造出野外風格。
供應一系列的慢煮菜式。
還有多款特色飲品。
芒果蝦沙律,芒果甜中帶酸,配上新鮮蔬菜,非常清新。
蝦烹調時間恰到好處,肉質嫩滑。
生蠔鮮甜美味,芝士濃香。
虎蝦肉質肥厚、鮮味十足。
餅底脆卜卜,餡料又多又有口感。
玫瑰花茶,充滿玫瑰花清香。
2023-02-13 21 浏览
佐敦上完堂,約咗老公撐枱腳,新店有好嘢食。前陣子幾個家庭一齊去露營,意猶未盡,今日揀咗一間露營主題餐廳,繼續chill一chill。餐廳全場都是打卡靚位,露營櫈任你坐,晚上亮起小燈泡,露營氣氛濃厚,好適合一大班朋友歡聚,又或者情侶慢慢傾慢慢食。煙三文魚配黑醋醬沙律~黑醋醒胃,煙三文魚配新鮮沙律菜,前菜一流。白汁煮藍青口配酸種多士~ 值得大家一試,忌廉汁夠香濃,藍青口新鮮味美。加拿大保濕豬鞍~大大件豬鞍,烤熟度剛剛好,切開見到肉質鮮嫩,咬落有口感。風乾肉火箭菜手工薄餅~風乾火腿鹹香味夠,火箭菜獨特嘅香味,配上手工傳統精製薄餅,香脆可口。日式綠茶紅豆比利時窩夫配雪糕~好欣賞佢嘅紅豆唔會太甜,仲有比利時窩夫及雪糕,多重口感味覺視覺享受。玫瑰花茶(熱)~暖暖地好清新,玫瑰花茶有鬆弛神經嘅效果;水果茶(凍)~大大杯凍,慢慢chill,慢慢歎。
佐敦上完堂,約咗老公撐枱腳,新店有好嘢食。
煙三文魚配黑醋醬沙律~
黑醋醒胃,煙三文魚配新鮮沙律菜,前菜一流。
白汁煮藍青口配酸種多士~
值得大家一試,忌廉汁夠香濃,藍青口新鮮味美。
加拿大保濕豬鞍~
大大件豬鞍,烤熟度剛剛好,切開見到肉質鮮嫩,咬落有口感。
風乾肉火箭菜手工薄餅~
日式綠茶紅豆比利時窩夫配雪糕~
玫瑰花茶(熱)~
暖暖地好清新,玫瑰花茶有鬆弛神經嘅效果;
水果茶(凍)~
大大杯凍,慢慢chill,慢慢歎。
2023-01-31
2023-02-13 16 浏览
這間餐廳佈置充滿了露營的感覺,令人感受到輕鬆愉快的感覺,也是大家打卡的勝地.所有飲品十分之特色,充滿了餐廳的風格.雖然環境充滿了露營感覺,但是餐廳的菜色卻十分之細緻,無論擺盤味道也十分之精美,羊鞍份量十足,加上自家製的醬汁及美味的配菜,令這一個菜式,達致最美好的配合.大蝦配上爽脆的沙律,也是最佳的開胃配搭.去美式的豬肋骨配上特色的醬汁,真是令人垂涎三尺,最適合食肉獸.三文魚外皮十分之香脆,內裏及十分之細嫩,充滿了魚汁.最後這個窩夫配上冰凍的雪糕,真是感受到幸福的感覺.

所有飲品十分之特色,充滿了餐廳的風格.

大蝦配上爽脆的沙律,也是最佳的開胃配搭.去

三文魚外皮十分之香脆,內裏及十分之細嫩,充滿了魚汁.

最後這個窩夫配上冰凍的雪糕,真是感受到幸福的感覺.
Camping 初體驗⛺️🌟 so relaxing💫..一直都想去一趟浪漫Camping✨⛺️,仲未有機會。不過最近比我發現尖沙咀新開一間露營主題餐廳🍽,感覺真係好chill 好有渡假露營feel,營造到成個氛圍都好有野外既小錯覺。餐廳環境大又空曠,擺滿木餐枱 & 露營櫈、沙發、露營帳篷、鋼琴、露營燈飾,營造成個營地氣氛。餐廳以西餐為主,選擇種類多。有海鮮生蠔、扒類、小食、主食、甜品蛋糕,飲品。乖乖坐係度就有野食送上,坐位舒服寧靜,讓人置身當中好relax,喝杯咖啡加倍捨意!想快快來個露營體驗❓別錯過喔!..×××××ש尖沙咀柯士甸道152號好兆年行2期LG樓..

Camping 初體驗⛺️🌟 so relaxing💫

餐廳以西餐為主,選擇種類多。

有海鮮生蠔、扒類、

小食、主食、

喝杯咖啡加倍捨意!

想快快來個露營體驗❓別錯過喔!
×××[我愛慢煮 -HOHO CAFE]×××
©尖沙咀柯士甸道152號好兆年行2期LG樓
2023-02-12 16 浏览
以路營為主題的餐廳,佈置及裝修都十分之迫真,感覺像置身在郊外路營般,物件都是以真實的路營用具作擺設,能看出店主非常用心設計~美式蜜糖芥末豬仔髀~豬仔脾腍軟肉嫩,塗上惹味的燒烤醬,還帶著芥末的刺激,3隻絕對不夠吃🤣熱盛海鮮拼盤~有芝士焗蠔、魷魚圈、虎蝦及半殼青口,焗蠔有濃厚的芝士,芝士味香濃,魷魚圈炸得很香脆,而其他海鮮也同樣好吃,作小食一流~瑪格麗塔手工薄餅~餅底邊位香脆,中心是以橄欖、番茄醬及芝士為主,簡單而好吃~慢煮菠蘿配朱古力布朗尼配雪糕~菠蘿有濃濃的酒香,外層還燒了薄脆香甜的焦糖,旁邊有暖笠笠的朱古力布朗尼及雪糕,午餐的完美結尾~玫瑰洛神花特飲及熱情果芒果特飲~兩杯都很不錯,熱情果芒果較清爽,而玫瑰洛神花的則較幽香,不太甜,超好喝~

My friend and I went to a restaurant called "HOHO Cafe" (我愛慢煮)located in LG/F, Austin Tower Phase 2, 152 Austin Road, Tsim Sha Tsui尖沙咀柯士甸道152號好兆年行2期LG樓This restaurant is decorated in Glamping theme with camping chairs,indoor plants and a piano!FISH & CHIPS英倫風炸魚薯條HKD$158made to order.piping hot!.with incredibly crispy crunchy batter,not stodgy nor oily.the fish is flaky and seasoned well.the chips is hot and floury.my flavourite dish!highly recommendedNORWAY SALMON FILLET挪威三文魚柳HKD$138.the fillet

尖沙咀柯士甸道152號好兆年行2期LG樓

FISH & CHIPS
HKD$158

made to order.piping hot!
the chips is hot and floury

NORWAY SALMON FILLET
HKD$138
the fillet is nicely seared
incredibly crispy skin
salmon fresh, sweet and flaky
delish and wholesome
recommended !!

GARLIC BUTTER
BURN WILD MUSHROOM
牛油蒜香燒野菌
HKD$88
The assorted mushrooms are very buttery, nutty,earthy
healthy,wholesome and delectable
recommended !!

CHEESY GARLIC BUN
蒜香芝士排包
soft,airy,fluffy,with abundant of cheese
infuses with Aromatic garlicky flavour
yummmmmmm

FRIED CHICKEN CARTILAGE
炸雞軟骨
HKD$98
Golden crispy and crunchy
best snack to pairing with beer!!

craftbeer
手工啤

HKD$48
Westmalle Dubbel (7%) is a dark red-brown beer with a rich, complex taste thanks to re-fermentation in the bottle. You pick up touches of caramel, malt and fruity esters reminiscent of ripe banana. The beer pearls beneath a covering of dense, cream-coloured froth. A lovely lace pattern forms on the inside of the glass once emptied. The long, dry finish of this balanced, mild Trappist beer will stay with you.

PARMA HAM WITH ARUGULA PIZZA
風乾肉火箭菜手工薄餅
handmade pizza
the male manager &receptionist is very polite,helpful,friendly,great service!
  • FISH&CHIPS 英倫風炸魚薯條 HKD$158
  • NORWAYSALMONFILLET 挪威三文魚柳
  • CHEESYGARLICBUN 蒜香芝士排包
  • GARLICBUTTER BURNWILDMUSHROOM 牛油蒜香燒野菌
最近無論行街shopping 定睇電視📺 都好流行camping ,咁啱《我愛慢煮》喺尖沙咀柯士甸道好兆年 basement 開了新店,就趁紀念日去幫襯吓。好想試吓去 camping 但又怕麻煩又怕昆蟲,《我愛慢煮》就滿足到我嘅願望。餐廳裝修 wild, 以 camping 🏕️ 作主題,隱蔽在地庫中很有野外感覺,尤其是沙地、帳篷、露營帆布櫈、露營惹火燈、佈置得很 chill!芒果蝦沙律芒果蝦沙律份量多,沙律菜新鮮爽脆,配上大蝦及芒果,色彩繽紛又健康,酸酸甜甜好開胃。英倫風炸魚薯條充滿英倫風的炸魚薯條,炸得鬆脆香口,大條又啖啖肉,保持肉質的柔軟鮮味,加上自家秘製醬汁,微辣的醬汁配上炸魚,好夠味有層次。加拿大保濕豬鞍加拿大保濕豬鞍,我最喜歡的一個菜式, 脂肪分佈豐富,味道濃郁,保濕豬鞍非常 juicy ~ 食落肉質鬆軟,口感又嫩滑。厚切口感特別好,切開粉紅色,鮮嫩細緻,口感軟腍,香甜又多汁。份量足之餘配菜也不簡單。清甜蘋果蓉減少油膩感。全日早餐All day breakfast 好有露營感覺,材料豐富,擺盤漂亮,煙肉、炒蛋、炸薯餅熱辣辣、芝士條拉絲正、蕃茄片、沙律,七色繽紛,營養豐富呀!加

芒果蝦沙律

全日早餐
All day breakfast 好有露營感覺,材料豐富,擺盤漂亮,煙肉、炒蛋、炸薯餅熱辣辣、芝士條拉絲正、蕃茄片、沙律,七色繽紛,營養豐富呀!加杯咖啡就Perfect啦!

日式綠茶紅豆比利時🇧🇪窩夫配雪糕
日式綠茶紅豆香味突出豐盈,比利時🇧🇪窩夫🧇外脆內軟,層次豐富,配上雪糕球,甜蜜無比,非常出色。

朱古力布朗尼蛋糕配雪糕
雪糕配上熱辣辣的朱古力布朗尼蛋糕🍰味道濃厚,一冷一熱刺激味蕾,味道層次更加豐富。

凍泡沫咖啡
凍朱古力咖啡
最後配上味道濃郁泡沫咖啡,味道也不錯。
朱古力咖啡綿密順滑,入口細緻,層次也分明。

總括,我們很喜歡露營風作主題的餐廳,多個打咭位最啱相機食先 📷播放輕鬆音樂,感受原野的輕鬆自由。服務細心,食物選擇多,價錢合理。情侶拍拖👩🏻‍🤝‍👨🏼好友相聚一樣適合,下次會再來!

庆祝纪念
纪念日