2021年12月5日(日)同瑪利晚餐聚一聚香蒜白酒露筍日本和牛煮扁意粉呢個意粉好好味,牛肉粒又好吃,下次都要叫返佢。火焰德國咸豬手配三色醬賣點係火焰,三色醬係蕃茄醬、芥茉醬、黃芥末醬,醬料未到冇特別,本身豬手都好夠味,豬手外皮唔係全部都脆,可以接受,肉質好滑,似係水煮過,再烤脆外皮。黃金流沙單骨雞翼及薯條單骨雞翼五支,兩個人食,不能夠平均分配,黃金流沙薯條好味道,配啤酒一流手工啤酒麥之戀人麥香,好飲熱花旗參花茶應該有落甜,甜甜甘甘都幾好,唔落糖會我比較啱叫正餐,再加一杯正價飲品,就會送一碗湯及牛角包,啤酒唔計~ 冇留意到原來啤酒唔計,早知就會叫其他品,我想飲湯及食牛角包多啲囉… 失策兼失望試飲咗一啖湯及牛角包,得一啖,食不出滋味
2021年12月5日(日)
同瑪利晚餐聚一聚
香蒜白酒露筍日本和牛煮扁意粉
呢個意粉好好味,牛肉粒又好吃,下次都要叫返佢。

火焰德國咸豬手配三色醬

黃金流沙單骨雞翼及薯條

手工啤酒麥之戀人
麥香,好飲

熱花旗參花茶
應該有落甜,甜甜甘甘都幾好,唔落糖會我比較啱

試飲咗一啖湯及牛角包,得一啖,食不出滋味
2021-12-05
  • 香蒜白酒露筍日本和牛煮扁意粉
2021-11-29 435 浏览
數天前,與友人路經拾號公社,隨心入內品嚐。點了一道德國豬手,肉嫩皮脆。令外加點一杯威士忌,配搭甚相襯。餐湯濃郁,配搭牛角包,牛角包。唯略不夠脆。不失一道美食。雙拼薯條,必屬一試。半邊鷄翼,黃金薯條。滋味十足。注意。只收現金,轉數快。略有不便。
數天前,與友人路經拾號公社,隨心入內品嚐。
雙拼薯條,必屬一試。半邊鷄翼,黃金薯條。滋味十足。
注意。只收現金,轉數快。略有不便。
2021-11-26
  • 黃金流沙薯條
2021-11-28 306 浏览
放假訓到自然醒🌱再落街食個All Day Breakfast 簡直係完美今次去左屯門黃小店支持下💛.#AllDayBreakfast HKD128擺盤非常之靚🤩色彩鮮艷 好有食慾前菜,黑松露炒滑蛋,煙三文魚花,茄汁豆,粟米脆片,車打芝士腸,薯波,芝士蘑菇釀雞翼,烤菠蘿片🌟最欣賞係芝士蘑菇釀雞翼🌟一咬開滿滿芝士爆出黎🧀製作需時:20分鐘 大家要耐心等待⌛️#熱美式咖啡 +HKD8.非常高質素既餐廳👍🏻
放假訓到自然醒🌱
再落街食個All Day Breakfast 簡直係完美
今次去左屯門黃小店支持下💛
#AllDayBreakfast HKD128
擺盤非常之靚🤩色彩鮮艷 好有食慾
前菜,黑松露炒滑蛋,煙三文魚花,茄汁豆,粟米脆片,
車打芝士腸,薯波,芝士蘑菇釀雞翼,烤菠蘿片
🌟最欣賞係芝士蘑菇釀雞翼🌟
一咬開滿滿芝士爆出黎🧀
製作需時:20分鐘 大家要耐心等待⌛️
#熱美式咖啡 +HKD8
非常高質素既餐廳👍🏻
2021-11-27
2021-11-21 397 浏览
20.11.2021拾號公社今日睇完戲去拾號公社 Commune X,之前致電訂定枱,很方便。之前已經食過他們的All Day Breakfast同煙三文魚凱撒沙律,豐富美味,最喜歡芝士蘑菇釀雞翼和好少餐廳有的紫椰菜忌廉湯。今次朋友食漢堡餐,我食沙律。午餐:和牛漢堡餐配薯波南瓜湯加沙律茘枝紅茶朋友說這個餐漂亮又好吃挪威煙三文魚黑醋鮮果沙律今次選擇鮮果沙律,賣相仍然很吸引,而且沙律菜同生果都很新鮮想讚讚他們的職員,有禮又親切,其中一個年輕女職員招待我們時,即使戴著口罩,仍然看見眼裡充滿笑意。環境、食物和服務全部很滿意,下次要再來試其他

20.11.2021

拾號公社

今次朋友食漢堡餐,我食沙律。

午餐:
茘枝紅茶
朋友說這個餐漂亮又好吃
午餐: 和牛漢堡餐配薯波 南瓜湯加沙律 茘枝紅茶

挪威煙三文魚黑醋鮮果沙律
今次選擇鮮果沙律,賣相仍然很吸引,而且沙律菜同生果都很新鮮
挪威煙三文魚黑醋鮮果沙律

環境、食物和服務全部很滿意,下次要再來試其他
2021-11-20
午餐: 和牛漢堡餐配薯波 南瓜湯加沙律 茘枝紅茶
  • 菉枝紅茶
2021-11-02 489 浏览
💛有多款手工啤酒🍺𝚜𝚑𝚒𝚜𝚑𝚊🥳~〰️〰️〰️〰️〰️👅 ✨食物方面雖然冇咩驚喜,但整體味道都屬正常水平,豬手外皮好脆口,肉質幾嫩滑唔太乾😋意大利飯味道亦夠濃郁𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢~食完都唔會覺得膩👍🏻地方唔算大,但環境舒服,餐廳仲有𝚘𝚞𝚝𝚍𝚘𝚘𝚛位置,都幾𝚌𝚑𝚒𝚕𝚕👻如果屯門友純粹想近近地搵間好𝚏𝚎𝚎𝚕既餐廳慢慢傾偈飲酒食野既話💭依間都係個唔錯選擇黎既♡︎🍴火焰德國咸豬手配三色醬 $𝟷𝟿𝟾🍴意大利辣肉腸車厘茄芝士長薄餅 $𝟷𝟶𝟾🍴蟹籽煙三文魚忌廉蟹肉意大利飯 $𝟿𝟾🍴日本極上和牛粒配喜馬拉雅山岩鹽 $𝟿𝟾
💛有多款手工啤酒🍺𝚜𝚑𝚒𝚜𝚑𝚊🥳~
〰️〰️〰️〰️〰️
👅

🍴火焰德國咸豬手配三色醬 $𝟷𝟿𝟾
🍴意大利辣肉腸車厘茄芝士長薄餅 $𝟷𝟶𝟾
🍴蟹籽煙三文魚忌廉蟹肉意大利飯 $𝟿𝟾
🍴日本極上和牛粒配喜馬拉雅山岩鹽 $𝟿𝟾
2021-10-31 294 浏览
30.10.2021 星期六終於來到「拾號公社」,上次星期六訂了枱,豈料遇上八號風球,這間食肆好有交帶,特意WhatsApp因颳風不營業;很高興今日可以來了。飽餐後明白到為何有那麼多人喜歡來吃,All Day Breakfast 好豐富,包括十樣美食,包括:前菜,黑松露炒滑蛋,煙三文花,茄汁豆,粟米脆片,車打芝士腸,薯波,芝士蘑菇釀雞翼,烤菠雞片、紫椰菜忌廉湯。我覺得最美味的是芝士蘑菇釀雞翼,還有好少餐廳有的紫椰菜忌廉湯,好特別,滋味無窮!挪威煙三文魚配凱撒沙律:賣相非常吸引,沙律菜不少,好味!餐廳分兩層,二人也安排四人座位,坐得很舒適,還添上萬聖節佈置。午餐:All Day Breakfast 包括:前菜,黑松露炒滑蛋,煙三文花,茄汁豆,粟米脆片,車打芝士腸,薯波,芝士蘑菇釀雞翼,烤菠雞片、紫椰菜忌廉湯挪威煙三文魚配凱撒沙律荔枝紅茶環境、服務及食物都好滿意,下次會再來。

30.10.2021 星期六

All  Day  Breakfast

All Day Breakfast 挪威煙三文魚配凱撒沙律、荔枝紅茶

挪威煙三文魚配凱撒沙律:
賣相非常吸引,沙律菜不少,好味!

午餐:

All Day Breakfast

荔枝紅茶

環境、服務及食物都好滿意,下次會再來。

2021-10-30
All  Day  Breakfast
  • All Day Breakfast
2021-10-27 314 浏览
同朋友收工係附近食飯,見幾多好評又食西餐所以簡左佢。餐廳有入面同出面座位,而家入秋坐出面都幾舒服。呢間餐廳都出名有好多唔同嘅手工啤酒,但我地唔太好啤酒所以只係叫左枝酒。另外有得食水煙,係屯門區應該比較少地方有。🌻黃金流沙單骨雞翼雙拼薯條 $108★★★☆☆本身單叫就係$88,雙拼就加+20。份量都多,有咸蛋黃味,但冇預期中咁濃郁,薯條開頭幾脆身,但放左一陣就開始淋。單骨雞翼完全係泰國CP單骨雞翼,不過係外面用咸蛋黃撈左,唔係唔好食,但$108就覺得有點貴。🌻鵝肝拌黑醋多士 X 牛柳 $248★★★☆☆鵝肝拌黑醋多士有兩件,鵝肝煎香左正常,加埋黑醋、脆多士,味道都唔錯,不過要趁熱食,凍左麻麻地。牛柳叫左5成熟,味道麻麻,冇咩牛味,唔係好軟腍,冇咩特別。另外呢個菜式仲會附有沙律菜同埋4舊薯寶,Overall黎講叫抵食,味道正常。🌻三文魚忌廉蟹肉意大利飯 $98★★☆☆☆三文魚捲成玫瑰花形狀,普通冇特別。蟹肉得少少份量唔多,個忌廉味道係OKk加埋D蟹籽,但個意大利飯煮得太淋、軟爛,煮到冇哂口感,一PAT咁,唔推薦。🌻千島海鮮長薄餅 $132★★★☆☆長方形薄餅分左六件,薄餅底係薄脆OK,但千

黃金流沙單骨雞翼雙拼薯條
★★☆☆☆
千島海鮮長薄餅
🌻千島海鮮長薄餅 $132
★★★☆☆
長方形薄餅分左六件,薄餅底係薄脆OK,但千島醬唔夠多同濃,味道唔夠。雖然話係海鮮PIZZA,但只有細細隻蝦仁同埋蜆肉,餡料唔夠豐富。

🌟總括:非常普通嘅西餐廳,野食一般般,冇特別好食,有D失望!應該唔會再幫襯,同樣價錢都可以試下其他同區CAFÉ小店。
2021-10-27 254 浏览
攞左燒肺劵,打算搵間特別啲既鋪食。近近地搵左呢間,星期六晚18.30唔算多人。叫左意大利炒飯,飯太軟,手勢差少少叫4重芝士pizza點知話無...星期六已經無貨即係星期六日都唔駛發市?改叫蕃茄批,味道ok墨汁意粉,叫做ok, 料少左啲之後再叫個豬手,算係最好食, 不過講真無咩技術可言, 肉質太軟,懷疑有落鬆肉粉。有啲特色啤酒可以選,不過之前見惠康廣場都有賣,唔算太有特色。全部野都係份量太少同埋偏貴,鋪頭開響角落都cap水咁深,黃店大晒?
攞左燒肺劵,打算搵間特別啲既鋪食。
近近地搵左呢間,星期六晚18.30唔算多人。
叫左意大利炒飯,飯太軟,手勢差少少
墨汁意粉,叫做ok, 料少左啲

2021-10-23
2021-10-10 484 浏览
朋友生日,佢話想試吓呢間酒吧加餐廳,因為係疫情底下大家真係少咗見面,以前見面大家都鍾意飲兩杯,呢間餐廳真心多選擇地點其實好唔起眼,如果唔係屯門人可能難搵啲一坐低當然要啤下佢啦個杯同杯墊都好特別生日緊係開支香檳慶祝下🎉海鮮拼盤龍蝦鮮甜彈牙,入邊仲有鮑魚同哈翡翠螺青口廚師發板沙律入邊咩都油又有煙三文魚啦又有火腿一次過滿足你幾個願望千島海鮮pizza 新鮮即做墨西哥脆片上面仲有啲芝士加埋墨西哥汁送酒一流燒雞泡魚干正呀餐廳都好貼心,朋友都好開心
地點其實好唔起眼,如果唔係屯門人可能難搵啲
一坐低當然要啤下佢啦
個杯同杯墊都好特別
生日緊係開支香檳慶祝下🎉
海鮮拼盤
龍蝦鮮甜彈牙,入邊仲有鮑魚同哈翡翠螺青口
廚師發板沙律
上面仲有啲芝士加埋墨西哥汁
送酒一流
燒雞泡魚干
正呀
餐廳都好貼心,朋友都好開心
2021-10-07
2021-10-09 201 浏览
09.10.2021拾號公社未幫襯過拾號公社,之前致電訂了今日枱;可惜掛了風號,已預計餐廳有可能不營業,自己也無法前往。竟然一早收到餐廳來電WhatsApp 通知,真的好有交帶,那麼有心的地方,一定會揾日去支持!
09.10.2021
拾號公社

2021-09-26 352 浏览
在屯門工作完後想找家小店, 簡單舒服地吃一頓Working Lunch, 好友介紹這家在V-City後面的拾號公社. 店家看似是酒吧, 主打的是本港釀製的手工啤酒, 其午餐簡式西餐為主, 漢堡, 肉酸扒以及Pasta也有, 見到當中的瑞士汁鴨胸扁意粉, 如此港西式的結合吸引到我的目光, 於是就選定它了.午餐包括麵包, 餐湯和沙律, 比其他同類的多一點誠意. 迷理牛角包夠熱燙, 沙律上的醋酸中帶香甜, 餐湯是即磨蘑菇湯, 不過是甚麼驚為天人, 但再見到主菜鴨胸的份量之多, 見到店家滿滿的誠意, 扁意粉口感有點軟身, 而瑞士汁的甜味稍為蓋過其鹹香, 但作為以填飽肚子為先的工作午餐原則, 這餐值得一讚.

2021-09-25 239 浏览
咁啱行開屯門,估唔到呢個位會有間咁chill嘅餐廳😆鋪頭唔大,有outdoor位,好多人飲酒,非常有feel🤣見啲嘢都幾啱食就入咗去😌首先叫咗個黑松露龍蝦汁蟹肉伴法包多士 ($116)🦞呢個比想像中少份量,不過食落其實覺得份量係啱啱好!有六塊細細嘅法包,黑松露味唔強,個龍蝦汁非常鮮味同濃郁,入面仲要有唔少蟹肉🤤🤤啲汁係可以鋪哂上塊法包上面🥰主菜叫咗匈牙利鵝肝多士伴安格斯牛仔柳 ($248)🥩呢個main course如果有叫到單點飲品會有埋餐湯同麵包~湯係蘑菇湯,都係正常發揮😌件鵝肝煎到啱啱好,入口即溶,配返塊脆脆嘅多士,非常好味😛牛柳我覺得都係ok嘅,雖然份量唔算多,但有牛味,肉質亦幾鮮嫩😛一睇menu就比呢個黃金流沙單骨雞翼拼薯條 ($108)🍟吸引咗😍呢個超有驚喜!係我食咁過咁多西式餐廳整嘅鹹蛋黃食物最濃味嘅一款😚薯條成條都沾滿哂鹹蛋黃,超級邪惡😆熱愛鹹蛋黃一定要叫!不過相比之下,雞翼就冇咁濃鹹蛋黃味,仲有啲辣嘅~我哋仲叫咗一杯特濃朱古力沙冰 ($59)🍫普通嘅朱古力味,唔會過甜,正正常常~食物製作認真,店員都好醒目同好有禮貌,推介推介👍🏻

黑松露龍蝦汁蟹肉伴法包多士

餐湯麵包

匈牙利鵝肝多士伴安格斯牛仔柳

黃金流沙單骨雞翼拼薯條

特濃朱古力沙冰

食物製作認真,店員都好醒目同好有禮貌,推介推介👍🏻
2021-09-19
黑松露龍蝦汁蟹肉伴法包多士
匈牙利鵝肝多士伴安格斯牛仔柳
黃金流沙單骨雞翼拼薯條
特濃朱古力沙冰
2021-08-27 746 浏览
呢間餐廳位於不起眼的巷仔, 但鄰近V-City,  今日落住大雨, 西鐵站經商場行過去都非常方便.2pm左右既餐廳冇咩人, 坐低落完order, waiter很快就送餐.餐湯很creamy, 好飲, 沙律菜都新鮮, 牛角包暖暖脆脆的, 食完都半飽.然後到主菜, 非常足料, 都很夠味, 略嫌份量有點少, 男人食應該唔夠. 跟餐餐飲可選水果紅/綠茶, 有微微水蜜桃香味, 但聞落都好天然, 不甜.餐廳環境舒服闊落, 餐廳電視播萫英文歌, 整體氣氛很好, 可以好舒服慢慢坐.

田原沙律菜, 鮮打濃湯配迷你牛角包

蒜香白酒蜆肉天使麵

水蜜桃紅茶
2021-08-27
田原沙律菜, 鮮打濃湯配迷你牛角包
蒜香白酒蜆肉天使麵
2021-08-08 431 浏览
💨Shisha💰$2xx不等😈有時候想近近地同朋友食過Shisha但又唔想岀到咁遠就岩了去拾號公社就有得Chill下佢呢到都係有Outside位置供客人食下Shisha而佢呢到味道唔算話太多特別口味不過我就幾鍾意佢個泰式茶味同GummyBear味前者就好重香料味我就覺得同Mint係幾夾既而GummyBear就係比較甜我就多數配返水果口味🍝卡邦尼蟹肉扁意粉💰$82😈佢呢到啲主食都唔錯主打就飲啲本地手工啤酒🍻佢呢個卡邦尼蟹肉扁意粉個汁都係偏杰身所以一定要影完相就快快手食因為一凍左就會變左一餅野😣而佢個面都真係好多蟹肉撈埋一齊食真係啖啖蟹肉意粉🍟Fish And Chips💰$1xx😈唔好意思先真係唔記得左個Fish And Chips幾錢😢同熊吉睇睇下見到佢呢個薯條個相又用啤酒樽裝住好似好搞笑咁就叫熊吉仲話上枱一定唔係咁😂點知一上枱真係啲薯條同炸魚真係係個玻璃樽入面😎炸魚個粉漿炸得好香脆不過就稍嫌個薯條有啲普通似普通炸咁無咩特別🐔芝士蘑菇釀雞翼💰$58😈而呢個小食芝士蘑菇釀雞翼我覺得幾好食佢仲要係釀左啲芝士蘑菇入隻無骨雞翼佢個芝士仲係會拉絲同埋個餡都好足包到好大舊幾好味/💛拾號公社🚪屯門明
💨Shisha

🐔芝士蘑菇釀雞翼
💰$58

💛拾號公社
🚪屯門明藝街10號安全樓地舖

⏰MON-SUN (11:30-00:00)

🌬Shisha

💰$1xx

🐔芝士蘑菇釀雞翼
💰$58
2021-08-03 483 浏览
拾號公社距離屯門西鐵站好近,喺V City附近㗎咋💛日本帆立貝茄蓉天使麵 $69午餐有湯有牛角包有飲品,個天使麵都幾好味,個汁好夠味,亦都有真蕃茄,帆立貝亦唔慳皮!最正係餐廳音響好好,有部電視一直播住mv,一邊食飯一邊睇都幾正!睇餐牌見到仲有啤酒叫,下次可以再嚟試吓食晚餐😌
拾號公社距離屯門西鐵站好近,喺V City附近㗎咋💛

日本帆立貝茄蓉天使麵 $69