2024-09-03 518 浏览
今日早少少黎呢間居酒屋食晚飯,好彩早少少去唔洗排隊,不過都已經多人到被安排坐上上層。上層係日式地席,空間好似大少少。餐廳有好多日式燈籠同海報癡滿牆身,幾岩打卡。芝士年糕 $38金金黃黃咁,表面夠脆入面流心,芝士味幾香同埋年糕個口感煙韌都幾好食自選天婦羅丼 揀左幾樣嘅天婦羅(穴子,廣島蠔,鱔魚,鰻魚,那哥魚,半熟蛋,茄子,杏飽菇),天婦羅粉唔厚,夠脆夠乾身另外叫冷烏冬,烏冬扁身口感都彈,入面有D香蔥同wasabi,另外有個鰹魚汁可以浸過去食蒲燒鰻魚丼 $88鰻魚個汁唔會太多,魚本身幾厚油香幾出跟餐有麵豉湯同醃青瓜小食同生果,幾豐富

芝士年糕 $38

蒲燒鰻魚丼 $88
鰻魚個汁唔會太多,魚本身幾厚油香幾出
跟餐有麵豉湯同醃青瓜小食同生果,幾豐富
2024-08-26
2024-09-03 309 浏览
今日同老公去旺角行街~ 見到呢間門面裝修得咁靚嘅居酒屋! 平時見到呢間店成日大排長龍, 宜家未到食飯時間已經差唔多滿座! 店舖入面分兩層, 下層係吧枱, 上層就係坐榻榻米~我地今次被安排喺上層坐, 上到去有個位置換拖鞋, 先至入去榻榻米嘅位置, 所以都幾衛生, 店家都幾貼心! 成間店嘅牆壁都貼滿日本嘅動漫, 上層仲見到好多日式燈籠添!我地叫咗兩個自選天婦羅丼~一個配冷烏冬, 一個配冷蕎麥麵!天婦羅全部都炸到好脆同埋好薄皮~帶子大大粒, 仲好有鮮味~ 鰻魚外脆內軟, 好好食! 廣島蠔好大隻, 真材實料, 好好味~半熟蛋, 入面好Q彈同埋有流心添!冷烏冬好彈牙, 好有口感, 幾好食~冷蕎麥麵比較爽口, 配住天婦羅一齊食都幾解膩~兩隻都幾適合夏天食! 我哋仲叫咗雞皮餃子添! 將啲雞皮包住啲豬肉, 估唔到咁好食~外皮煙煙韌韌嘅餃子, 口感好得意, 好特別!呢度嘅可樂仲要係樽裝嘅~而家好少地方有! 下次要再嚟試下其他天婦羅!

我地叫咗兩個自選天婦羅丼~一個配冷烏冬, 一個配冷蕎麥麵!

天婦羅全部都炸到好脆同埋好薄皮~

餐廳裝潢充滿日本風情🎏樓底高 天花板懸掛著日式燈籠🏮牆上貼滿大量日本漫畫海報閣樓更是榻榻米座位氣氛很悠閒😌主打天婦羅及天丼並即叫即做炸物款式多不勝數任君選擇桌上還提供調味料如有柚子鹽,七味粉及鹽鮮帶子龍蝦丼🦞🍄‍🟫🍱第一次看見龍蝦天婦羅🤩,超吸睛的原隻龍蝦🦞完全覆蓋整碗飯,肉質鮮味彈牙且啖啖肉,帶子鮮甜爽彈,其他配料有粟米芯,茄子🍆,冬菇🍄‍🟫,紫菜,蓮藕等,蘸上天婦羅汁加入白蘿蔔蓉不但減低油膩感,更能帶出海鮮的鮮味,配上日本米飯粒粒分明口感軟熟,還有味噌湯能喝到淡淡的龍蝦味,前菜是醃製青瓜🥒及橙🍊,全部吃光光飽腹感滿滿🤰🏻自選天婦羅丼🦐🥚🍱可隨意挑選自己喜愛的炸物及麵或飯,大大隻黑虎蝦🦐爽口彈牙,竹輪有少許乾身,不過蘸上醬汁風味十足,半熟蛋🥚不夠流心效果較為遜色,配搭冷烏冬滑溜彈牙,配上芥末及湯汁調味,定食有味噌湯,前菜及水果唐揚魷魚鬚🦑魷魚鬚🦑炸至金黃色,外層香脆,但有可能炸得有點過火口感帶點韌,蘸上柚子醬汁酸酸開胃,若果用來佐洒一流👍炸菠蘿雪糕🍍🍨意想不到甜品超有驚喜🤩‼️,炸菠蘿🍍外層香脆內裡香甜多汁,配上海鹽雪糕🍨鹹鹹甜甜,一冷一熱,冰火交融,意想不到的好吃,炸菠蘿及雪糕原來是
餐廳裝潢充滿日本風情🎏
樓底高 天花板懸掛著日式燈籠🏮
牆上貼滿大量日本漫畫海報
閣樓更是榻榻米座位氣氛很悠閒😌
主打天婦羅及天丼並即叫即做
炸物款式多不勝數任君選擇
桌上還提供調味料如有柚子鹽,七味粉及鹽

鮮帶子龍蝦丼🦞🍄‍🟫🍱
鮮帶子龍蝦丼

自選天婦羅丼🦐🥚🍱

唐揚魷魚鬚🦑

炸菠蘿雪糕🍍🍨
意想不到甜品超有驚喜🤩‼️,炸菠蘿🍍外層香脆內裡香甜多汁,配上海鹽雪糕🍨鹹鹹甜甜,一冷一熱,冰火交融,意想不到的好吃,炸菠蘿及雪糕原來是良配,填滿了第二個胃😋,超喜愛吃意猶未盡想多點一份🤣,值得推介‼️
炸菠蘿雪糕

波子汽水🥤
忌廉 (樽)🥤

這家小店天婦羅炸得出色🔥,炸衣薄身酥脆,而且可根據喜好自由搭配,價錢親民,環境裝潢很有日本小店氛圍,值得再次回訪😁💕
2024-08-28
鮮帶子龍蝦丼
炸菠蘿雪糕
超級有人氣日式居酒屋🏮食天婦羅!尋日六點已經喺門口有人排緊隊😳我哋八點離開條龍勁長!裝潢別出心裁,入到門口牆貼滿滿繽紛嘅海報,其中一個打卡位!樓下係傳統望到廚師嘅長吧枱,樓上有兩台榻榻米,更加有日式料理嘅風味,仲可以欣賞埋佢哋懸掛嘅日式燈籠🏮完美打卡位 📸享用左特盛海鮮丼、鴛鴦鰻魚丼、磯燒鮑魚帶子、芝麻雞翼、雞皮餃子、炸雞軟骨,仲有個好頂癮嘅龍角散梅酒😂😂 個人覺得鴛鴦鰻魚幾特別幾好食,芝麻雞翼同雞皮餃子都好味,蝦天婦羅就一般般
超級有人氣日式居酒屋🏮食天婦羅!
尋日六點已經喺門口有人排緊隊😳
我哋八點離開條龍勁長!

裝潢別出心裁,入到門口牆貼滿滿繽紛嘅海報,其中一個打卡位!

特盛海鮮丼
鴛鴦鰻魚丼
鴛鴦鰻魚丼
2024-08-31 807 浏览
傳統和現代融合的日本餐廳,燈籠映襯著木質桌椅,融入奇怪,Hip Hop音樂,讓您在熱鬧氛圍中感受真正的日本風情。影相打卡一流。食物方面,簡直令人大失望。首先講吓佢嘅主打天婦羅所有食物同埋佢外面炸嗰層,可以話係完全分開的。食物還食物,粉還粉。完全唔覺得自己真係食緊天婦羅。 所有嘅海鮮都係會食得出雪藏嘅味道。 外面嗰層嘅炸皮,一啲脆口嘅感覺都冇。天婦羅嘅汁亦同食物無衝擊。烏冬嘅湯底很基本,唔係難食,但係你會覺得佢冇誠意。湯底係好明顯係用某啲汁沖出嚟。烏冬嘅面身也一般,欠缺煙靭同埋爽口嘅感覺。基本碳水化合物組件。麵豉湯係最離譜嘅一環真係淨係用粉沖,前少少嘅豆腐同埋紫菜可憐吓我都冇。比較出色,要讚嘅係個橙唔太甜唔酸很爽口😃食到一半嘅時候,發覺冇咗一件炸物,然後問先知原來賣晒但係又唔講,賣單之後又冇單可以對返自己叫過咩,不過員工態度有禮。結論唔會再來。除非你好鍾意排隊,同埋鍾意食唔似天婦羅嘅天婦羅。

食物方面,簡直令人大失望。
首先講吓佢嘅主打天婦羅

麵豉湯係最離譜嘅一環
真係淨係用粉沖,前少少嘅豆腐同埋紫菜可憐吓我都冇。

比較出色,要讚嘅係個橙
唔太甜唔酸很爽口😃

2024-08-30 838 浏览
見到咁多好評,即使多人排隊都去咗食19:30去到,前面有4枱人排隊,等咗大概半個鐘就入座環境餐廳有兩層,下層全部都係吧枱位一字排開,上層坐榻榻米。我哋坐門口數起第三第四個位。牆身痴滿海報。服務由職員安排坐入座,入座後scan QR Code落單,其中一份餐由職員送餐,另一份喺吧枱上。食物1)自選天丼 飯轉豚骨湯烏冬餸:半熟蛋、穴子、牛肉餅、紫薯、帶子附上味噌湯、半瓣橙、一條薄切青瓜味噌湯係粉開、愈飲愈咸都算,連豚骨湯都係粉開😅半熟蛋過熟,但包住佢嘅炸粉就未熟透,食落好粉其他都不過不失2)海鮮天丼餸:黑虎蝦、秋葵、帆立貝、墨魚片、蟹柳、本菇、紫菜同樣附上味噌湯、半瓣橙、一條薄切青瓜見唔到秋葵黑虎蝦幼到唔應該叫黑虎蝦其他不過不失3)炸物拼盤 (雞肉、雞軟骨、魷魚)呢個最失望😓見住佢用CP牌急凍雞肉同雞軟骨,自詡為天婦羅專門店,用CP牌咁平民?!魷魚都係急凍貨源,用生粉炸,炸到好乾好硬好難食整體評價望住佢哋整嘅時候,見到佢大部份用嘅都係急凍貨源,呢下已經大大扣分,冇新鮮嘢乜濟😓炸物一般,小菜更一般,唔值得排隊去食抽油煙機要再勁啲,當晚一入到餐廳就聞到陣油煙味已經唔開胃同埋小心好多飛蟻🙈食完餐
見到咁多好評,即使多人排隊都去咗食
19:30去到,前面有4枱人排隊,等咗大概半個鐘就入座

食物
1)自選天丼 飯轉豚骨湯烏冬
餸:半熟蛋、穴子、牛肉餅、紫薯、帶子
附上味噌湯、半瓣橙、一條薄切青瓜
味噌湯係粉開、愈飲愈咸都算,連豚骨湯都係粉開😅
半熟蛋過熟,但包住佢嘅炸粉就未熟透,食落好粉
其他都不過不失

2)海鮮天丼
餸:黑虎蝦、秋葵、帆立貝、墨魚片、蟹柳、本菇、紫菜
同樣附上味噌湯、半瓣橙、一條薄切青瓜
見唔到秋葵
黑虎蝦幼到唔應該叫黑虎蝦
其他不過不失

3)炸物拼盤 (雞肉、雞軟骨、魷魚)
呢個最失望😓
魷魚都係急凍貨源,用生粉炸,炸到好乾好硬好難食

整體評價
抽油煙機要再勁啲,當晚一入到餐廳就聞到陣油煙味已經唔開胃
同埋小心好多飛蟻🙈食完餐飯樣一樣啲頭髮,有啲飛蟻飛出嚟,我自己頭上更有一隻郁緊嘅痴咗喺啲頭髮度,整咗幾下先整到落嚟

總結
環境係乾淨但多飛蟻,貨源對唔上食物嘅價錢😅,炸物質素同連鎖拉麵店冇分別
舖頭名改得好好 去食嘅人就真係「捌加廿陸」傻仔!
唔會再嚟 亦唔推薦其他人嚟
海鮮天丼
自選天丼轉配豚肉湯烏冬
炸物拼盤
2024-08-19
2024-08-25 781 浏览
呢間主打天婦羅自由任搭定食,供應27款特色食材,全部即叫即炸🍤店舖掛滿日式燈籠,周圍亦貼上日本版海報,充滿日式居酒屋格調🏮💗自選天婦羅丼 ($106)天婦羅最出色係海鮮系列,黑虎蝦、鮮帶子同鰻魚都炸得皮薄香脆🦐;牛肉餅嘅口感同味道都有d似牛丸,食落幾彈牙🐮;蓮藕同南瓜兩款蔬菜好夠甜🎃;唯一冷蕎麥麵比較失色唔夠凍🙁💗唐揚魷魚鬚 ($38)魷魚鬚炸得金黃酥脆,內裡肉質彈牙而且完全唔韌🦑

💗自選天婦羅丼 ($106)
黑虎蝦
鮮帶子
鰻魚
冷蕎麥麵

💗唐揚魷魚鬚 ($38)
魷魚鬚炸得金黃酥脆,內裡肉質彈牙而且完全唔韌🦑
黑虎蝦
鮮帶子
鰻魚
2024-08-21 282 浏览
今日食呢間位於旺角既人氣店, 7點已經有人開始排隊入面其實都幾多位, 都爆哂場環境都幾特別, 我地被安排坐樓上既呢度主要係食天婦羅, 真係咩都可以自選, 我地各自叫左個自選既天婦羅飯, 好似車仔麵咁鐘意食咩就點咩我嗌左既係鮮帶子, 鰻魚, 黑虎蝦, 茄子等左大約10分鐘就到呢個係一個套餐, 有飯有炸物同麵鼓湯天婦羅方面真係無得頂咁高汁香脆既外皮都KEEP到入面係鮮嫩多汁最特別都係個炸帶子同鰻魚鮮到不得了雞皮卷呢個係必點推薦一D都唔漏而且好香脆, 冇炸皮係外面但係本身已經好香口同好香既雞皮油香味, 不錯不錯
今日食呢間位於旺角既人氣店, 7點已經有人開始排隊

入面其實都幾多位, 都爆哂場

環境都幾特別, 我地被安排坐樓上既

我嗌左既係鮮帶子, 鰻魚, 黑虎蝦, 茄子
等左大約10分鐘就到

呢個係一個套餐, 有飯有炸物同麵鼓湯
天婦羅方面真係無得頂咁高汁

香脆既外皮都KEEP到入面係鮮嫩多汁
最特別都係個炸帶子同鰻魚
鮮到不得了

雞皮卷

呢個係必點推薦

2024-08-18
2024-08-20 313 浏览
Weekday Dinner 餐廳有上下兩層,地下是長吧檯,上層有日式榻榻米,牆身貼滿了特色的海報,天花有色彩繽紛的璀璨燈籠,充滿日本風情。定食會附上味噌湯、醃青瓜及飯後水果。鴛鴦鰻魚丼飯 $98有酥脆的炸鰻魚及沾滿香甜燒汁的蒲燒鰻魚,鮮味嫩滑,也有香脆的炸金菇,配白飯很滋味滿足。 自選天婦羅丼搭配冷烏冬 $78天婦羅可以自由選擇配料,即叫即炸,上枱熱辣辣,選擇了黑虎蝦、流心半熟蛋、牛肉餅、香脆又有咬口紫菜蝦膠。冷烏冬清爽彈牙,沾上鰹魚汁及芥末已經很美味,推薦。天婦羅配柚子鹽及七味粉,味道更出色。+蘋果汁$10雞皮餃子 $48用雞皮取代餃子皮,香口惹味,但又不會有油膩的感覺,一咬下落要小心中間熱辣辣的肉汁,味道有驚喜!芝麻雞翼 (2隻) $38芝麻雞翼同樣出色,外脆內嫩,中間仍有肉汁。
Weekday Dinner

定食會附上味噌湯、醃青瓜及飯後水果。

鴛鴦鰻魚丼飯 $98

自選天婦羅丼搭配冷烏冬 $78
冷烏冬清爽彈牙,沾上鰹魚汁及芥末已經很美味,推薦。

天婦羅配柚子鹽及七味粉,味道更出色。

+蘋果汁$10

雞皮餃子 $48

芝麻雞翼 (2隻) $38
芝麻雞翼同樣出色,外脆內嫩,中間仍有肉汁。

2024-08-17 320 浏览
去親旺角咁旺嘅地方食飯最怕就係環境又迫又嘈🫣好彩捌加廿陸天婦羅居酒屋環境幾舒適坐得舒服真係好緊要樓上仲要係塌塌米超日系🇯🇵座位之間嘅距離都算闊落 唔會覺得好逼狹裝修用咗好多木系嘅裝飾 幾有日本feel而且感覺好溫馨🥰✧ 自選天婦羅丼好似車仔麵咁可以自己揀鍾意嘅食材豚骨湯烏冬我哋仲叫咗個豚骨湯烏冬湯底味道好濃郁 飲落去偏咸烏冬口感煙韌 好掛湯冷烏冬冷烏冬口感清爽彈牙配上特製醬汁 非常開胃好適合夏天揀嚟食✧ 鮮帶子($18)好鮮甜 食落啖啖滿足鍾意佢嘅炸漿薄薄一片 完美咁包住帶子但唔會搶咗帶子嘅鮮味✧ 黑虎蝦($12)肉質爽口彈牙啖啖肉真係好滿足✧ 半熟蛋 ($12)炸蛋嘅難度應該係最高但呢間都execute得好好每次食天婦羅丼都必點一切開就流出嚟 好邪惡des😈✧ 牛肉餅($12)牛肉餅好多汁 食落去啖啖肉汁✧ 紫菜蝦膠($12)紫菜蝦膠外層炸到脆卜卜內裡嘅蝦膠彈牙鮮味而且食落去一啲都唔覺得油膩✧ 本菇($12)本菇炸得好乾身而且仲keep到本菇嘅香味✧ 活虎蝦天婦羅(1隻)($30)好巨型!一上枱就已經聞到好香嘅蝦味食落去外層香脆蝦肉都算爽口✧ 豬肉餃子(5隻,$38)豬肉餃子熱辣辣
去親旺角咁旺嘅地方食飯

冷烏冬
冷烏冬口感清爽彈牙
配上特製醬汁 非常開胃
好適合夏天揀嚟食

✧ 鮮帶子($18)
好鮮甜 食落啖啖滿足
鍾意佢嘅炸漿薄薄一片 完美咁包住帶子
但唔會搶咗帶子嘅鮮味

✧ 黑虎蝦($12)
肉質爽口彈牙
啖啖肉真係好滿足

✧ 半熟蛋 ($12)
炸蛋嘅難度應該係最高
但呢間都execute得好好
每次食天婦羅丼都必點
一切開就流出嚟 好邪惡des😈

✧ 牛肉餅($12)
牛肉餅好多汁 食落去啖啖肉汁

✧ 紫菜蝦膠($12)
紫菜蝦膠外層炸到脆卜卜
內裡嘅蝦膠彈牙鮮味
而且食落去一啲都唔覺得油膩

✧ 本菇($12)
本菇炸得好乾身
而且仲keep到本菇嘅香味

✧ 活虎蝦天婦羅(1隻)($30)
好巨型!
一上枱就已經聞到好香嘅蝦味
食落去外層香脆
蝦肉都算爽口

✧ 豬肉餃子(5隻,$38)
豬肉餃子熱辣辣 味道唔錯
細細隻做前茶都ok

✧ 黑糖蕨餅($28)
呢個係好好好好impressive!
蕨餅serve嘅時候仲係凍

可以睇住師傅即叫即炸天婦羅
未食都已經覺得好吸引呀🤤
一路食見門口都有人睇餐牌/排隊
好似去咗日本咁😂
🌟向來鐘意食日式天婦羅,最近發現左間排隊名店。六點去到幾乎滿座,食完出黎仲有條長長人龍,真係人氣高企😮👍🏻🌟餐廳裝修充滿日本風情,門口掛左好多日式燈籠,地面果層係吧枱座位,可以睇住師傅炸物。二樓係tatami座位,要除鞋入座,感覺十足十去左日本咁😍🥢餐廳主打天婦羅丼飯,另外都有自選定食,可以揀冷/熱烏冬或者蕎麥麵。🦞鮮帶子龍蝦丼原隻龍蝦🦞!真係不得了,蝦身拆肉,份量好足,啖啖肉好鮮好彈牙👍🏻鮮帶子都好嫩好鮮🤤另外仲有幾款蔬菜炸物: 玉米芯,露筍,紫菜,本菇,蓮藕,超豐富。🍱自選天婦羅丼選了豚骨蕎麥麵,喜魚,黑虎蝦,那哥魚,半熟蛋同紫菜蝦膠。🐟那哥魚口感好特別比較紮實🐟喜魚肉質嫩滑🦐虎蝦都新鮮彈牙🥚半熟蛋流心🤤濃郁蛋香🍜蕎麥面有驚喜,湯底不過濃又不太淡,剛剛好幾鮮味。🐤南蠻炸雞雞肉真係炸得嫩滑,有肉汁!😍面頭加上好多燒肉汁同沙律醬,好juicy🤤🌟🌟總括嚟講,真係值得排隊的天婦羅店。所以炸物都係即叫即整,炸粉都好薄,炸得香口惹味👍🏻

🦞鮮帶子龍蝦丼

🍱自選天婦羅丼
選了豚骨蕎麥麵,喜魚,黑虎蝦,那哥魚,半熟蛋同紫菜蝦膠。

🐟那哥魚口感好特別比較紮實
🐟喜魚肉質嫩滑
🦐虎蝦都新鮮彈牙
🥚半熟蛋流心🤤濃郁蛋香
🍜蕎麥面有驚喜,湯底不過濃又不太淡,剛剛好幾鮮味。

🐤南蠻炸雞

2024-08-12
  • 自選天婦羅丼
  • 鮮帶子龍蝦丼
2024-08-15 277 浏览
餐廳環境掛滿左日式嘅燈籠 樓上仲有tatami嘅座位 充滿日式風味 真係令人有種置身於日本嘅feel餐廳主打即叫即炸嘅天婦羅 保證新鮮脆口menu嘅選擇都好多 唔想諗咁多可以直接揀餐廳set好左嘅天婦羅丼 亦可以自己自由配搭 任君選擇今次我自己就揀左自選天婦羅主食要左冷蕎麥麵 麵質爽口彈牙黑虎蝦十分香脆 炸粉唔會太厚 虎蝦嘅鮮味仲keep到鮮帶子外脆內軟 口感好正流心蛋 一咬開 就有濃郁嘅蛋黃流出 岩曬打卡仲叫左個花尾龍躉天婦羅 魚肉十分嫩滑

餐廳主打即叫即炸嘅天婦羅 保證新鮮脆口

今次我自己就揀左自選天婦羅

主食要左冷蕎麥麵 麵質爽口彈牙
黑虎蝦十分香脆 炸粉唔會太厚 虎蝦嘅鮮味仲keep到

鮮帶子外脆內軟 口感好正

流心蛋 一咬開 就有濃郁嘅蛋黃流出 岩曬打卡

仲叫左個花尾龍躉天婦羅 魚肉十分嫩滑
2024-08-15 256 浏览
小小店舖分兩層,下層是長長的吧枱,可以看着廚師製作食物,上層有幾張日式榻榻米座位,高高的天花板掛滿色彩繽紛的日式燈籠,由門面到店內佈置都令人感覺置身在日本傳統特色食店。天婦羅是日本的美味炸物料理,由各種新鮮食材裹上輕薄的麵糊炸成。我選擇了天丼$78,包括有黑虎蝦、蟹柳、南瓜、蓮藕、四季豆等,衣麵非常輕薄,炸的時間掌握得好好,外面酥脆金黃,鎖着食物鮮味,沒有一點油膩感,配上日本米飯,相當好食👍朋友要了蒲燒鰻魚丼$88,肥美的鰻魚用蒲燒醬汁烤製,表皮少許焦脆,肉質鮮嫩,鋪在熱騰騰的米飯上,淋上甜甜的蒲燒汁,極為滋味🤤我們還要了芝麻雞翼兩隻$38炸菠蘿雪糕$28,熱辣辣炸菠蘿上面放上冰凍雲呢拿味雪糕,好特別亦都好好味😋黑糖蕨餅$28,軟軟糯糯,略甜。總括這家小店平民價錢,食到高質天婦羅,超值之選。
我們還要了芝麻雞翼兩隻$38
黑糖蕨餅$28,軟軟糯糯,略甜。
總括這家小店平民價錢,食到高質天婦羅,超值之選。
2024-08-12
2024-08-14 244 浏览
店外的燈箱已經好Eye catching, 店內牆身貼滿日本海報相片,以及樓頂燈籠彷彿帶你去咗日本居酒屋,好有feel😉叫咗自由調搭天婦羅定食(hkd$98),有穴子,鳗魚,廣島蠔🦪及雞脾菇,天婦羅粉漿薄,炸得脆,仲有香港少有嘅穴子(hkd28),朋友都話好食👍麵豉湯用龍蝦熬製,濃濃海鲜味一D都唔hea; 鰹魚蕎麥麵食得出落咗柚子調味🍜滑蛋吉列豬扒(hkd$68)好入味,飯係日本米,好彈牙😁剛好做期間限定,叫樱花sake 送芝麻雞脾(hkd$88),又試下,幾好味🍗地下個層有D迫,樓上閣樓有榻榻米,坐得舒服仲睇埋燈籠,食得又睇得🍱經常長龍排隊,要早D黎

2024-08-10
  • 海老穴子丼
2024-08-09 353 浏览
哩間餐廳樓下係拉麵館style. 上面仲有個閣樓,喺Tatami設計. 🫶🏻 好似置身卡日本和室咁🏯海老穴子天丼🍱裡面有超多款炸物👹 穴子,黑虎蝦,蟹柳,南瓜,本菇,紫菜,四季豆🫛大滿足!個set 仲包埋麵豉湯 同 前菜. 好鐘意食佢個醬青瓜🥒 酸酸地勁開胃👻自選天婦羅丼🍤 自選丼可以撰冷蕎麥麵 or 烏冬🍜 夏天食啱晒喇🧊我加左5款炸物😺 鱚魚,鰻魚,半熟蛋,紫菜蝦膠,金菇. 鱚魚唔腥..脆粉漿裡面d魚肉仲係好嫩滑.🐷 紫菜蝦膠 同炸金菇都十分推薦🍄芝麻雞翼(2隻)哩個一定要食!雞翼表面沾滿芝麻,炸到乾身香口. 🫶🏻雞翼尖勁脆😆沙冰麒麟啤酒🍻夏天飲哩個真係好爽YY. 上面d 泡泡係沙冰黎嫁🍧 涼透心🆒
好似置身卡日本和室咁🏯

海老穴子天丼🍱

自選天婦羅丼🍤
自選丼可以撰冷蕎麥麵 or 烏冬🍜 夏天食啱晒喇🧊
我加左5款炸物😺 鱚魚,鰻魚,半熟蛋,紫菜蝦膠,金
菇.

芝麻雞翼(2隻)

沙冰麒麟啤酒🍻