2024-11-01
. 📍#撈得喜火鍋冰室之前係元朗總店食過烤魚+打邊爐 🍲竟然係大埔開分店,今次試下麻辣雞煲揀左小辣,唔算好辣,食得辣既你可以揀中辣,雞煲採用秘製配方醬汁,加入咗好多新鮮香料蒜頭洋蔥,椒麻香撲鼻,味道較濃,好惹味,鍾意重口味既你就岩哂啦,雞肉都好鮮嫩啖啖肉,整體雞件都算大件多肉,唔會比淨骨你食架😝一煲黎講都夠哂2個人食,食完之後自己加湯,可以打邊爐啦 🚩୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈୨୧🐽美國肥牛+牛肩胛其實有呢2款牛類已經名哂回本,有D要加錢先升級有得食,仲要有牛味架~🐽 滑雞件如果岩岩雞煲唔夠喉,出面仲有雞肉可以拎,滑溜,配合雞煲麻辣湯底,簡直係絕配🐽 火鍋食材覺得存放得幾好,易夾易拎,有多款蔬菜同丸類,炸魚蛋、牛丸、海膽丸 鯪魚球,仲有,牛餐肉、芝士腸、牛柏葉、豬皮、鵝腸等等。🐽海鮮類竟然有新鮮蝦,海蜆,生蠔BOR~估唔到生蠔好夠鮮甜,真心無腥臭味,尤其係蝦勁大隻,絕對係回本之選!🍦甜品有得自己做雪糕妹haha~ 有5-6個味道, 曲奇,朱古力,芒果 紅豆味等等😍總結: 平日黎講$200 呢個package真係無得輸, 食過下午茶都大大份架 ☺️୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
之前係元朗總店食過烤魚+打邊爐 🍲
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈୨୧
🐽美國肥牛+牛肩胛
🐽 滑雞件
🐽 火鍋食材
鯪魚球,仲有,牛餐肉、芝士腸、牛柏葉、豬皮、鵝腸等等。
🐽海鮮類
🍦甜品