2010-11-22
任飲任食火鍋唔洗再等到9:00 至有真係今個冬季嘅天大喜訊!我全家人都好喜歡打邊爐,但我一直都好少參與,因為我唔想等到咁夜至食,咁對身體好唔健康。新星火鍋質素真係高,好過晒全香港所有任飲任食火鍋。雖然佢都唔係最平果間,但係我就寧願食好野。2家人共9個人,叫左2個鍋,一個係最普通的沙嗲鍋,另一鍋係豬骨鍋新星火鍋嘅特色係一盤過,第一圈order 果啲都會放埋一盤。見到張相,肥牛其實好少好少咁,但其實啲盤野入面仲有好多肥牛,頭頭尾尾足足 order 左4次,每次都比一大碟我地。9個人當中,有4個係細路,其他大人齋食肥牛都返本,特別五豐行最近又話要加價,肥牛又貴左~~~~額外叫的:$28 炸響鈴 -- 非常脆口,拖手即食超讚!$48 桂花蚌 -- 非常新鮮,爽口又清潔,鮮味十足!$28 珊瑚蚌 -- 下次未必會再叫,唔係唔好味,而係炒小菜會好味啲。$28 鮑魚片 -- 超正!叫左2碟,仲新鮮過平時去 板x 食果啲壽司$48 黑松丸 -- 墨魚丸夠彈牙,不過食唔出加左黑松入去之後有啲乜野分別 任食之中最令我難忘的係佢地啲蝦,全部都仲識郁的,仲有白螺片同象拔蚌都係任食。啤酒blue ice 仲有百
新星火鍋質素真係高,好過晒全香港所有任飲任食火鍋。
雖然佢都唔係最平果間,但係我就寧願食好野。
額外叫的:
$28 炸響鈴 -- 非常脆口,拖手即食超讚!
$48 桂花蚌 -- 非常新鮮,爽口又清潔,鮮味十足!
啤酒blue ice 仲有百事 七喜都係任飲............
100分!!!
埋單$1343 (我地有4個係小童,不過小朋友食左成2升蝦咁滯.......一定返本!!!)
正 x 100000000000000000