2018-06-12
今日約埋朋友聚會,去了旺角新森林焗之專門店食返個下午茶,下午茶時間2:30-6:00pm ,相比其他餐廳下午茶時間較長,就算傾傾下計,都仲有時間可以加追下午茶小食。這裡的森森之特飲好似好吸引,跟餐+$8就可以,立即叫左杯芒之戀人試一試,有好重乳酸味同芒果十分配合。我們一行5人order 了小食炸雞翼,糯米釀雞翼,招牌蒜蓉包,奶油脆豬,芝士焗西蘭花,又點了甜品蘋果批,藍莓芝士餅,蛋白檸檬批,鹹同甜都有得選擇,岩晒同朋友一齊聚餐。先講一講這裡的糯米釀雞翼,糯米口感十足,外脆內軟的口感,值得一試!追加甜品蛋糕亦有4款選擇,蘋果批,藍莓芝士餅,蛋白檸檬批,各有特色,3款cake都唔算太甜,蘋果批上面有很足量的蘋果,酸酸甜甜,餅底又唔會太厚,食埋甜品感覺滿足。埋單大約$40-50 ,就可以試晒多款小食與甜品之下午茶時光,價錢十分大眾化,是聚會之選。
我們一行5人order 了小食 炸雞翼,糯米釀雞翼,招牌蒜蓉包,奶油脆豬,芝士焗西蘭花,又點了甜品蘋果批,藍莓芝士餅,蛋白檸檬批,鹹同甜都有得選擇,岩晒同朋友一齊聚餐。
追加 甜品蛋糕亦有4款選擇,蘋果批,藍莓芝士餅,蛋白檸檬批,各有特色,3款cake都唔算太甜,蘋果批上面有很足量的蘋果,酸酸甜甜,餅底又唔會太厚,食埋甜品感覺滿足。