2021-05-04 3147 浏览
初一十五的約定,一個月兩次固定素食期,最近朋友講緊減碳環保,都開始學習素食,而家嘅齋跟以前真係唔同,花款多選擇當味道更勝從前。去完黃大仙廟參觀,順便去到旁邊商場搵食,一眼就見日常素食。放題價錢CP值高,晚餐不用 $150,抵食!餐廳半開放式設計,就好似酒店buffet一樣,鍾意食乜嘢就攞乜嘢,最緊要係珍惜食物唔好浪費。冷盤、沙律、熱盤、炸物、蔬菜、點心、水果糖水、清熱涼茶、雪糕甜品,應有盡有!沙律醬、粟米、蕃茄、青瓜,清新健康減肥就最啱食。我個人心水推薦,食齋必定會食嘅芋頭魚,酥脆可口。炸春卷、咖喱角少食開胃。齋叉燒幾可亂真,味道帶一點鹹香,生炒排骨酸酸甜甜,羅漢齋少鹽少糖好健康。所有素肉都十分爽口彈牙。魚香茄子我平時就最鍾意食㗎啦!唔通我有幻覺我食到有鹹魚味,食食吓都唔記得咗自己食緊齋。澱粉質女孩就有炒飯同埋炒麵選擇,炒飯粒粒飽滿又乾身,炒麵一啲都唔油膩。素羹、齋湯,一樣清甜好味,飲落都幾滋潤。最後一定要食豆腐雪糕,味道清甜,拍得住日本食嘅豆香味。總括而言,嘗試素食絕對令你有新體驗。

沙律醬、粟米、蕃茄、青瓜,清新健康減肥就最啱食。

素羹、齋湯,一樣清甜好味,飲落都幾滋潤。

最後一定要食豆腐雪糕,味道清甜,拍得住日本食嘅豆香味。

總括而言,嘗試素食絕對令你有新體驗。

• 豆腐雪糕
2021-04-30 390 浏览
今日去搵朋友食飯,咁啱行過黃大仙,見到呢度有素食嘅自助餐,咁就來一試啦!餐廳環境都大,幾開揚。位置都易搵。雖然係素食自助餐,但種類都好多花多眼亂呀!涼拌青瓜雲耳,酸酸辣辣都幾好食。好耐冇食過蛋散啦,竟然係呢到見到,即刻夾番舊食下。仲有蘿蔔糕,齋叉燒,齋蝦餅,都一樣好好食😋傳統嘅齋一樣有,亦都有唔同煮法既蔬菜!嘢飲,有蜂蜜雪梨水、羅漢果茶亦都有西洋菜湯、薑醋蛋、腐竹薏米椰汁糖水。糖水幾好味,好有椰汁味,好香好滑!仲有水果、沙律同雪糕🍦呢個價錢有自助餐,真係好抵食!又岩曬我呢d樣樣齋都想食小小既人

餐廳環境都大,幾開揚。位置都易搵。
雖然係素食自助餐,但種類都好多
花多眼亂呀!
涼拌青瓜雲耳,酸酸辣辣都幾好食。
好耐冇食過蛋散啦,竟然係呢到見到,即刻夾番舊食下。
仲有蘿蔔糕,齋叉燒,齋蝦餅,都一樣好好食😋
傳統嘅齋一樣有,亦都有唔同煮法既蔬菜!
嘢飲,有蜂蜜雪梨水、羅漢果茶
亦都有西洋菜湯、薑醋蛋、腐竹薏米椰汁糖水糖水幾好味,好有椰汁味,好香好滑!
仲有水果、沙律同雪糕🍦

呢個價錢有自助餐,真係好抵食!
又岩曬我呢d樣樣齋都想食小小既人

2021-04-28
2021-04-27 349 浏览
最近食得太多肉想食下素,就去左附近日常素食吃放題~由於係最高一層,環境清靜,可以慢慢享受蔬菜,不用同人迫~菜式選擇都好多,熱食、冷盤、飲品、湯品、甜品都有,粥粉面飯都齊全~我先食冷盤,沙律菜新鮮乾淨,我最愛雲耳,夠厚肉~芋頭魚好鬆化,芋頭夠香炸素卷必食,好鬆脆香口~我最感興趣係素製成的「肉類」製作得好似!好有趣~做得出「三文魚」質感和味道~「回鍋肉」半肥半瘦的模樣,「豬手」半透明的豬皮同脂肪,製作得好似!幾可亂真,好有趣~甜品有桂花糕,馬豆糕,雜糧糕、馬拉糕~有楊枝甘露、南瓜西米露,每樣都試少少都好飽了~
最近食得太多肉想食下素,
就去左附近日常素食吃放題
由於係最高一層,環境清靜,
可以慢慢享受蔬菜,不用同人迫~

菜式選擇都好多,
熱食、冷盤、飲品、湯品、甜品都有,
粥粉面飯都齊全~

我先食冷盤,沙律菜新鮮乾淨,
我最愛雲耳,夠厚肉~
芋頭魚好鬆化,芋頭夠香
炸素卷必食,好鬆脆香口~

我最感興趣係素製成的「肉類」
製作得好似!好有趣~
做得出「三文魚」質感和味道~
「回鍋肉」半肥半瘦的模樣,
「豬手」半透明的豬皮同脂肪,
製作得好似!幾可亂真,好有趣~

甜品有桂花糕,馬豆糕,雜糧糕、馬拉糕~
有楊枝甘露、南瓜西米露,
每樣都試少少都好飽了~
2021-04-27 266 浏览
本身食開港島區素食放題,一般幾十蚊都不會要求太高,昨天要到黃大仙拎嘢,適逢齋期上openrice睇下有冇素食放題,食評都正面,價錢比銅鑼湾貴小小,好食都唔緊要,去到原來齋期加二十蚊,都冇所謂,嘢食很少,完全唔好食,炸嘢粉太多,薑醋蛋稀到似水,有個阿姐話醋好貴,銅鑼湾68蚊一位樣樣都正正常常,最後我两人咖哩汁撈白飯,食飽走人,冇下次
2021-04-24 382 浏览
都市人營養過剩,間中都要食得清啲,好 #比時間身體休養生息🥒 呢日特登帶 #老竇 同 #老媽子 嚟個 #素食放題,比佢哋可以多啲選擇之餘,又唔怕佢哋食得太肥膩😉每次經過附近嘅 #快餐店,都有衝動入去「日常素食」八吓係咩嚟,不過得我一支公... 悶咗啲喎👉🏻👈🏻 呢日難得兩老有興趣,就齊齊去試吓新嘢啦。餐廳以開放式設計,而 buffet bar 就擺喺室內嘅位置,食嘢嘅時候唔會被攞食物嘅食客打擾,呢個設計都幾好喎。放題時間90分鐘,大家坐定定之後就開始出去攞嘢食,以$118嘅價錢,食物嘅選擇都唔少,#冷盤、#熱盤、#水果、#糖水 都有齊🤩 如果要我比分,我會推薦大家一定要食佢哋嘅 #炒蘿蔔糕、#素魚生,#蘿蔔糕 炒得好有鑊氣,蘿蔔味好濃好足料👏🏻👏🏻 點啲 #芥辣 同 #豉油 喺素魚生上面,味道幾可亂真,我直頭以為自己食緊 #魚生 呀🤩食飽飽最後嚟一碗 #海帶綠豆沙 同滑滑嘅 #椰汁糕 做結尾,真係冇諗過食素都可以咁滿足㗎🥳🥳

2021-04-23
2021-04-23 268 浏览
近期有點飽飽滯滯,於是去吃素食。 餐廳像是半開放式,因為他們是在商場內劃分一個位置用來作餐廳之用,沒有一般餐廳的侷促。可以選自助餐按人頭計劃吃小菜。 如果自助餐的話年滿65歲的長者更加有特別優惠, 例如晚餐118元一個人,長者只收88元。自助餐方面看見有一個餐廳侍應不斷在清潔餐盤上的蓋子,以免交叉感染,在疫情時,這個令人吃得放心。食物方面有湯也有素湯羹,冷盤方面有醃菜、沙律等,飲品有羅漢果水,普洱茶或雪梨茶。 有蒸包點,白米飯或粥。炸品方面也有六七樣選擇, 芋頭魚也在炸品之內,另一個較常見的春捲及咖哩角也有提供。我比較喜歡他們的炸品,每件分量設計比較細小,可以按自己胃口去選擇,減少浪費,每次供應分量不多,能保持脆口。一個大家一定要吃就是他們的叉燒,我初初看見叉燒有一點點黑色,還以為是焦燶的。 原來那些黑色是欖角, 味道帶一點鹹香,能增加叉燒的香氣。熱盤方面一定要吃咕嚕肉,甜甜酸酸之外,裏面的素肉也做得十分爽口。羅漢果水初時我還以為是非常甜,但入口是清甜的,感覺不錯。一般素食,大多是蠔油味或豉油味,但他們的熱盤我吃了四五款,發覺每款味道也有輕微不同, 的確是在每樣素食內加了心思。

羅漢果水初時我還以為是非常甜,但入口是清甜的,感覺不錯。

2021-04-21 268 浏览
平時都無食素的習慣,老公之前食過一次覺得唔錯就帶我來試一試。佢係比左錢覺入去食晚餐係$188(免加一),自助餐既形式,亦帶自選外賣$60一盒。熱飲、凍飲、沙律、熱食、炸物。 自己鐘意食咩就夾咩,食完碗碟就放去收集處。沙律吧有生果,沙律配菜,同一些餐前小食(涼拌青瓜、木耳泡菜)。凍既糖水有楊枝甘露,好足料。熱食有咕嚕肉,炆冬瓜素肉,麵食都好出色。對於我少食素覺得好新鮮,原來真係同食肉好相似。炸物有平時成日見到既芋頭魚, 腐皮卷,蘿蔔膏,炸春卷等等,依然脆卜卜,熱㷫㷫。佢亦都有熱既湯同綠豆沙,依個價錢,有咁多選擇,真係好抵食,大家都可以試下行下green day。

2021-04-15
2021-04-20 227 浏览
今日預祝母親節🤣,約了媽媽按摩後,再和她到黃大仙吃素,媽媽不太嗜肉,希望她滿意今次的安排呢😋日常素食的位置就在商場2樓的尾端,自成一角,環境清幽。店內掛上風景畫,佈置簡單清幽,環境舒適。店內的食物選擇繁多,有沙律、糖水、各式各樣的煮食和炸物等等,非常豐富。菠蘿咕嚕肉在眾多熟食中,菠蘿咕嚕肉跑出🤣簡簡單單的素肉,令我吃得安心😚味道和街吃的實在沒兩樣!芋頭魚芋頭肉香,配上脆卜卜的外皮,正宗外脆內軟👍🏼🤤黃耳薑蛋媽媽最愛吃薑醋蛋,加上黃耳後,更有口感。蛋和薑很入味,薑亦沒有渣。甜品的選擇也有不少,有楊枝甘露、椰汁紅豆糕和杞子桂花糕等等。有杞子的香味和桂花,清甜又清新,好味。

菠蘿咕嚕肉

芋頭魚
芋頭肉香,配上脆卜卜的外皮,正宗外脆內軟👍🏼🤤

黃耳薑蛋

有杞子的香味和桂花,清甜又清新,好味。
2021-04-18 172 浏览
每年都會去黃大仙廟拜拜神,之後就會食下素食。剛好去到黃大仙廟附近商場就有一間素食餐廳,仲可以自助式,餐廳起商場內不算大,食物品種還算可以。因為行左一日好口渴,見到有羅漢果茶,倒左杯試吓,味道濃濃的羅漢果,熱熱的,飲完感覺喉嚨舒服曬。仲有烏龍茶,好有茶香味。旁邊就放有素湯,雖然沒有肉類,但湯還是清甜的。雖然我對素食興趣不大,但偶然試試也無妨。素食離不開都係菜或模仿肉類製品。不過今次我比較鍾意食素蘿蔔糕,好多蘿蔔,味道好香。仲有飯後甜品紫米西米露,不會太甜。椰汁糕以及桂花糕都好好味。偶然清淡一點也不錯👍🏾
2021-04-17 152 浏览
雖然香港近年多咗唔少素菜自助餐餐廳,但今次都真係第一次試平日晚上唔多人,有唔少都係中年以上嘅顧客,但座位闊落舒服岀去行咗一圈,食物選擇比想像中多,例如湯品都已經有三四款當中嘅粉葛甘荀湯我幾鐘意,清清地夠鮮甜,粉葛味岀有前菜沙律area,但生果可以再新鮮啲有炸物煮物,有較傳統嘅齋菜,亦有唔少年輕人啱食嘅餸我尤其鐘意一味炒淮山,炒得夠爽口,唔會過咗火喉素咕嚕肉亦做得唔錯,夠開胃仲有埋糖水、桂花糕,就連平時鐘意食肉嘅男朋友都好夠飽👏🏼👏🏼
雖然香港近年多咗唔少素菜自助餐餐廳,但今次都真係第一次試
平日晚上唔多人,有唔少都係中年以上嘅顧客,但座位闊落舒服
岀去行咗一圈,食物選擇比想像中多,例如湯品都已經有三四款

當中嘅粉葛甘荀湯我幾鐘意,清清地夠鮮甜,粉葛味岀

有前菜沙律area,但生果可以再新鮮啲

有炸物煮物,有較傳統嘅齋菜,亦有唔少年輕人啱食嘅餸

我尤其鐘意一味炒淮山,炒得夠爽口,唔會過咗火喉
素咕嚕肉亦做得唔錯,夠開胃

2021-04-11 213 浏览
之前食過日常素食嘅自助午餐,已經覺得入面食物款式好多,而且又好食,最重要嘅係仲要好抵食,所以今次就再過嚟食埋佢個自助晚餐,依然係大件夾抵食。除咗自助餐之外呢度仲會做小菜,都見到有好多人走來買外賣返屋企食。呢度就係冷盤佢啦,沙律,冷盤小食,仲有自家製嘅楊枝甘露自家製嘅糕點,好似午餐同晚餐都會有少少唔同佢嘅飲品好天然,飲得出係完全冇加糖熟食都有好多選擇,炒麵炒飯,咖喱都有,想飲熱野嘅話,有湯,羅漢果茶,亦都有糖水,仲有五寶素羹,好足料仲有我最欣賞嘅炸物區,呢度啲炸嘢真係好好食,食完完全唔覺得油膩,因為係全素所以覺得自己食得好健康,食完之後即刻飲番杯羅漢果茶,即刻覺得一啲都唔熱氣仲有港產雪糕食,呢度係豆腐味同埋雲呢拿味,雪得都好夠凍餐廳都好嚴格,非常留意客人,如果唔記得戴口罩出去拎嘢食嘅話我即刻衝過黎提你㗎

呢度就係冷盤佢啦,沙律,冷盤小食,仲有自家製嘅楊枝甘露

自家製嘅糕點,好似午餐同晚餐都會有少少唔同

佢嘅飲品好天然,飲得出係完全冇加糖

仲有港產雪糕食,呢度係豆腐味同埋雲呢拿味,雪得都好夠凍

2021-04-10 1235 浏览
日常生活咁忙,間中食嘢都想食得清淡啲💚💛可以清一清腸胃,而且更加健康🥬🥦🥒一直都鍾意食菜嘅我,今晚決定全面食素🌽🥬而我都係第一次試素食嘅放題,好新嘅體驗呀! 😙-今晚嚟到黃大仙嘅日常素食💚地點易搵又方便,而且喺商場入邊嘅露天餐廳,用餐期間感覺更開揚同舒服!📍-第一次食素食放題,價錢也十分合理💯而且選擇也有不少,有不同的款式選擇!‼️分別有前菜、不同主題、飯麵及點心類,任勻選擇!😍-我個人一直好喜歡食前菜,因此也試了很多不同款式🥢包括有雲耳、青瓜、酸菜及大白菜等🫒🥒🫑不同的味道可以滿足不同的口味呢,我最喜歡的是雲耳及青瓜!🥒而且更有水果同沙律選擇呀!🍒🍎🍇-在點心方面,有我最愛的馬拉糕呢!😆另外,食素當日有一些傳統的素菜,入面有我最愛的酸齋,好好食呀!😋另外,特別要一試素叉燒,無論外貌同味道都好似! 推薦大家一定要試!✅-當然仲有好多唔同蔬菜,可以試呢!🧄🫑🌶滿足唔同味道同口感,食素身的自助菜都一樣豐富呢🧄🍆🍅而且飲品方面仲有牌蜜雪莉! 又甜又岩飲!🍐記住要飲呀!-簡單又滿足的一個晚上!💚💛打開對食素的一個想法同嘗試!如果想試下唔同食物,值待得一試,無論對腸胃同環境,都多一個選擇呢!💚💛💚
日常生活咁忙,間中食嘢都想食得清淡啲💚💛
可以清一清腸胃,而且更加健康🥬🥦🥒
一直都鍾意食菜嘅我,今晚決定全面食素🌽🥬
而我都係第一次試素食嘅放題,好新嘅體驗呀! 😙
今晚嚟到黃大仙嘅日常素食💚
地點易搵又方便,而且喺商場入邊嘅露天餐廳,
用餐期間感覺更開揚同舒服!📍
第一次食素食放題,價錢也十分合理💯
而且選擇也有不少,有不同的款式選擇!‼️
分別有前菜、不同主題、飯麵及點心類,任勻選擇!😍
我個人一直好喜歡食前菜,因此也試了很多不同款式🥢
包括有雲耳、青瓜、酸菜及大白菜等🫒🥒🫑
不同的味道可以滿足不同的口味呢,
我最喜歡的是雲耳及青瓜!🥒
而且更有水果同沙律選擇呀!🍒🍎🍇
在點心方面,有我最愛的馬拉糕呢!😆
另外,食素當日有一些傳統的素菜,
入面有我最愛的酸齋,好好食呀!😋
另外,特別要一試素叉燒,
無論外貌同味道都好似! 推薦大家一定要試!✅
當然仲有好多唔同蔬菜,可以試呢!🧄🫑🌶
滿足唔同味道同口感,
食素身的自助菜都一樣豐富呢🧄🍆🍅
而且飲品方面仲有牌蜜雪莉! 又甜又岩飲!🍐
記住要飲呀!
簡單又滿足的一個晚上!💚💛
打開對食素的一個想法同嘗試!
如果想試下唔同食物,值待得一試,
無論對腸胃同環境,都多一個選擇呢!💚💛💚
2021-04-08
  • 酸齋
  • 素叉燒
2021-04-06 170 浏览
每逢初一,十五都會食齋,所以會搜尋啲唔同嘅素食餐廳去試,今日嚟到黃大仙中心食素食自助餐。餐廳環境裝修簡潔,乾淨又企理,晚餐價錢$118,有90 分鐘用膳時間,選擇都幾豐富,性價比高。沙律bar 有沙律菜,泡菜,粟米,蘋果沙律等,涼拌青瓜雲耳等,仲有水果,楊枝甘露。熱食大概有20款左右,每款食物味道都唔錯,蘿蔔糕,腐皮卷,炸春卷,都炸得好香口。咕嚕肉都唔錯,炸到脆卜卜,個汁味道都調得幾好,甜甜酸酸,可以媲美真正嘅味道。另外,第一次食素豬手,估唔到又幾得意,外層亦做到豬手膠質嘅感覺,口感咁都幾相似。蔬菜方面就有干煸四季豆,紅燒茄子豆腐,萵筍炒淮山,羅漢齋,菜心扒豆腐,翠玉瓜炒雜菌等,萵筍爽口清甜,菜心亦夠幼嫩。另外,仲有炒麵炒飯等,豉油王炒麵亦炒得幾有鑊氣。仲有碗仔翅亦值得推介,內裡有木耳絲,冬菇絲,腐皮絲等,口感濃稠,同平時食嘅碗仔翅味道都好相似。甜品有椰汁糕,桂花糕,楊枝甘露,馬拉糕,炸蛋散,紅豆沙等,款式都幾多。最鍾意食椰汁糕,椰汁味香濃,馬拉糕質地亦夠鬆軟,蛋散啱啱炸起,熱辣辣都唔錯。而楊枝甘露亦都唔會太甜,西米亦夠爽口。

另外,仲有炒麵炒飯等,豉油王炒麵亦炒得幾有鑊氣。

2021-03-30 2783 浏览
極少去黃大仙,也不常吃素菜,不過這一天,我就難得地來到黃大仙,也吃了一頓日常素食。多時沒來黃大仙,原來黃大仙廟附近起了一座黃大仙中心北館,這商場新簇簇的,地方也不太細,不過就只得幾層,這名叫「日常素食」的素菜館正位於商場最上層的其中一邊盡頭處。我吃的是晚市的「素食自助餐」($118),不用加一,用餐時間是90分鐘。這素菜館的素菜頗為大路,沙律、炸物、齋鹵味、素湯、各式素菜熱盤、甜品等都有。在這晚所吃的菜式中,我最喜歡的要算是像真度不低的「素刺身」、「蓮藕豬手」和「菠蘿咕嚕肉」。在三款「素刺身」中,「三文魚」和「吞拿魚」的口感都十分軟滑,蘸點青芥末和醬油,很好味呢!至於「蓮藕豬手」,爽口的蓮藕無非配角,口感酷似真正豬手的素豬手才是主角,口感好,味道也好,讓我不禁叫好。「菠蘿咕嚕肉」的咕嚕肉像真度也極高,配以菠蘿與青紅椒,伴以酸甜開胃的咕嚕茨汁,是另一好味之選。這裡的炸物也做得不錯,香口得來味道也能令人滿意,至於其他熱盤菜式,好像「傳統羅漢齋」、「茄子豆腐」、「鹵水豆腐」、「咖喱薯仔」、「四川回鍋素肉」、「金針雲耳素雞」、「炒三絲」、「四季豆」等,選擇雖不太多,而且味道也未沒有素豬手和咕嚕

這素菜館的素菜頗為大路,沙律、炸物、齋鹵味、素湯、各式素菜熱盤、甜品等都有。在這晚所吃的菜式中,我最喜歡的要算是像真度不低的「刺身」、「蓮藕豬手」和「菠蘿咕嚕肉」。在三款「刺身」中,「三文魚」和「吞拿魚」的口感都十分軟滑,蘸點青芥末和醬油,很好味呢!至於「蓮藕豬手」,爽口的蓮藕無非配角,口感酷似真正豬手的素豬手才是主角,口感好,味道也好,讓我不禁叫好。「菠蘿咕嚕肉」的咕嚕肉像真度也極高,配以菠蘿與青紅椒,伴以酸甜開胃的咕嚕茨汁,是另一好味之選。
這裡的炸物也做得不錯,香口得來味道也能令人滿意,至於其他熱盤菜式,好像「傳統羅漢齋」、「茄子豆腐」、「鹵水豆腐」、「咖喱薯仔」、「四川回鍋素肉」、「金針雲耳素雞」、「炒三絲」、「四季豆」等,選擇雖不太多,而且味道也未沒有素豬手和咕嚕肉那麼令我留下深刻的印象,都算中規中矩,不過我就稍嫌這裡的菜式青菜少了點,就連羅漢齋也沒有,這方面不是太好。
至於主食方面,飯麵各有一款,分別是「田園炒飯」和「豉油王炒麵」,湯就有「五寶素羹」和「木瓜甘筍湯」。至於飲品,熱的有「羅漢果茶」和「普洱茶」,凍的就有「蜂蜜雪梨汁」和「自製烏梅汁」。
飯麵我就沒吃了,湯我就兩款都有喝,「五寶素羹」味道正常,「木瓜甘筍湯」就偏鹹了點。也喝了「自製烏梅汁」。這烏梅汁既不太甜,也不太酸,味道是平淡了點,但感覺較健康。
才一百元多些,可以無限任吃多款不同種類和款式的素菜,這「素食自助餐」的確甚為抵食。偶然,吃一頓素菜,不錯呢!
  • 素刺身
  • 蓮藕豬手
  • 菠蘿咕嚕肉
  • 炸物
2021-03-29 225 浏览
九龍東近地鐵站的素食自助餐只有這間,之前約朋友星期六中午,十分多人,是晚平日星期五,不用排隊,位任揀。樓底商場高度,不會有壓迫感。食物選擇有我喜歡吃的就足夠!首推素叉燒,很快被人夾晒咁滯其次蛋散,有餘溫,自家製的第三,碗仔翅,仿真度高; 胡椒豬肚湯,我至愛另外,杂粮糕幾好食有生果區,夠健康。甜品有熱有冷,夠細心,是晚有南瓜西米,不太甜。食素者,不好自助餐的可以散叫三餸兩餸, 小菜,簡直是初一十五食齋人士嘅救星食完記得自己收拾碗筷。呢度提供埋餐紙巾,做到足!

樓底商場高度,不會有壓迫感。

食物選擇有我喜歡吃的就足夠!

首推素叉燒,很快被人夾晒咁滯
其次蛋散,有餘溫,自家製的
第三,碗仔翅,仿真度高; 胡椒豬肚湯,我至愛

素叉燒

素咕嚕肉+胡椒豬肚湯

另外,杂粮糕幾好食

有生果區,夠健康。

甜品有熱有冷,夠細心,是晚有南瓜西米,不太甜。

食完記得自己收拾碗筷。呢度提供埋餐紙巾,做到足!
素叉燒
素咕嚕肉+胡椒豬肚湯