2018-11-15 502 浏览
日旺小食店嘅韮菜豬紅腸真係好好食,除咗呢款外,仲有生菜魚肉、碗仔翅、炸大腸、滷味、辣魚蛋、牛什等各款街頭小食,不過我到最後都係揀食豬腸,廿幾蚊食齊幾樣嘢:韮菜、蘿蔔、豬紅、豬腸,D湯有好濃嘅胡椒味,就咁飲都已經好辣,如果嫌唔夠辣嘅話,仲可以加辣菜脯,保證你(妳)辣到跳舞🤣
  • 樣樣都咁好食
2016-11-25 608 浏览
生腸魚蛋...炸大腸...朱紅蘿蔔豬腸....燒賣...聽落你會覺得呢D食物好普通~周圍都有得食...如果你禁諗就錯啦!要整得好食真係好有難道每次我去到深水埗 都會去北河街食呢間小食店~佢雖然睇起上黎好舊...但食物質素可以話係一流D野食唔會好硬又唔會好似食粉團既口感炸大腸原汁原味! 魚蛋燒賣+甜醬 一流再飲埋新鮮出爐既蔗汁!!真係好有香港小食店既風味~真心推介比各方好友黎試下!
生腸魚蛋...炸大腸...朱紅蘿蔔豬腸....燒賣...

要整得好食真係好有難道

每次我去到深水埗 都會去北河街食呢間小食店~

佢雖然睇起上黎好舊...但食物質素可以話係一流

D野食唔會好硬又唔會好似食粉團既口感

炸大腸原汁原味! 魚蛋燒賣+甜醬 一流

再飲埋新鮮出爐既蔗汁!!真係好有香港小食店既風味~

真心推介比各方好友黎試下!
2016-11-19
等候时间
1 分钟 (堂食)
  • 炸大腸 朱紅蘿蔔豬腸
2016-07-03 599 浏览
以前不嬲都係食牛雜牛雜不嬲都係好入味但係我而家唔太食牛所以喺流口水嘅情況之下揀咗食魚蛋同生腸魚蛋算係彈牙含粉量超高雖然非常入味同夠辣都係加啲甜醬同辣醬好食啲真係希望食咖哩汁魚蛋夠大粒可惜生腸真係冇乜味淨係勁甜 只係因為個甜醬
以前不嬲都係食牛雜
真係希望食咖哩汁
魚蛋夠大粒
可惜生腸真係冇乜味淨係勁甜 只係因為個甜醬
等候时间
1 分钟 (外卖自取)
2014-10-08 502 浏览
食左甘多次日旺,最中意都係佢ge韭菜朱紅蘿蔔豬腸但每次都靜係會叫少韭菜加蘿蔔豬腸但過完個年之後就升左價返到屋企挂住食,最後先記得影相韭菜就算攞返屋企都5會太熟蘿蔔好甜加冇渣,正豬腸夠咬口(但之後去買發覺D豬腸肥左好多,如果5中意太多肥膏ge朋友記得同佢講瘦D,可能會瘦D)最後佢會加埋胡椒粉同麻油,辣椒油就自己加每次去都會加好多辣椒,但,如果你5食得辣,千其5好加甘多但真係超香超好味
食左甘多次日旺,最中意都係佢ge韭菜朱紅蘿蔔豬腸
但每次都靜係會叫少韭菜加蘿蔔豬腸

但過完個年之後就升左價

返到屋企挂住食,最後先記得影相
韭菜就算攞返屋企都5會太熟
蘿蔔好甜加冇渣,正
最後佢會加埋胡椒粉同麻油,辣椒油就自己加
每次去都會加好多辣椒,但,如果你5食得辣,千其5好加甘多
但真係超香超好味

2014-02-08
等候时间
2 分钟 (外卖自取)
2013-10-03 353 浏览
難得10月1日放一天假, 一家人打算外出吃飯. 剛踫到有要事需要到鴨寮移一轉, 跟老公順便找點小吃醫肚.原以為小吃一移都是, 誰知走了半條街, 才看到一千零一間街頭小吃店, 有香港人最喜歡的咖哩魚蛋, 炸大腸美食. 心大心細下, 要了個小的大腸豬紅.這間小店的最大好處, 是客人可以自由配搭, 不像別的店偏要你拼個蘿白韮菜, 要大腸要加2蚊等等.小碗已經是別家的大碗, 當然份量相對不多. 但仍好想知道大碗是用什麼碗裝呢??只加了少連麻油調味, 豬紅咬感不足, 但熱呼呼的好好吃~ 至於豬腸, 清潔得來也沒有洗走豬腸原有味道. 而且口感一流, 大大顆, 不吝嗇呢.下次再經過會試試咖哩魚蛋, 希望不會失望啦!
大腸豬紅

只加了少連麻油調味, 豬紅咬感不足, 但熱呼呼的好好吃~

下次再經過會試試咖哩魚蛋, 希望不會失望啦!
2013-10-01
2012-11-26 222 浏览
Decided to get some snacks from this place.★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★Small beef intestines:The mustard sauce was delicious as usual however the small intestines here were slightly disappointing because it did not absorb the sauces that it was marinated in.★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★Beef offal:This little bowl of offal was surprisingly nice because there spices were strong and they were soft.The lungs had a grainy velvety texture and the stomach was nice and soft.★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★
Small beef intestines:
Beef offal:
★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★
题外话/补充资料: ◎ⓢⓤⓟⓔⓡⓢⓤⓟⓔⓡⓖⓘⓡⓛ◎ⓢⓤⓟⓔⓡⓢⓤⓟⓔⓡⓖⓘⓡⓛ◎ [b]Price:[/b] $19 [b]Service:[/b] OK [b]Yummy factor:[/b] ok [b]MSG levels:[/b] slight [b]English Menu:[/b] no ◎ⓢⓤⓟⓔⓡⓢⓤⓟⓔⓡⓖⓘⓡⓛ◎ⓢⓤⓟⓔⓡⓢⓤⓟⓔⓡⓖⓘⓡⓛ◎
外卖自取
2011-09-13 130 浏览
其實呢間野, 我諗去開鴨寮街既, 應該無人不知, 佢有好多種掃街必備既小食, 而個價錢又幾抵下喎, 真係抵食夾大件呀, 每次去到我都吉番兩,三串先收口, 另外仲有佢既炸大腸都好好味架, 最重要既係佢用熱油暖住架, 有人要先至切比客, 唔似其他小食店咁切定哂再番炸
凍吃的鹵味
2011-09-09
外卖自取
$7 (其他)
凍吃的鹵味
  • 各款凍食鹵味
  • 炸大腸
2011-01-05 94 浏览
深水埗的牛雜又平又正,比起旺角的好得多$10一碗,$7一串 (很可惜,一串的價錢由$6升到$7了)多數我食牛雜都係淨食肚,因為感覺上無咁肥(不過食得多內臟都唔會有益得去邊)每舊都好入味,又夠"林"最緊要係加埋佢的紅+黃醬汁! 即係甜醬+芥末甜甜地又咸咸地又辣辣地! 一流!仲要俾好多舊,加左價都係抵的一大堆人係舖頭前面密密食,別有一番風味不過話說今次去食遇到老細加新的牛肚落去個煲度,d牛肚好雪白,但我食緊果串就橙橙地色即刻嚇左一嚇! 即係又漂白左又用左染料下次唔敢食 哈哈
深水埗的牛雜又平又正,比起旺角的好得多
$10一碗,$7一串 (很可惜,一串的價錢由$6升到$7了

多數我食牛雜都係淨食肚,因為感覺上無咁肥
(不過食得多內臟都唔會有益得去邊

淨肚

每舊都好入味,又夠"林"
最緊要係加埋佢的紅+黃醬汁! 即係甜醬+芥末
甜甜地又咸咸地又辣辣地! 一流!
仲要俾好多舊,加左價都係抵的

一大堆人係舖頭前面密密食,別有一番風味

不過話說今次去食遇到老細加新的牛肚落去個煲度,
d牛肚好雪白,但我食緊果串就橙橙地色

即刻嚇左一嚇! 即係又漂白左又用左染料

下次唔敢食 哈哈
淨肚
2010-12-30 116 浏览
我想熟深水土步的人必完知道這間小食店,尤其牛雜最為美味!十元一小碗牛雜(我通常不要肺的),香味濃郁,令人食指大動;牛雜肉質不俗,有彈性和充滿口感;最好味當然是陳年腩汁,經過數年不斷反覆煮牛雜,牛的鮮味完全滲透進汁內,完全是無可比擬,確實穩佔本人三大牛雜之一,絕對值得推介!
我想熟深水土步的人必完知道這間小食店,尤其牛雜最為美味!

2010-12-29
等候时间
2 分钟 (外卖自取)
  • 牛雜
2010-03-27 84 浏览
剛剛食完桂林街美味店牛什,再試埋北河街日旺牛什。美味店牛什既鹵水食親都無標準,呢間日旺比較穩定,我就嫌個汁較鹹。同樣$6串,日旺有3件肚、2件膀、2件肺、2件腸,感覺好似多1件,我就認為剪得細件先比多1塊。呢間牛什炆得無咁淋,外表亦較多橙色素,賣相無咁好,但食味整體就比美味店好。
剛剛食完桂林街美味店牛什,再試埋北河街日旺牛什。
2010-03-27
  • 牛什
2010-02-01 91 浏览
放工後朋友相約去了號稱香港秋葉原的鴨寮街睇電子產品,逛了一陣來到小食檔日旺小食,即時牙癢癢想食嘢,為食肥仔立即慷慨地拿出廿蚊要了兩碗鹵水牛什,沒有指定要那些部位,就讓檔主隨意剪一碗,碗內有羔的肥牛腸、牛膀、牛肚及牛肺各數件,一碗一共有十多件牛什,我要求淋上辣汁,但店家只有鹵水,惟有加些黃芥辣醬,立即走埋路道即時消滅,鹵水汁的味幾清,唔會奪了牛什的原味,加些少芥辣更加惹味。現在的牛什平均都要賣七蚊一串,一串只有四五件,日旺十蚊便有十多件,實在幾抵食,如果可以加幾張枱,可以坐低幔幔食,可以食多幾朱再飲枝果汁潤下喉。

2010-02-01
$10 (其他)
  • 十蚊一碗牛什
2010-02-01 50 浏览

2010-02-01
$10 (其他)
  • 十蚊一碗牛什
2010-01-30 41 浏览
木瓜汁 320ml,, 6元~服務態度不是很好呀........不過又幾抵,幾大杯tim呀因為果陣口渴,陪朋友行深水步買珠仔,公仔,行到有點累..所以勁快便飲完~haha!!!木瓜汁有少少榨~唔會太甜,夠晒冰凍tim呀望落去呢間小食店d小食款式都好多,因為近MTR站~又幾多人光顧!
木瓜汁 320ml,, 6元~
服務態度不是很好呀........
不過又幾抵,幾大杯tim呀

因為果陣口渴,陪朋友行深水步買珠仔,公仔,
行到有點累..所以勁快便飲完~haha!!!
木瓜汁有少少榨~唔會太甜,
夠晒冰凍tim呀

望落去呢間小食店d小食款式都好多,
因為近MTR站~又幾多人光顧!
2009-11-11 23 浏览
2/OCT妹子吃完坤記的馬蹄糕後,當然不夠喉喇!來到深水埗區,一定要試試牛雜…除了價錢比太子~旺角等地方平外…大家圍著旁邊自顧自吃,都有一番特別風味!一串$6,一小碗就$10~見有些叔叔會連叫2串,難道這樣會比叫小碗的便宜?這個妹子就不知道了~不過妹子又是為了吃得方便快捷,當然來個小碗,乾手淨腳~只要了牛肚~牛肺~牛腸,妹子其實不喜歡吃牛膀,不喜歡那種粉粉帶苦的味道…而牛肚正是金錢肚,合了妹子的心意~習習習…見阿叔不停地剪剪剪…就算不是剪的時候也會好順手地空著剪~真是慣性的動作呢~不過大家並沒有給他一個喘息的機會,因為實在太多人了!新鮮剪起的牛雜,還冒著煙,有點流口水呢~快快拿上手的妹子加點芥辣和甜醬後…便獨自行開一邊開餐了~牛腸清得乾淨,牛肚爽口~因為人流多售賣多,妹子絕不害怕牛雜會是滾了幾天的貨色~轉眼間妹子已經吃的乾乾淨淨了~不過妹子的爸常說,不淮妹子經常吃這些內臟食物,一來膽固醇會很高,二來內臟始終是不潔淨的食物,妹子都要聽聽話好了!
2/OCT

$10小碗牛雜(走牛膀)
$10小碗牛雜(走牛膀)
2009-05-06 42 浏览
阿爸同阿媽去開深水埗,又點會唔買野食番黎俾我呢個為食王食呀。今次買咗炸大腸3串、一碗牛什同一串生腸。生腸好粗大。爽身脆口,但唔入味。同肥姐的生腸有距離。大腸3串阿爸原本諗住一人一串。不過我食咗一粒就頂唔順。我一向都不太好街邊的炸大腸,覺得佢又好肥又有陣味。今次呢d都係,可能因為隔咗一陣先食,個皮變得有d韌,唔夠脆。同埋真係好大陣豬味。可能係我唔識欣賞,因為阿爸話好食,仲KO埋我嗰串。牛什就反而幾好味,又平喎!份量幾多。有四、五舊牛肺、四舊牛膀、五、六舊牛肚,仲有兩條腸。全部都幾入味。亦無異味。牛膀好淋,好黏口,好味。
今次買咗炸大腸3串、一碗牛什同一串生腸。

生腸好粗大。
爽身脆口,但唔入味。
同肥姐的生腸有距離。

大腸3串
阿爸原本諗住一人一串。
不過我食咗一粒就頂唔順。
我一向都不太好街邊的炸大腸,覺得佢又好肥又有陣味。
同埋真係好大陣豬味。
可能係我唔識欣賞,因為阿爸話好食,仲KO埋我嗰串。

牛什就反而幾好味,又平喎!
份量幾多。
有四、五舊牛肺、四舊牛膀、五、六舊牛肚,仲有兩條腸。
全部都幾入味。亦無異味。
牛膀好淋,好黏口,好味。
炸大腸
生腸