2024-10-18 371 浏览
其實觀塘嘅工廠大廈有好多隱世嘅小店,好似呢間就係其中一棟大廈裏面嘅台式餐廳🌿日月堂🌿,雖然地方唔大,但係嘢食種類選擇多,佢有個中午套餐都幾抵食😆仲要送前菜同嘢飲添,不過我哋就散叫,主食方面會有啲唔同,同埋試咗啲小食🍜清燉半筋半肉麵 $75 :除咗清燉之外,仲有紅燒味選擇,呢一款半筋半肉麵份量都唔少,牛肉夠晒嫩👍🏻,牛味又重,牛筋唔同肥膏,佢咬落好似啫喱咁,有啲煙靭,係幾好食😋,最緊要個湯底,非常重牛肉味,但唔會好油,比較清淡,麵嘅軟硬度適中,嚟到可以一試👏🏻🍜牛肉蔥油拌麵 $56 :另外一款就叫咗拌麵,牛肉方面都係新鮮又夠嫩,容易咬開😋,另外炸蒜較多,可以撈埋麵一齊食,再加埋蔥油整體就更加香,佢係拌麵但又唔會過乾,食落都幾惹味👍🏻💜炸梅子地瓜波波 $36 :另外叫咗款小食,地瓜波波,裏面都係有番薯餡,紫薯同埋普通番薯,雖然賣相比較普通,但係佢哋炸得非常均勻👍🏻,都係即叫即炸熱辣辣,外面沾上梅子粉,食物比較脆裏面就軟熟,又唔覺油膩,唔錯🤤🫔起司肉鬆蛋捲餅 $40 :卷餅方面佢有七款選擇,我哋就揀咗起司肉鬆蛋卷餅,裏面嘅餡料豐富😍,肉鬆較多,因為啱啱整好嘅關係所以食嘅時候有微拉絲,加咗芝士

🫔起司肉鬆蛋捲餅 $40 :卷餅方面佢有七款選擇,我哋就揀咗起司肉鬆蛋卷餅,裏面嘅餡料豐富😍,肉鬆較多,因為啱啱整好嘅關係所以食嘅時候有微拉絲,加咗芝士係唔同啲,整體嘅味道昇華晒🤤

🧋凍黑糖珍珠鮮奶 $34 :最後叫咗兩杯嘢飲,台式嘅珍珠鮮奶,珍珠都幾煙靭,牛奶味較重,整體唔覺甜👍🏻,另外一杯係🍹凍百香果綠茶 $14 :佢哋呢度可以揀紅茶或者綠茶,味道都算多,如果嗌lunch Menu仲可以送一杯冬瓜茶添,價錢幾抵嫁👏🏻
2024-10-18 288 浏览
好耐冇食台灣野,突然間好想食碗熱辣辣嘅牛肉麵,好掛住台灣呀😅有朋友介紹我去間係工廈入面嘅隱世台灣餐廳,晚飯時間好多人要等位,等左一陣好快入得去!餐廳張張枱都坐滿晒!清燉半筋半肉牛肉麵$75老公話麵底份量足夠,每碗刀削麵會有蔬菜,湯底濃郁同牛肉好夾。牛三寶麵(牛腱肉、牛筋、牛肋條)$80(推介)必食我好鍾意食❤️好好味🤤好足料,所有牛三寶都好入味,好淋唔會硬(煮得剛剛好),湯底好濃厚,一啖麵一啖湯,食完好滿足!蚵仔煎$42好多隻蠔,煎得剛剛好,醬汁好夾,即刻令我諗起台灣夜市!炸鹽酥雞$48熱食最好,粒粒都炸到好脆口,唔會覺得太油膩!黑糖珍珠鮮奶$34每一啖都飲到珍珠,又唔會太甜,味道好岩,又大杯,餐廳好細心係用外賣杯,飲唔晒都可以拎走飲。愛玉凍(蜂蜜蘆薈、青檸)$30有青檸碎、蜂蜜蘆薈粒同果凍,食落每一啖都有蘆薈好清新消暑解渴!

清燉半筋半肉牛肉麵$75
牛三寶麵(牛腱肉、牛筋、牛肋條)$80(推介)必食
蚵仔煎$42
好多隻蠔,煎得剛剛好,醬汁好夾,即刻令我諗起台灣夜市!
炸鹽酥雞$48
熱食最好,粒粒都炸到好脆口,唔會覺得太油膩!
黑糖珍珠鮮奶$34
愛玉凍(蜂蜜蘆薈、青檸)$30
2024-10-13 411 浏览
喺香港如果講台式餐廳,如果好食到我想再encore的話,我諗日月堂一定系其中之一😍每次去到都座無虛席,就知幾受歡迎啦👍🏻 炸排骨便當,炸排骨外酥內嫩,仲要已經去左骨,啖啖肉好滿足~滷肉飯配搭住滷水汁,好惹味,拌飯好一流👍🏻麻辣鴨血冬粉,湯底香濃,麻辣嘅味道令人愈食愈上癮。鴨血滑嫩,冬粉吸飽了湯汁,口感彈牙,每一口都充滿了麻辣嘅刺激,特別適合喜歡重口味嘅朋友🔥蚵仔煎,這款台式經典小吃一直系我嘅最愛❤️新鮮嘅蚵仔同蛋,煎到脆脆地,好香口,搭配上特製嘅醬汁,so yummy!芋泥肉鬆蛋捲餅,柔軟嘅蛋餅裡包住我最愛嘅香滑嘅芋泥&肉鬆,口感層次分明。每一啖都有吾同嘅味覺享受,芋泥嘅香甜&肉鬆嘅鹹香交融,令人回味無窮😋

2024-10-12 397 浏览
想食台灣牛肉麵,必去觀塘既「日月堂✨」,佢哋既台灣牛肉麵夠晒正宗又好味,難怪每日午餐時間都必定排晒隊,除非必食既牛肉麵外,仲有不同款式既台式美食,包括蛋捲、鹽酥雞等等,另外當然不少得多款既台式飲品。🍜 「清燉半筋半肉牛肉麵」,牛肉煮得軟身,湯底清甜,真係好滋味! 🍲 「牛三寶麵」包括牛腱肉、牛筋、牛肋條,一次過可以食到三款牛既部分,非常好味。🥚 「粟米芝士蛋餅」,必食台式早餐,外脆內嫩,芝士濃郁,簡直係完美搭配! 🦪 「蚵仔煎」,鮮嫩的蚵仔加上香脆的餅皮,簡直令人停唔到口! 🥛 「香芋鮮奶」,香滑的鮮奶配上香芋,好飲又好味。

🥛 「香芋鮮奶」,香滑的鮮奶配上香芋,好飲又好味。
雖然餐廳位於一個都工業大廈入面,位置真係算隱世呀!但估佢唔到!一開門係滿座架!!😮裝修充滿台灣風情,環境舒服好坐有自助區自己拎碗仔、餐具。重要既係食物質素都好好!驚喜地好味又抵食!🍜紅燒半筋半肉麵$75用既係寬麵, 煙韌口感,好好味!!牛又足料,牛筋、牛肉都俾好多!牛肉入味濃郁芳香,堅正呀!!!紅燒既湯底會帶微辣,但超香,忍唔住都飲埋d湯👍😋🍜牛三寶麵$80牛腱肉、牛筋、牛肋條d肉係鋪滿成個碗既表面架!肉超多!唔似其他餐廳呀。真心性價比好高!!!🥢 蚵仔煎$42好有台灣地道味道!底漿口感煙韌,最令人嘩然係d"蚵仔",一d都唔"仔",係"大蚵"!!🤣🤣超!大!隻!勁肥美鮮甜。🥢起司肉鬆蛋捲餅$40熱辣辣即食嘅蛋餅餅皮香脆,入面超多芝士、肉鬆,真心樣樣野都好味呀叫左嘢食,B區特飲有半價(奶茶無)🥤燒仙草奶茶$25配仙草Q彈嫩滑,奶茶都滲住淡淡仙草味,好飲🥤百香果綠茶$26超香甜百香果,飲左個人都醒神快樂d🥰
雖然餐廳位於一個都工業大廈入面,
位置真係算隱世呀!
但估佢唔到!
一開門係滿座架!!😮
裝修充滿台灣風情,
環境舒服好坐
有自助區自己拎碗仔、餐具。
重要既係食物質素都好好!
驚喜地好味又抵食!

🍜紅燒半筋半肉麵$75
用既係寬麵, 煙韌口感,好好味!!
牛又足料,牛筋、牛肉都俾好多!
牛肉入味濃郁芳香,
堅正呀!!!
紅燒既湯底會帶微辣,但超香,
忍唔住都飲埋d湯👍😋

🍜牛三寶麵$80
牛腱肉、牛筋、牛肋條
d肉係鋪滿成個碗既表面架!
肉超多!唔似其他餐廳呀。
真心性價比好高!!!

🥢 蚵仔煎$42
好有台灣地道味道!
底漿口感煙韌,
最令人嘩然係d"蚵仔",
一d都唔"仔",
係"大蚵"!!🤣🤣
超!大!隻!勁肥美鮮甜。

🥢起司肉鬆蛋捲餅$40
熱辣辣即食嘅蛋餅餅皮香脆,
入面超多芝士、肉鬆,
真心樣樣野都好味呀

叫左嘢食,B區特飲有半價(奶茶無)
🥤燒仙草奶茶$25
配仙草Q彈嫩滑,奶茶都滲住淡淡仙草味,好飲

🥤百香果綠茶$26
超香甜百香果,
飲左個人都醒神快樂d🥰

又黎到觀塘工廈揾食 今次揀左食台灣野幾個人食我鐘意咩都叫啲share食 咁先可以咩款都試到🤩紅燒半筋半肉麵 牛筋牛肉份量都唔少 口感好腍 好入味 食得出係醃左好耐~ 湯底亦好濃 唔會好醬口炸鹽酥雞 食台灣野必叫!唔會炸過火 細細份share食好岩蚵仔煎 都整得幾出色 唔會太多漿 蚵仔比例都多玉米起司蛋捲餅 非常之合我心意!有種返左台灣食正宗蛋餅嘅感覺 下次一定要試埋芋泥肉鬆蛋捲餅🔥手工滷肉飯 每碗都會伴隨着爽口黃蘿蔔同半隻滷蛋 滷肉亦十分入味 肥瘦均勻 醬汁亦夠 撈飯一流
又黎到觀塘工廈揾食 今次揀左食台灣野
幾個人食我鐘意咩都叫啲share食 咁先可以咩款都試到🤩

炸鹽酥雞 食台灣野必叫!唔會炸過火 細細份share食好岩

蚵仔煎 都整得幾出色 唔會太多漿 蚵仔比例都多

2024-10-07 639 浏览
假日來到觀塘,想食台灣料理,就揀了位於工廈的日月堂,沒想到位置偏僻的工廈,都不乏人氣支持。這店門外的字句「縱未知明日福禍,仍約定你下月平安相聚」真的別具意義,值得反思每一餐飯同邊個一起享用,都需要活在當下、珍惜每一個歡笑時刻。👫🍽️🧋😋✨酥炸魷魚($48),看到這份魷魚令我想念台灣夜市的小食,魷魚似鹽酥雞的做法,外皮炸得酥脆,魷魚鬆軟彈牙,是一份製作出色的小食。🦑💥🤩✨ 虎咬豬(刈包)($36),夾在刈包裡的半肥瘦豬腩肉,肉汁豐富,而且腩肉用甜麵醬醃製過,豬腩的後半部份帶有少少軟骨的位置,幾爽口,整體的味道很好,連同香蔥、芫茜、酸菜等配料,酸酸甜甜,再夾埋刈包一齊食很搭配。🐷🌮✨ 紅燒牛肉麵($75)的湯底濃香,帶有回甘、飲得出有花椒那微麻味道,紅蘿蔔同湯底融為一體,很入味。麵底特別轉了刀削麵,比起食開的牛肉麵更厚身,更彈牙更有嚼勁。一塊塊牛肉同樣厚身,肉質鬆軟嫩滑、入口即化,牛肉的數量約四至五塊,份量都算幾多,真是回味無窮。🍜🥩✨ 傳統豬腳便當($68),所有便當均有一碗肉燥飯,肉燥飯舖上滿滿的肉粒和半邊滷蛋,肉燥的豬肉粒肉質鬆軟、肉汁豐富。豬腳的膠質豐富,用上甜酸醋醃製過,夠哂入味。

紅燒牛肉麵

傳統豬腳便當

✨ 傳統豬腳便當($68),所有便當均有一碗肉燥飯,肉燥飯舖上滿滿的肉粒和半邊滷蛋,肉燥的豬肉粒肉質鬆軟、肉汁豐富。豬腳的膠質豐富,用上甜酸醋醃製過,夠哂入味。🍚🐷🍳

✨ 黑糖珍珠鮮奶($34),來食台式料理,又點可以唔飲返杯珍珠茶飲,這裡的飲品大大杯,珍珠很Q彈,鮮奶都算是濃味,黑糖沉澱在杯底,需要上下搖動,甜味就會更均勻。🧋🥛

✨ 鳳梨綠茶(+$15),飲用時都飲到打碎的鳳梨果肉粒,酸甜味道幾醒神開胃,亦帶有清爽的感覺,夏天飲用真是消暑一流。🍍🍹
紅燒牛肉麵
2024-10-05 352 浏览
今日約左朋友去官塘行街兼睇戲🎬睇戲🎬前當然就係去醫肚先😂突然之間好想食台灣嘢~終於俾我喺觀塘永興工廠大廈搵到間🤩🤩上到去地方算寬敞唔似一般工廠大廈嘅食肆有啲逼👍🏻🐮牛三寶麵入面有牛健肉,牛筋,牛肋條,份量十足樣樣都大大嚿,牛健肉仲要厚切🤩超入味麻辣錕飩拌麵🍜麻辣味加上乾蒜香蔥好惹味宜蘭花枝丸🍢+鹽酥雞🐔一食落口就簡直係同台灣食嘅一模一樣味🤤店員仲好親切咁介紹有咩好食😋👍🏻
今日約左朋友去官塘行街兼睇戲🎬
睇戲🎬前當然就係去醫肚先😂
突然之間好想食台灣嘢~
終於俾我喺觀塘永興工廠大廈搵到間🤩🤩

上到去地方算寬敞唔似一般工廠大廈嘅食肆有啲逼👍🏻

🐮牛三寶麵
入面有牛健肉,牛筋,牛肋條,份量十足
樣樣都大大嚿,牛健肉仲要厚切🤩超入味

麻辣錕飩拌麵🍜
麻辣味加上乾蒜香蔥好惹味

宜蘭花枝丸🍢+鹽酥雞🐔
一食落口就簡直係同台灣食嘅一模一樣味🤤

店員仲好親切咁介紹有咩好食😋
👍🏻

2024-10-05 296 浏览
我今日約同好友去位於觀塘興業街14號永興工業大廈4樓C2室的日月堂食台式晚餐,今晚人頭湧湧,好熱鬧呀!環境舒適,坐得舒服。我點左個 牛三寶(牛腱肉、牛筋及牛肋條)麵 $80,小食係蚵仔煎$42,餐飲係 凍香芋鮮奶 $34,好友點左個 清燉半筋半肉麵 $75,小食係 台式滷水豬腳 $45,餐飲係凍鳳梨紅茶 $30。牛三寶的牛肉味濃好食,麵條煙韌有咬口;蚵仔煎賣相吸引,蚵仔肥美又大隻;清燉半筋半肉的牛肉味鮮好食,滷水豬腳軟腍好味,凍鳳梨紅茶清爽,凍香芋鮮奶好飲。

• 滷水豬腳
  • 蚵仔煎
  • 牛三寶麵
  • 香芋奶茶
  • 清燉半筋半肉麵
🍴蚵仔煎 $42超好食,啲蠔仔大粒飽滿又有蠔味一啲都唔腥,有蛋香同埋好多粉漿,好有台式風味!🍴炸鹽酥雞 $48個雞炸粉好薄,食落去都嫩滑唔會太乾,有好重嘅酒味!🍴牛三寶麵 $80個牛肉麵牛三寶係有牛腱,牛肋條同埋牛筋,都滷得好軟腍好入味,牛腱最好食!個湯底都幾清香唔會太鹹,個面好煙靭刀削麵真係好加分,真心好食喎!🍴凍百香果綠茶 $14寫少甜少冰會照做,幾好👍🏻唔會太甜。推薦指數: 8/10冇諗過咁好食,好似喺觀塘食過最好食嘅牛肉麵,大家都淨係吱吱嘅,佢九點收,想食要早過8:30!
🍴蚵仔煎 $42

🍴炸鹽酥雞 $48
個雞炸粉好薄,食落去都嫩滑唔會太乾,有好重嘅酒味!

🍴牛三寶麵 $80

🍴凍百香果綠茶 $14
寫少甜少冰會照做,幾好👍🏻唔會太甜。

推薦指數: 8/10
2024-09-29 476 浏览
鐘意黎呢間食台灣野😀 因為好多野都啱我食麻辣鴨血麵😍 $70仲加左 $5 轉冬粉😃 湯底好辣😝 冬粉好掛汁,而且鴨血份量多,唔會腥牛三寶麵 $70 台灣菜必吃😆 有牛腱肉、牛筋、牛肋條。呢間係煮得好淋同湯底都好濃郁☺️ 蚵仔煎 $42呢度啲蚵仔好大隻😍 同埋醬唔係好死甜嗰種,用鴨蛋煎就有另一種香😍 炸鹽酥雞 $48呢間炸得好 Juicy☺️ 外皮脆個雞肉嫩滑😋 唔會覺得油膩最後飲品,就用左鳳梨紅茶、桂圓紅棗茶👏🏻 足料😍
鐘意黎呢間食台灣野😀 因為好多野都啱我食

麻辣鴨血麵😍 $70

牛三寶麵 $70

蚵仔煎 $42

炸鹽酥雞 $48

最後飲品,就用左鳳梨紅茶、桂圓紅棗茶👏🏻 足料😍
以前住觀塘有食開事隔2年再訪一樣保持到高質位處工廈內依然人氣爆棚食物價錢唔貴但份量真係足料紅燒半筋半肉麵麵條硬度恰到好處湯底濃郁帶有少少藥材味牛筋同牛肉大大件 食落Q彈,肉質鮮嫩係一碗高分既牛肉麵起司雞排便當雞排炸得香脆捲上濃郁大塊芝士好邪惡但係抗拒不了魯肉飯偏甜多汁 食得呢個餐就唔好諗卡路里啦 麻辣臭豆腐唔係香港食開既炸臭豆腐係麻辣湯臭豆腐辣得過癮 係舌頭發麻好有台灣夜市小食風味起司肉鬆蛋捲餅蛋捲餅係間間台灣菜必叫菜色呢間係大大件有重量芝士做到微微拉絲 肉鬆多熱辣辣食勁好味 珍珠奶茶/荔枝紅茶都唔錯 係觀塘工廈屹立不倒果然係高質
以前住觀塘有食開

午餐
  • 紅燒半筋半肉麵
  • 起司肉鬆蛋捲餅
  • 起司雞扒便當
📍#日月堂 (觀塘)觀塘興業街14號永興工業大廈4樓C2室▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️日月堂係位於觀塘工業大廈嘅隱世台式小店,性價比高之餘又好味😋 ✨#牛三寶麵💰$80牛三寶麵有牛筋、牛肋條、牛腱肉,湯底香濃而不咸,牛肉好入味,最鐘意係牛筋,口感軟腍,而牛腱肉亦夠軟腍,好味,亦有白菜紅蘿蔔配菜。✨#豬腳便當💰$68滷水豬腳非常之軟淋,唔需要咬就骨肉分離,滷水汁鹹咗少少,滷肉飯仍然係台灣野冇得輸菜式,但下次我會揀返鹽酥雞扒✨#台灣香腸💰$40台灣腸配蒜片,加上可以任落嘅鹽酥粉梅子粉,唔怕食到悶,鍾意食蒜嘅人唔好錯過✨#起司肉鬆蛋捲餅💰$40捲餅係我嘅最愛之一,芝士、肉鬆配蛋捲係絕配,味道好夾,而芝士亦有拉絲嘅效果,好食!✨#凍黑糖珍珠奶茶💰$34黑糖珍珠口感Q彈,奶茶茶味幾岀,而整體都唔會太甜。✨#凍黑糖珍珠鮮奶💰$34另一杯係黑糖珍珠鮮奶,個人鍾意奶香味,兩者選其一,鮮奶比較啱我口味😋 ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
📍#日月堂 (觀塘)
觀塘興業街14號永興工業大廈4樓C2室

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

✨#牛三寶麵💰$80

✨#豬腳便當💰$68

✨#台灣香腸💰$40

✨#起司肉鬆蛋捲餅💰$40

✨#凍黑糖珍珠奶茶💰$34
黑糖珍珠口感Q彈,奶茶茶味幾岀,而整體都唔會太甜。

✨#凍黑糖珍珠鮮奶💰$34

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
2024-09-25 402 浏览
觀塘一向美食雲集,工廈上面收埋唔少抵食餐廳!呢間台式小店超受附近打工仔歡迎,喺呢頭附近返工晏晝想嗌,可以WhatsApp📲落定單,嚟到直接可以拎!小店主打牛肉麵、便當同蛋餅,味道正宗而且價錢唔貴,性價比超高,唔怪得平日晚市嚟都咁爆場!-——————————————🥘◖牛三寶麵◗ $80牛三寶有牛腱、牛筋同牛肋條,牛肉份量超足,特別鍾意個牛腱,筋肉相間,食落超黏口!湯底夠清,而且牛肉味濃郁,配上刀削麵底,麵條索晒啲湯汁,有咬口但略嫌有少少酸味,整體都唔錯~🍱◖炸排骨便當◗ $62大大嚿炸排骨,配上滷肉飯,仲有啲酸菜同滷蛋,一啖飯落去超滿足!炸排骨酥脆,炸皮唔會好厚,肉質食落都唔柴,不錯!🐓◖炸鹽酥雞◗ $48鹽酥雞酥脆香口,仲可以根據個人口味瘋狂加鹽酥粉,夠晒惹味!🫔◖芋泥肉鬆蛋捲餅◗ $42呢個係新推出嘅蛋餅,係最愛嘅芋泥肉鬆組合😍,鍾意佢個蛋餅皮,蛋味濃郁得嚟帶少少煙靭嘅口感,芋泥甜甜地口感細滑,加上鹹香嘅肉鬆,鹹甜鹹甜咁,味道同口感都一流,必食!🧋◖冬瓜茶◗ $10🧋◖黑糖珍珠鮮奶◗ $34兩杯都叫咗少甜少冰,冬瓜茶好香,飲落甜度啱啱好;珍奶開頭飲到啲黑糖,頭幾啖會偏甜,啖啖珍珠好
-——————————————
🥘◖牛三寶麵◗ $80

🍱◖炸排骨便當◗ $62

🐓◖炸鹽酥雞◗ $48
鹽酥雞酥脆香口,仲可以根據個人口味瘋狂加鹽酥粉,夠晒惹味!

🫔◖芋泥肉鬆蛋捲餅◗ $42

🧋◖冬瓜茶◗ $10
🧋◖黑糖珍珠鮮奶◗ $34
兩杯都叫咗少甜少冰,冬瓜茶好香,飲落甜度啱啱好;珍奶開頭飲到啲黑糖,頭幾啖會偏甜,啖啖珍珠好有咬口,整體會係冬瓜茶略勝一籌~

🌟Encore指數:8.7/10
2024-09-21 559 浏览
觀塘隱世台式料理!日月堂。位於觀塘嘅工廠大廈🤝晚上嚟到座無虛席有多款台式小食、甜品可供選擇!小食:麻辣臭豆腐、梅子地瓜條麻辣臭豆腐吸收左麻辣湯精華!好惹味梅子地瓜條炸得金黃酥脆,不油膩。加上梅子粉酸酸甜甜,好開胃!主食:牛三寶麵、酥炸排骨便當牛三寶即係牛腩、牛筋同牛肚,煮得好入味,湯底濃郁帶中藥香!配上彈牙台灣麵條!好味酥炸豬扒便當🍱原塊排骨扒炸到酥脆!配上滷肉飯~下飯一流!甜品:仙草芋圓~仙草啫喱滑溜、芋圓煙韌飲品:黑糖珍珠鮮奶。黑糖珍珠煮得好入味,Q彈同鮮奶混合一齊,甜而不膩!日月堂嘅食物質素真係唔錯,價錢合理,份量亦都夠飽。無論你係台灣菜粉絲定普通食客,呢度都值得一試。
觀塘隱世台式料理!日月堂。
位於觀塘嘅工廠大廈🤝晚上嚟到座無虛席

有多款台式小食、甜品可供選擇!

小食:麻辣臭豆腐、梅子地瓜條
麻辣臭豆腐吸收左麻辣湯精華!好惹味

梅子地瓜條炸得金黃酥脆,不油膩。
加上梅子粉酸酸甜甜,好開胃!

主食:牛三寶麵、酥炸排骨便當
牛三寶即係牛腩、牛筋同牛肚,煮得好入味,
湯底濃郁帶中藥香!配上彈牙台灣麵條!好味

酥炸豬扒便當🍱原塊排骨扒炸到酥脆!
配上滷肉飯~下飯一流!

甜品:仙草芋圓~仙草啫喱滑溜、芋圓煙韌