2025-07-06
【油尖旺區】【旺記冰室】之前曾經經過亞士厘道見到呢間旺記冰室勁多人排隊,係嗰啲排隊店嚟。不過大家都知我係唔會排隊食嘢嘅人,所以嗰次我係完全冇理佢嘅。然而我一直都有將呢件事擺喺心度,到又經過見到佢哋冇人排隊,仲有位,二話不說就入咗去坐低,用 QR Code 叫嘢食。叫咗 $52 嘅「晚6」,雖然話就話係晚餐,但係其實好似常餐咁,主食係「鮮忌廉雞湯鮑魚火腿絲通粉」,幾有早餐 feel,味道都係一般啦,係個湯底幾香忌廉雞湯味,感覺有落過工夫落去。配菜係「鮮牛油麥包厚多士」同「炒日本滑蛋」,係得後者正常啲。餐飲我飲「熱奶茶」,奶落得比較重,所以係順滑嘅。本身奶油豬有得跟餐加錢轉,但係而家冇。咁我就咁直接叫 $32 嘅「全日奶油豬仔包餐」就可以食到,仲要叫佢多煉奶。食落都 okay 嘅,正正常常。餐飲要「零度可樂」直接拎走,埋單就 $84 走人。。。(地址:尖沙咀亞士厘道29-39號九龍中心大廈地舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious
(地址:尖沙咀亞士厘道29-39號九龍中心大廈地舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #尖東 #尖沙咀 #旺記冰室 #鮮忌廉雞湯鮑魚火腿絲通粉 #鮮牛油麥包厚多士 #炒日本滑蛋 #熱奶茶 #全日奶油豬仔包餐 #零度可樂 #1am1820 #1ambackup