2009-07-24
今天是男友媽媽的生日, 不想每次生日都食自助餐慶祝, 咁啱又0係報紙見到呢度有晚餐半價優惠, 所以就打算去試試。訂枱時特別問0下有人生日會唔會有蛋糕慶祝, 而餐廳話會睇下可否安排到, (咁又係, 已經半價了, 仲想點?)晚上七點半抵達時, 人唔係太多, 而餐廳亦特別留左望到維景觀的梳化俾我地, 八點時仲可以睇到幻彩詠香江呀, 真係開心。我地點左三個晚餐, 頭盤分別要左:生蠔三隻: 肥美, 但唔係太甜, 但係都新鮮焗生蠔三隻: 都肥美同新鮮, 不錯燒帶子三隻: 一般啦湯有周打蜆同南瓜海鮮, 真係粒粒海鮮同埋用料上乘主菜叫了大蝦天使麵同牛柳, 兩個都唔錯, 幾好食甜品有Ice cream or Tiramisu最後餐廳亦點左蠟燭蛋糕同Auntie慶祝, 個蛋糕仲幾大個架, 不過味道一般啦, 都食唔晒。但係真係好多謝佢地送左個蛋糕俾我地。埋單三個人, 一頓豐富的晚餐加上無敵維港景, 都係七百幾蚊, 抵!
我地點左三個晚餐, 頭盤分別要左:
生蠔三隻: 肥美, 但唔係太甜, 但係都新鮮
焗生蠔三隻: 都肥美同新鮮, 不錯
燒帶子三隻: 一般啦
湯有周打蜆同南瓜海鮮, 真係粒粒海鮮同埋用料上乘
主菜叫了大蝦天使麵同牛柳, 兩個都唔錯, 幾好食
甜品有Ice cream or Tiramisu