2023-05-31 834 浏览
早前姑仔娶新抱請我去銅鑼灣利舞台星海薈飲宴,婚禮攪得有聲有色。酒樓裝修好有氣派和氣紛,周圍的裝飾充滿藝術風格,華麗的水晶燈配合別緻的玻璃幕牆沿著宴會廳延伸開去,呈現高貴亮麗的奢華感,是很好的室内證婚場地。今晚姑仔還請我過嚟食晚飯,多謝我當天的幫忙,真係客氣!多款美食有特價優惠,當然不會錯過。鐵板白胡椒煎焗龍蝦,之前食龍蝦多數係叫芝士焗,今次試吓用白胡椒整,先用鐵板煎焗好龍蝦,上檯時將用白胡椒做成的醬汁倒入熱辣辣的龍蝦上,立刻香氣四溢,龍蝦肉鮮甜彈牙,外層沾滿醬汁,充滿白胡椒的香味,又唔會話好辣。古法沙薑雞:上枱已經聞到陣陣香味;雞肉嫩滑入味,味道不會過鹹,點些沙薑鹽焗雞粉醬汁,味道更佳。川貝海底椰燉鱷魚肉花膠湯,十分足料又夠火喉。湯味清甜可口,有滋補肺腎,化痰止咳功效。
早前姑仔娶新抱請我去銅鑼灣利舞台星海薈飲宴,
婚禮攪得有聲有色。

多款美食有特價優惠,當然不會錯過。

2023-05-23
  • 鐵板白胡椒煎焗龍蝦
  • 古法沙薑雞
2023-05-25 876 浏览
啱啱上星期母親節,年年都去同一間酒樓慶祝,今年諗住試試新意思,就book咗位於利舞臺呢間星海薈🤩入面裝修好堂皇,仲有一條長嘅樓梯可以打卡🤣應該係俾人地擺酒新娘行落嚟嘅👰🏻‍♀️~花雕醉雞 $68前菜叫左醉雞,以前菜/小食嚟講份量都算多,啲雞肉好重酒味同埋好嫩滑,正😋👍🏻金銀蛋浸菜苗 $138平時好鍾意食浸菜,啲菜索哂啲湯汁,而且入面有好多鹹蛋同皮蛋,味道唔錯!得獎金磚脆豆腐 $88見到佢menu 寫係得獎菜式,又點可以唔嗌嚟試下!一試果然對得住佢個名,豆腐外皮炸到脆卜卜,入面仲係熱辣辣同軟熟,好出色,我興奮到食左2 舊先記得影相🤣🤣🤭🤭士多啤利大蝦球 $188好有驚喜,第一次試士多啤利蝦球,蝦球每一粒都好大,出面包住酸酸甜甜嘅士多啤利醬,好開胃同特別,唯一美中不足就係佢得6 舊,所以唔夠喉呀😭❤️粟米龍躉斑塊 $188餐廳好貼心,驚啲斑塊會浸淋哂,所以將粟米汁同班塊分開上,所以食落去每一啖個外層都係好脆,而且斑塊好大舊,鍾意啖啖肉又唔識lur 骨嘅你就最適合😝松露野菌炒帶子 $188四季豆同三色椒都好甜,帶子好大粒同埋彈牙,加埋黑松露黎炒,香氣四溢,我一個人都食左半碟🤪燒汁珍菌霜降牛肉 $

花雕醉雞

粟米龍躉斑塊 $188

松露野菌炒帶子

松露野菌炒帶子 $188

燒汁珍菌霜降牛肉 $208
不嬲雜菌加牛肉已經好夾,啲牛肉粒索哂啲燒汁而且肉質好淋,餸飯一流🤤🤤

清蒸大沙巴龍躉

清蒸大沙巴龍躉 $338
我本身都唔係太鍾意食魚,但呢條真係好好食,條魚好大大約2 斤,咁新鮮嘅肉一定係清蒸先可以食到佢嘅原汁原味,佢呢個質素呢個價錢好抵食!👍🏻

瑤柱珍菌忟伊麵

瑤柱珍菌忟伊麵 $138
最後除左嗌飯,碳水又點少得伊麵😏雖然望落去好似冇咩特別,但佢好大碟,而且味道唔係普通嘅乾燒伊麵,應該有落埋啲瑤柱汁落去煮所以特別好食😋

見佢其實都有啲套餐,下次再嚟要試下其實菜式!😝🫶🏻🫶🏻
2023-05-14
庆祝纪念
母亲节
得獎金磚脆豆腐
士多啤利大蝦球
粟米龍躉斑塊
清蒸大沙巴龍躉
2023-05-24 631 浏览
銅鑼灣飲茶好去處|星海薈酒樓嘅樓底非常高😲天花掛滿水晶吊燈😃仲有佈滿花花嘅旋轉樓梯環境相當瑰麗堂皇😚如果要飲宴擺酒結婚都好適合喔!今日就同朋友黎左飲茶🫖叫左各式各樣嘅點心😉其中仲有新款點心🥢原蝦燒賣皇🥢春風得意腸🥢雪山叉燒焗餐包🥢南翔小籠包🥢帶子菜苗餃🥢京川紅油抄手🥢滷水豬腳仔🥢養顏紅棗糕🥢生磨蛋白杏仁茶每款都擺盤精美各有特色😋一邊食一邊傾計☺️嘆茶就係要咁與朋友過左一個開心下午🥳星海薈📍銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場5樓
銅鑼灣飲茶好去處|星海薈

酒樓嘅樓底非常高😲
天花掛滿水晶吊燈😃仲有佈滿花花嘅旋轉樓梯
環境相當瑰麗堂皇😚如果要飲宴擺酒結婚都好適合喔!

今日就同朋友黎左飲茶🫖

與朋友過左一個開心下午🥳

星海薈
📍銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場5樓
2023-05-18 663 浏览
前幾個星期去完飲,挑起咗我對港式中菜嘅懷念... 💭 利舞臺嘅星海薈樓底超高,仲有旋轉樓梯,無錯喇,就係呢仲港式婚宴嘅味道哈哈哈🙊 只要唔叫飯,兩個人都食到3-4款小菜,唔dry。🦞 鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦 $598/隻啖啖肉,用鐵板上係正,聽到炸炸聲食都食得開心啲。🐥 古法沙薑雞 $118/隻超抵!痴線超大隻,滑嘟嘟,諗住兩個人食唔哂,點知又食得哂喎!🕊️ 紅燒皇子乳鴿 $88/隻食港式野唔可以唔叫燒味~ 乳鴿都幾juicy,一人一隻唔洗爭最開心🐊 川貝海底椰燉鱷魚肉花膠湯 $68/碗係媽媽嘅味道!唔識自己煲,凡食中餐都叫碗湯補補。非常足料,無味精,但就細碗啲唔適合share酒樓部長好風趣,不斷同我地傾攝影 📸 佢話已經換咗部靚機同老婆影相,又諗住送部靚機俾細仔溝女... hmmmm 呢啲老豆正呀,學習學習!

🦞 鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦 $598/隻
啖啖肉,用鐵板上係正,聽到炸炸聲食都食得開心啲。

🐥 古法沙薑雞 $118/隻

🕊️ 紅燒皇子乳鴿 $88/隻

🐊 川貝海底椰燉鱷魚肉花膠湯 $68/碗

2023-05-04 6551 浏览
都有好一陣子沒和媽媽去酒樓食下點心☺️。這次試試銅鑼灣的星海薈。它在利舞臺廣場有專用升降機直到。一出升降機便看到一大串模仿海洋泡泡的水晶吊燈和佈滿花朵的旋轉樓梯。樓底好高,頭上的魚群燈飾好漂亮,用餐環境好好,而且好適合用作婚禮場地。茶我們要了香片,非常清香鮮甜,媽媽大讚😆,說好少飲到這麼清甜的香片🤩。‖ 春風得意腸 ($40) ‖這個好讚😍。外面包著腸粉,第二層是炸得非常鬆脆的油炸鬼,最裡面是滿滿的蝦肉,上面再用些蟹籽點綴,賣相精緻得來又好好味😋😋,最喜歡的一道點心❤️。‖ 雪山叉燒焗餐包 ($31) ‖這個同樣非常好食🤤。上面層雪山脆脆地香香甜甜,餐包軟彈有咬口,口感好好☺️,裡面叉燒餡料飽滿而鹹甜平衡適中,讚👍🏽。‖ 京川紅油抄手 ($36) ‖辣油味道不錯,不過抄手比較實和乾,質感略遜。‖ 腩仔米線 ($35) ‖腩仔皮脆肉味鹹香,米線軟硬適中,很不錯。‖ 山竹牛肉球 ($27) ‖‖ 潮州粉果 ($27) ‖‖ 蟹籽燒賣皇 ($36) ‖三款點心都十分出色,牛肉球軟綿多汁,粉果餡料豐富味道得宜,燒賣扎實飽滿😋。‖ 晶瑩蝦餃皇 ($40) ‖蝦餃大大粒,裡面好多蝦肉,彈牙爽口😊。‖ 老
都有好一陣子沒和媽媽去酒樓食下點心☺️。

這次試試銅鑼灣的星海薈。

它在利舞臺廣場有專用升降機直到。

‖ 春風得意腸 ($40) ‖

‖ 雪山叉燒焗餐包 ($31) ‖

‖ 京川紅油抄手 ($36) ‖

辣油味道不錯,不過抄手比較實和乾,質感略遜。

‖ 腩仔米線 ($35) ‖

腩仔皮脆肉味鹹香,米線軟硬適中,很不錯。

‖ 山竹牛肉球 ($27) ‖
‖ 潮州粉果 ($27) ‖
‖ 蟹籽燒賣皇 ($36) ‖

‖ 晶瑩蝦餃皇 ($40) ‖

蝦餃大大粒,裡面好多蝦肉,彈牙爽口😊。

‖ 老乾媽蒸鳳爪 ($27) ‖

鳳爪甜甜辣辣,相對都幾厚肉😂。

總結,食物和茶葉都滿優質,環境更舒適優雅,絕對值得來歎歎茶😌🍵。

親戚家的孩子結婚,然後趁著我的假期「三姑」便帶著我去視察場地。酒家環境很冠冕堂皇,還有專用的升降機,應該是不錯的婚宴場地吧!我們這天連小吃、點心一共品嚐了8道菜。這天最驚艷的菜式是招牌胡椒濃雞湯灌湯餃。這個胡椒雞湯味道很濃郁,喝著覺得非常溫暖。灌湯小籠包皮薄多汁,非常美味。我認為這個點心的擺盤很用心,可以輕鬆完整地將小籠包送往嘴巴!這裡的炸物亦很優秀,椒鹽雞軟骨皮漿厚度合適,而且炸得香脆乾爽。我們的餐點還有XO醬炒腸粉、老乾媽蒸鳳爪、雪山叉燒焗餐包、金箔蝦餃皇及蛋白瑤柱炒飯,真的非常豐富!

2023-05-02 757 浏览
消費券的威力,真係相當大😬⋯⋯我嘅乖囡話要請我哋食飯啊⋯⋯仲話要請我們食龍蝦🦞⋯⋯我個人比較欣賞中菜😋所以😬乖女請我哋去一間質素比較高,交通相當方便銅鑼灣心臟地帶🥰⋯⋯星海薈📍銅鑼灣波斯富街99號利舞臺5樓☎️ 2811 9181餐廳相當闊落,樓底超高😬⋯⋯鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦澳洲龍蝦🦞肉質相當結實!肉量豐滿!味道鮮美清甜!由鐵板奉上!傳出陣陣嘅白胡椒的香氣⋯⋯惹味非常!😋川貝海底椰鱷魚肉燉花膠湯鱷魚肉滋陰養費又補氣!川貝化痰止咳!加埋海底椰超潤!花膠又養顏⋯⋯我個乖女指定一定要飲呢個湯!而家年青人都懂得滋補😋⋯⋯鮮菠蘿脆皮咕嚕肉咕嚕肉炸得非常酥脆⋯⋯肉質相當爽口!每一口都掛滿秘製醬汁!超正!鮮菠蘿非常鮮甜!
消費券的威力,真係相當大😬⋯⋯
我嘅乖囡話要請我哋食飯啊⋯⋯
仲話要請我們食龍蝦🦞⋯⋯
我個人比較欣賞中菜😋

星海薈
📍銅鑼灣波斯富街99號利舞臺5樓
☎️ 2811 9181

餐廳相當闊落,樓底超高😬⋯⋯

鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦

澳洲龍蝦🦞肉質相當結實!
肉量豐滿!味道鮮美清甜!
由鐵板奉上!傳出陣陣嘅白胡椒的香氣⋯⋯
惹味非常!😋

川貝海底椰鱷魚肉燉花膠湯

鮮菠蘿脆皮咕嚕肉

咕嚕肉炸得非常酥脆⋯⋯
肉質相當爽口!
每一口都掛滿秘製醬汁!超正!
鮮菠蘿非常鮮甜!

• 川貝海底椰鱷魚肉燉花膠湯
  • 鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦
  • 鮮菠蘿脆皮咕嚕肉
2023-04-27 721 浏览
上星期日午膳,2時前入席,講明3:30前交枱,無問題,人家要做多輪生意,但未到3時,個侍應打埋單叫我找數,話晚上有包場,我話冇叫埋單,店大就咁趕客!目測附近仲有起碼10幾枱客人,我認為阻止他們食至真,因為班部長、廚師等坐在隔離張枱,桌上已擺食物。唯有走人,由於同行老人家去了洗手間,我企係電梯大堂等,順手將裝有打包點心的袋暫放門口長桌上,但跟住個女侍應"喂喂"喝我,阻止擺個袋。😡呢度食物算一般,但環境較好,所以也有一定客量,不過店大欺客,以後也不會來。😡😡
目測附近仲有起碼10幾枱客人,我認為阻止他們食
至真,因為班部長廚師等坐在隔離張枱,桌上已擺食物。
2023-04-23
2023-04-21 776 浏览
前幾日屋企人想食酒樓,諗返起之前喺尖沙咀食過呢一間分店嘅點心味道十分唔錯,所以就去試吓銅鑼灣嘅分店!估唔到味道真係超特,而且服務態度都好好!🌟❤️認真值得一去!真心!特別係其中有個經理叔叔十分之Nice❤️晚市人流唔算多,燈飾好精緻招牌白胡椒蟹 ($598):啱啱想來嘅時候個鐵板滋滋聲,隻蟹係肉蟹嚟嘅,所以肉都好多!蟹鉗好大隻!😍😍😍食落去食得出師傅嘅功夫十足!整得好惹味!食完未夠喉!川貝海底椰燉鱷魚肉花膠湯 ($98):佢哋個燉湯都做得十分之好,用料好足,個湯好清甜!又滋補❤️大龍躉:唔好意思呢個原諒我唔記得咗塞名😂🙈但係但係真係重點推介俾大家真係好好食!好好食!😍因為老實講其實落單嘅時候個經理話好大分叫我哋唔好嗌其他餸,我哋仲要為係講笑,結果上到嚟先至真係唔係講笑😂勁大一條應該差唔多有三斤!而且食落去好似食緊魚扒咁!真係食得出佢嘅新鮮,煮得好好食!阿媽連啲汁都唔肯放過🤣

2023-04-06 820 浏览
係附近放lunch 午市想食點心 無等到兩點下午茶夜晚係做婚宴 見佢枱上都放左兩張枱😂叫左叉燒餐包 牛柏葉 燒賣 紅油炒手 鳳爪除左個紅油炒手其他都好味 本身想叫蛋撻王 不過賣曬 賣單每人$140 食到五個點心
係附近放lunch
午市想食點心 無等到兩點下午茶
夜晚係做婚宴 見佢枱上都放左兩張枱😂

叫左
叉燒餐包 牛柏葉 燒賣 紅油炒手 鳳爪

除左個紅油炒手其他都好味
本身想叫蛋撻王 不過賣曬

賣單每人$140 食到五個點心
難得放假,跟家人來到銅鑼灣的這間酒樓飲下午茶,由於佢地係專門做婚宴場所嘅關係,場地裝修份外華麗,樓底亦都好高,用餐環境舒適。.潮州粉果:皮薄餡多,口感脆身,餡料肉質細嫩。.老乾媽蒸鳳爪:鳳爪口感滑嫩,非常入味,帶有微微的辣味和咸味。.灌湯小龍包:貌相精緻,外皮柔軟,湯汁鮮美,餡料鮮嫩多汁,三粒令人意猶未盡。.蝦乾迷你珍珠雞:珍珠雞口感細膩,蝦乾鮮香味美,糯米軟而不過爛,保留點口感。.春風得意腸:腸皮薄而有彈性,內餡豐富,口感鮮美,外軟外酥。.招牌酥皮焗大蛋撻:蛋撻真心超大,酥皮鬆脆,蛋漿滑嫩,口感甚佳,甜而不膩。.椰汁桃膠燉鮮奶:椰汁香甜,桃膠爽滑,鮮奶濃郁,暖胃舒服。.京川紅油抄手:抄手口感爽滑,餡料豐富,紅油香辣可口,令人食指大動。.海皇泡稻庭烏冬:烏冬口感彈牙有嚼勁,海鮮鮮甜味美,湯汁濃郁,而且係有鑊氣嘅味道。

潮州粉果:皮薄餡多,口感脆身,餡料肉質細嫩。

春風得意腸:腸皮薄而有彈性,內餡豐富,口感鮮美,外軟外酥。

椰汁桃膠燉鮮奶:椰汁香甜,桃膠爽滑,
鮮奶濃郁,暖胃舒服。

High quality nice decor Chinese restaurant@Lee Theatre Plaza,CWB銅鑼灣利舞臺廣場高質靚裝中菜My family and I went to a restaurant called " The Starview" (星海薈) located in 5/F, Lee Theatre Plaza, 99 Percival Street, Causeway Bay銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場5樓There is a grand marble spiral staircase and lovely floral installation for wedding photo!!White pepper Australian lobster on Iron pan鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦HKD $598(每隻約斤半)..Each Australian lobster weighted around one and a half kilo..The Australian lobster is incredibly fresh,sweet
銅鑼灣利舞臺廣場高質靚裝中菜

銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場5樓

鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦
HKD $598
(每隻約斤半)
the white pepper addes tantalizing kick and aromatic spice flavour!
Yummmmmmm

Stir fried Marbled beef with assorted with Teriyaki sauce
HKD $188

The marbled beef is very juicy,tender
nice pink color on the center
with sumptious greas render out

Chuanbei sea coconut Crocodile fish maw double boiled soup
川貝海底椰鱷魚肉燉花膠湯
HKD$98/person(位)

• WhitepepperAustralianlobsteronIronpan 鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦
2023-03-25 589 浏览
呢間餐館晚市人流唔多,適合一路食飯一路談心。天花的燈飾也特別精緻,格外美麗。🥬啫啫馬友蝦乾芥蘭上桌時滋滋作響,如鐵板餐一樣,職員把菜淆撈一撈,更濕惹味,此菜送飯一流。🍗脆皮燒雞件件肥瘦分明,肉質滑滑嫩嫩的,皮都很脆,是很高質的雞,食完一件又一件唔停口。🐖化皮燒腩仔皮都很脆的,肉質都很香。🐖鮮菠蘿脆皮咕嚕肉菠蘿很甜美,咕嚕肉入口即化,美味佳餚。🐟蒸龍躉蒸得很滑,整體恰到好處,豉油唔太咸。🥬蒜蓉菜芯菜芯都很新鮮,蒜蓉配合菜芯,份外香口。很可惜的是,這家店晚市不送糖水,要額外點,假如會送糖水,便更加好。#星海薈 #啫啫馬友蝦乾芥蘭 #脆皮燒雞 #化皮燒腩仔 #鮮菠蘿脆皮咕嚕肉 #蒸龍躉 #蒜蓉菜芯 #利舞臺廣場

🥬啫啫馬友蝦乾芥蘭

🍗脆皮燒雞

🐖化皮燒腩仔
皮都很脆的,肉質都很香。

🐖鮮菠蘿脆皮咕嚕肉
菠蘿很甜美,咕嚕肉入口即化,美味佳餚。

🐟蒸龍躉
蒸得很滑,整體恰到好處,豉油唔太咸。

🥬蒜蓉菜芯
菜芯都很新鮮,蒜蓉配合菜芯,份外香口。

2023-02-27 712 浏览
✏️ 鮑魚汁炆鳳爪今日好想飲茶,飲茶又好想食鳳爪,又唔想普通食個豉汁鳳爪。呢個爪入味又淋,膠質夠重,每隻爪都好完整脹卜卜的。惹味小食,港式酒樓風味💯‼️✏️ 火燒皇子乳鴿呢度嘅乳鴿都幾出名,口感骨香酥皮又脆,可揀原隻上呲開嚟食,斯文啲佢都可以為你切上!又係好好味💯‼️✏️燒腩仔脆皮燒腩仔肥瘦相間、咸香滋味,加上鬆化香脆的豬皮,最愛那烤得脆卜卜的皮配上芥辣,無人抗拒‼️✏️ 雪梨無花果花膠燉湯雪梨無花果燉花膠裡面嘅南水梨可以潤肺止咳、生津通便、解瘡毒、酒毒,而無花果就可以補氣養血、有助排毒,各美人趁呢個時間潤燥養陰,食多啲可以舒解秋燥同滋補嘅食物,調理好身子。身體健康哦💯‼️✏️ 紅燒煲仔翅(足三兩)朋友揀選了翅,但我都飲了少少,每啖滋味,每啖驚喜,超多翅的原價$388 煲現在震撼價$208當然,大家都好好揀選應唔應該食魚翅☺️舔舔脷指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6環境指數: 🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6服務指數:🌟🌟🌟🌟/6性價比指數:🌟🌟🌟🌟/6回頭指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6<滿分🌟🌟🌟🌟🌟🌟>以上屬小編主觀(非專業)食評,所有意見只供參考#唐茶 #銅鑼灣美食 #飲茶 #必吃 #香港飲茶 #痛風餐 #foodguide
✏️ 鮑魚汁炆鳳爪
今日好想飲茶,飲茶又好想食鳳爪,又唔想普通食個豉汁鳳爪。
✏️ 火燒皇子乳鴿
✏️燒腩仔
✏️ 雪梨無花果花膠燉湯
身體健康哦💯‼️
✏️ 紅燒煲仔翅(足三兩)
朋友揀選了翅,但我都飲了少少,每啖滋味,每啖驚喜,超多翅的
原價$388 煲現在震撼價$208
當然,大家都好好揀選應唔應該食魚翅☺️

舔舔脷指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6
環境指數: 🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6
服務指數:🌟🌟🌟🌟/6
性價比指數:🌟🌟🌟🌟/6
回頭指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6

<滿分🌟🌟🌟🌟🌟🌟>
以上屬小編主觀(非專業)食評,所有意見只供參考

#唐茶 #銅鑼灣美食
#飲茶
#必吃 #香港飲茶
#痛風餐 #foodguide
2023-02-21
2023-02-22 475 浏览
位於銅鑼灣利舞臺的星海薈﹒譽宴餐廳裝修高貴優雅· 氣派十足門口設有樓梯佈置· 好適合作為宴會婚宴場地♡ 捃牌白胡椒蟹($598)店員會上枱前淋上胡椒醬汁熱辣辣鐵鑊令白胡椒味更香濃肉蟹啖啖肉· 蟹味鮮甜胡椒香香辣辣·非常惹味♡ 養生木桶雞($138)木桶雞份量十足·雞肉嫩滑而湯汁較濃味少少♡ 得獎金磚脆豆腐($68)豆腐炸到金黃香脆 · 外脆人嫩♡ 金蝦頭油二蝦粉絲煲($168)粉絲煲很夠鑊氣·無多餘油份除了鮮蝦 ·加入蝦乾令整體更香口♡ 雪梨無花果花膠燉湯($68)足料燉湯 · 滋潤清甜♡ 晩茶芥($15)♡ 餐前小食($20)

位於銅鑼灣利舞臺的
星海薈﹒譽宴
餐廳裝修高貴優雅· 氣派十足
門口設有樓梯佈置· 好適合作為宴會婚宴場地

♡ 捃牌白胡椒蟹($598)
店員會上枱前淋上胡椒醬汁
熱辣辣鐵鑊令白胡椒味更香濃
肉蟹啖啖肉· 蟹味鮮甜
胡椒香香辣辣·非常惹味

♡ 養生木桶雞($138)
木桶雞份量十足·雞肉嫩滑
而湯汁較濃味少少

♡ 得獎金磚脆豆腐($68)
豆腐炸到金黃香脆 · 外脆人嫩

♡ 金蝦頭油二蝦粉絲煲($168)
粉絲煲很夠鑊氣·無多餘油份
除了鮮蝦 ·加入蝦乾令整體更香口

♡ 雪梨無花果花膠燉湯($68)
足料燉湯 · 滋潤清甜

♡ 晩茶芥($15)
♡ 餐前小食($20)