2024-02-24
大角咀最近又有新餐廳啦🍲主打台式火鍋放題嘅星級餐廳 位置喺利奥坊 木系裝修簡潔明亮✨兩個人坐卡位都幾舒服呢度有幾款放題套餐 我哋所揀嘅set D就會有埋和牛🐂QR code落單後就先去自助區 可以自取蔬菜/丸/飲品/醬料等等🥬ꕥ 湯底揀咗鴛鴦鍋 一邊係店舖推介嘅濃厚豚骨湯 另一邊就係椰子雞🥥我就特別喜歡㭯乙子雞湯嘅清甜ꕥ 牛肉🐂澳洲肩胛肉眼和牛雪花平均 牛味濃郁🐂美國choice牛小排肉質鮮嫩 入口軟稔 有溶化感🐂黑安格斯牛板腱質地有彈性 口感爽實ꕥ 豚/羊🐑紐西蘭羊肩肉卷羊羶味適中 香而不會過濃 都幾嫩滑🐖美國豬梅肉肥瘦均勻 口感較為爽實 夠新鮮ꕥ 墨汁墨魚滑🦑黑色墨魚滑中仲有白色墨魚肉 味道夠香夠濃 口感彈牙 ꕥ 花雕嫩雞肉🐓雞肉真係好滑好嫩 唯獨略嫌酒味偏重少少ꕥ 甜品食完鹹嘢食甜嘢😛除咗火鍋外 仲有唔少小食可以叫 不過已經食到好飽🤰🏻唯有下次再試 濃厚蛋香牛油味嘅窩夫配雪糕 好味喎 窩夫質地又夠鬆軟 當晚店舖仲請我哋食咗件自家製嘅Tiramisu 嚟緊都會推出㗎☺️而家follow店舖嘅社交平台 就會送一客磯燒鮑魚伴魚籽🥢雖然係送嘅不過都無揸流攤 鮑魚好爽啊
ꕥ 湯底
ꕥ 牛肉