2024-02-24 33 浏览
大角咀最近又有新餐廳啦🍲主打台式火鍋放題嘅星級餐廳 位置喺利奥坊 木系裝修簡潔明亮✨兩個人坐卡位都幾舒服呢度有幾款放題套餐 我哋所揀嘅set D就會有埋和牛🐂QR code落單後就先去自助區 可以自取蔬菜/丸/飲品/醬料等等🥬ꕥ 湯底揀咗鴛鴦鍋 一邊係店舖推介嘅濃厚豚骨湯 另一邊就係椰子雞🥥我就特別喜歡㭯乙子雞湯嘅清甜ꕥ 牛肉🐂澳洲肩胛肉眼和牛雪花平均 牛味濃郁🐂美國choice牛小排肉質鮮嫩 入口軟稔 有溶化感🐂黑安格斯牛板腱質地有彈性 口感爽實ꕥ 豚/羊🐑紐西蘭羊肩肉卷羊羶味適中 香而不會過濃 都幾嫩滑🐖美國豬梅肉肥瘦均勻 口感較為爽實 夠新鮮ꕥ 墨汁墨魚滑🦑黑色墨魚滑中仲有白色墨魚肉 味道夠香夠濃 口感彈牙 ꕥ 花雕嫩雞肉🐓雞肉真係好滑好嫩 唯獨略嫌酒味偏重少少ꕥ 甜品食完鹹嘢食甜嘢😛除咗火鍋外 仲有唔少小食可以叫 不過已經食到好飽🤰🏻唯有下次再試 濃厚蛋香牛油味嘅窩夫配雪糕 好味喎 窩夫質地又夠鬆軟 當晚店舖仲請我哋食咗件自家製嘅Tiramisu 嚟緊都會推出㗎☺️而家follow店舖嘅社交平台 就會送一客磯燒鮑魚伴魚籽🥢雖然係送嘅不過都無揸流攤 鮑魚好爽啊

ꕥ 湯底
🐓雞肉真係好滑好嫩 唯獨略嫌酒味偏重少少
甜品
食完鹹嘢食甜嘢😛

2024-02-24 152 浏览
今日來到大角咀利奧坊新開既台式火鍋餐廳,坐位既寬闊又衛生,店員服務一流,值得一讚既四眼哥哥仔會重點推介優質特色食物給我們。另外打完邊爐身上都不會有邊爐味,抽風系統好好💗 我們選好套餐Set C,選擇了藥膳花鵰醉雞湯底,用QR CODE落單,另餐廳設有自助區,蔬菜,台式飲料,醬料,丸類,麵類等。。。應有盡有,還有最特別又好味的台式湯圓😍我重點推介呢💥 提提大家,如果各位follow及share他們的社交平台page,仲會送兩隻機煮鮑魚,鮑魚很有質素又鮮味😋 肉類方面🥩美國Choice黑安格斯牛板腱🐃肉質紅潤,雪花均勻,星級質素,鬆軟而有質感,入口即溶🧡 美國Choice牛小排🐃雪花比例均勻,滲透著牛肉香味,非常滿足有口感🤎 美國豬梅肉🐖新鮮梅頭肉,肥瘦適中,很有口感💜 紐西蘭羊肩肉🐑肉質充滿質感,無羶味,香氣撲鼻🤎 最後餐廳有一些台式小食,甜品方面就試了雪糕窩夫,是酥脆的口感👍仲有tiramisu 好creamy好滑,  特別係佢地改良左用whiskey黎整,師傅很用心💗會再度光臨🫶

肉類方面🥩
美國Choice黑安格斯牛板腱🐃
肉質紅潤,雪花均勻,星級質素,鬆軟而有質感,入口即溶🧡

美國Choice牛小排🐃
雪花比例均勻,滲透著牛肉香味,非常滿足有口感🤎

美國豬梅肉🐖
新鮮梅頭肉,肥瘦適中,很有口感💜

紐西蘭羊肩肉🐑
肉質充滿質感,無羶味,香氣撲鼻🤎

• 台式湯圓
2024-02-24 61 浏览
立即感受台式火鍋,平民中的一個異國風情店子!這裡的氛圍輕鬆愜意,置身於夏日假期中,享受快樂台灣小感覺店員非常友善,是即叫即做的速度,棒喔重要是朋友說店內的湯底無味精,棒,海膽白麵豉湯底和其他湯底棒喔。奶油色的白麵豉溫和醇厚,帶點甜味,海膽豐腴的鮮味。磯燒鮑魚伴魚籽讚好餐廳專頁便可吃了。吃放題,聊天天的一晚,擺滿琳瑯滿目食物,非常的吸睛。食物亦很多,連飲品也放滿,選擇很多。小食區脆口鹽酥雞,吃下去香脆,非常可口燒肉肉類選擇多,有豬腩片,肉類入味,和牛牛肋片和和牛牛小排肉吃過。一口牛肉口感好嫩,朋友滿滿好評。肉方面羊肉~雞肉也有等。疏菜瓜類也不少火鍋配料也豐富,牛丸魚蛋芝心丸,蕃茄、蘿蔔、蟲草花火鍋湯底自助形式選擇甜品好吃喔~難得細心製作喔,感覺很棒,誠意之作,吸引喔。牛角窩夫焗得質地脆,加上甜甜的雪糕,非常棒巴斯克乳酪蛋糕西班牙巴斯克地區的特色乳酪蛋糕,鬆軟,黃金厚厚焦糖香氣。

店員非常友善,是即叫即做的速度,棒喔

奶油色的白麵豉溫和醇厚,帶點甜味,海膽豐腴的鮮味。

磯燒鮑魚伴魚籽
讚好餐廳專頁便可吃了。

放題,聊天天的一晚,擺滿琳瑯滿目食物,非常的吸睛。

食物亦很多,連飲品也放滿,選擇很多。

小食區脆口鹽酥雞,吃下去香脆,非常可口

肉方面羊肉~雞肉也有等。疏菜瓜類也不少

火鍋配料也豐富,牛丸魚蛋芝心丸,蕃茄、蘿蔔、蟲草花

火鍋湯底自助形式選擇

甜品好吃喔~難得細心製作喔,感覺很棒,誠意之作,吸引喔。

牛角窩夫
焗得質地脆,加上甜甜的雪糕,非常棒

巴斯克乳酪蛋糕
西班牙巴斯克地區的特色乳酪蛋糕,鬆軟,黃金厚厚焦糖香氣。

牛角窩夫  及巴斯克蛋糕
牛角窩夫  及巴斯克蛋糕
2024-02-23 21 浏览
餐廳環境乾淨企理,座位唔會好細,坐得舒服😌,侍應服務態度友善有禮💕揀咗SET C NATIONAL美國CHOICE牛小排(120分鐘)放題湯底揀咗雙拼👉🏻藥膳花雕醉雞湯底➕椰子雞湯底,前者好啱我口味,用黎打邊爐十分香濃惹味,後者就清甜美味火鍋配料都有好多選擇,自助區🈶好多蔬菜、丸類、海鮮(仲有飽魚仔)及麵等等,連飲品都有好多款式用QR code 落單仲有多款台灣小食同埋特飲等等,水林地瓜條➕台式原味香腸➕紫金QQ球(黃地瓜餡)都非常之有水準,值得一試鴨血十分滑溜,墨汁墨魚滑係一定要試👍🏻口感真係超爽彈依家做緊推廣優惠送磯燒鮑魚伴蟹籽,鮑魚咬落彈牙入味,配上蟹籽就更添口感肉類方面,美國 Choice黑安格斯牛板腱➕美國牛小排美國Choice牛小排都好好食😋脂肪雪花比例均勻,入口即溶,牛味香濃美國豬梅肉記得唔好煮太耐,否則就會變韌。紐西蘭羊肩卷肉質厚實,食落充滿羊味。甜品都好有誠意,🈶即叫即整雪糕窩夫,朱古力雪糕非常香濃可口,配上外脆內酥軟嘅窩夫一齊食,真係好滿足😌

鴨血十分滑溜,墨汁墨魚滑係一定要試👍🏻口感真係超爽彈

美國豬梅肉記得唔好煮太耐,否則就會變韌。

紐西蘭羊肩卷肉質厚實,食落充滿羊味。

2024-02-20 42 浏览
每個月都要食火鍋,最近大角咀開咗一間新嘅火鍋放題,喺利奧坊嘅星級餐廳,主打台式火鍋🍲有唔同嘅放題套餐選擇,我哋就揀咗有美國A4和牛嘅set D,另外火鍋配料都有超過30款。自助區方面,除咗醬油同調味料,仲有唔同嘅丸類,蔬菜,飲品等等,成個Area都好乾淨衛生👍🏻湯底有8種,我哋揀嘅係鴛鴦鍋,濃厚豚骨湯的確好香,而沒有油膩嘅感覺。而椰子雞湯就好清甜,記得食埋入面嫩滑嘅雞肉🐓當然我哋嘅重點都係牛🐮澳洲肩胛肉眼和牛牛味突出,美國choice牛小排好軟稔,仲有叫咗黑安格斯牛板腱。而紐西蘭羊肩肉卷都好正,羊羶味啱啱好。豬就點咗一款美國豬梅肉,都好新鮮,較有嚼勁🐖每碟肉嘅份量都唔少,5碟已經好足夠,加埋自助區自取嘅嘢食,仲食到好飽添😂佢哋嘅牛丸都係必食,牛味濃又多汁!另外一個驚喜係火鍋放題嘅自家甜品竟然都好好味,窩夫香得嚟又鬆軟,配埋雪糕冷熱交融勁正🧇同埋嗰日好好彩,店家研究緊新甜品,比咗兩件tiramisu我哋試,一啲都唔比坊間甜品店輸蝕㗎🍰而家仲有個活動,follow 社交平台就會送鮑魚‼️
而紐西蘭羊肩肉卷都好正,羊羶味啱啱好。
豬就點咗一款美國豬梅肉,都好新鮮,較有嚼勁🐖

而家仲有個活動,follow 社交平台就會送鮑魚‼️
2024-02-15 101 浏览
新正頭奧海城每間餐廳都好旺,check下openrice就發現利奥坊有間新既火鍋放題,120分鐘。雖然見到絕大部分都係好評,有啲伏伏地,膽粗粗試下啦。可能位置有啲偏僻,所以餐廳得幾台客。由於我唔吃羊,所以想點set A,不過老板娘話set A既牛冇貨,要我地揀有羊既set B,友人同佢講我其實唔吃羊,佢至勉為其難甘比我地set A,甘當然係冇牛,得豬,老板娘仲好好人甘話切大碟啲豬肉比我地🤣🤣🤣上左湯底後,自己出去拎火鍋配料,係幾多選擇既,特別啲既配料,台式小食,飲品甜品就QR code落單,但有好幾款食物都冇貨,例如蝦滑,台式排骨,雪花冰等,其實都同餐牌有小小落差。雖然老板娘全晚態度麻麻,但有個男職員態度非常好,例如清楚解釋珍珠奶茶甜度。另外有兩個加分位,就係椰子雞湯配椰青比我地加湯,另外就係即叫即整既牛角窩夫,真心好吃。平心而論,性價比ok既。如果係想叫啲客比set B既價錢,不如直接將set A加價,我諗啲客會願意比,而唔係用冇貨去游說啲客揀其他set.
2024-02-13 69 浏览
今次食大角咀新開的台式邊爐店,環境新淨坐得極舒服!Set C美國Choice牛小排-雪花比例均勻,入口即溶 -但唔會太肥淨係得個膩字,好食!美國Choice黑安格斯牛板腱-牛味極濃,大大塊係滿足的口感-份量多有成7-8大塊美國豬梅肉-非常薄切,唔鞋口,豬味好濃-好襯蕃茄濃湯湯底紐西蘭羊卷肉-有羊的香羶味但唔會過羶 鮑魚-免費送的前菜,鮑魚漬得十分入味-鮑魚本身亦好高質,肉質爽口台式小食-地瓜球: 姐最歡喜的小食!非常Q彈,而紫薯味亦好突出-地瓜條:炸後亦keep 到地瓜粉嫩口感-台式腸: 有台灣風味!-鹽酥雞: 十分脆口,份量亦好多火鍋配料-自助區有好多丸類蔬菜麵食等等,最impressive 係白魚蛋,十分彈牙-QR code 仲有黑松露墨魚滑,墨魚肉極之肥美!加上黑松露,係姐近期食過最高質的墨魚滑甜品-好有heart 唔係一般自助火鍋店的現成甜品,而係即叫即焗的雪糕窩夫,非常酥脆
今次食大角咀新開的台式邊爐店,環境新淨坐得極舒服!

Set C

美國Choice牛小排
-雪花比例均勻,入口即溶
-但唔會太肥淨係得個膩字,好食!

美國Choice黑安格斯牛板腱
-牛味極濃,大大塊係滿足的口感
-份量多有成7-8大塊

美國豬梅肉
-非常薄切,唔鞋口,豬味好濃
-好襯蕃茄濃湯湯底

紐西蘭羊卷肉
-有羊的香羶味但唔會過羶

鮑魚
-免費送的前菜,鮑魚漬得十分入味
-鮑魚本身亦好高質,肉質爽口

台式小食
-地瓜球: 姐最歡喜的小食!非常Q彈,而紫薯味亦好突出
-地瓜條:炸後亦keep 到地瓜粉嫩口感
-台式腸: 有台灣風味!
-鹽酥雞: 十分脆口,份量亦好多

火鍋配料

甜品

這間新開的火鍋店位於大角咀的利奧坊,主打台灣火鍋任飲任食,店內環境寬敞舒適,採用簡約的日系木風,抽風系統完善衣物不沾油煙味。晚市時段設有五種級別的套餐,可無限追加肉,任食超過三十款火鍋配料、台式小吃及甜品。晚市120分鐘火鍋Set C美國牛小排 - $298海膽白麵豉湯底八款大廚精心熬製的湯底之一。奶油色的白麵豉溫和醇厚,微鹹帶點甜味,有海膽豐腴的鮮味。磯燒鮑魚伴魚籽讚好餐廳的專頁則可獲每人一客。磯煮鮑魚去除內臟,滑溜又不韌口,口感清涼又帶著清淡的醬汁味道。SRF和牛牛肩胛三角肥牛北美最高級的牛品種,豐美的油花柔軟多汁,紮實的肉質牛味好濃郁。美國牛小排前胸肋骨部位的油花豐富均勻帶細筋,兼具軟嫩與嚼勁,口感層次好豐富,香甜可口。黑安格斯牛板腱油花少但分佈均勻,中間透明的嫩筋好爽彈,肉質軟嫩中帶有彈性,香甜多肉汁。北海道豬梅肉佈滿大理石油花紋路,油而不膩,細緻纖維柔軟多汁且滑潤。紐西蘭羊肩卷天然放牧的小羔羊,無一般羊的腥羶味,鮮嫩且筋膜少。墨汁墨魚滑黑漆漆的墨汁很鮮味,有一粒粒鮮墨魚肉鮮脆爽口,墨魚漿爽滑彈牙。花雕嫩雞肉雪白的雞腿肉嫩滑多汁,帶陣陣花雕酒香。紫金QQ球一粒粒十分酥脆,咬開有

晚市120分鐘火鍋Set C美國牛小排 - $298
SRF和牛牛肩胛三角肥牛
SRF和牛牛肩胛三角肥牛
美國牛小排
美國牛小排

黑安格斯牛板腱
北海道豬梅肉
佈滿大理石油花紋路,油而不膩,細緻纖維柔軟多汁且滑潤。
紐西蘭羊肩卷
天然放牧的小羔羊,無一般羊的腥羶味,鮮嫩且筋膜少。
墨汁墨魚滑 & 花雕嫩雞肉
墨汁墨魚滑
花雕嫩雞肉

雪白的雞腿肉嫩滑多汁,帶陣陣花雕酒香。
紫金QQ球
紫金QQ球
一粒粒十分酥脆,咬開有著煙韌的黃地瓜餡,帶點香甜。
自助區有多款火鍋配料,如手工餃薄透的餃皮煙韌有彈性,包裹著飽滿鮮味的肉餡;芝士丸幾近八成流心芝士好特別。
朱古力窩夫
朱古力窩夫
即叫即製的牛角包窩夫酥香無比,帶陣陣牛油香,配搭朱古力雪糕球,有強烈的溫差對比。
咖啡
咖啡
精緻的洋蔥心圖案很吸晴,原來咖啡師曾於香港虹吸咖啡比賽得獎,嚴選優質的咖啡豆配搭日本鮮奶十分醇香。
2024-02-05
2024-02-11 37 浏览
去大角咀探訪朋友,晚餐就帶我去附近的星級餐廳吃火鍋,有火鍋放題,選了Set C National美國Choice牛小排餐 $298/2小時。丸類、蔬菜自取區醬料、炸魚皮、即食麵自取區。飲品區,有我最喜歡的桃酒。有8款湯底選擇,點了椰子雞湯底,配原個椰青水,清甜香濃。另點小食台式香腸、香芋球,熱騰騰好可口炸魚皮香脆點了牛肉及豬肉,色澤鮮艷,肥瘦均勻,質素不錯,眼前是 美國choice黑安格斯牛板腱。美國choice 牛小排美國豬梅肉另點了墨汁墨魚滑、鴨血,自助區取的火鍋料。牛肉肉味香濃,豚肉味鮮甜。還有芝士丸、有粒粒墨魚肉的彈牙墨魚滑、鮑魚仔等等,味道相當出色。最後點了杯朱古力雪糕作為甜品。

丸類、蔬菜自取區

醬料、炸魚皮、即食麵自取區。

飲品區,有我最喜歡的桃酒。

有8款湯底選擇,點了椰子雞湯底,配原個椰青水,清甜香濃。

另點小食台式香腸、香芋球,熱騰騰好可口
炸魚皮香脆

美國choice 牛小排

美國豬梅肉

另點了墨汁墨魚滑、鴨血,自助區取的火鍋料。

牛肉肉味香濃,豚肉味鮮甜。
最後點了杯朱古力雪糕作為甜品
朋友邀請食飯,揀左商場裏的星級餐廳,仲諗住商場會好旺啦,點知原來個商場太新,仲招租緊,唔係住呢頭,可能真係唔知商場一樓有餐廳營業。朋友帶路由旁邊電梯上黎一樓,即刻就見到book左枱嘅餐廳,門口有和風感。Book左枱黎食晚市火鍋,揀左C餐$298,有120分鐘食,不過是晚餐廳唔爆,我地食到超左時都無趕😆火鍋料可用qr code落單亦有自助區,有常見嘅丸、腸、菜、菇外,仲有竹笙、鮑魚仔、花膠等。醬料區亦好齊全,有芫茜、蔥、炸蒜、胡麻醬、花椒油等,可以調到重口味😆飲品主打罐裝,有汽水、啤酒等,落單就有檸茶、奶茶等水吧野,可惜珍奶賣晒了。湯底揀左椰子雞湯,煲滾後勁香椰子味,入口清甜,先飲兩碗再打邊爐啦😋打邊爐最緊要有肉😆牛小排、牛板腱、豬肉片同羊肉片都正,牛小排脂肪較多入口嫩滑,牛板腱牛味重,羊肉片勁重羊羶味,個人覺得好正,正所謂好有羊味🤤其他火鍋料推薦呢條墨汁墨魚滑,勁彈牙!菜方面有小白菜、唐生菜、皇帝菜同娃娃菜,食到最後店家話廚房無晒菜,哈哈,好彩一早攞左兩份啫😘其他小食必食磯燒鮑魚,鮮味爽口🤤台式炸物都好正,新鮮炸起熱辣辣。甜品有雪糕牛角窩夫,任食!朱古力味同雲呢拿味都正,一定要留肚食呀
甜品有雪糕牛角窩夫,任食!朱古力味同雲呢拿味都正,一定要留肚食呀🤤🤤
食左超多野好滿足呀😘
2024-02-05
2024-02-08 37 浏览
冬天咁凍最好暖下個胃,眼見奧運站附近利奧坊#星級餐廳 ,系啱啱新開台式火鍋,就決定去打翻個邊爐!新張期間,@singcup_hotpot 只要在IG比 Like同出Story,就送磯燒鮑魚伴魚籽一客。我哋揀咗Set B,湯底:眼見鴛鴦鍋唔洗額外加錢,我哋就揀咗壽喜燒同藥膳花雕醉雞。去度尾段,壽喜燒湯底依然都系咁甜,可見用料十足!而配有一小杯花雕酒,唔夠味可自行加汁,值得抵讚!!台式飲料:除咗有嘅珍珠奶茶,仲有各式水果茶,梳打,紅/綠茶!台式小食:鴨血,台灣腸,鹽酥雞,酥炸肉排,紫金QQ球等等,鴨血更是一絕!火鍋配料:選擇挺多的,出面自助櫃都有市面上常見嗰幾款,有豬肉丸、牛肉丸、皇帝菜、油麥菜、冬菇、金針菇等等!其餘甜品和飲品就要靠手機落單!!牛小排入口充滿牛脂香,油花均勻,有入口即溶感覺,呢個係最正,我吔仲encore多咗一碟!紐西蘭羊肩卷卷成花朵咁🌸,羊味濃,唔騷!真心真心推介必試!精選牛板腱含有肉筋,味道鮮嫩口感帶有彈牙質感😋肉質偏結實!台式墨魚滑墨魚滑好彈牙,表面有粒粒黑松露🤩甜品都好多選擇,有雪花冰,窩夫,Movenpick雪糕等等, 雪糕窩夫係必食!窩夫係熱辣辣又脆,好香焦糖

我哋揀咗Set B,
湯底:

台式飲料:
除咗有嘅珍珠奶茶,仲有各式水果茶,梳打,紅/綠茶!

台式小食:

火鍋配料:

牛小排

紐西蘭羊肩卷
卷成花朵咁🌸,羊味濃,唔騷!真心真心推介必試!

精選牛板腱
含有肉筋,味道鮮嫩口感帶有彈牙質感😋肉質偏結實!
台式墨魚滑
墨魚滑好彈牙,表面有粒粒黑松露🤩

甜品都好多選擇,有雪花冰,窩夫,Movenpick雪糕等等, 雪糕窩夫係必食!窩夫係熱辣辣又脆,好香焦糖味配埋雪糕,一冷一暖一齊食係絕配😋

🍰Tiramisu巴斯克芝士蛋糕
遲下更有巴斯克芝士蛋糕提供,入口柔軟綿密膩,唔算太甜,食完都不會覺得太膩。

佢嘅lunch menu真係好抵,以呢個價錢,喺旺區嘅茶餐廳都只係食到個碟頭飯渣😆
2024-02-07 20 浏览
見到門口貼滿和牛嘅招牌,我同朋友都係牛魔王,決定一於過黎試下,座位坐得好寬躺,兩個人都可以安排4人坐位自助區域食品擺放得好整齊,醬料區種類都好多元化除咗常見的配菜,仲有鮑魚,花膠仔,魷魚,竹笙,蟲草花,台灣特色有麻吉燒,芝士丸,芋頭,芝麻湯圓,花生湯圓等嘅配菜,仲有不同菜類,豆腐,蕃茄,可以根據喜好自由選擇,飲品區都有各款韓國汽水,烏龍茶,梳打水,最正就係任食仲包啤酒任飲,如果想飲其他飲品,掃描QR code仲有檸檬茶,檸檬水同台灣珍珠奶茶選擇湯底有八款選擇咁多,我哋揀咗椰子雞,台式麻辣,椰子雞超足料,個湯底嚟到已經好香椰子水味,啲雞就可以食得,啲雞肉好嫩滑,麻辣湯麻辣味十足,好香花椒八角的味道我哋今日揀咗套餐C ,每位$298,可以任食四款肉類,National美國Choice牛小排,美國choice黑安格斯牛板腱,美國豬梅肉,紐西蘭羊肩卷肉,我哋每款都叫咗嚟試吓,當中牛小排口感極好,入口即化,叫高級小小嘅牛肉,可以食到多重口感,牛板腱油花冇咁重,但牛味比較濃最後梗係要食埋佢哋嘅甜品啦,呢度嘅甜品好有特色,係雪糕牛角包窩夫同埋Tiramisu,係其他任食火鍋店食唔到嘅甜品,牛角包窩夫

最後梗係要食埋佢哋嘅甜品啦,呢度嘅甜品好有特色,係雪糕牛角包窩夫同埋Tiramisu,係其他任食火鍋店食唔到嘅甜品,牛角包窩夫超鬆脆,Tiramisu有驚喜,咖啡味超濃,焦糖餅底都好香脆
2024-02-07 24 浏览
這天晚上我約了家人在大角咀吃晚飯,經過朋友的推薦,我們便決定來到這間任食台式火鍋試一試,店內環境舒適和清潔衛生,店內客人很多,證明食物質素應該非常不錯藥膳花雕醉雞湯底湯底用杞子,紅棗,桂圓,花雕酒和雞,經過長時間熬製而成,十分入味,十分暖胃,十分滋補鮑魚仔爽彈鮮美,魚籽福袋軟彈煙韌,鳳城水餃是用木耳豬肉餡,十分足料,十分新鮮,韭菜餃稔香軟彈,麻吉燒軟彈煙韌,超芝芝士丸,芝士份量十分多,芝士腸,芝士味十分突出,是吃火鍋必點,新加坡白魚蛋爽彈鮮美,蟹籽丸爽口,台灣花生湯圓,花生餡很多,台灣芝麻湯圓十分煙韌花雕醉雞非常嫩滑細密,非常新鮮,鴨血軟彈煙韌紐西蘭羊肩卷嫩滑細密,每款肉都有名牌說明,十分細心美國豬梅肉稔香軟彈,非常新鮮美國牛小排香稔軟嫩,質素非常不錯黑安格斯牛板腱,肉味非常濃,油脂分布十分平均,質素非常高,非常新鮮黑松露墨魚滑十分爽口微彈台灣腸稔香軟子彈,炸到金黃色的地瓜條,賣相很吸引,排骨非常脆口鹽酥雞非常嫩滑細密,炸的時候很好地鎖住肉汁,非常脆口餐廳做活動,只要Like 社交平台專頁有熟鮑魚送,鮑魚非常彈牙和新鮮,質素非常高忌廉溝鮮奶夠凍,亦有飲管提供荔枝烏龍茶,荔枝甘甜,烏龍茶

藥膳花雕醉雞湯底

花雕醉雞非常嫩滑細密,非常新鮮,鴨血軟彈煙韌

紐西蘭羊肩卷嫩滑細密,每款肉都有名牌說明,十分細心

美國豬梅肉稔香軟彈,非常新鮮

美國牛小排香稔軟嫩,質素非常不錯

黑松露墨魚滑十分爽口微彈

鹽酥雞非常嫩滑細密,炸的時候很好地鎖住肉汁,非常脆口

忌廉溝鮮奶夠凍,亦有飲管提供

荔枝烏龍茶,荔枝甘甜,烏龍茶提神解膩

樂天蘆薈,蘆薈爽口

雲呢拿雪糕清新淡雅,味道恰到好處,不會太甜,窩夫十分煙靭

整體來說,食物的質素非常高,食物的份量非常多,食物的用料非常新鮮,食物的賣相非常吸引,食物和飲品的選擇非常多,上菜速度很快,份量也很足,價錢相對合理,而店員亦有良好的服務態度和積極,所以我認為這間餐廳是值得再去惠顧
花雕醉雞
雲呢拿雪糕窩夫
  • 鹽酥雞
  • 黑安格斯牛板腱
  • 美國牛小排
路過見新開張,原來係食台式火鍋,今晚就同小白兔黎探下路先。環境時尚舒適點了火鍋放題A餐,可以任點任食安格斯牛板鍵,豬梅肉,羊肩肉。牛板鍵牛味重,淨係食牛就已經值番哂,洗乜長途跋涉北上搵食。仲可以任食台式小食,有炸紫薯球,地瓜條,甜不辣。味道煙韌,有口感,拍得住台灣夜市。除了平常都有的罐裝飲品,竟然仲有珍珠奶茶!味道都唔錯,珍珠夠Q夠軟。聞到隔離枱椰子雞湯,勁香,所以我哋都點。 果然沒有令我們失望!超濃郁椰香味, 好多椰子肉,仲有成個椰青俾我地加落湯底。仲有台式特式花生湯圓,芝麻湯圓, 魚籽福袋,鮑魚仔,花膠,水魷,川粉,淮山等。磯燒鮑魚伴魚籽,直接食就得, 味道矜貴最後仲點了朱古力窩夫,夾熱左牛角酥再加朱古力雪糕,熱牛油香再配上冰凍朱古力雪糕。總括而言,食材新鮮, 湯底清香,有台灣特色,誠意十足。
路過見新開張,原來係食台式火鍋,今晚就同小白兔黎探下路先。

環境時尚舒適

磯燒鮑魚伴魚籽,直接食就得, 味道矜貴

總括而言,食材新鮮, 湯底清香,有台灣特色,誠意十足。
2024-02-05 25 浏览
今天來了很少去的奧運站附近吃我最愛的火鍋,這間"星級餐廳"位於利奧坊,餐廳跟商場都好像是新開的,所以餐廳的環境很好,抽風冷氣挺足的,吃完出來也不會身上有很大股味道。火鍋分等級制包不同的肉類跟價錢,我們點了一個b餐,主攻吃安格斯牛板腱,$238一位再加一。 想讚的一點是湯底方面可以鴛鴦鍋而不需要加錢,nice!! 我們選了一個壽喜燒鍋拼椰子雞湯底,椰子雞湯底非常足料!是有媽媽煲的老火湯那種味道,而且椰子的味道也很濃,非常有驚喜!推介這個湯底!食物方面肉類是直接跟店員下單的,一開始豬梅肉跟牛板腱都點了,是兩大盤肉,不是那種一碟只有兩三片那種,而且吃下去比看著更大一碟,所以我們兩個女生最終沒有再點肉類了。另外還有自取區,包括各種丸、蔬菜、麵食等,還有比較少見的是台式湯圓跟新鮮鮑魚仔!追蹤跟分享他們社交平台的頁面,也會送兩隻機煮鮑魚,鮑魚很軟很入味,不錯!另外還有一些食物是掃QR code點的,因為是台式火鍋所以都是一些台式小食跟飲品,那個台式香腸是經典很粗一條那種,咬下去非常滿足!! 甜品方面試了窩夫,是那種表面脆口的,口感很不錯!

甜品方面試了窩夫,是那種表面脆口的,口感很不錯!