2024-07-24
同朋友食生日飯,佢話想搞搞新意思,知佢係K迷,想俾個驚喜佢,於是帶左佢黎呢間有得邊食邊演唱嘅餐廳。開頭只同佢講打邊爐食餐飯,黎到佢見到個咁有FEEL嘅舞台已經HIGH左!食材方面,估佢唔到咁出眾,賣相非常用心,而且極具質素,乾淨又新鮮。我地點左三種牛肉,包括生牛肉刺身,手切牛腹肉,同埋手打牛丸。粒牛丸好有驚喜,入邊好似有餡料,應該喺鵝肝醬黎嘅,仲要用個骰盅上。佢個現炸紫菜響鈴都好新鮮香脆。另外我點左268嘅招牌卜卜蜆鍋,超鮮甜同埋冇沙,勁好食,仲有半支啤酒俾我飲埋佢。餐牌見到有一人一鍋蕃茄龍蝦湯,大大隻波龍喺入面,98蚊我覺得超抵。呢間餐廳嘅食物真係冇得彈,樣樣都有驚喜!點歌的體驗都非常好,只需要DOWNLOAD佢個APP,唔洗寫紙仔或走出去入歌,唔洗怕醜,到你首歌就出去唱啦!朋友忘我演出時,唱到咁上下突然見到有噴煙效果,佢一個自信笑容難掩心中狂喜,唔知佢知唔知道呢個其實係我呢個老友「課金」送俾佢的獎勵啦,LOL。總括來說,真是一個很難忘和特別嘅體驗,想做歌手,唔一定要出街BUSKING嘅,黎打一次邊爐就可以盡情演唱。📍#星鍋 •餐酒館 by VSING @singpot_by_vsi
佢個現炸紫菜響鈴都好新鮮香脆。
呢間餐廳嘅食物真係冇得彈,樣樣都有驚喜!
📍#星鍋 •餐酒館 by VSING @singpot_by_vsing
尖沙咀諾士佛臺1號諾士佛臺一號5樓
#香港美食 #香港好去處 #hkfood #尖沙咀美食 #香港店