2005-06-26 25 浏览
我地都係第一次去呢間食~因為我睇呢度睇到話呢間幾好,所以就特登去食~我本身就好喜歡去譚仔食既~但食過呢度,我覺得都唔錯喎~我地就叫左一碗竹笙、雞肉小辣米線,一碗豬潤、腩肉小辣米線再加三隻麻辣雞翼。呢度既辣係同譚仔唔同既~不過呢間都幾出色~我地都覺得d料比譚仔好~但係雞翼都係譚仔好食d~值得一試~
我本身就好喜歡去譚仔食既~但食過呢度,我覺得都唔錯喎~
值得一試~
2005-05-28 20 浏览
下午茶兩食送$17包埋豆漿抵到爛喇入到去9 成幾full搭檯先有位叫左炸醬雲吞米炸醬有d失手,冇之前甜甜地0既味但都好過出面果d雲吞又細過之前同埋冇咁好食唔知係咪同多人有關?btw service好搭夠小姐前小姐後~!!!雖然有d失準,但都值得一食
下午茶兩食送$17包埋豆漿
抵到爛喇

入到去9 成幾full
搭檯先有位
叫左炸醬雲吞米
炸醬有d失手,冇之前甜甜地0既味
但都好過出面果d
雲吞又細過之前同埋冇咁好食

唔知係咪同多人有關?
btw service好搭夠
小姐前小姐後~!!!

雖然有d失準,但都值得一食

2005-05-25 8 浏览
放工回家途中就想起呢間野,好一於去搞掂我既晚餐。叫左個,墨魚,酸菜,冬姑米線,23蚊唔算平,但起碼水準次次都ok~~
放工回家途中就想起呢間野,好一於去搞掂我既晚餐。

叫左個,墨魚,酸菜,冬姑米線,23蚊

唔算平,但起碼水準次次都ok~~
2005-05-15 6 浏览
心癢想食米線,黎左買lunch,有豆漿送~都係食我至愛既酸菜+炸醬,走韮菜~叫佢走辣都仲有少少辣,我終於知道點解,係d炸醬加左辣,不過勝在佢湯底同炸醬夠甜夠好味~
心癢想食米線,黎左買lunch,有豆漿送~

2005-02-28 6 浏览
食個tea set17蚊2送抵=]炸醬羅白食過咁多度炸醬最中2都係景霖雖然坐就唔係話太好但係以味道黎講我覺得真係掂
食個tea set
17蚊2送抵=]
炸醬羅白
食過咁多度炸醬最中2都係景霖
雖然坐就唔係話太好
但係以味道黎講我覺得真係掂
2005-02-19 6 浏览
係度買晚餐,見到好多好多人都黎買外賣~~~都係叫左炸醬同酸菜~好好味,叫唔辣都係辣叫左香草雞翼同麻辣雞翼,我唔食得辣,個麻辣雞翼真係辣到呀媽都唔認得...食完條利真係麻晒~個waitress好靚女呀~~~*我係女仔都係咁話~
係度買晚餐,見到好多好多人都黎買外賣~~~

都係叫左炸醬同酸菜~好好味,叫唔辣都係辣

waitress好靚女呀~~~*我係女仔都係咁話~
(非会员)
2005-01-02 5 浏览
下午茶最抵食20蚊有2送... 仲有豆漿同雞翼炸醬,酸菜,魚腐...都好正~少辣仲正
下午茶最抵食
20蚊有2送... 仲有豆漿同雞翼

炸醬,酸菜,魚腐...都好正~
少辣仲正
2004-10-04 22 浏览
我食無嗌到酸菜,有d遺憾,同個friend去食,我要左小小辣,牛肉加魚腐,個friend要小辣,魚腐加墨魚丸,魚腐幾正,原來小辣都好辣,個friend食到滿頭大汗,忍唔住嗌左兩杯豆漿,好在唔甜.原本想試魚麵,但賣晒,唔明點解米線會"鞋"真係未食過.
2004-08-09 6 浏览
好鍾意叫呢度d米線外賣返屋企食~炸醬同酸菜係每次必叫既送,另外我都試過竹笙同魚腐,都唔差~我唔食得辣,有次叫小辣已經辣到我跳舞!唔辣d湯底好甜好正~反而我覺得d香草雞翼好鹹,食過一次冇再叫喇~老闆同老闆娘激好人~頭兩三次入去,都會好親切咁問你幾位~去多左幾次,佢地都認得我喇~入到去會問我"想要d咩食呀?"~仲私人醒豆漿添~*求神拜佛~呢間野唔執得架,如果唔係我會冇咁方便買外賣, 仲要到佐敦食架喇...
我唔食得辣,有次叫小辣已經辣到我跳舞!唔辣d湯底好甜好正~
反而我覺得d香草雞翼好鹹,食過一次冇再叫喇~
老闆同老闆娘激好人~頭兩三次入去,都會好親切咁問你幾位~
2004-06-11 2 浏览
這是我的午餐首選. 雖然地方細比較逼. 但唔辣湯底好甜, 雞肉鮮味, 腩肉鹹鹹地好脆(雞肉同腩肉配辣湯會無咁好味), 腐皮配辣湯一流, 牛丸有小小似係手打, 炸醬都ok 不過最好另上, 如果唔係d湯會溝淡晒d味. 仲有奉勸大家, 如過叫紅腸魚彈墨丸呢d野, 不如去車仔麵.如果大家唔係好食得辣, 可以叫"小小辣". 因為waitress姐姐淨係會問你:"愛唔愛辣? 大中小辣?" 唔會話你聽有"小小辣".
2004-02-08 8 浏览
I go there twice time. 小辣麵都已經好辣($17),香草雞中翼唔錯但是好貴$18(6隻),麻辣雞中翼($18/6隻)真的又麻又勁辣,魚腐湯麵幾好($20),清清地.
2004-02-08 1 浏览
分別試過紅勘及佐敦店數次之後﹐得出的結論係﹐同一辣度的米線﹐佐敦店係會稍為辣一點點﹐例如你在佐敦店食慣中辣米線﹐去到紅勘店食中辣就會覺得有少少差別﹐但當然﹐如果一向唔落麻辣的話﹐就會完全無分別啦。另外試左個串燒豬肉﹐$10 有兩串﹐味道不遜街邊檔﹐但平均$5 一串街邊檔都未必食到。可以一試。
分別試過紅勘及佐敦店數次之後﹐
得出的結論係﹐同一辣度的米線﹐
佐敦店係會稍為辣一點點﹐例如
你在佐敦店食慣中辣米線﹐去到
紅勘店食中辣就會覺得有少少差別﹐
但當然﹐如果一向唔落麻辣的話﹐
就會完全無分別啦。
另外試左個串燒豬肉﹐$10 有兩串﹐
味道不遜街邊檔﹐但平均$5 一串
街邊檔都未必食到。可以一試。
2003-11-01 14 浏览
我上次剩係o係澳洲前後條街度搵, 冇過對面搵,好, 下次再去過!!
如果你識落寶靈街,而你又識去澳洲牛奶公司果條街,就應該會搵到,因為景霖就係同澳洲牛奶公司同一條橫街。係十字路口,你見到一大檔街邊小食,朝住九龍公園方向行,就係景霖喇~簡單黎講,出地鐵站(寶靈街出口)行落兩個街口,向左手邊行就見喇!
(非会员)
2003-10-28 3 浏览