2020-09-30 650 浏览
粵放題 $196 半任食中餐幾高質,六點入座,九點Last Order,可以食到十點半離座。基本每人「送」一隻鮑魚,半隻龍蝦,翅(或燉湯),半隻乳鴿同Movenpick雪糕(或芒果布甸)。限量食材雖然唔算特別出色,但可以接受。任點任食有32款前菜及主食,不過建議開頭唔駛點太多,因為基本送的四款限定食材上餐好快,其中乳鴿龍蝦又要趁熱食,食完再叫唔駛急。即使無飯落肚都肯定捧著肚走, 其實都試唔晒每款菜式,因為每碟份量幾大,以一枱四人分享食,今晚只係試左大概一半菜式,唯一伏伏地係四川口水雞,凍到結冰。我推薦滷水牛𦟌,丹麥叉燒,草莓蝦球,黑松露元貝炒滑蛋,柚子雞翼,椒鹽一口豆腐,乾煸四季豆及青瓜海蜇,真係有Encore!另外見到外甥女個兒童餐有個豐富定食盒,其中一格係黯然銷魂飯!有驚喜!今晚中秋長假前夕都坐唔滿半場客,四人限聚令下,小弟今年第一餐家族聚餐擺六圍,食完圍埋傾下偈都唔怕嘈到其他人。

2020-09-30
2020-07-15 2683 浏览
位於九龍灣宏照道38號Megabox 13樓的會所一號 港灣皇宴,除了是婚宴場地,還會提供晚市粵菜放題。平日星期一至五的價錢較為實惠,加一後大約二百三十元一位。小童加一後,約一百四十元一位,而且會有一客豐富的兒童拼盤。粵菜放題在晚上六時開始入座,晚上九時截單,吃至晚上十時半。用餐的時間相當多,可以慢慢吃,不會太趕。每位客人都會送五款熱門菜式,龍蝦、鮑魚、燒乳鴿、一客燉湯,和一份甜品。。金銀蒜蒸波士頓龍蝦 - 半隻龍蝦要襯熱吃,質感彈牙肉厚。蠔皇生扣鮑魚鮑魚頗有嚼勁,而且蠔油醬汁味濃,旁邊還加了西蘭花作伴菜,伴菜烚得軟硬適中。蟲草花響螺燉老雞熱騰騰的燉湯味道相當濃厚滋補,能飲到老雞和蟲草花的味道。除了每位客人必送的小菜,還有三十多款小菜可以任點任叫,有前菜類別、小菜類別以及健康蔬菜類別。。每碟小菜的份量頗為多,相當抵食,建議每次點四至五款,不夠再加點。個人最愛的小菜為丹麥叉燒,瘦叉燒的肉質不會太過嚡口和韌,蜜汁和叉燒肉配搭得天衣無縫。朋友是健康之人,所以點了 紫薯山藥浸時蔬,吃了不少肉類,吃一口清新的時蔬,平衡一下。另外,青瓜海蜇、XO醬炒蚌柳的味道也頗為不錯。甜品則可以選擇 Moven

金銀蒜蒸波士頓龍蝦 - 半隻
龍蝦要襯熱吃,質感彈牙肉厚。

蠔皇生扣鮑魚

蟲草花響螺燉老雞
熱騰騰的燉湯味道相當濃厚滋補,能飲到老雞和蟲草花的味道。

另外,青瓜海蜇、XO醬炒蚌柳的味道也頗為不錯。

甜品則可以選擇 Movenpick 雪糕或芒果布甸,和朋友都是選了前者,香草和巧克力口味各一,為粵菜放題劃上一個頗完美的句號。

• 丹麥叉燒
2020-07-14 1335 浏览
我係一個鐘意食中菜多過西餐既人 不過市面以中菜為主的BUFFET 真係唔多 難得Club ONE 有呢個idea , 而且價錢又抵食,即管去試試位於Mega Box 的Club ONE, 對我黎講好方便, 人流又唔算多,當然係我首選之地呢間Club ONE 佔左成層,有2邊宴會廳,地方極之廣闊入門口前,當然要做番D防疫措施。員工都戴哂口罩 好認真地探大家量體溫同消毒,絕對唔馬虎場內可見每張枱與枱之間都相隔甚遠,每枱食客都保持一定距離呢間Mega Box 分店的樓底非常高,空間感非常好 而且仲有一邊落地玻璃窗,入席時六點幾,還有夕陽陪伴進餐呢~今日呢個中式放題價錢好抵食,平日都HKD196,假期都係HKD 224   小朋友更係 HKD110 ,並送兒童拼盤 $196 有咩食? 每位送逾$400既回本熱門菜式 更有任食30款精選菜式 真係食5款熱門菜式都已經賺左啦~坐低無耐,5款菜式就自動波登場啦~第一款,每位都可以揀一個湯或翅濃湯竹笙大碗翅 翅都幾足料架,真係見到一梳梳翅~ 仲有翅裙 個奶白色的湯底非常濃郁,令到入口的每一啖翅都味道豐富蟲草花響螺燉老雞雖然望落湯底好
我係一個鐘意食中菜多過西餐既人
不過市面以中菜為主的BUFFET 真係唔多

呢間Club ONE 佔左成層,有2邊宴會廳,地方極之廣闊
入門口前,當然要做番D防疫措施。員工都戴哂口罩
好認真地探大家量體溫同消毒,絕對唔馬虎
場內可見每張枱與枱之間都相隔甚遠,每枱食客都保持一定距離

呢間Mega Box 分店的樓底非常高,空間感非常好
而且仲有一邊落地玻璃窗,入席時六點幾,還有夕陽陪伴進餐呢~
小朋友更係 HKD110 ,並送兒童拼盤
$196 有咩食?
每位送逾$400既回本熱門菜式
更有任食30款精選菜式
真係食5款熱門菜式都已經賺左啦~

坐低無耐,5款菜式就自動波登場啦~

第一款,每位都可以揀一個湯或翅

濃湯竹笙大碗翅
翅都幾足料架,真係見到一梳梳翅~ 仲有翅裙
個奶白色的湯底非常濃郁,令到入口的每一啖翅都味道豐富
蟲草花響螺燉老雞

雖然望落湯底好清澈,但估唔到個湯比翅更濃味,好似將所有的精華都濃縮左係入面咁
雖然面有少少油,但成個湯保溫得好勁,飲耐D都熱辣辣,超級正。
金銀蒜蒸波士頓龍蝦 (每人半隻)
龍蝦係正常既size, 唔係 mini 版架 (出面食一隻都要200蚊啦)
個蒜香整得幾惹味,連唔食蒜既阿女都話好味
龍蝦身的肉很嫩,剛蒸熟的狀態,一d都唔老
不過我個人覺得有少少削,反而龍蝦箝既肉仲實淨~
原隻蠔皇生扣鮑魚 (每人一隻)

鮑魚成隻上,彈牙有質感, 個鮑魚汁配個西蘭花都好滋味,真係汁都撈埋
不過略嫌有D擺盤大而主角細既感覺
甚至個舊西蘭花都大過佢,視覺上會令人有D失望~
鹽香燒乳鴿 (每人半隻)
乳鴿既賣相非常吸引,皮薄色水靚。令人食指大動
之前以為係脆皮野,不過原來唔係的
鴿身上左醬油,唔算好脆,不過調味不錯,搶回不少分數
除左每人指定必食的菜式外,呢個放題仲有30多款小菜俾你任揀任點架~~
小菜分有前菜,小菜同健康小菜3大類,有涼拌,燒味,到煲仔都有
傳統菜式同新式菜都共冶一爐,絕對可以滿足一家老嫩的要求
不過我發現原來無"粥粉麵飯"提供的,對於要有飯落肚既人黎講好似未夠完整啦~
前菜呢,我點左3款 ,2個涼菜加一個燒味

青瓜海蜇,調味有很香的麻油味。青瓜唔夠酸,整體不過不失
陳醋雲耳
成盤雲耳都偏乾,陳醋可能被吸哂,沒有多餘的汁
而且成碟雲耳仲暖暖地,和我想像的冷盤有少許出入
丹麥叉燒
呢個叉燒瘦得黎又唔會好嚡,少少肥肉但又唔覺肥膩
個蜜汁呢,幾個人口味,鐘意甜既會好鐘意
而我同阿女都幾鐘意呢種甜甜的感覺~XD
小菜方面就叫左3款

草莓蝦球
大大隻的蝦球,外皮炸得香脆,再配上士多啤梨醬汁
蝦球超級大隻呀,肉又實又彈牙,絕對係物超所值
而個外表炸粉都係簿薄的,只有脆口唔會粉厚,小朋友大朋友都大大愛呀~
梨山醬汁骨

呢個骨以鐵煲上,一直都熱熱的,非常有氣氛
排骨先走油,再撈上梨山醬,雖然有D肥肉,但肉實好爽脆,唔會覺油膩
不過甜甜酸酸的感覺不太突出,反而咸味更濃~
XO醬炒蚌柳

呢個菜可謂不惜工本
平時的小炒係菜墊底而肉鋪面,但呢個小菜竟然係用蚌柳墊底
除了面上那幾條蜜糖豆外,下面的,全都係蚌柳呀~~~
而且蚌柳也不是濕濕碎碎的,而是每件都係一整隻,大大塊的
加上XO的微辣感,真係看著開心,食著爽心~
雙蔥美極件仔肉

呢個菜送上來的以為送錯了,因為找不到雙蔥呢
原來因為原料缺少了。所以變成了蜜糖豆炒牛仔肉,
牛肉很易咬,亦有小炒的鑊氣,不過味道有點兒過濃了~
可能之前的蚌柳太吸引,令呢個小菜變得有點兒平淡了
健康小菜呢欄,我媽媽揀左綠野禪蔬
非常清新同出色的一道菜
所以菜都好新鮮,炒得又爽口,蔬菜的味道又鮮甜,仲可以中和小炒的濃味
因為咁,我媽叫左2碟,仲食哂~ XD
中式放題,每人都包括一個甜品
有雪糕和布甸揀
瑞士Mövenpick 雪糕 ,有雲呢拿同朱古力兩款味
媽媽揀的芒果布甸,入面有整舊芒果粒的,賣相和味道也不錯呀~
係呢D時間食中式放題安全好多,唔使個個出去攞野食嘛
平時去酒店食buffet 見到成盤中式菜式,我真係無舉筷既意慾
但呢個小炒放題,每個菜都好精緻,好吸引
而且中式小炒老老嫩嫩都啱食,尤其屋企有老人家的,更加啱
家下出街食飯求求期期都要200蚊一位,家下以咁既價錢食到咁有質素既放題,我覺得真係物有所值。
  • 綠野禪蔬
  • XO醬炒蚌柳
  • 草莓蝦球
  • 鹽香燒乳鴿
  • 原隻蠔皇生扣鮑魚
之前我們選了CLUBONE 做婚宴場地,送左$100優惠及一年會藉。得知最近CLUBONE有兩間分店都做粵菜放題,周日會員價8折後$224 ~重點坐得舒適又不限時!CLUBONE場地主力做婚宴酒席,環境方面絕對夠開揚舒適。今晚就被安排坐在窗邊位置,晚上6時太陽還未下山時就會有一點辛苦。星期一至五會員價7折後$196星期六日及公眾假期會員價8折後$224 成人每位送金銀蒜波士頓龍蝦(半隻)、蠔皇生扣鮑魚(1隻)、燒乳鴿 (半隻) 、蟲草花響螺燉老雞/濃湯花膠大碗翅 (1盅) 、Movenpick雪糕/芒果布甸一客。 另有超過30款任點小菜 (即叫即做)燒乳鴿一開二,望落都幾大隻,食落唔乾柴。唯乳鴿肉較薄、偏瘦少點。蠔皇生扣鮑魚上碟熱辣辣,鮑魚炆得入味彈牙。濃湯花膠大碗翅 看相片都知足料,飲落湯頭濃郁。蟲草花響螺燉老雞有雞、瘦肉 同樣足料、湯底清但味道天然濃郁。金銀蒜波士頓龍蝦肉質夠爽彈、好香蒜蓉味,龍蝦鉗部分都厚肉。要注意每道小菜份量真的不少,第一次係唔知道情況下都叫多左。抵讚的是每道前菜上碟都夠凍、而小菜每碟上菜都是熱辣辣無因為放題形式而質素馬虎、實屬難得。陳醋雲耳青瓜海蜇雞絲粉皮滷水

星期一至五會員價7折後$196
星期六日及公眾假期會員價8折後$224

蠔皇生扣鮑魚上碟熱辣辣,鮑魚炆得入味彈牙。
濃湯花膠大碗翅 看相片都知足料,飲落湯頭濃郁。
金銀蒜波士頓龍蝦肉質夠爽彈、好香蒜蓉味,龍蝦鉗部分都厚肉。

陳醋雲耳
青瓜海蜇
雞絲粉皮

滷水蛋豆腐
XO醬炒蚌柳必點,北寄貝爽彈,蜜糖豆夠爽甜。
蜜桃咕嚕蝦肉爽彈粉唔厚,甜甜地很不錯
黑松露元貝炒滑蛋有黑松露味,帶子還吃得出鮮甜味。
柚子雞翼炸粉薄又夠汁。

草莓蝦球大大粒、果醬甜度適中。
魚香茄子咸香惹味。
蒜茸蒸勝瓜好夠蒜蓉味。
甜菜脯煎蛋好有家的味道,又唔會煎到油淋淋。
MOVEPICK 有雲呢拿/朱古力口味

整體不論食物、環境及服務以$200左右價錢真的好有驚喜,CP值超高。下次約埋朋友試埋未有機會食到的款式先。
  • 黑松露元貝炒滑蛋
  • XO醬炒蚌柳
  • 蜜桃咕嚕蝦
  • 蟲草花響螺燉老雞
  • 濃湯花膠大碗翅
2020-07-07 738 浏览
小菜任食放題@會所1號 港灣皇宴 ClubONE The BayShop 2-3, 13/F, Megabox, 38 Wang Chiu Road, Kowloon Bay九龍灣宏照道38號Megabox 13樓2-3號舖中菜好小見過做任食放題, 因為成本高, 估唔到ClubONE 晚市都有任食, 本身我就好鐘意食他們出品的點心, 即刻BOOK位假日去食。星期一到五,只要兩個人去就有7折$196,小童$110(六日$224,小童$126), 原價其實都好抵已經有幾十款小炒小菜, 而家仲要每人送半隻蒜蒸波士頓龍蝦,好多蒜味道十足, 燒鹽香乳鴿半隻表皮掃了點蜜汁,唔死鹹幾好味。 ,蠔皇生扣鮮鮑魚彈牙有咬口, 蟲草花響螺燉老雞 或 濃湯竹笙大碗翅,湯頭濃鹹落足料,我碗湯好多肉塊。 +MOVENPICK ICE CREAM , 只係食以上已經返本啦。小童仲有專屬兒童便當盒小食前菜ORDER青瓜海蜇加了麻油,陳醋雲耳, 夏天無食慾, 酸酸甜甜打開胃口沙薑豬手豬皮QQ的,沙薑味好重又燒係好出名, 蜜味夠曬突出, 肉用了比較多脂肪位置,好JUICY XO醬炒蚌同係夠鑊木氣之作, 如果有啤酒配就完美

九龍灣宏照道38號Megabox 13樓2-3號舖

沙薑豬手豬皮QQ的,沙薑味好重

XO醬炒蚌同係夠鑊木氣之作, 如果有啤酒配就完美啦

水蜜桃咕嚕蝦都好惹味呀, 個汁酸酸甜甜咁, 炸到脆脆地,蝦大大隻彈身

黑松露元貝炒蛋, 炒蛋好滑仲有大量元貝及黑松露提香

因我食飯一定要有菜, 菜單上同樣有很多蔬菜, 就算是吃素的人也照顧到

乾煸四季豆加了肉平欖菜,喜歡濃味食物的人一定要吃哦

老乾媽福建菜花,老乾媽辣油調味, 椰菜花滾油快爆更顯爽口

2個人要食一遍有難度, 最好有4個人每樣試小小。
每道茶個水準都保持到, 又沒有要追單同上菜速度都合理, KEEP 住台頭有野食又會收空碟。同埋6-9PM 沒有限時架,慢慢食~~~
2019-12-09 2525 浏览
星期日又去飲茶,今次去咗九龍灣Megabox 的 ClubOne The bay, 這裏環境高雅,地方寛濶,單邊一列落地大玻璃,盡覽九龍灣,舞台上有極大銀幕,場面豪華;坐低叫了很多點心,一邊吃一邊欣賞外面風景;今次特別想推薦幾款值得一試的點心:四川口水雞,夠辣夠味,喜歡吃辣的不容錯過👍🏼,脆口蒜蓉春卷、美味咸水角,這兩款雖然是一般廣東點心,但廚師手藝了得,加上精緻放盤,即刻急不及待要吃,還差把嘴燙親😅,最後叫了瑤柱蛋白炒飯和壽桃甜品,好味
鐵板叉燒叉燒食得多,但用鐵板上菜就第一次,好特別,仲只係$68花膠元貝燉瓜脯勁足料,有圖有真相,但只係$38,出面D燉湯都唔止呢個價仲有兩款Premiere會員限定晚市優惠,下次試埋梨山醬汁骨好大盤肉,好入味,食唔晒要打包黑松露海鮮炆飯第一次見炆飯,一於做勇士。真係炆,飯粒周圍包住湯汁,但如果可以再炆耐DD,飯粒淋DD會更好,有D似西班牙海鮮炒飯既feel野菌紅燒豆腐份量唔細,而且豆腐好好好好好好好好好好好好滑the bay仲推廣緊午市優惠,有1蚊牛肉球,有興趣就黎試下

鐵板叉燒
叉燒食得多,但用鐵板上菜就第一次,好特別,仲只係$68

花膠元貝燉瓜脯
勁足料,有圖有真相,但只係$38,出面D燉湯都唔止呢個價

仲有兩款Premiere會員限定晚市優惠,下次試埋

梨山醬汁骨
好大盤肉,好入味,食唔晒要打包

黑松露海鮮炆飯

野菌紅燒豆腐
份量唔細,而且豆腐好好好好好好好好好好好好滑

2019-11-24 1146 浏览
今晚吹雞約埋班朋友籌夠十二位,一齊試吓呢個皇帝蟹佛跳牆盛宴掛住同朋友傾偈,唔記得同隻沙拉脆皮金豬影相,食晒先想起要影相,所以衹得文字敍述沙拉脆皮金豬:外觀其實同燒乳豬一樣,乳豬皮脆肉嫩,衹係加左d沙律菜伴碟,沙律菜加左沙律醬,入囗就美味好多清蒸原隻活皇帝蟹(約4斤):好大隻好多肉,肉質鮮甜彈牙,蟹蓋多膏好creamy夏日鮑魚佛跳牆:湯好鮮甜味濃,每人有一隻鮑魚,除左鮑魚還有螺頭、花膠、海參和其他配料西蘭花炒龍躉球:西蘭花爽脆,龍躉肉肉質結實啖啖肉金蒜蒸龍躉骨腩:味道惹味可囗,但冇乜肉會所一号脆皮燒雞:皮脆肉嫩,香滑美味飄香荷葉飯:好香荷葉味,有好多配料鮑汁炆伊麵:伊麵軟滑,味道恰到好處清涼凍糕點:應該係馬蹄紅豆糕,入囗雙重囗感,馬蹄好爽,紅豆好腍,甜度適中呢個餐d餸都幾好,但如果大食嘅人未必夠喉
今晚吹雞約埋班朋友籌夠十二位,一齊試吓呢個皇帝蟹佛跳牆盛宴

清蒸原隻活皇帝蟹(約4斤)

夏日鮑魚佛跳牆

西蘭花炒龍躉球:西蘭花爽脆,龍躉肉肉質結實啖啖肉

西蘭花炒龍躉球

金蒜蒸龍躉骨腩:味道惹味可囗,但冇乜肉
金蒜蒸龍躉骨腩

會所一号脆皮燒雞:皮脆肉嫩,香滑美味

會所一号脆皮燒雞

飄香荷葉飯:好香荷葉味,有好多配料
鮑汁炆伊麵:伊麵軟滑,味道恰到好處
飄香荷葉飯和鮑汁炆伊麵

清涼凍糕點

呢個餐d餸都幾好,但如果大食嘅人未必夠喉
2019-07-17
清蒸原隻活皇帝蟹(約4斤)
夏日鮑魚佛跳牆
會所一号脆皮燒雞
飄香荷葉飯和鮑汁炆伊麵
清涼凍糕點
2019-11-12 1231 浏览
星期六放假,同朋友去咗九龍灣MegaBox飲茶,呢度地方環境大又可以泊車,所以真係好方便! 上到去MegaBox之後,見到有好多間酒樓,發現一間新開既Club One The Bay,所以就去咗試下!入到去酒樓環境十分闊落,燈光足夠,枱與枱之間好闊落,坐得好舒服!不過望一望價錢牌,茶位價錢同埋點心價錢泊得住五星級酒店,一d都唔平#街頭腸粉腸粉質素同街邊嘅一般冇分別,腸粉會加上甜醬芝麻醬同埋豉油一齊上,味道可以但價錢太貴#蜜汁叉燒包叉燒包同坊間酒樓食嘅都係大同小異,叉燒醬料足夠,食落熱辣辣#山竹牛肉球牛肉球算係有驚喜,食落好彈牙,肉質鮮甜有咬口,腐竹亦都好入味整體點心質素同一般酒樓冇太大分別,但係價錢實在太貴,唔值得推介

#街頭腸粉

#蜜汁叉燒包
叉燒包同坊間酒樓食嘅都係大同小異,叉燒醬料足夠,食落熱辣辣

#山竹牛肉球

2019-09-19 3424 浏览
無黎一排MEGA BOX,又有新食肆,位於MEGA BOX 13樓開左Club ONE呢度有2個廳,我今日就去左佢既天際宴會廳 Sky Ballroom 嘆茶點解叫天際,因為真係居高臨下架呢個宴會廳新開無耐,貫徹Club ONE一貫的清新婚宴式設計風格(但飲茶時段整左個動畫椰林樹影 background有D搞笑)整體設計清雅而不俗由台上望落去,可以一眼睇哂成個場架 今日間左板,但問過姐姐,如果全開,呢個場可以擺到40圍~ 真係估佢唔到 而且呢度樓底超高的,感覺好開揚舒服呢度有幾個新既特色點心,仲要限量 我呢D咁鐘意試新野既人,當然要試一試佢呢個咁搞笑既黑色波波係咩? 佢個名叫烏卒辛~HAHA  其實係竹碳叉燒包黎  個黑色皮係脆脆地,而入面的叉燒更加不得了,好似厚切豚肉咁 同我地平時認知的叉燒飽有少少唔同,但又幾得意同幾好味~呢個一籠一隻既,叫做白裏透紅 透明的皮透出入面的紅菜頭餡平時呢,我就麻麻地鐘意食紅菜頭 但咁樣整紅菜頭真係幾好食,外皮煙韌,內裏爽脆紅菜頭切成薄片仍非常爽口,而且味道夠清新~ 另一款特色小菜 鐵板叉燒 叉燒放在燒熱的鐵板上,上枱時淋上叉燒汁,

點解叫天際,因為真係居高臨下架

整體設計清雅而不俗

由台上望落去,可以一眼睇哂成個場架
而且呢度樓底超高的,感覺好開揚舒服

呢度有幾個新既特色點心,仲要限量
我呢D咁鐘意試新野既人,當然要試一試佢

呢個咁搞笑既黑色波波係咩? 佢個名叫烏卒辛~HAHA
其實係竹碳叉燒包黎

個黑色皮係脆脆地,而入面的叉燒更加不得了,好似厚切豚肉咁
同我地平時認知的叉燒飽有少少唔同,但又幾得意同幾好味~

呢個一籠一隻既,叫做白裏透紅
透明的皮透出入面的紅菜頭餡

平時呢,我就麻麻地鐘意食紅菜頭
但咁樣整紅菜頭真係幾好食,外皮煙韌,內裏爽脆
紅菜頭切成薄片仍非常爽口,而且味道夠清新~

另一款特色小菜
鐵板叉燒

叉燒放在燒熱的鐵板上,上枱時淋上叉燒汁,發出濃濃的叉燒香,隔幾張枱都聞到呀
叉燒係超厚切,但一D都唔嚡,好似梅頭叉燒,好嫩又唔韌,好好送飯呀~

飲茶又點可以無2寶,蝦餃同燒賣

我好鐘意食Clube ONE 的蝦餃架,一籠四隻,但大大隻,塞爆籠

入面除左有大大隻蝦之外,仲有超多筍粒,好爽口~ 第度好少有架~

同樣係大大粒既仲有佢既燒賣
燒賣既肉真係食到一舊舊肉而唔係打到爛既肉醬
D皮仲好靚有咬口,唔會蒸到爛溶溶~

呢個望落咁名貴的點心,知唔知係咩?

其實佢係一個生煎飽~XD
不過佢並唔係一個普通既生煎飽,而係用左蟹肉做餡既蟹肉生煎包~
成件事係咪即刻唔同哂~XD
飽入面既蟹肉都真係唔少,食到有蟹鮮味架
最感動係飽係即叫即煎,上台仲熱辣辣,
飽皮煎到脆,但飽依然好熟軟熟~亦唔會好油 (張墊底紙都無咩油架)

甜品時間

女女最愛芒果布甸

布甸唔會好甜,好滑,仲有大大粒的芒果肉係入面~

再黎一個綠茶仙境

煙住咁出場,真係無得輸

呢個其實係綠茶和菓子,不過比想像中淡好多
只有淡淡的綠茶味,無乜甜味,個人覺得加番兩粒紅豆入去會好D~

是日臨近中秋節,酒樓內都有D清新系中秋擺設,唔知係咪燈架呢
不過咁樣放埋一齊已經好靚,女女都話要影張相

食飽飽行左過去另一個廳,以淡藍色為主
有好多活動板,可以間開唔同呎吋黎包場呀

• 烏卒辛
  • 白裏透紅
  • 鐵板叉燒
  • 蝦餃
2019-09-16 964 浏览
食好西,先至有力做嘢。MegaBox開咗間新酒樓,用會所式裝修做招徠,一於去TryTry~呢到好多特色點心,坊間未見過,都幾有諗頭:白裡透紅 係紅菜頭蒸餃 好足料 🔻烏卒辛 唔係黑蠌蟀 係竹碳叉燒包 包皮脆卜卜 叉燒都唔錯🔻蛋黃魚皮 好少酒樓師傅願意整 因為做法都幾複雜 算係心思點心🔻松露野菌餃 Zakit出面食過 呢間都做得唔錯🔻生煎蟹肉包 蟹肉冇咩味 但熱辣辣上碟 一食就知新鮮整起🔻頭抽干炒牛柳河 調味不足 味道好淡 但安格斯牛真係好滑好juicy 勁欣賞🔻蟹籽蝦燒賣、野菌牛柏葉 都可以啦🔻順帶一提,呢到裝修就係好靚,黑金Style配搭好高貴,真係會所咁樣;佢個景觀都好好,好開揚,一啲都唔焗促。

呢到好多特色點心,坊間未見過,都幾有諗頭:
白裡透紅 係紅菜頭蒸餃 好足料 🔻

烏卒辛 唔係黑蠌蟀 係竹碳叉燒包 包皮脆卜卜 叉燒都唔錯🔻