2024-08-21 278 浏览
長沙灣福榮街入面竟然有一間韓式烤肉店,裝修帶有年代復古感, 而餐廳奢華裝修好似入左會長之家一樣。 「會長之家烤肉」食物款式好豐富,性價比好高,今次同朋友黎一於試下佢地主打嘅招牌牛油熟成鴨胸 同韓式厚切燒鰻魚先!!招牌牛油熟成鴨胸 $88 厚厚嘅牛油包住成件鴨胸,另外會有附上把刀仔放係碟上 ,方便比你打卡完之後燒之前切走d牛油。即使切走左d牛油厚身嘅鴨胸係燒嘅過程中都已經聞到陣陣的牛油香氣,而鴨胸煎香同燒到金黃色後非常誘人。鴨胸香味,食落除左肉質鮮嫩多汁外仲有牛油的香氣滲哂入鴨肉。非常Juicy!韓式燒鰻魚(4件)$148 招牌的鰻魚黎到一定要必點的,店員會非常細心幫忙烤製新鮮肥美的鰻魚,將鰻魚 外表燒得金黃香脆,配上旁邊嘅鰻魚汁,肉質爽口彈牙,非常新鮮。 而家仲有一個勁爆優惠,只要每位最低消費$250其後每位再加 $100就可以任食燒鰻魚!一定要必試同必食! 熟成西班牙黑毛豬梅頭肉 $108 豬梅頭係用左濟洲黑毛豬,比起一般豬肉肉質鮮甜、油脂香氣濃厚豐富,在口中爆發出濃郁的豬肉香!吃過以後一定都念念不忘,真係名不虛傳 M6澳洲和牛小柳 $78和美國牛舌芯 $88 脂肪分佈平均

M6澳洲和牛小柳 $78和美國牛舌芯 $88 脂肪分佈平均,肉質緊實又唔會韌,只需配上簡單嘅鹽,,已經非常好味!

韓式水冷麵 $68 食到咁上下肉, 再黎一碗韓式水冷麵,湯汁酸酸甜甜,麵條彈牙配上青瓜同水梨等配料,特別清爽。

📍長沙灣福榮街506-510號榮發閣地下A1號舖

#會長之家烤肉 #香港美食#長沙灣
2024-08-20 340 浏览
𓌉◯𓇋【 會長之家燒肉🥩】近排有鋪燒肉癮😹 見到有間未試過嘅餐廳食燒肉 於是約埋朋友嚟食🤩🤩餐廳預備咗條圍裙仔比客人 防止油花彈到件衫 幾細心!👍🏻👍🏻 一嚟到就有得食前菜四小碟 味道都唔錯😌從來都未試過喺香港食燒鰻魚 見到餐牌上面有即刻叫黎試下‼️本身仲擔心唔知點樣燒 原來店員會過嚟幫手燒 我哋淨係負責等食🫢超級啱我呢啲懶人🤣🤣🤣一份四件 件件都好厚肉新鮮👍🏻肉質彈牙之餘仲燒到個魚皮脆脆地😋回味無窮另一樣去韓燒必食嘅係厚切豬五花🐷原條上俾你 燒到咁上下店員就會幫你剪開 好輕易就可以燒到金黃焦脆👍🏻用生菜🥬包起食更正另一款西班牙黑毛豬梅頭肉就肉味濃啲 相對上冇咁肥膩🫢 最後食返個水冷麵🍜做ending 冰冰涼涼咁 面頭仲有青瓜絲🥒同雪梨🍐幾refreshing 同時去除燒肉嘅油膩感👍🏻臨走果陣見到個優惠都幾岩鰻魚控架就係每位最低消費$250,其後每位加多$100可以任食燒鰻魚!都真係幾抵食🙈🙈▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃❀招牌牛油熟成厚切豬五花($238)❀韓式燒鰻魚四件 ($148)❀熟成西班牙黑毛豬梅頭肉($108)❀生菜🥬($20)❀韓式水冷麵($68)⋱⋰
𓌉◯𓇋
【 會長之家燒肉🥩】

另一款西班牙黑毛豬梅頭肉就肉味濃啲 相對上冇咁肥膩🫢

臨走果陣見到個優惠都幾岩鰻魚控架
就係每位最低消費$250,其後每位加多
$100可以任食燒鰻魚!都真係幾抵食🙈🙈

▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃

❀招牌牛油熟成厚切豬五花($238)

❀韓式燒鰻魚四件 ($148)

❀熟成西班牙黑毛豬梅頭肉($108)

❀生菜🥬($20)

❀韓式水冷麵($68)

⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰

• 韓式水冷麵
  • 韓式燒鰻魚(4件)
2024-08-19 254 浏览
1. **食物質量差**: - 肉質不新鮮,感覺像是放了很久。 - 調味品和醬料味道平淡,沒有韓式燒烤應有的風味。2. **服務態度差**: - 服務員態度冷淡,似乎不願意提供幫助。當時我們韓燒的爐過熱,所以油煙不斷彈上來。雖然有職員上前幫忙加水,但是全程黑面而且有說話怪責我們。3. **環境問題**: - 餐廳內部衛生不佳,桌子和椅子看起來很髒。 - 空氣不流通,燒烤的煙霧瀰漫整個餐廳。大家都比油煙眼睛十分不舒適。店內的抽油煙機似乎沒有作用

1. **食物質量差**:
- 肉質不新鮮,感覺像是放了很久。
- 調味品和醬料味道平淡,沒有韓式燒烤應有的風味。

2. **服務態度差**:

3. **環境問題**:
- 餐廳內部衛生不佳,桌子和椅子看起來很髒。

2024-08-18 516 浏览
因為開係屋企附近見平時都幾多人食,所以諗住去試下,點知就中大伏了。專登提前book左6:30,但因為有啲嘢所以遲咗去,打電話通知店員會遲少少到,但俾店員告知就算七點到都要八點交枱,咁就以為全場好full,但發現去到仲有一兩張吉枱。跟住坐低叫咗個招牌牛油熟成豬五花肉,但全舊都係肥膏,一啲瘦肉都見唔到,就好似一嚿豬油咁,然後同一名戴眼鏡男店員講,佢話舊舊都差唔多,同圖片不符兼態度惡劣。最後問佢可以點樣解決,因為真係食唔到肥肉,店員話可以退咗佢,然後夾走啲肉嗰陣態度超級「西」,並且十分粗魯,將啲熱油彈到周圍都係,但好彩無整到我。只可以講絕對冇可能食第二次,食左一肚氣,同埋啲肉質量一般,服務態度堪稱惡劣,奉勸各位唔想受氣就唔好嚟食呢間啦。

2024-08-18
2024-08-17 439 浏览
星期六中午全場得1枱客嘅情況下員工為咗懶開爐(門口3張set 咗爐,入面的冇set 爐,所以如果燒烤則建議坐門口)就叫我哋坐門口全場唯一一枱客就係坐門口其實set 個爐...要幾耐?(好,呢點當我煩,但印象分已經麻麻)最後都係俾我哋坐入去。點咗個【會長招牌特級2人套餐】盛惠$688連餐飲都冇服務店員可以幫手燒,但唔見得好專業。唔識主動俾水、加水。個碗成碗蝦殼都唔識換,要叫。食物1. 鰻魚,新鮮的,全個餐最好食嘅一味,但係咪天花板級數呢?我會俾3.5/5分。2. 帶子,新鮮,正常表現 3/5分。3. 豬胺,豬冇豬味,個汁都冇乜味,唯獨肉質口感唔錯,2/5分。4. 豬肋條,評價同上,差不多,2/5分。5. 珍寶紅蝦,正常表現,2.5/5分。6. 牛頸脊,呢個真係喊出嚟... 冇味... 1/5分。價錢講真,加埋一去到$757 呢個價,唔駛返內地,喺香港都好多選擇,又貴又唔好食,又冇service,真係食得唔開心。好難怪點解香港人會北上🤷🏻‍♂️仲要規定燒烤最低消費人均$250
星期六中午
全場得1枱客嘅情況下
就叫我哋坐門口
全場唯一一枱客就係坐門口

其實set 個爐...
要幾耐?(好,呢點當我煩,但印象分已經麻麻)
最後都係俾我哋坐入去。

點咗個【會長招牌特級2人套餐】盛惠$688
連餐飲都冇

店員可以幫手燒,但唔見得好專業。
唔識主動俾水、加水。
個碗成碗蝦殼都唔識換,要叫。

食物
2. 帶子,新鮮,正常表現 3/5分。
4. 豬肋條,評價同上,差不多,2/5分。
5. 珍寶紅蝦,正常表現,2.5/5分。
6. 牛頸脊,呢個真係喊出嚟... 冇味... 1/5分。

價錢

仲要規定燒烤最低消費人均$250

2024-08-17
$378.5 (午餐)
  • 韓式燒鰻魚(4件)
試一次都嫌多嘅一間劣等餐廳!食物質素差,份量少,每樣嘢都要收費,坐低先知道原來每位最低收費是$250。我們五大一小(小的只有三歲)。所謂嘅加$100任食鰻魚,必須要計六人(小朋友都要計算在內)每人$250 ,再加$100!好吃的也沒所謂,但是鰻魚的質量真是非常之一般!我們試了一份散叫鰻魚八片,當然最後沒有再加$100嘗試這個鰻魚任食!食物質素確實非常差,啲肉真的非常一般,一碗紫菜飯,好像平時茶樓飲茶的細飯碗,上面加啲紫菜,成為$28未計加一。我們六人,也只來了一個長碟裝了三款不同的前菜!重點係仲要冇得免費添加,要添加需要另外收費。好多韓式餐廳前菜都是免費添加的!其實都係嗰句,如果高質的話,也不介意加錢。我們訂了晚上6:30至8:00時段,一坐低,服務員就已經提醒我們八點要交枱。食到7:30 ,店員已經叫我們埋單。我問:「我們不是可以吃到八點嗎?」店員說:「我們有食客訂了八點枱,麻煩你埋單先!」我也照做埋了單。但是最可笑的是,整個餐廳只有我們一張枱的食客!我們帶了一個蛋糕,然後我叫職員拿蛋糕出來,他將蛋糕放在我面前,然後說:「你們吃得切嗎?」我回答:「吃得切,請你提供六隻小碟可以嗎?」職

我們帶了一個蛋糕,然後我叫職員拿蛋糕出來,他將蛋糕放在我面前,然後說:「你們吃得切嗎?」我回答:「吃得切,請你提供六隻小碟可以嗎?」職員黑晒面咁,將六隻碟大大力放在我面前。

7:58職員提醒我們係時候要交枱!奇怪的是整個餐廳也只是得我們這台食客,真的不明白為什麼從一坐低開始就好似要趕客咁講我哋走。今時今日咁樣做餐飲業,其實真係可以等執笠!這樣的服務態度,也真的非常之影響我們香港的形象。

總括而言,1)食物份量細,質量非常麻麻,每樣嘢都要收費,性價比非常之低!2)職員服務態度極之差,完全是趕客!

這是我有史以來吃過唯一一間餐廳,覺得吃一次都嫌多!

今晚朋友帶路去吃韓燒🌟這家韓燒的門面如果不留意真的很容易以為是什麼公司的辦公室🤣復古韓風,在香港也算是不常見的裝修風格🌟燒鰻魚肉很厚也很鮮美,魚刺也比較大條,容易挑去不怕誤食👍🏻在餐牌上有看到平均每位消費$250就可以每位加$100任食燒鰻魚🤩如果人多一齊吃應該很划算🌟下次有機會帶家人們一齊來吃看看🤣熟成西班牙黑毛豬梅頭肉的油脂十分豐富,經過了熟成的製法令豬肉的風味更香🌟韓燒配水冷麵真的很解膩🔥冰涼彈牙的麵條,配上酸爽的冷麵湯,太棒了🔥
復古韓風,在香港也算是不常見的裝修風格🌟
韓式燒鰻魚
燒鰻魚肉很厚也很鮮美,魚刺也比較大條,容易挑去不怕誤食👍🏻
韓式水冷麵
美國極佳牛頸脊
石鍋拌飯
2024-08-08
韓式水冷麵
美國極佳牛頸脊
石鍋拌飯
2024-08-08 385 浏览
燒鰻魚會有店員幫你燒自己唔識燒都唔怕鰻魚肉質新鮮彈牙燒到金黃可以自己揀點唔點醬食而家仲有任食優惠每位最低消費$250之後每位+$100可以任食燒鰻魚!.海鹽牛油熟成鴨胸熟成7天既鴨胸用牛油包住燒之前會切走d牛油~鴨胸燒完好香有少少似燒鴨既味道但係肉質就再香少少.熟成西班牙黑毛豬梅頭肉想食傳統少少我就叫多客生菜加辣醬食同燒到香口既黑毛豬超夾.醬油蟹膏蟹子拌飯見到好多枱都有食拌完之後蟹膏蟹子好鮮甜唔會腥好滿足.飲品除左汽水同酒,仲有手打檸檬茶爆打香水檸檬茶酸酸地幾清新聽到廚房手打檸檬既聲真係即打~.會長之家烤肉地址:長沙灣福榮街506-510號榮發閣地下A1號舖
燒鰻魚會有店員幫你燒
自己唔識燒都唔怕
鰻魚肉質新鮮彈牙
燒到金黃可以自己揀點唔點醬食
而家仲有任食優惠
每位最低消費$250
之後每位+$100可以任食燒鰻魚!
海鹽牛油熟成鴨胸
熟成7天既鴨胸用牛油包住
燒之前會切走d牛油~
鴨胸燒完好香
醬油蟹膏蟹子拌飯
見到好多枱都有食
拌完之後蟹膏蟹子好鮮甜唔會腥
好滿足
飲品除左汽水同酒,仲有手打檸檬茶
爆打香水檸檬茶
酸酸地幾清新
聽到廚房手打檸檬既聲
真係即打~
會長之家烤肉
地址:長沙灣福榮街506-510號榮發閣地下A1號舖
+$𝟏𝟎𝟎就可以仼吃鰻魚😍😍😍,也太~~~誇張了吧!!! 原來長沙灣的 🇰🇷會長之家烤肉𝐏𝐫𝐞𝐬𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭 𝐇𝐨𝐮𝐬𝐞 𝐊𝐨𝐫𝐞𝐚𝐧 𝐁𝐁𝐐,最近推出仼吃鰻魚優惠呀🔥,只要符合每位最低消費$𝟐𝟓𝟎,就可以每位+$𝟏𝟎𝟎仼食鰻魚,真的太滿足啦~餐廳以𝟕𝟎年代財閥家做設計靈感,復古氛圍,打卡一流。地方不算好大,建議大家預早訂位哦!!【 韓式燒鰻魚🐟$𝟐𝟖𝟖 】 招牌菜果然好吃,鰻魚彈牙鮮美, 肉質非常有彈性,蘸不蘸鰻魚醬同樣惹味🤤,我個人比較喜歡不蘸,更能吃到魚肉的鮮味~【 熟成西班牙黑毛豬梅頭肉🐽$𝟏𝟎𝟖 】 採用西班牙黑毛豬,當然好吃啦~豬肉鮮香,脂肪豐富,油脂甘香。【 牛油熟成鴨胸🩷 】 太邪惡了吧😈,用厚牛油包著鴨胸,燒後即食,外皮香脆,肉質鮮嫩,有濃濃牛油香呀~【 韓式醬汁牛五花🥩$𝟔𝟖 】 牛五花同樣有驚喜,肉嫩有肉汁,好吃!!!【 辣味豬五花🐽$𝟔𝟖 】 辣豬五花也不錯,好惹味!【 美國特級三筋肉🥩$𝟏𝟎𝟖 】 三筋肉脂肪分佈均勻,肉質好腍!!【 泡菜豬肉豆腐湯❤️‍🔥$𝟏𝟏𝟖 】 夏天沒什麼胃口,點辣豆腐湯就對囉! 辣得過癮,好滋味。【 紅豆鯛魚燒🫘$48 】【 燒菠蘿🍍$3
+$𝟏𝟎𝟎就可以仼吃鰻魚😍😍😍,也太~~~誇張了吧!!!

【 辣味豬五花🐽$𝟔𝟖 】 辣豬五花也不錯,好惹味!

【 紅豆鯛魚燒🫘$48 】

【 燒菠蘿🍍$38 】

最後必點香甜的鯛魚燒和多汁的燒菠蘿呀(≧▽≦),大滿足!! 整體質素高🤤,店員還會幫忙烤肉,太好了《》

🇰🇷 會長之家烤肉𝐏𝐫𝐞𝐬𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭 𝐇𝐨𝐮𝐬𝐞 𝐊𝐨𝐫𝐞𝐚𝐧 𝐁𝐁𝐐
🗝#長沙灣 福榮街𝟓𝟎𝟔-𝟓𝟏𝟎號榮發閣地下𝐀𝟏號舖
Honestly delectable Korean bbq place, with aesthetic vintage interiors. On our grill, there are freshwater thick eels, 26-day aged Iberico pork shoulder, and A4 beef chuck short ribs from Kagoshima. Love ALL of them, highly juicy and flavourful. Just appreciate how beautiful the marbling on both the beef and pork is, and the eels are springy and boneless. Ten out of ten! We come across their new stone pot rice sets, and pick one to try, it’s amazing! High recommended! On the side, very authentic

韓式大醬牛肉湯配釜飯
韓式大醬牛肉湯配釜飯個飯焦100分
水冷麵

On the side, very authentic Korean soy bean paste stew with braised beef (served with stone pot rice which bottom has been cooked to EXTREMELY CRISPY!!), cold chewy noodles topped with shredded cucumbers and sweet pears, also a variety of very appetising kimchis. Have a cup of iced lemon tangerine juice to cool down from the sizzling hot meats.
柑桔檸檬汁

Pro tips: minimum spending $250 per head, add $100 to enjoy unlimited grilled fresh eels.
泡菜
韓式大醬牛肉湯配釜飯
韓式大醬牛肉湯配釜飯個飯焦100分
2024-08-02 343 浏览
「會長之家烤肉」裝修用左韓國70年代會長之家嘅設計,充滿韓國氣氛韓式燒鰻魚,鰻魚燒得恰到好處,肉質鮮嫩多汁,每一口都充滿濃郁嘅鰻魚味道!🐟🔥😋 而家仲有$100任食優惠!每位最低消費$250,其後每位+$100可以任食燒鰻魚!韓國大熱,全港首創海鹽牛油熟成鴨胸,熟成7天😋 鴨胸肉質細緻,配上牛油烤得香口,味道香濃!熟成西班牙黑毛豬梅頭肉都絕對值得一試!黑毛豬梅頭肉則肥瘦相間,入口即化,鮮美無比!🦆🐖🔥🍖石鍋拌飯同醬油蟹膏蟹子拌飯都係必食之選!石鍋拌飯燒得香脆,配料豐富,每一口都帶來滿滿的滿足感!醬油蟹膏蟹子拌飯更加正,蟹膏鮮甜,配上蟹子更加豐富口感!🍚🦀🍚🦀😍

烤肉癮起,一於試下韓燒!這家韓式料理店菜品品質卓越,口味地道,選用靚料,有驚喜!物有所值,值得一試△ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽△ ▽ ▽ △ ▽ △ ▽△🔹◉韓式燒鰻魚(4件) $148 看起來非常誘人!肉質細嫩鮮甜,不需要特別醬料調味,夠曬彈牙爽口,原汁原味!🔹◉美國牛舌芯 $88 牛舌芯的口感絕佳,軟嫩,牛肉香氣四溢!足見其優質品質!韓式水冷面 $68 清涼爽口的韓式水冷面,麵條韌性十足,與酸甜可口的醬料搭配得天衣無縫!適合夏日消暑呢,價格勁親民!招牌牛油熟成厚切豬五花 $238來到重頭戲了!餐廳特別推介!賣相已經好吸引,有把刀插著一大塊五花肉,好打卡!招牌牛油熟成厚切豬五花肉質鮮嫩多汁,肥而不膩,香醇可口,肉質上乘!確實不錯!

🔹◉韓式燒鰻魚(4件) $148

🔹◉美國牛舌芯 $88
牛舌芯的口感絕佳,軟嫩,牛肉香氣四溢!足見其優質品質!

韓式水冷面 $68

招牌牛油熟成厚切豬五花 $238

-會長之家烤肉-📍長沙灣.裝修帶有復古感的人氣燒肉店。燒肉種類嘅選擇都好多,而且有部份食材都幾特別,係一般韓式燒肉店比較少見嘅款式。.泡菜好大碟,有四款,作為開胃小食同中和燒肉嘅油膩感剛剛好。.韓式燒鰻魚($148)超鍾意食韓式燒鰻魚,鰻魚片超級厚身,燒過後外層夠晒香脆,肉質彈牙爽口,就算唔點醬汁都已經非常鮮味。.牛油熟成鴨胸 ($88)賣相已經好吸引,厚身嘅鴨胸用上厚厚嘅牛油包裹住。店員會好仔細幫我地拆開牛油。韓燒方式將鴨胸多餘嘅油分都逼出來,燒香過嘅鴨胸肉質好嫩,而且好濃鴨胸香味。.熟成西班牙黑毛豬梅頭肉($108)熟成處理令到黑毛豬梅頭肉肉質好細緻,油脂唔會太多,但係一啲都唔韌。.鹿兒島A4三角小排($158)超級推介嘅一款牛肉,用上鹿兒島A4牛肉,油脂分布好平均,鐵板燒烤將牛嘅油脂燒到溶化,食落啖啖牛味, 肉質豐盈。.美國極佳牛頸脊 ($88)雪花分布平均,燒香後幾乎入口即溶。因為油脂比較多,識落會比較油膩,配埋石鍋拌飯就剛剛好。.日本刺身帶子($78)每粒都好厚身。.鮮菠蘿 ($38)燒菠蘿好鮮甜,燒過後更多果汁。.石鍋拌飯($78)石鍋拌飯配料豐富,有紅蘿蔔絲、冬菇絲、泡菜
-會長之家烤肉-
📍長沙灣
泡菜好大碟,有四款,作為開胃小食同中和燒肉嘅油膩感剛剛好。
韓式燒鰻魚($148)
牛油熟成鴨胸 ($88)
熟成西班牙黑毛豬梅頭肉($108)
鹿兒島A4三角小排($158)
美國極佳牛頸脊 ($88)
日本刺身帶子($78)
每粒都好厚身。
鮮菠蘿 ($38)
燒菠蘿好鮮甜,燒過後更多果汁。
石鍋拌飯($78)
石鍋拌飯配料豐富,有紅蘿蔔絲、冬菇絲、泡菜等多款蔬菜,配合油膩嘅燒肉就剛剛好。
2024-07-27 386 浏览
餐廳奢華裝修帶你走入70年代會長之家🏠✅會長招牌套餐二人套餐食物種類比較豐富,樣樣都有啲,可以試到唔同種類嘅肉類,有500g肉兩個人食啱啱好😄阿根廷珍寶紅蝦係刺身級,大隻又鮮甜,平時食韓燒都係食普通蝦,原來可以咁大分別🦐咁多款肉類最鍾意用咗韓式醬汁調製嘅五花肉,唔需要額外調味已經好好玩🔸韓式醬汁牛五花🔸M6澳洲和牛小柳🔸美國極佳牛頸脊🔸西班牙黑毛豬肋條🔸特級豬頸肉🔸阿根廷珍寶紅蝦 🔸柚子蜜、柑橘檸檬汁✅紅豆鯛魚燒細細粒嘅鯛魚燒造型可愛☺️輕輕燒兩下嘅表面已經脆脆地,入面滿滿嘅紅豆餡🫘幾唔錯嘅飯後甜點🐟💛好味指數:4.7/5 💜回頭指數:4.6/5📍會長之家烤肉 (長沙灣)長沙灣福榮街506-510號榮發閣地下A1號舖
餐廳奢華裝修帶你走入70年代會長之家🏠

✅會長招牌套餐

🔸韓式醬汁牛五花
🔸M6澳洲和牛小柳
🔸美國極佳牛頸脊
🔸西班牙黑毛豬肋條
🔸特級豬頸肉
🔸阿根廷珍寶紅蝦
🔸柚子蜜、柑橘檸檬汁

✅紅豆鯛魚燒

💛好味指數:4.7/5 💜回頭指數:4.6/5

📍會長之家烤肉 (長沙灣)
長沙灣福榮街506-510號榮發閣地下A1號舖
2024-07-27 362 浏览
之前好想食韓燒,所以就去咗長沙灣會長之家烤肉試嘢,真係有驚喜!首先,佢哋嘅招牌牛油熟成鴨胸真係一絕!鴨胸熟成得宜,肉質鮮嫩多汁,每一口都帶有濃厚牛油味道,入口即化。26days dried age 熟成豬梅頭亦非常出色,豬肉質地緊實,肉汁豐富,帶有濃郁的熟成風味。新鮮厚切燒鰻魚十分推薦!鰻魚肉質鮮嫩,燒烤得剛好,滋味鮮美。韓式醬汁牛五花、美國牛舌芯都各有特色,風味獨特,值得一試。最後,爆打香水檸檬茶提供清新怡人嘅飲品選擇,清爽而不甜膩。總括而言,長沙灣會長之家烤肉嘅食物質素高,味道出眾。無論你鍾意鴨肉、豬肉、鰻魚、牛肉,呢度都能夠滿足你嘅味蕾。絕對係一個適合與家人或朋友一同享受既餐廳😜!