2023-03-18
有鑊氣-酸菜魚 🐟🐠📍 深水埗醫局街174號地舖❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎尋晚同一班朋友去食飯, 試左呢間好出名既人氣小炒店🤓,聽講深水埗店係特別好食, 所以就book 左深水埗店啦🫣。 呢間鋪頭星期一至日都係滿坐既,如果想食既朋友仔, 記得提早book位啦🙆🏻♀️。不過,由於地方比較細,坐得會逼少少🤏,食到好味既野,都冇所謂既😂。🌟 椒鹽鮮魷 $102都ok 既,不過好似普通左少少😂。🌟 老壇酸菜魚 (大)$328真係原條魚上,條魚係有煎過既,有埋個魚頭,都唔錯👍🏻,必點。🌟 花膠杏汁潤肺湯 $68/位呢個湯必點呀😎,好好味🤤,仲要係好足料,勁多豬肺。🌟 鑊氣小炒皇 $118呢個小炒皇又係必點既🤭,真心覺得好食,係勁有鑊氣。🌟 潮式煎蠔餅 $108唔錯👍🏻, 都幾好食, d蠔都算係多。🌟 泡椒白雲豬手 $50🌟 爽脆海蜇頭 $65🌟 豬油撈飯 $14/位呢個真係好少地方有😂,仲要原煲上。整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎
📍 深水埗醫局街174號地舖
🌟 椒鹽鮮魷 $102
都ok 既,不過好似普通左少少😂。
🌟 老壇酸菜魚 (大)$328
🌟 花膠杏汁潤肺湯 $68/位
呢個湯必點呀😎,好好味🤤,仲要係好足料,勁多豬肺。
🌟 鑊氣小炒皇 $118
呢個小炒皇又係必點既🤭,真心覺得好食,係勁有鑊氣。
🌟 潮式煎蠔餅 $108
唔錯👍🏻, 都幾好食, d蠔都算係多。
🌟 泡椒白雲豬手 $50
🌟 爽脆海蜇頭 $65
🌟 豬油撈飯 $14/位
呢個真係好少地方有😂,仲要原煲上。
整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍