2023-01-07 161 浏览
呢間日式𝘴𝘩𝘢𝘣𝘶 𝘴𝘩𝘢𝘣𝘶有別於一般火鍋店 環境完全唔大油煙 充滿居酒屋感覺 日系又文青(´• ω •`)ノ主打日式一人涮涮鍋🍲除左招牌壽喜燒~亦可自選昆布湯底火鍋每份套餐包括一碟和牛/豚肉、野菜拼盤(超大盤的)、蝦滑、飯/烏冬 仲有日式蕨餅做甜品(o´ω`o)ノ 以食物質素同港島地段黎講~價錢唔算貴啊☺️♡ 關東壽喜燒午市套餐 ♡日式A4黑毛和牛 $①⑥⑧|極上A4黑毛和牛$②③⑧ 睇見和牛嘅雪花紋就知高質(*´∀`*)肥瘦均勻 牛味濃郁 肉質毫無疑問超鮮嫩 口感接近入口即溶 充滿脂香感🥩壽喜燒湯底好重柴魚同醬油香 鹹鹹甜甜 加入和牛同蔬菜後盡吸湯底精華 撈飯同烏冬食都一流!偷偷分享~生蛋黃除左可以喺和牛熟左後蘸上蛋液🫶🏻去到最後仲可以直接加入壽喜燒鍋 變成蛋花 兩種風味啊

主打日式一人涮涮鍋🍲除左招牌壽喜燒~亦可自選昆布湯底火鍋

♡ 關東壽喜燒午市套餐 ♡
日式A4黑毛和牛 $①⑥⑧|極上A4黑毛和牛$②③⑧

2023-01-06 98 浏览
A quiet dinner for two tonight. We felt like some sukiyaki and randomly came across Panyin Shabu on Open Rice, with good ratings and able to book online.Pleasantly surprised at the quality / price ratio. The wagyu dinner sets were reasonably priced at about $400 per set, including vegetables, sides, rice. Extra portions of meat are also available for order for $118-$168.Sukiyaki was very good, not too salty nor sweet. The konbu dashi was a bit bland.Overall a good meal. Service was polite and at

Overall a good meal. Service was polite and attentive. I would only deduct points for the dirty and small bathroom, which was quite wet and filthy.
2023-01-06
  • 和牛肩瘠
2022-12-26 116 浏览
今日又同大小姐撐枱腳一齊食壽喜燒本身諗住聖誕節去旅行可惜計畫被打亂了只好留港消費大小姐好喜歡吃牛肉所以我就揀選了位於銅鑼灣的本延鍋物這家食店面積細細可是非常受歡迎想要來吃記得要預先訂座哦午餐只有沒有款鍋物可以選我們就分別揀選了日本黑毛和牛A4套餐以及極上黑毛和牛A4套餐日本黑毛和牛A4套餐大大片的後腿肉肉質鮮嫩充滿肉香只需燙幾下已經夠熟甜甜的壽喜燒湯底燙過嫩嫩的黑毛和牛放入口內真的充滿口感極上黑毛和牛A4套餐油脂分佈平均跟後腿肉是完全不同等口感這一款充滿油香味只需燙幾秒就足夠了入口即溶真係好想encore叫多一碟套餐包括了一個蔬菜籃裏面包括日本冬菇、秀珍菇、芋絲、娃娃菜、蟹柳、金菇、腐皮、粟米等另外仲有蝦滑、飯或烏冬,材料超級豐富㗎甜品就是抹茶蕨餅估唔到香港都搵到咁高質素的和牛壽喜燒我諗我都要再BOOK多次去食啦
今日又同大小姐撐枱腳

只需燙幾秒就足夠了
入口即溶
真係好想encore叫多一碟

套餐包括了一個蔬菜籃
另外仲有蝦滑、飯或烏冬,材料超級豐富㗎

甜品就是抹茶蕨餅

估唔到香港都搵到咁高質素的和牛壽喜燒
我諗我都要再BOOK多次去食啦
2022-12-22 90 浏览
嚟咗一間位於灣仔的壽喜燒的日式料理店,店舖外觀簡單,日式feel,十分容易穩到。午市嘅meun 好簡單,只提供 關東風壽喜燒套餐,包括有特選牛板腱套餐,日本黑毛和牛A4套餐,上選日本豚肉,還有時蔬,蝦滑等等他是一人鍋,套餐的菜品包涵豐富,一個人夠喉。同埋店員好快上全哂所有菜品和配料,服務員態度非常好,又nice 。加上落單快捷簡單明瞭,一人一鍋嘅壽喜燒嘢食又好食,一人食又唔驚尷尬,佢哋又可以安排你坐獨立位,有翻自己嘅空間。

他是一人鍋,套餐的菜品包涵豐富,一個人夠喉。

2022-12-15 3748 浏览
灣仔👣 - 本延鍋物🍲12月係我最愛既月份,聖誕節要過得有儀式感,呢排凍左好多係時候食返啲熱野暖胃,揀左呢間灣仔近銅鑼灣既本延鍋物,推介大家試下佢地既關東風壽喜燒套餐😍😚🌟日本黑毛和牛A4套餐 (120g) ($168)佢地既日本黑毛和牛會選取後腿肉既部位,口感軟嫩細緻,肉味香濃,油脂也不油膩,蘸上蛋液一齊食,口感豐富🤤🌟 極上黑毛和牛A4套餐 (120g) ($238)呢個極上黑毛和牛 油脂豐富又均勻,睇到都流晒口水 ,輕輕涮一涮就食得,食落仲入口即溶,牛味夠重 超正!🥰💛 套餐包括左一個蔬菜籃🧺裏面包括大大粒冬菇、秀珍菇、芋絲、娃娃菜、蟹柳、金菇、腐皮、粟米 ,另外仲有 蝦滑、飯或烏冬,材料方面都幾豐富㗎😆食晒所有嘢之後,仲會有甜品抹茶蕨餅,口感煙韌唔會苦澀 ,讚‼️🏮餐廳日式嘅設計簡約又有設計感,座位闊落空間感夠,約埋三五知己/情侶嚟食絕對係唔錯嘅選擇💛📍灣仔謝斐道379-389號特麗樓地下6-7號舖#香港美食 #平民美食 #灣仔 #灣仔美食 #香港 #美食 #hkfood #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #likefor
灣仔👣 - 本延鍋物🍲

🌟日本黑毛和牛A4套餐 (120g) ($168)

🌟 極上黑毛和牛A4套餐 (120g) ($238)

📍灣仔謝斐道379-389號特麗樓地下6-7號舖
#香港美食 #平民美食 #灣仔 #灣仔美食 #香港 #美食 #hkfood #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #likeforlike #hk #hkig #foodshare #hkrestaurant #foodies #852food #hkfoodblog #食評 #美食推介
2022-12-07
2022-12-13 114 浏览
🥩 銅鑼灣新開和牛壽喜燒 🤗銅鑼灣開咗間新嘅和牛壽喜燒店,門外裝飾好有日式風格 🇯🇵 入邊裝修都好精緻,和牛超好食不過記住要訂位,因為都幾多人嚟食㗎🤗 今次黎試咗佢嘅午餐,ʟᴜɴᴄʜ sᴇᴛ就有「關東風壽喜燒套餐」- 可以揀和牛或者豚肉套餐,套餐包括肉類、綜合時蔬、飯、蝦滑同埋甜點🍮超級推介佢嘅「日本黑毛和牛A4套餐」同埋「極上黑毛和牛A4套餐」 🥩 兩款都係黑毛和牛,各有各嘅特色,如果係第一款就肉味比較重啲,而極上黑毛和牛就入口即溶😋😋 兩款都好食👍👍 店員建議煮8秒鐘就食得㗎啦😉
🥩 銅鑼灣新開和牛壽喜燒 🤗

2022-12-10 114 浏览
本延鍋物.新開既壽喜燒餐廳~~.極上黑毛和牛A4套餐 180g $438關東風壽喜燒日本生蛋 $15稻庭烏冬 $15另收加一.先講餐廳環境幾舒服 staff都會主動介紹餐牌 服務幾好.套餐除左黑毛和牛外 仲有蔬菜籃,蝦滑同甜品 抹茶蕨餅.黑毛和牛花紋同色澤都好靚 煮7-8秒已經可以食啦 入口肉質滑嫩 油脂分布都好平均好多人都鐘意加埋生蛋漿一齊食 不過腸胃唔好既我 食完之後又痾又嘔😵‍💫😵‍💫 建議可以比客人自己打蛋 而唔係打好先比客🥲同埋略嫌湯底有啲咸下次可以試佢昆布酸味湯 好似會特別啲😂
本延鍋物
新開既壽喜燒餐廳~~
極上黑毛和牛A4套餐 180g $438
關東風壽喜燒日本生蛋 $15
稻庭烏冬 $15
另收加一
先講餐廳環境幾舒服 staff都會主動介紹餐牌 服務幾好
套餐除左黑毛和牛外 仲有蔬菜籃,蝦滑同甜品 抹茶蕨餅
同埋略嫌湯底有啲咸
下次可以試佢昆布酸味湯 好似會特別啲😂
2022-12-08 1485 浏览
本延鍋物係一間位於灣仔同銅鑼灣中間嘅關東風壽喜燒專門店,佢地推出左幾個一人套餐,像自己黎食都無問題😎 雖然店鋪面積偏細,但空間感唔錯,裝修以白色簡易風為主,令人覺得好舒服🤍 裡面只有大約30個位,未到12點已經開始排長龍,所以記得要預約呀📞Panyin Shabu is located near Wanchai which specialises in shabu shabu and sukiyaki. The interior is very simple and comfortable, however there aren’t a lot of seats so it’s best if you book in advance! 特選牛板腱午市套餐 $168Beef Oyster Blade Lunch Set呢個壽喜燒套餐已包括120g嘅特選牛板腱肉,綜合蔬菜、飯或烏冬(+$15)、蝦滑同甜品😙 4塊鮮豔嘅薄切牛板腱好整齊咁舖喺碟上,可以清楚咁睇得出紅白紋理,脂肪分布均勻🥩 關西風嘅壽喜燒用醬油、味醂、料理酒同埋砂糖調味,所以牛肉喺裡面煮熟嘅過程當中會增加鹹鮮味,令牛香更特出

特選牛板腱午市套餐 $168
Beef Oyster Blade Lunch Set
呢個壽喜燒套餐已包括120g嘅特選牛板腱肉,綜合蔬菜、飯或烏冬(+$15)、蝦滑同甜品😙 4塊鮮豔嘅薄切牛板腱好整齊咁舖喺碟上,可以清楚咁睇得出紅白紋理,脂肪分布均勻🥩 關西風嘅壽喜燒用醬油、味醂、料理酒同埋砂糖調味,所以牛肉喺裡面煮熟嘅過程當中會增加鹹鮮味,令牛香更特出🐂 之後再蘸埋落啲蛋漿度,口感變得特別滑溜😋
This sukiyaki set includes 120g of beef, vegetable basket, rice or udon, shrimp paste and dessert. The 4 slices of beef was sharp red with clear marbling from the fat. Kansai sukiyaki uses shoyu, mirin, wine and sugar for the base, so the beef is especially umami. And dipped into the raw egg made it even more smooth.

之後就落蔬菜同埋日本稻庭烏冬,因為有唔少嘅牛脂亦溶入醬汁裡面,所以味道更香濃🍲 蔬菜同烏冬都好吸湯,每一啖都充滿醬油同油脂香🤤 蝦滑口感爽彈,仲有啲蟹籽區增加感🦐
Then it was the veggies and inawa udon, which have absorbed the broth as well as the residue fat from the beef, making each bite very flavourful. The shrimp paste was bouncy, with bits of crab roe.

最後上甜品,煙韌嘅蕨餅配上微微苦澀味的抹茶粉為呢一餐作完美個總結🍵 飲品方面叫左用日本山梨縣和長野縣嘅水蜜桃黎整嘅果汁梳打 ($38),食完入口即溶嘅牛肉再飲返杯真係好清爽🥤
For dessert, we had a chewy warabi mochi with rich matcha flavours. We also got a soda which consist of real peach fruit juice from different regions of Japan.
  • 特選牛板腱套餐
  • 綜合時蔬
餐廳:本延鍋物 (灣仔)地址:灣仔謝斐道379-389號特麗樓地下6-7號舖灣仔謝斐道呢間本延鍋物 @panyinhk 開咗接近3-4個月,對上一次行過嘅時候見到排晒長龍,所以就bookmark咗決定下次要過嚟睇吓佢哋究竟有咩咁引人入勝😎今次未夠12點就嚟,餐廳以白色同啡色設計營造出休閒風格,望望餐牌見到午市晚市都喺主打A4-A5級日本黑毛和牛、日本豚肉涮涮鍋同壽喜燒🍲,午市得3個套餐選擇:日本A4黑毛和牛🐃、極上A4黑毛和牛同上選日本豚肉關東風壽喜燒套餐🐖,另外仲可以散叫唔同部位嘅和牛或者其他火鍋配料✝️關東風壽喜燒套餐—極上黑毛和牛A4套餐 $238呢個套餐和牛嘅份量有120g,用咗日本A4級黑毛和牛,一份有6片,未食就咁見到豐富均勻嘅雪花已經流晒口水❄️,肉色粉嫩,一啲雪都無,相當新鮮吸引😍。店員介紹放入壽喜燒湯底淥8秒就可以食得,另外有一隻日本生雞蛋🥚,用嚟蘸和牛仲增加綿綿嫩滑口感🤤,極上黑毛和牛最主要帶嚟入口即溶嘅滋味,陣陣牛肉香齒頰留香,食多兩三碟都仲得🤣。呢個套餐包埋綜合時蔬、飯、蝦滑同甜品,時日甜品喺抹茶蕨餅,飯仲可以加$15轉做稻庭烏冬,而飲品就叫咗個日本蘋果碳酸果汁($
餐廳:本延鍋物 (灣仔)
地址:灣仔謝斐道379-389號特麗樓地下6-7號舖

✝️關東風壽喜燒套餐—極上黑毛和牛A4套餐 $238
店員介紹放入壽喜燒湯底淥8秒就可以食得,
另外有一隻日本生雞蛋🥚,
呢個套餐包埋綜合時蔬、飯、
蝦滑同甜品
時日甜品喺抹茶蕨餅,
飯仲可以加$15轉做稻庭烏冬,
而飲品就叫咗個日本蘋果碳酸果汁($38),喺日本信州出產嘅🍎,當中有50%喺新鮮果汁,蘋果味都幾芳醇🤓

食嘢食到12點左右餐廳就坐滿晒人,就算Walk-in都無位🤣,去到1點左右出面仲要有10個8個人排緊隊等入座,真喺幾受歡迎👏,如果想去食日本靚和牛就記得早啲book位喇
2022-12-07
2022-12-05 127 浏览
初冬驟至,諗起好耐無歎返個日本shabu shabu😌不妨試下呢間主打高質一人前和牛涮涮鍋壽喜燒嘅本延鍋物🙌🏻🙌🏻餐廳裝潢以木系暖色為主調,線條簡約大方🤩用餐環境悠閑舒適🥰餐牌用上好似木相架嘅造型錶起,充滿質感,貫徹餐廳日系暖木簡約風格😝午市套餐有三款關東壽喜燒選擇🤤一個價錢已經包括肉類主食、時蔬、蝦滑、客飯同甜品😜🥢日本A4黑毛和牛 Beef Knuckle $168和牛後腿肉經時常運動😍肌肉最為發達且有輕微結締組織,紋理細緻可見適合燜煮🥺成品鬆軟口感結實有嚼勁🤤🤤🥢極上A4黑毛和牛 Chuck Roll $238和牛牛肩胛部份用以支撐身軀😋肌肉發達肉質結實,油花多而且分佈十分平均😙所以肉質柔嫩風味極佳,牛肉入口即溶☺️☺️☺️🥢時蔬拼盤及蝦滑壽喜燒又豈能少咗份量十足嘅鍋物?😌魚籽蝦滑、皇帝蟹柳、冬菇大蔥、蘿蔔粟米、金菇芋絲等,共冶一爐夠曬豐富🙌🏻🙌🏻🤩🥢飯/烏冬餐廳全面使用日本米,端出時白煙直冒😚等到鍋物煮好時溫度就啱啱好😜套餐升級烏冬份量恰到好處,慢煮三分鐘即成😝今次我將壽喜燒湯汁、麻醬,同餘下蛋汁一併加入拌混,口感幼滑味道豐富😚🥢甜點是日甜點係每客兩件嘅抹茶粉蕨餅🤩🤩乾身嘅抹茶粉表面

🥢日本A4黑毛和牛 Beef Knuckle $168

🥢極上A4黑毛和牛 Chuck Roll $238

🥢時蔬拼盤及蝦滑

🥢飯/烏冬

🥢甜點
是日甜點係每客兩件嘅抹茶粉蕨餅🤩🤩乾身嘅抹茶粉表面,內裏係煙韌軟糯嘅蕨餅😛一啖一件味道清雅,平衡返壽喜燒尾聲嘅少少甜膩👍🏻👍🏻
2022-12-04 110 浏览
天氣涼咗最啱就係打邊爐,呢間日式壽喜燒火鍋店鄰近銅鑼灣地鐵站,裝修以日式簡潔木色為主調,主打一人一鍋壽喜燒套餐~今日就嚟食lunch,性價比都幾高,$168已經食到A4黑毛和牛套餐~套餐包含左綜合時蔬🥬、蝦滑、飯/鳥冬及甜品,綜合時蔬包括冬菇、金菇、芋絲、蘿蔔🥕、粟米🌽及娃娃菜~我同朋友分別叫咗一個日本黑毛和牛A4套餐同極上黑毛和牛A4套餐~日本黑毛和牛大大塊,口感軟嫩,油脂平均分佈;極上黑毛和牛油花分布更靚,非常濃厚牛味同油脂香,點日本生雞蛋同胡麻醬更香滑~關東風壽喜燒湯底濃郁,少少甜又唔會太甜,有少少木魚香味~蝦滑好彈牙爽滑,加左卜卜脆蟹籽~烏冬煙煙韌韌,好清lulu~蔬菜爽脆,吸收左壽喜燒湯底非常濃郁~

極上黑毛和牛
黑毛和牛

極上黑毛和牛
黑毛和牛
天氣氣溫急降! 又係時候介紹返D食完會暖到入心嘅日本菜系列啦!位於灣仔謝斐道的日式和牛壽喜燒 本延鍋物鋪外門面寬敞,以日式簡潔的黑色木門及木框大窗與白色牆身外觀,看似是近代的咖啡店,店內以柔和舒適的日系洋風簡約優雅風格呈現,令小編回想當年京都之旅有種回憶返哂來的地道小店感覺。「本延鍋物」主打一人一鍋 關東風壽喜燒,價錢合理,見到唔少朋友仔都會Lunch去品嚐分享,性價比十分高,而小編今次就入夜約埋好友一齊靜靜品嚐比午市更豐富的體驗。晚市套餐除左有關東風壽喜燒湯底之外,還有昆布辣味湯及日式昆布上湯兩款可選,主餐有兩款A4黑毛和牛、一款A5黑毛和牛及一款日本豚肉選擇,套餐包含左綜合時蔬、蝦滑、蟹柳、油揚、日本生雞蛋、麻醬、飯/烏冬及甜品,綜合時蔬就有冬菇、金菇、芋絲、蘿蔔、粟米及娃娃菜,非常豐富😍!店員先介紹湯底味道特式及三款和牛肉的口感特性,本延特選黑毛和牛套餐 180g $508推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️壽喜燒高級極致推介黑毛和牛肩脊肉A5 併昆布辣味湯和牛大塊口感好滿足,脂肪平均分佈十分理想,入口即溶,非常重口油脂香,紋理要特別一讚靚身👍🏼牛肩胛肉質鮮美,肉味香濃帶香甜有質素,只需放入湯稍燙8

位於灣仔謝斐道的日式和牛壽喜燒 本延鍋物

令小編回想當年京都之旅有種回憶返哂來的地道小店感覺。

「本延鍋物」主打一人一鍋 關東風壽喜燒,價錢合理,
見到唔少朋友仔都會Lunch去品嚐分享,性價比十分高,
而小編今次就入夜約埋好友一齊靜靜品嚐比午市更豐富的體驗。

晚市套餐除左有關東風壽喜燒湯底之外,
還有昆布辣味湯及日式昆布上湯兩款可選,
店員先介紹湯底味道特式及三款和牛肉的口感特性,

本延特選黑毛和牛套餐 180g $508
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️壽喜燒高級極致推介
黑毛和牛肩脊肉A5 併昆布辣味湯
和牛大塊口感好滿足,脂肪平均分佈十分理想,
入口即溶,非常重口油脂香,紋理要特別一讚靚身👍🏼
牛肩胛肉質鮮美,肉味香濃帶香甜有質素,
只需放入湯稍燙8秒即食,十分美味🤤
日本生雞蛋打拌後將其沾上就更加滑嫩。
+$15 飯可以轉手打烏冬,落湯可以吸引湯味精華。

極上黑毛和牛A4套餐 180g $438
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
黑毛和牛A4油脂花紋分布均勻,牛味比A5較濃郁,
油脂感較低,口感仍然軟嫩。
油揚吸湯頭的精華
選左關東風壽喜燒湯底,有種鰹魚香味,
如果湯頭再湯嘅話就完美啦👍🏼

自家新鮮蝦滑彈牙爽滑,蟹籽增加口感,
甜品係抹茶蕨餅,口感煙韌有嚼勁,
作為一餐壽喜燒和牛餐嘅完美句號。

整體店員服務十分親切,
Refill 嘅湯會倒入日式昆布上湯,
一個餐完美足夠比一個人嘅食量,不多不少。
有興趣朋友仔記得早一至兩日訂位啊。

👅美味: 9️⃣ 😮驚喜: 9️⃣
✨環境: 9️⃣ 💆‍♂️服務: 9️⃣
💡性價: 9️⃣ 🐽飽肚: 🔟
💫回頭: 9️⃣ 👍推薦: 9️⃣
最近經開灣仔時發現呢間新開日式裝修風格火鍋店。門面白色弧型外牆加上木框大窗的設計,見到佢地午市有關東風壽喜燒套餐就入左去試試。鐘意食🇯🇵和牛既我地就點左店員推薦既熱賣2款和牛關東風壽喜燒套餐試試。✨日本黑毛和牛肩脊肉A4套餐✨✨日本黑毛和牛和尚頭A4套餐✨餐廳精選嚟自熊本🇯🇵縣嘅頂級和牛🥩「和王」,牛肩脊肉和牛油花均勻,油脂分佈較多,所以入口即溶,而且和牛肉味濃且軟嫩。而和尚頭肉牛脂較少但係牛香味重,再配埋日本蛋🥚一齊食,即刻令和牛口感更加嫩滑美味。每個套餐都配有粟米🌽,時令蔬菜,腐皮,蟹柳,冬菇,芋絲,羽衣甘藍🥬同蝦滑等等。放入牛關東風壽喜燒湯底煮好後,甜甜鹹鹹的,好開胃。而且每個餐仲配上白飯 或 烏冬,份量十足!😋 食完仲有日式抹茶蕨餅作完美結尾。🤍🍽️本延鍋物🕰️星期一至日 11am-10pm📍灣仔謝斐道 379-389 號特麗樓地下 6-7號舖

✨日本黑毛和牛肩脊肉A4套餐✨
✨日本黑毛和牛和尚頭A4套餐✨

🍽️本延鍋物
🕰️星期一至日 11am-10pm
📍灣仔謝斐道 379-389 號特麗樓地下 6-7號舖
位於灣仔謝斐道的日式和牛壽喜燒主打一人一鍋 就算一個人想吃火鍋也沒有問題😆平常中午時分客人都滿多的 所以一直想試試看餐廳的設計採用了日式簡潔的木與白整體給予人的感覺很柔和舒適🤍這次一共選擇了2個午市壽喜燒套餐分別為極上黑毛和牛A4及日本黑毛和牛A4極上黑毛和牛A4油脂花紋分布均勻 入口即化而日本黑毛和牛A4的牛味濃郁而且口感軟嫩CP值比較高👍🏻 套餐組合的蔬菜份量亦很足夠最後的甜點綠茶蕨餅竟然有驚喜充滿嚼勁的口感 味道清甜淡雅 很好吃!
位於灣仔謝斐道的日式和牛壽喜燒

極上黑毛和牛A4油脂花紋分布均勻 入口即化
而日本黑毛和牛A4的牛味濃郁而且口感軟嫩
CP值比較高👍🏻 套餐組合的蔬菜份量亦很足夠

最後的甜點綠茶蕨餅竟然有驚喜
充滿嚼勁的口感 味道清甜淡雅 很好吃!
2022-11-26
  • 極上黑毛和牛A4套餐
冷風就黎來襲!🤯最好就係火鍋!🥹最近去左銅鑼灣開左無幾耐嘅壽喜燒專門店😍😍每個位都有專屬電磁爐位😋日系暖色環境都舒服!星期6日都有lunch set😄1️⃣日本黑毛和牛A4套餐120g($168)有幾大塊黑毛和牛,大大塊口感好滿足☺️雖然唔多片,但質素幾好!💓套餐有幾豐富嘅綜合蔬菜碗、生蛋黃、小蝦膠、白飯or烏冬(+$15),甜品(綠茶蕨餅幾煙韌)2️⃣極上黑毛和牛A4套餐120g($238)呢款有~9片紋理更靚嘅和牛☺️點埋生蛋黃汁好嫩滑😚呢兩個價錢食到A4和牛都唔錯!雖然小編私心更愛$168個款🤣

1️⃣日本黑毛和牛A4套餐120g($168)

2️⃣極上黑毛和牛A4套餐120g($238)