2011-03-29 18 浏览
星期一 晚上8:00入座 放題$165再加一覺得價錢與品質比較略貴一點魚生算新鮮可是三文魚食到有一粒粒的冰應該剛剛從冷藏櫃出來黑豚地獄火鍋以為好辣可是沒有一點辣味但湯底味道okay花之戀壽司…差…好細舊,細細塊三文魚包住飯,再點上一點沙律醬,食落口>>>同三文魚壽司沒有分別,真係第一次食到咁”的識”之” 花之戀壽司”.
雞肉腸仔

黑豚地獄火鍋
以為好辣
可是沒有一點辣味
但湯底味道okay

花之戀壽司…差…
好細舊,細細塊三文魚包住飯,再點上一點沙律醬,
食落口>>>同三文魚壽司沒有分別,
真係第一次食到咁”的識”之” 花之戀壽司”.
2011-03-28
2011-03-13 16 浏览
可以任叫ga~~不過我地都只係叫左一瓶~~ka....ka唔好味ga~~好油呀~~得d油味差我個人整得無咩特別個味同豆腐差唔多好好味~~一定要試食落唔油膩入面軟淋淋,甜甜地~~好好味道!!碟魚柳無味ga得d雪味碟野有汁ga~~但都仲係無味d雞都幾ok都幾有bbq風味我無食過~~因為食物敏感但係我見佢地都叫左3次相信都唔差壽司又點會唔order呢我地都叫左成5次ga~~都ok~~~整體泥講可接受
清酒
可以任叫ga~~
不過我地都只係叫左一瓶~~
ka....ka
個味同豆腐差唔多
紫蕃薯(炸物)
好好味~~一定要試
食落唔油膩
入面軟淋淋,甜甜地~~
好好味道!!
我無食過~~因為食物敏感
但係我見佢地都叫左3次
相信都唔差
壽司又點會唔order呢
我地都叫左成5次ga~~
都ok~~~

整體泥講可接受
2011-03-11
清酒
紫蕃薯(炸物)
2011-03-02
朋友們的開年飯開始,下星期還得去流浮山一趟。這家放題我已經是半年來第三次幫襯。見最近食評好像都不太好,心裡還驚是否已經跌watt了。21:00先入場平十蚊,其實差別不大又不想等的話可以21:00前入場,反正食的東西也是一樣。不過我們要等遲放工的朋友,也就無所謂。閒日關係,今日只有大約半個場的人數。唔駛等位,掂行掂入。服務:服務生都好客氣,經理做事爽手,有一檯的天花板漏水嚴重,都見佢地好快安排另一檯調俾佢。要讚幾個瘦削的侍應生,肥肥地那位女侍應。收碟積極,而且有啲送頭送尾佢地都照收,唔會話叫我地食埋先。俾鼓油、Wasabi都好快手同埋俾好多我地。食物:魚生、壽司是放題最常見的貨色。味道沒有驚喜,但也不差。算新鮮。雖然都唔係好想食飯底,但花之戀我地每人encore左一次,因為真係幾好食,同埋細細件。個牛乳煱好正,味道好濃,牛味也不錯。五個人幾乎每人都分到2-3塊牛。反而配菜就不多,來放題當然不希望吃太多配料。炸嘢唔錯,天婦羅蝦係必食。串燒都幾正,雖然離遠望入去但個師傅都好認真係燒嘢。埋單每位$170.5已包加一。飲品最正係冷熱清酒任飲。熱清酒無得剔,要問佢先有。
朋友們的開年飯開始,下星期還得去流浮山一趟。

閒日關係,今日只有大約半個場的人數。唔駛等位,掂行掂入。

服務:

食物:

魚生、壽司放題最常見的貨色。味道沒有驚喜,但也不差。算新鮮。雖然都唔係好想食飯底,但花之戀我地每人encore左一次,因為真係幾好食,同埋細細件。
魚生拼盤,叫了三次,次次都寫15塊佢地都肯出咁大堆。而且速度幾快
個爐好夠火

埋單每位$170.5已包加一。

飲品最正係冷熱清酒任飲。熱清酒無得剔,要問佢先有。

2011-03-01
個爐好夠火
本身見呢間野d食物睇落都唔差,又好想食放題,所以就諗住同我男朋友去試下啦。其實我對食物嘅要求真係唔高,我都只係想滿足下食日本野嘅慾望!咁我地訂9點鐘台啦,下午佢已經打黎同我地講只等5分鐘就無啦個booking。咁我地咪早到囉,點知早到要等囉~仲要我地三催四請先有得入去,我地唔係訂左位,你預左比我地架咩?咁都算啦,等左一陣仔je~之後都滿心歡喜地點野食啦~第一道刺身都唔差,以為呢間幾好啦~點知好戲在後頭,諗返起個10舊壽司都想嘔,唔講d料,淨講舊飯都想嘔!成舊泥膠咁,d飯爛到呀媽都唔認得,癡滿我個口腔,感覺超難受!!我自己煮都無你咁難食最最最大問題係佢成日係度走埋黎瞄瞄瞄,睇下你食完未,好煩囉!!食淨一、兩舊個d又死都唔肯拎走,一定要你哽曬d難食壽司為止揀直買錢搏難受其它野食真是普通得很,週街買到,選擇不多~d串燒又一陣膠味我從來都食過咁難食嘅野!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!真係寧願拎d錢去買百佳壽司或者去唱K Buffet,再或者去明將算~所以除左諗到掉錢落咸水海之外,我真係諗唔到點形容呢間野~當然,要食的話都唔係無好野食嘅,刺身、牛柳粒、牛油金菇、火鍋都唔錯~但你去食日本

咁我地咪早到囉,點知早到要等囉~仲要我地三催四請先有得入去
,我地唔係訂左位,你預左比我地架咩

咁都算啦,等左一陣仔je~之後都滿心歡喜地點野食啦
~

第一道刺身都唔差,以為呢間幾好啦
~

點知好戲在後頭,諗返起個10舊壽司都想嘔
,唔講d料,淨講舊飯都想嘔!

成舊泥膠咁,d飯爛到呀媽都唔認得
,癡滿我個口腔,感覺超難受!!

我自己煮都無你咁難食

食淨一、兩舊個d又死都唔肯拎走,一定要你哽曬d難食壽司為止

揀直買錢搏難受
其它野食真是普通得很,週街買到,選擇不多~

d串燒又一陣膠味
我從來都食過咁難食嘅野
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

所以除左諗到掉錢落咸水海之外,我真係諗唔到點形容呢間野~

但你去食日本野會唔會淨食呢d呀?

我就會想食壽司囉,但佢d飯真係令我太驚喜了
~而且d制度好彊化,唔知想點

淨係上菜好快囉,但上得快都無用架,製作是是但但,浪費食材

※因為d飯難食到嚇窒左我,所以我地咪都無影-.-
2011-02-26
  • 刺身,蒜香牛柳粒,牛油金菇,火鍋
2011-02-12 13 浏览
話說一班人去慶生,3日前就book 定10個位啦我話可能會帶蛋糕,問個經理會唔會額外收費,經理先生--> 我 --> 我地只會幫你雪住先,唔會切,所以唔會收費 very good then,,,, 放題限時2小時,如果你地要食蛋糕的話, 要確保你地自己夠時間,夠鐘就要交枱 下....咁我地會盡快嫁啦,唔該晒好,話咁快就當日啦,經理先生打尼confirm 啦 唔好意思呀,我原本book 左10個, 如果到時多左一兩個你地會唔會有位比我? 因為你book 係book 10位, 所以我地只可以比10個位你, 多左人的話,就要你地自己逼 咁我E+同你 book 多2個? 可以,但到時無論你人數幾多,我都會收你最少12人ge 人頭費 下?!咁我唔夠人埋蝕比你!? 咁你自己諗下啦...同埋提提你,booking 只會幫你hold 5 分鐘, 請你地預早D到 你同我hold 5分鐘,咁我同你book 尼做咩?!!? 唔好意思啦咁因為朋友生日而且人多,真係好難轉,唯有死死下都幫襯佢點知原來仲可以再衰D 13個人逼10個位,見我地逼到死都唔理食
話說一班人去慶生,3日前就book 定10個位啦

我話可能會帶蛋糕,問個經理會唔會額外收費,
經理先生-->
我 -->

我地只會幫你雪住先,唔會切,所以唔會收費
very good then,,,,
放題限時2小時,如果你地要食蛋糕的話,
要確保你地自己夠時間,夠鐘就要交枱
下....咁我地會盡快嫁啦,唔該晒

好,話咁快就當日啦,經理先生打尼confirm 啦

咁我E+同你 book 多2個?
下?!咁我唔夠人埋蝕比你!?
你同我hold 5分鐘,咁我同你book 尼做咩?!!?

唔好意思啦咁

因為朋友生日而且人多,真係好難轉,唯有死死下都幫襯佢
點知原來仲可以再衰D

13個人逼10個位,見我地逼到死都唔理
食左1.5鐘就同我地講last order
(但我地有2位遲到ge 朋友只係坐底左冇耐 =.= )
臨5分鐘叫我地找數
找完錢仲要驚死我地唔走,加多句
麻煩你地坐多5分鐘就好離開啦

。真。係。好。好。嘢。

不過咁,
佢地上菜真係好快
同埋比到足,畫10件就尼足10件

唔太好食,款又唔太多

經理先生態度差到極點, 食到一肚火 ,比龍肉我都吞唔落啦

2011-01-31
2011-01-27
之前睇網評話哩間放題OK。。。前個星期朋友又去食過都話OK。。。打電話去問價錢都算抵食。6:45PM/9:00PM後先可以BOOK位。$145+1 一位。。我驚無位。前一日BOOK定9:00PM地方都幾隱蔽~揾咗十幾分鐘先搵到~我地提前兩個字去到。。個經理好軍真。。都要收155+1一位 。。。噤我地為有等到9:00PM正先入去啦。。。D野食唔算好多款。。。。。最奇怪係一樣甜品都無得供應~~~~~要改下。。。刺身好新鮮。。比其他放題多款D。。有我中意既希靈魚。馬刀貝。赤貝。三文魚。壽司~花之戀 ·正。鰻魚都OK沙律。。D蟹子臭架。。。火鍋。。我地食咗兩種。。一個牛奶火鍋。。一個黑豚肉火鍋。。。牛奶火鍋味都濃。。本身本人唔中意奶味。。燒物。。牛柳粒OK。。雞軟骨就好乾。。三文魚頭同秋刀魚都OK。小炒:牛油炒雜菌好味面屎湯 幾好。。。鮑魚粥都唔錯~飲品都幾多樣。。。有清酒添(暖/凍)都有!服務員快手。。D野食上得快。齊。大致上都OK。。如果再有機會都會去。。。希望下次去。。可以加個甜品。。

壽司~花之戀 ·正。鰻魚都OK
沙律。。D蟹子臭架。。。

小炒:牛油炒雜菌好味
面屎湯 幾好。。。
鮑魚粥都唔錯~
飲品都幾多樣。。。有清酒添(暖/凍)都有!

服務員快手。。D野食上得快。齊。

大致上都OK。。如果再有機會都會去。。。
希望下次去。。可以加個甜品。。
刺身新鮮。多款D
OK
中意牛奶的朋友要試下~
都唔錯~
2011-01-25
刺身新鮮。多款D
OK
都唔錯~
  • 三文魚,赤貝,馬刀貝
2011-01-27 8 浏览
今日同男朋友2個去食呢間放題~之前都未試過架~成日見佢個lunch都幾抵就決心去試下佢夜晚個放題雖然佢既order紙唔係好多但係應有既款都有丫~~好味推介:1. 壽司&刺身~~ 我同男朋友都係壽司卷物迷~~所以全部都試左,而且都幾好食2. 吉列薯餅~~ 呢個好好食~~甜甜地~~好正~~~3. 羊架~ 雖然叫左2次先到,但係好好好好味~~另外要提既係呢間有清酒任飲~~所以我地唔好SAI地飲左~~都唔錯~~~柑桔都幾好飲~~總括黎講,呢間都幾好食~~下次會再幫襯!!
今日同男朋友2個去食呢間放題~
之前都未試過架~
成日見佢個lunch都幾抵就決心去試下佢夜晚個放題
雖然佢既order紙唔係好多
但係應有既款都有丫~~

好味推介:
2. 吉列薯餅~~ 呢個好好食~~甜甜地~~好正~~~
3. 羊架~ 雖然叫左2次先到,但係好好好好味~~

柑桔都幾好飲~~

總括黎講,呢間都幾好食~~下次會再幫襯!!
2011-01-24
2011-01-26
呢度放題黎講款式唔算少~d魚生同雞骨串,羊扒(肥左d)等食物味道唔錯~炸野幾好味,特別係炸蝦同埋甜炸紫芋~~好味!有小碗關東煮果dorder添,仲有朋友叫左個火鍋~唔錯~but有飯果d卷物壽司冇咁好食同埋唔夠好既係冇甜品as雪糕/糕點果d...價錢5算貴,只係坐得比較迫~但都值得黎食既~
呢度放題黎講款式唔算少~
d魚生同雞骨串,羊扒(肥左d)等食物味道唔錯~
炸野幾好味,特別係炸蝦同埋甜炸紫芋~~好味!
有小碗關東煮果dorder添,仲有朋友叫左個火鍋~唔錯~
but有飯果d卷物壽司冇咁好食
同埋唔夠好既係冇甜品as雪糕/糕點果d...

價錢5算貴,只係坐得比較迫~但都值得黎食既~
2011-01-25
  • 炸甜紫芋
2011-01-25 1 浏览
今日同男朋友2個去食呢間放題~之前都未試過架~成日見佢個lunch都幾抵就決心去試下佢夜晚個放題雖然佢既order紙唔係好多但係應有既款都有丫~~好味推介: 1. 壽司&刺身~~ 我同男朋友都係壽司卷物迷~~所以全部都試左,而且都幾好食2. 吉列薯餅~~ 呢個好好食~~甜甜地~~好正~~~3. 羊架~ 雖然叫左2次先到,但係好好好好味~~另外要提既係呢間有清酒任飲~~所以我地唔好SAI地飲左~~都唔錯~~~總括黎講,呢間都幾好食~~下次會再幫襯!!
今日同男朋友2個去食呢間放題~
之前都未試過架~
成日見佢個lunch都幾抵就決心去試下佢夜晚個放題
雖然佢既order紙唔係好多
但係應有既款都有丫~~

好味推介:
2. 吉列薯餅~~ 呢個好好食~~甜甜地~~好正~~~
3. 羊架~ 雖然叫左2次先到,但係好好好好味~~

總括黎講,呢間都幾好食~~下次會再幫襯!!
2011-01-24
2011-01-21
同事訂坐檯, 一行十四人去, 好快有位, 衝左上樓上, 相比, 下面d二人位會闊落d叫野食, 刺身好新鮮, 比我預計中既放題質素好, 牡丹蝦, 魷魚好甜, 馬刀貝好爽, 不過海膽個味就...可能我受唔到!提一提, 佢冷盤d八爪魚好大隻, 出面好少有完整咁大隻到熱野, 牛油炒什菌, 牛柳粒, 燒粟米必食推介~!!!!!!!!吉列野可以試吉列蕃薯, 豬扒就好普通....個牛乳鍋無咩特別壽司就遜色左d....好或者我地食到太飽, 對最後點既壽司減興趣....總括,刺身熱食係比較出色, 下層環境比較好, 個別服務員態度有待改善
提一提, 佢冷盤d八爪魚好大隻, 出面好少有完整咁大隻
吉列野可以試吉列蕃薯, 豬扒就好普通....
個牛乳鍋無咩特別
刺身
好大隻八爪魚~~~~~~~
吉列物
推介粟米
壽司
2011-01-18
刺身
好大隻八爪魚~~~~~~~
吉列物
推介粟米
  • 牛油炒什菌
  • 燒粟米
  • 牛柳粒
2011-01-02 24 浏览
早一日BOOK左台, 食9PM (用餐時間 9:00 ~ 11:00PM)去到可能岩岩轉場, 所以都唔駛點等位就入得入到去初時以為冇咩人, 但隔一陣就滿晒人第一次黎, 坐底之後就叫野食, 發現原來生日既人係有半價~~呢個都好驚喜,可能因為之前唔知有呢個優惠再發現飲品係任叫 (好似放題唔係間間都任飲) 清酒,可樂,檸蜜, 一人都飲左2-3人至於野食方便, 除左人多叫左的壽司要等外, 其他都好快上,味道就不過不失. (因為一班人慶祝所冇都冇咩留意味道~~HAHA)最特別既係牛肉鍋, 夠幾個人食
去到可能岩岩轉場, 所以都唔駛點等位就入得
入到去初時以為冇咩人, 但隔一陣就滿晒人

至於野食方便, 除左人多叫左的壽司要等外, 其他都好快上,

最特別既係牛肉鍋, 夠幾個人食

2010-12-30
$200 (宵夜)
  • 羊架
2010-12-31
好新鮮魚生壽司好正好厚肉串燒熱呼呼不錯蝦天腐羅好正…剛炸和牛呢間放題真係好值得推介…無乜漏單野食又快上.....愉快晚餐
2010-12-25
圣诞节
  • 魚生
2010-12-26 8 浏览
因為早2個鐘頭book定位所以唔係等位一入到去仲坐向鐵板位..睇埋鐵板師父整埋食d野食ok不過尋日就168+1位算係咁d節日假期(平日就158+1)一黎就先食三文魚壽司,饅魚壽司,而剌身就食左三文魚,希靈魚,吞那魚,赤貝之類而希靈魚就ok呀又爽又甜同埋其他熟食,炸物但係燒羊架就反而失色左入唔到口好重蘇味下次都有幾會再黎今次無影相下次再影相比大家睇la
因為早2個鐘頭book定位
所以唔係等位
一入到去仲坐向鐵板位..睇埋鐵板師父整埋食

d野食ok
不過尋日就168+1位算係咁d節日假期(平日就158+1)
一黎就先食三文魚壽司,饅魚壽司,
而剌身就食左三文魚,希靈魚,吞那魚,赤貝之類
而希靈魚就ok呀又爽又甜
同埋其他熟食,炸物
但係燒羊架就反而失色左
入唔到口好重蘇味
下次都有幾會再黎
今次無影相下次再影相比大家睇la
2010-12-25
2010-12-21 6 浏览
十一月二十八日 (星期日)今日大家都有小病在身,吃不到新開的豪大大之餘,還要吃點清淡的行過了這條食街,選擇了村上記得多年前都吃過這裡的晚餐印象一般,只是抵吃這裡有很多的定食供應,價錢相宜還有刺身,不過今次要忍口了最後點了兩個比較清的定食套餐推介這個雜菜豆腐窩定食最好的是個湯底,帶點豆腐味,味道清而鮮甜雜菜十分新鮮,吃得健康之餘又能滿足味蕾老公仔選的燒雞柳拼龍脷柳定食都不錯雞柳煎得香而雞肉嫩滑,燒汁帶起肉的鮮甜龍脷柳份量則不多,魚肉富鮮味,味美可口每人五十元有找的日式午餐,十分滿足平野都有好野!
十一月二十八日 (星期日)

行過了這條食街,選擇了村上

記得多年前都吃過這裡的晚餐
印象一般,只是抵吃
這裡有很多的定食供應,價錢相宜
還有刺身,不過今次要忍口了
最後點了兩個比較清的定食套餐

推介這個雜菜豆腐窩定食
雜菜豆腐窩定食

最好的是個湯底,帶點豆腐味,味道清而鮮甜
雜菜十分新鮮,吃得健康之餘又能滿足味蕾
燒雞柳拼龍脷柳定食

老公仔選的燒雞柳拼龍脷柳定食都不錯
雞柳煎得香而雞肉嫩滑,燒汁帶起肉的鮮甜
龍脷柳份量則不多,魚肉富鮮味,味美可口

每人五十元有找的日式午餐,十分滿足
平野都有好野!
2010-11-28
雜菜豆腐窩定食
首次來這間店吃放題之前做個小小搜集資料,這間放題在旺角來說 算是中規中距刺生,壽司選擇比較少.但都有大眾化的三文魚,玻璃蝦,劍魚腩,赤貝,吞拿魚雖然魚生鮮味不夠,要靠醬油吊味但總算不過不失,賣相都可以串燒賣相有點亂.雞肉串肉質頗嫩滑,但雞翼串則軟遜色,燒得偏乾炸物款式頗多可惜沒有炸生蠔而較特別如有炸紫心蕃薯質感幾糯軟天婦羅雖沒用上大蝦但尚算好吃,夠熱和香脆粉都不算厚其他如有:牛乳鍋值得一試,頗重牛奶香,吃完不太口乾而且可以重複增添火鍋配料蒜香牛柳粒, 充滿赫香味,但牛柳粒太韌牛油炒雜菌 太鹹總括,服務生態度良好,而且不太見有漏單的情況上菜速度很快,有時快得連台面都沒位放
首次來這間店吃放題
之前做個小小搜集資料,
這間放題在旺角來說 算是中規中距

刺生,壽司選擇比較少.
但都有大眾化的三文魚,玻璃蝦,劍魚腩,赤貝,吞拿魚
雖然魚生鮮味不夠,要靠醬油吊味
但總算不過不失,賣相都可以
串燒賣相有點亂.雞肉串肉質頗嫩滑,
但雞翼串則軟遜色,燒得偏乾
炸物款式頗多
可惜沒有炸生蠔
而較特別如有炸紫心蕃薯
質感幾糯軟

天婦羅雖沒用上大蝦
但尚算好吃,夠熱和香脆
粉都不算厚

其他如有:
牛乳鍋值得一試,頗重牛奶香,吃完不太口乾
而且可以重複增添火鍋配料

蒜香牛柳粒, 充滿赫香味,但牛柳粒太韌

牛油炒雜菌 太鹹

總括,服務生態度良好,而且不太見有漏單的情況
上菜速度很快,有時快得連台面都沒位放
2010-12-12