2018-01-15 680 浏览
果日經過,男朋友話呢間係大陸brand,係大陸好受歡迎,但我一望感覺幾台灣,門面同店員都令人好感,於是就試下啦!我地試左莓味芝士奶蓋茶,以為芝士好漏啦,又吾會,原因係佢雜莓水果茶果part 夠fresh同新鮮,所以感覺好飲吾heavy!不過漏左提,我地係揀低脂,吾知係咪甘所以無甘漏,因為我之前飲過鹿角果間係漏啲🙈不過價錢就有少少貴啦,$40幾蚊一杯,但間吾中飲下都ok,估吾倒大陸做出黎嘅brand同marketing都吾錯,無土味,依家香港得兩間,吾知遲啲又會吾會周圍都係lu

2018-01-14 577 浏览
之前有係深圳飲過一兩次喜茶,不過都唔記得左自己選擇左邊種茶,所以決定再飲過,紀錄一下。今次試東喜茶既全脂芝士玉露茶后。(首先我係唔會45度飲,我係用直飲管方法,一路飲一路插到底,我覺得咁先又有芝士又有茶)少冰。去糖。茶后俾我既感覺好單一,入口好淡,有d唔知係甘定苦,後勁有少許澀。本身東喜茶d芝士唔夠喜茶豐富,加上呢種茶我唔鐘意,好忍痛地無飲哂。其實唔係話佢唔好飲架,只係玉露茶后真係唔係我杯茶希望下次再試其他啦

今次試東喜茶既全脂芝士玉露茶后。

少冰。去糖。

其實唔係話佢唔好飲架,只係玉露茶后真係唔係我杯茶
希望下次再試其他啦
2018-01-10 514 浏览
舊年,,,,,,內地既喜茶熱爆~好多朋友番大陸飲過都過好正!!不過一向都唔鍾意番大陸既我, 就無咁神心特登番大陸, 仲要排幾個鐘買泥飲啦****最近同朋友仔o係觀塘食飯~提起喜茶, 佢話附近有間「東喜茶」同大陸個間好似...仲好好飲**講到興起, 就即刻去左買杯泥飲下!!!好彩唔算多人排隊....店員全部都好nice, 問我飲過未,,,,,仲教埋我點飲呢!!原來係唔好插飲管住, 首先要斜斜地咁飲左個芝士奶蓋先~最後先至插飲管飲**奧利奧芝士奶茶面層滿佈oreo餅碎.....芝士奶蓋好濃厚又Creamy, 好香芝士味~奶茶亦都唔會過甜!!!$32一杯雖然有小小貴, 但係真心好好飲!!最近又變番做觀塘友既我, 而家一個星期至少都會幫襯一次呀** XD**
舊年,,,,,,內地既喜茶熱爆~
好多朋友番大陸飲過都過好正!!

最近同朋友仔o係觀塘食飯~
提起喜茶, 佢話附近有間「東喜茶」同大陸個間好似...
仲好好飲**
講到興起, 就即刻去左買杯泥飲下!!!
好彩唔算多人排隊....

店員全部都好nice, 問我飲過未,,,,,
仲教埋我點飲呢!!
原來係唔好插飲管住, 首先要斜斜地咁飲左個芝士奶蓋先~
最後先至插飲管飲**
奧利奧芝士奶茶
面層滿佈oreo餅碎.....
芝士奶蓋好濃厚又Creamy, 好香芝士味~
奶茶亦都唔會過甜!!!
$32一杯雖然有小小貴, 但係真心好好飲!!
2018-01-07
2018-01-08 363 浏览
過江龍喜茶黎左香港叫做東喜茶,是日咁岩經過去買杯飲下,少左好多廣州有既季節限定,芝士味唔夠濃,可能人多茶泡得唔夠耐,茶味唔出得曬,茶香唔夠,整體不錯,唔講佢有冇落咩化學野,健唔健康就是覺得大陸的更好味!
2017-12-31 522 浏览
工作苦悶既時候,極度需要D甜野補充下!午飯後經常幫襯呢間新進既台式飲品店,剛開店時勁多人排隊,3個月過後,還好啦,10分鐘內就買到了!整體價錢偏貴,但值得!珍珠奶茶$25,茶味夠濃,唔會太奶,珍珠係煙靭既,正合我意除奶茶外,仲有不少鮮果茶,其中百香果茶$35係女同事既最愛,通常會揀少甜,無咁肥就自我感覺良好啦大大舊新鮮百香果於杯內飄浮,果味好清新,粒粒果粒增添咬感,好fresh至於潮興既芝士茶,職員都會教唔用飲管,唔使攪勻,以45度角大口將面果層芝士+底層既飲品結合。芝士既咸加茶既甜,味道還可以,但唔會想再試,Haha!
珍珠奶茶$25,茶味夠濃,唔會太奶,珍珠係煙靭既,正合我意

2017-11-28
2017-12-18 773 浏览
咁岩夜晚經過觀塘,係工業區附近見到呢間好出名既東喜茶,由於星期日晚上又大風,所以都唔洗點等,叫左唔夠5分鐘就已經飲到雖然冬天太凍既關係,但因為真係太紅,真係好有衝動去試有好多款野飲,但最想試既都係芝士火火店員好細心,有禮貌,最後會介紹埋點先飲到最好味既芝士奶蓋先大大呷一口,會先飲到濃濃既芝士香,然後呷大口d會飲到芝士cream再加火龍果果汁,感覺都幾特別,鐘意芝士既朋友一定會覺得好好飲不過$42杯,個價錢就唔係咁抵飲了總括黎講,味道都拍得住喜茶,幾好飲下次經過都會想再買黎飲因爲都真係幾鐘意佢隻芝士味

雖然冬天太凍既關係,但因為真係太紅,
真係好有衝動去試

有好多款野飲
,但最想試既都係芝士火火
店員好細心,有禮貌,最後會介紹埋點先飲到最好味既芝士奶蓋

不過$42杯,個價錢就唔係咁抵飲了

總括黎講,味道都拍得住喜茶,幾好飲下次經過都會想再買黎飲
因爲都真係幾鐘意佢隻芝士味

2017-12-13 457 浏览
🙆‍♀️ 芝士火火 $42 雖然個配搭係幾新穎,但我覺得無大家講到咁好飲。芝士奶蓋夠厚身,有芝士味 但少了芝士既鹹香,亦好重奶羶味😓 嗌左少甜,火龍果汁唔太濃味 應該溝左茶去shake,滲出淡淡清香既茶味,呢點係幾suprise,亦幾解渴。但如果當佢係果汁咁飲,可能會失望。.
🙆‍♀️ 芝士火火 $42

2017-12-12 528 浏览
做完野行過好口渴,見到貢茶同東喜茶,就試個未試過既東喜茶。🤔本身淨係聽過個名,唔知出名係邊,就上網check左,係我無乜試過既奶蓋,所以就叫左個金鳳茶王配芝士奶蓋($33)。.店員好細心,有教我要打開蓋飲,唔好用飲管,打斜飲,就可以混合奶蓋同茶。唔似其他連鎖店要用飲管,淨係飲到茶而無奶蓋,或者一開始就要撈埋飲,呢一點要加分!👍🏻👍🏻.一入口,好特別!!😆第一個味覺係奶蓋既奶味同芝士既咸味,之後係金鳳茶王既茶味,混合埋奶蓋,係好香好特別既奶茶配上咸咸地既味覺衝擊,好有層次,又好玩又好飲。.原諒我文文筆唔好,真係好難形容有幾特別,一定要試過先知😼。飲到一半,奶蓋凝固係中間,有啲難同時飲到茶同奶蓋,要用力搖一搖佢先可以繼續飲。雖然價錢相比起其他飲品連鎖店偏高,但質素同新鮮感可以話係完全抵晒!🤗.下次行過一定會再飲,而且仲要試下其他款,因為見人飲嗰啲顏色好鮮豔豐富,係果味飲品配奶蓋,一定會為味覺帶黎新既衝擊!

2017-12-06 484 浏览
$30 一杯,不是太大杯的布雷蕾珍珠奶茶。見新開就今日lunch去朝勝一下。原來將布蕾塗在杯四圍,收銀話好似蛋糕咁,飲一口,茶底好有茶味,值得一讚是珍珠好QQ,最好就是珍珠本身不太甜。
$30 一杯,不是太大杯的布雷蕾珍珠奶茶。

2017-12-06
2017-11-26 627 浏览
自從係大陸飲過喜茶之後就一試愛上。雖然知道兩者冇關係,難得去觀塘,就算要大排長龍都要試下東喜茶。星期六下午有廿幾人等緊,由於行人路唔闊,等嘅時候要小心唔好阻住路人,最終等咗二十分鐘,終於有得飲。芝士茶,綠妍($33)先唔用飲管,直接大啖大啖咁飲,但杯要斜少少先可以一次飲到芝士加茶,好香濃嘅芝士加上清新嘅綠茶,同喜茶一樣咁正。飲飲下芝士同茶已經mix咗做奶茶,可用飲管飲,mix 咗之後味道比較淡。總括來講,33蚊有啲貴,芝士唔係好夠,如果有多啲會更好。

芝士茶,綠妍($33)

總括來講,33蚊有啲貴,芝士唔係好夠,如果有多啲會更好。
2017-11-26 379 浏览
今日去左觀塘apm行街行到有啲口乾見附近有好出名既東喜茶之前又未飲過就打算去試下去到都見到十幾人等緊好彩都唔算多人望住個menu諗左好耐樣樣都好吸引都唔知揀咩好最後揀左身邊朋友推介既芝士四季春$33 都算少少貴但諗住點都試一次就算啦買完等左唔洗10分鐘攞既時候個staff都好好耐性逐個問飲過未未就教個客點飲飲落第一啖全部都係芝士味好濃郁但又唔難入口再飲先開始飲到四季春既味道Mix埋都幾有層次感估唔到兩樣野都幾夾下次要再試其他款
今日去左觀塘apm行街

Mix埋都幾有層次感
估唔到兩樣野都幾夾

下次要再試其他款
2017-11-26
天冷冷,就想要一杯有暖暖名字的飲品,彷彿可以稍稍緩解這微寒的天氣。而秋冬季總有一種想吃芝士的欲望,難以解釋。這杯芝士火火就是最佳的選擇了,雖然名字有火,但是一杯凍飲,更適合自虐人士,愈凍愈嗜冷!!🤭🤭紅紅的外表,未入口也知道一定十分甜,因為是用了多汁的紅肉火龍果!上面凝固著奶白的芝士,真令人忍不住一口喝光!實物和圖面相去無幾,99%還原,真不錯!🙈🙈起初有點擔心芝士會太膩,但喝起來,大概是有打開芝士或加入了奶之類,入口十分creamy ,和火龍果的甜味十分匹配!真可一試!💕💕💕另外,東喜茶有學生優惠,莘莘學子溫習之餘,不訪去買一杯飲品替自己打氣或獎勵自己呢!最後附上餐牌,畢竟我只試了一款飲品,未必大家也有興趣,不妨選選特別的飲料呢😍😍而職員服務也很好,因為店舖飲品可不用飲管直接飲用,所以他有禮貌地特別提醒了我🙈💕

實物和圖面相去無幾,99%還原,真不錯!🙈🙈

外卖自取
2017-11-19 326 浏览
I heard about this online, where everyone started this craze that started in this one store located in Taiwan. While I was pretty skeptical, I finally tried it today.They recommended drinking it at an angle, which resulted in a surprising "AH HA!" moment where the saltiness from the cheese on your top lip greatly complimented the milk tea slowly draining down from your lips (a pretty much perfect ratio of flavours), and a rare experience of layering flavours in a drink.They also recommended stir

They also recommended stirring everything once you get to half a cup, which I disliked so much I ended up tossing the rest in the bin. I'd recommend taking the lid off so you have access to the same procedure as before (cheese on top, milk tea on the bottom).

Everyone should definitely give it a try!
2017-11-19
3 分钟 (外卖自取)
$28 (其他)
  • Cheese Milk Tea
2017-11-19 362 浏览
喜茶熱持續不減,多次,我呢個芝茶fans即日來往神州coco park,就係為咗一杯茶,排幾耐都堅持,真係攰死人哋個女!宜家,香港終於都有間東喜茶,當然要去朝聖一下!旺角分店,我唔多講,可能係熱潮後我先幫襯,少芝士,又唔夠凍,冇晒質素。之後一直都好失望,直至行過觀塘睇傢私,發覺開左間分店,即刻9沖過去叫左杯綠茶芝士!鋪面細細間,的的式式,cashier靚靚仔仔,好charm, 好friendly, 當然我唔排除因為個老板靚仔,我先對杯芝士茶特別期待👻.收到杯茶,親切問候你~~杯茶,應該點飲,雖然我唔係唔識,但的確係一個好窩心行為。 杯茶ge味道同包裝都同深圳喜茶如出一徹,對於我呢種資深芝茶粉,可能都分唔到分別👀甚至於芝士合量係多過深圳!!!!正呀!!!!總結:飲到個鼻掂到合茶杯,都仲係芝士!夫復何求!我決定以後淨係幫襯呢間芝士茶!
宜家,香港終於都有間東喜茶,當然要去朝聖一下!

正呀!!!!

芝士綠茶
2017-11-19
5 分钟 (外卖自取)
$35 (其他)
芝士綠茶
2017-11-18 251 浏览
百香果少了點,青檸味比較突出,清新,夏天喝不錯,叫滿杯百香果,但百香果很少,可能怕太酸吧,不是特別出色....不值這個價,值18. 杯子設計很好,加分,兩種飲法,打開黑色點可以就甘似,黑色點可以放在上面圓點凹位,搭車可以拎返出來塞返,好好
滿杯百香果