2023-08-18
生日月緊係要食好d,餐廳位於海港城飽覽成個維港海景!超級有情調,更加啱晒打卡😍♦️而家餐廳晚市套餐仲做緊第二位半價優惠5 Course Set Dinner✨餐包 🥖麵包不可以錯過,配上黑松露海鹽牛油或者Cream cheese法式蔥醬超美味𝙎𝙏𝘼𝙍𝙏𝙀𝙍✨Truffle Shavings海葡萄 · 青蘋果 · 南瓜 · 藜麥沙律 · 松露南瓜蓉甜甜地配上青蘋果同海葡萄十分清新,好開胃✨ CARPACCIO DE PIEUVRE八爪魚🐙薄片 · 墨西哥辣椒 · 烤蒜蓉醬 · 松露呢道菜好特別係八爪魚薄片!八爪魚切片後壓成薄薄的圓片狀,加上墨西哥辣椒同埋烤蒜蓉醬食落去辣辣地幾刺激 𝙎𝙊𝙐𝙋✨ SOUPE DE CÈPES ET CHAMPIGNONS同埋朋友每款嗌咗一碗咁就可以兩款都試吓,牛肝菌濃湯超濃郁 ,湯面頭亦有大大塊松露香噴噴or✨ BISQUE DE HOMARD +$48龍蝦濃湯超濃郁味道鮮甜,湯底仲有龍蝦肉!而面頭嘅忌廉打成泡沫認真有心思!𝙈𝘼𝙄𝙉 𝘾𝙊𝙐𝙍𝙎𝙀✨ MOREL MUSHROOM RISOTTO $468OMG呢個意大利飯我係超級推薦!羊肚菌加松露睇落看似好簡
♦️而家餐廳晚市套餐仲做緊第二位半價優惠
5 Course Set Dinner
✨餐包 🥖
𝙎𝙏𝘼𝙍𝙏𝙀𝙍
✨Truffle Shavings
海葡萄 · 青蘋果 · 南瓜 · 藜麥沙律 · 松露
南瓜蓉甜甜地配上青蘋果同海葡萄十分清新,好開胃
✨ CARPACCIO DE PIEUVRE
八爪魚🐙薄片 · 墨西哥辣椒 · 烤蒜蓉醬 · 松露
𝙎𝙊𝙐𝙋
or
✨ BISQUE DE HOMARD +$48
𝙈𝘼𝙄𝙉 𝘾𝙊𝙐𝙍𝙎𝙀
✨ MOREL MUSHROOM RISOTTO $468
OMG呢個意大利飯我係超級推薦!羊肚菌加松露睇落看似好簡單普通,但食落口係超驚喜,濃郁嘅蘑菇味道係口中揮發😍黑松露加蘑菇香味充斥我成個味蕾🥰🥰🥰 而飯粒嘅口感軟硬度適中
✨ ALOYAU DE BŒUF
烤澳洲M6和牛西冷 · 松露 $888
超級正!上枱時職員會現場即刻刨新鮮黑松露,滿滿的黑松露鋪滿成塊牛扒,黑松露份量極多🤩 黃牛西冷我哋揀咗medium熟成度啱啱好,西冷啖啖肉內味濃郁😍
𝘿𝙀𝙎𝙎𝙀𝙍𝙏
✨ PIÑA COLADA, CRÈME GLACÉE AU COCO
椰林飄香雪糕
甜品雖然冇松露但係一樣咁出色,梛子味雪糕配上焦糖菠蘿🍍估唔到又咁夾!
or
✨ BROWNIE AU CHOCOLAT CRÈME GLACÉE AU CHOCOLAT
好好食嘅browine濕潤鬆軟😍 配上朱古力雪糕超滿足,旁邊配上餅乾碎口感豐富