2012-05-30 21 浏览
由八點半等到九點半,足足一小時,終於有位了,不過店內的員工,個個都目無表情,而且眼袋一層層,最誇張是那位負責帶位的女經理,經常對等位的人打呵欠,或許是太忙碌吧。我們唯有寄望食物的質素啦,好彩仍然保持水準,不枉等了一小時!等了一小時,吃了一小時,食物的味道真係唔錯,尤其是那時令優惠推介,可惜胃部空間有限,不過這樣的員工形象真係好減分數,邊個會喜歡看這種「面色」晚飯呢?
黑松露菌吞拿魚壽司
生蠔壽司超正!
帶子和墨魚壽司!
魚肝壽司
$5件的時令鯖魚壽司
2012-05-23
黑松露菌吞拿魚壽司
生蠔壽司超正!
帶子和墨魚壽司!
魚肝壽司
$5件的時令鯖魚壽司
2012-03-16 17 浏览
本人不太喜歡sushi,但陪左人黎食魚生對我黎講不是最愛,比較喜歡熟左個d穴子天婦羅卷好好味!個皮好脆,加埋沙律醬係絕配,仲有蟹籽係上面天婦買sushi,如果新鮮炸起會幾好食,but我食時好似有d凍,所以冇乜口感親子卷,其實都幾貴,不食魚生的我出奇覺得幾好食,不過要睇咩人整,因為見其他人叫的好細舊,好心咁貴就比多人料去整試左個鵝肝沙律,上面D鵝肝少得可憐,所以冇乜點食到個鵝肝炸豪真係好食,熱辣辣,脆脆的,覺得好新鮮炸墨魚軟骨好有咬感,因為不會太硬!火焰三文魚好正,燒得腓剛剛好,,而且保持到鮮味!
本人不太喜歡sushi,但陪左人黎食
魚生對我黎講不是最愛,比較喜歡熟左個d
試左個鵝肝沙律,上面D鵝肝少得可憐,所以冇乜點食到個鵝肝
炸豪真係好食,熱辣辣,脆脆的,覺得好新鮮
炸墨魚軟骨好有咬感,因為不會太硬!
火焰三文魚好正,燒得腓剛剛好,,而且保持到鮮味!
2012-01-22 16 浏览
因為想看演唱會, 就來這裡吃個午餐, 再用優惠的價錢購票. 一個人來, 也要等二十分鐘先有位.溫泉玉子燒肉丼 $45: 6分, 燒肉的肉質偏實, 還算咬得開的程度, 不過把溫泉玉子的蛋汁撈在飯是相當惹味, 單計吃個蛋撈飯反而更加吸引. 還跟上沙律一客, 菜麻麻新鮮, 就當吃得健康一點吧.連飲品一杯, 只收$45, 這個只在週一至週五供應的特價午餐, 其實也相當經濟, 最重要的就是能夠在演唱會的票子上有優惠, 都算目標達到.

2011-11-05 23 浏览
服務態度差,十間九吾應三文魚壽司淡已無味,需然是特价$4,但都不要這麼差都吾知到還有什麼好寫這間壽司在我自己的食評已打入黑名單內吾再去食點解食評一定要寫80字,好就系好,差就系差
這樣的份量要收$38
服務態度差,十間九吾應

三文魚壽司淡已無味,需然是特价$4,但都不要這麼差

點解食評一定要寫80字,好就系好,差就系差
2011-11-04
這樣的份量要收$38
2011-09-27 42 浏览
是夜吃壽司,為了不用等位,所以坐在吧枱,沒空位放背包,只得抱着,不算太舒服。板長推出了名為「幸福之味」的壽司選擇,優惠價碟碟$9。我吃了其中兩款,包括珍味廣島蠔和香草煙三文魚壽司,前者比較特別,原隻蠔,值回票價;後者則甚為普通,煙三文魚上有一些粉紅色的香草,賣相精緻,但香草太少,實在吃不出味道。另外吃了磯煮鮑魚仔軍艦($15)、芝士飛魚子軍艦($10)、蟹肉蟹膏軍艦($10),三款都很讚,作為芝士愛好者的我當然最喜歡芝士飛魚子軍艦啦!其他介紹~三文魚手卷($10):每次到板長必食,三文魚有兩大片,飯又特別多,有飽肚之效。辣味三文魚手卷($10):錯誤選擇了「辣味三文魚」,那些三文魚比較像吞拿魚,不是我預期的。帆立貝壽司($15):又一必食之選,新鮮、肥美的帆立貝,好味道!豚拖羅壽司($6):豚肉頗乾,略嫌硬,味道一般。三文魚壽司($6)、三文魚腩壽司($9)、蟹棒壽司($9):最便宜的選擇,較經濟、實惠!

香草煙三文魚壽司
磯煮鮑魚仔、芝士飛魚子、蟹肉蟹膏軍艦、珍味廣島蠔壽司
三文魚手卷
辣味三文魚手卷
帆立貝壽司
豚拖羅壽司($6):豚肉頗乾,略嫌硬,味道一般。
豚拖羅壽司
三文魚、三文魚腩、蟹棒壽司
2011-09-23
磯煮鮑魚仔、芝士飛魚子、蟹肉蟹膏軍艦、珍味廣島蠔壽司
三文魚手卷
帆立貝壽司
三文魚、三文魚腩、蟹棒壽司
2011-06-30 22 浏览
今日下午茶時間到左APM, 想食壽司但又唔想去元氣, 從來未去過板長, 因行過幾次都超多人.今午不用等位, 入到去坐低, 原來唔係回轉, 真係大鄉里. 看下餐牌有幾款選擇, 但女兒只食壽司, 所以都係散叫左6件三文魚, 又原來壽司是一件件計. 還有鰻魚, 魚子. 還有叫左一客壽司下午茶, 可以選3件及1件手卷, 1碗烏冬 . 先講下午茶餐, 烏冬 就是一碗粉份量好好少少...幾啖就冇, 個湯底實在甜到漏, 唔知加左幾多SUGAR.. 3件壽司(三文魚, 魚子及TUNA) 三文魚魚味冇, 質感太林, D飯鬆散, 其餘壽司不提吧. 買單時, 已有加1服務費, 我當然唔會再比額外的, 緊係等找錢, 但等左有5分鐘都未找回, 我心諗唔係連尾數都唔找, 要我哋開口問至找錢, LEE 樣服務真要順便講埋.總結以後不會再幫襯.
今午不用等位, 入到去坐低, 原來唔係回轉, 真係大鄉里.
總結以後不會再幫襯.
2011-06-30
2011-06-13 25 浏览
之前同男友去呢間野食,點知d人服務態度差,叫左d野食勁耐都未來,最緊要系間鋪已經無咩人,都做到咁慢(可能因為6點幾無咩人),好難想像多人時,系幾慢啊~最重要系,我食三文魚竟然有骨~個水準都好差wo~好彩無肯到,下次唔咁再去啦~埋單又要等~  相比起同是同一旗下的板前--將軍澳分店我就覺得幾好啦~起碼做野動作快啊~
2011-05-21
  • 無樣好野
2011-05-05 18 浏览
自日本事件後,第一次來板長,食物依然,但不知何故,服務蕩然無存是日二人去到門口,見到入面還有很多枱,站在門口等帶位,誰知等了五分鐘也無人理會,期間叫了無數次唔該,但侍應都好像聽不到,見是向門口望了一下,便繼續站在吧枱前等取食物五分鐘過後,終於有人”得閒”帶位,我們坐下,便開始點食物;餐紙改了,全部標明原產地,應變算快食物水準保持到,只是服務太差了,埋單時,我們發現會員滿$50送的兩件三文魚壽司收了錢,即時叫侍應更改,過了數分鐘,另一侍應將同一張單拿來,即時火起,最後用了近十五分鐘埋單以後也不來了......

五分鐘過後,終於有人”得閒”帶位,我們坐下,便開始點食物;
餐紙改了,全部標明原產地,應變算快

以後也不來了......
2011-04-21
2011-05-03 15 浏览
I patronize this restaurant 2-3 times a week, except for the 2 weeks. It is my wife's favourite. They deliver constant hood quality and service, though not as good during the busy lunch hour.Quality and portion size is consistent. I guess they have done a good job considering the number of shops they have, and to balance the portion size and inflation is a difficult jobI go there for lunch.
2011-05-02
$60-80
  • Most of them
2011-04-18 15 浏览
突然很想吃壽司,於是去了板長壽司。鵝肝壽司:超級難吃,而且想嘔,我那個還有點焦了。牡丹蝦壽司:肉質黏黏的,感覺很嘔心,沒什麼味道。三文魚腩壽司:不錯,普普通通。蟹棒壽司:好吃,肉質感充滿口內,甜甜的,不錯。員工之間工作時談話大聲,影響食客,且加水及收錢時慢。
突然很想吃壽司,於是去了板長壽司

鵝肝壽司:超級難吃,而且想嘔,我那個還有點焦了。

牡丹蝦壽司:肉質黏黏的,感覺很嘔心,沒什麼味道。

三文魚腩壽司:不錯,普普通通。

蟹棒壽司:好吃,肉質感充滿口內,甜甜的,不錯。

員工之間工作時談話大聲,影響食客,且加水及收錢時慢。
2011-04-17
2011-03-13 23 浏览
今日下午去APM, 諗住食日本野, 見到板長心諗未去過當然試下la, 點知就PK la............冇service兼溜單,材料ok但啲飯好「諧」唔好食, 我叫咗個三文魚手卷佢整好咗擺係度10分鐘先攞比我,好x差.................講真佢個豉油我唔係第一次食到, 以前冇板長嗰陣油麻地有間SUSHI店已經用緊依隻豉油la..........我寧願去其他壽司店都唔會再去板長..............名過於實, 我以後唔會再去!!
名過於實, 我以後唔會再去!!
2011-03-12
2011-03-13 7 浏览
呢間板長比起德福果間 真係差幾條街!野食中等, 唔係特別好食一去拎飛既時候 個位已經堆左好多人 但一個帶位既職員都無!個經理仲可以滋滋柔柔就行過黎慢慢派飛 等位途中 見到入面有幾張枱既客都走左但d職員行過就算 當睇唔到 超過25分鐘!就連經理都係咁! 做經理就唔洗做? 行行企企請你番黎做乜仲要同人吹水 d 員工係最忙既時間都係hea住做連經理做野都咁hea 點令d下屬做好d?全場眼見有3,4張枱唔執 拖慢哂個進度人地本身5分鐘就可以坐低食飯 但變左要等20-30分鐘個經理都仲無乜野咁 完全睇得出無個心態去做好呢份工!4圍行好似逃避入客 唔想接生意咁超級過份!!!成班同事堆埋傾計 叫又唔應咁大個人真係未試過對一間餐廳既服務有咁差既印象唔會再有下一次!!
呢間板長比起德福果間 真係差幾條街!

野食中等, 唔係特別好食

一去拎飛既時候 個位已經堆左好多人 但一個帶位既職員都無!
個經理仲可以滋滋柔柔就行過黎
慢慢派飛 等位途中 見到入面有幾張枱既客都走左
但d職員行過就算 當睇唔到 超過25分鐘!

就連經理都係咁! 做經理就唔洗做? 行行企企請你番黎做乜
仲要同人吹水 d 員工係最忙既時間都係hea住做
連經理做野都咁hea 點令d下屬做好d?
全場眼見有3,4張枱唔執 拖慢哂個進度
人地本身5分鐘就可以坐低食飯 但變左要等20-30分鐘
個經理都仲無乜野咁 完全睇得出無個心態去做好呢份工!
4圍行好似逃避入客 唔想接生意咁
超級過份!!!
成班同事堆埋傾計 叫又唔應
咁大個人真係未試過對一間餐廳既服務有咁差既印象

唔會再有下一次!!
2011-03-12
2011-03-06 20 浏览
have visited this branch for a few times, it was always rated as "good" in my mind. yesterday's visit i believe should be my last to this branch. i didn't remember if they've increased the price or not, as i'm not a frequent diner to this shop.however, i did remember their sushi and service were NICE.this time, i was totally disappointed. sushi rice - wrong proportion of vinegar and rice. and very wrong way and skill of making the sushi rice, it's so packed, like a rock.fish pieces - cuts we

fish pieces - cuts were ugly. size was tiny.

my impression - they were homework from a trainee, and didn't pass the exam yet!!!!!!!!!!!!!!!!

2011-03-05
大年初一的午餐.. 本應打算一試羽壽司的.. 但因為沒有開業的關係便到了這裡..這分店比起其他的分店的服務相對地是差的.. 侍應像是不足夠.. 沒有禮貌之餘像看不到你在呼喚他們般.. 每一次去到是這樣.. 完全沒有改善!點菜時.. 看到了全新的餐牌.. 原來加了價了.. 這個本應不是問題.. 若是品質和服務是成正比的話.. 刺身切得太厚了.. 沙律的醬多了一點.. 和有出水的現象..湯是不錯的.. 味道適中.. 不鹹亦不淡.. 糖心蛋原來是凍的.. 生熟剛剛好..牡丹蝦和珍寶帆立貝不夠新鮮.. 色澤不好.. 味道更沒有鮮味.. 差..其餘的壽司也是一般.. 味道沒有麻麻.. 希望是年初一的關係吧!

點菜時.. 看到了全新的餐牌..

2011-02-12 5 浏览
打算早d嚟食唔想等位..5:15到...入面大罷位...但係唔俾入...係出面唔知等咩......入到去坐低叫嘢食...叫咗三個唔同人落單...一個推一個...到叫第四次先肯落...成班都係後生仔...個個都唔係路嘅??這就是現今的八十後九十後????這樣的管理,就算味道再好也只是趕客吧....
2011-02-10