2015-04-02 1017 浏览
今日下午在千禧新世界酒店的桃里、食了一份唔錯的雪山叉燒包,其實雪山叉燒包好多地方都有得食,但桃里焗得唔錯。雪山叉燒包個酥皮焗得好香、皮面又唔油又有爆花效果、入口皮面鬆脆帶有小小牛油味道、內餡的叉燒汁唔稠又沒有勁甜好的味道、叉燒餡料足!除了雪山叉燒包外、其他點心都可以接受!

雪山叉燒包

除了雪山叉燒包外、其他點心都可以接受!
2015-03-28
雪山叉燒包
2015-02-05 1066 浏览
餐廳環境非常好,每張枱都隔得好開,好似自成一角咁,無敵靚海境。小食有蒜片牛肉粒,非常鬆軟,鮑魚海折,豬腳筋,炸蟹蚶都好好味。花膠超級正,一d都唔腥,又大又厚,好膠,可以話係我人生食過最好味既花膠,推薦。海蔘,鴨掌都整得好好味。魚翅超正,多到好似食麵咁。食物份量好多,完全食唔哂,所有食物都好好味。侍應非常有禮貌,服務好到無得彈。全5星。
小食
蛋白杏人茶
魚翅
  • 鮑蔘翅肚
2014-07-17 1626 浏览
日航桃里提供地道的家常粵菜,傳統中式美食,店內新裝潢雅緻,古色古香!!!當晚一於品嚐招牌菜:桂花蜜黑豚肉叉燒千島煙燻鱈魚窩粑錦繡桃里炒飯甜點 合桃杏仁珍珠露「桂花蜜黑豚肉叉燒」肉質分為兩層,香甜可口,中層是令人無法抗拒的黑豚肉味,裡面藏了令人意想不到的桂花同蜜糖,十分惹味。「千島煙燻鱈魚窩粑」上桌時,還以為是星級餐廳的fusion菜,色彩繽紛,賣相漂亮,大廚利用多款口感豐富的食材,堆砌出三層不同味道的菜式「錦繡桃里炒飯」大廚把咸蛋黄加雞粒炒香,使飯內的葱粒和豬肉粒更覺香口好食到甜點「合桃杏仁珍珠露」濃濃杏仁同合桃清香,香甜潤滑仲有西米配搭可以話係完美
當晚一於品嚐招牌菜:
桂花蜜黑豚肉叉燒
千島煙燻鱈魚窩粑
錦繡桃里炒飯
甜點 合桃杏仁珍珠露

到甜點
  • 桂花蜜黑豚肉叉燒
2014-07-17 1530 浏览
今日黎到千禧新世界香港酒店食佢個半價餐 我同男朋友訂左6:30 我地遲左少少到 真系有少少吾好意思...不過我地一到就見到餐廳門口有位知客小姐好友善甘問我地貴姓留檯..好快就帶左我地入去 竟然系窗口檯牙 好開心 可以望住個維境食飯 正牙:)一埋檯就有位侍應過黎拉凳po餐巾問我地飲咩茶...我地簡左香片茶:)不到一分鐘侍應就上茶同拎左腰果比我地 熱住個茶好貼心 過多十分鐘。。我期待已久既半價餐出黎喇!頭盤系4小碟...有炸蟹蚶(好香口..金黃色的)黑豚肉叉燒(好林 系我最愛既半肥瘦叉)蒜片牛柳粒(好鬆軟 好野味)青瓜海哲頭(海哲頭好爽 雖然系多油左少少 但味道吾錯) 第二樣就系龍蝦湯排翅....好creamy 我覺得好濃味 感覺麻麻 溫度差少少!!P跟住就到尼個餐既重點 蝦籽柚子鮑魚 鮑魚炆得岩岩好 味道適中 柚皮有點苦 我放棄了 接住就系西檸雞 個皮好脆 肉質好林 吾錯!本人好中意食魚 所以都幾期待尼個燒汁銀鱈魚...我覺得味道咸左d...重手左....伊府麵...食到尼度已經好飽 一個拎走 一個同男朋友share...好好味牙 都系果句多油左少少啦!!!甜品系燕窩蛋
今日黎到千禧新世界香港酒店食佢個半價餐

我同男朋友訂左6:30 我地遲左少少到

竟然系窗口檯牙
好開心 可以望住個維境食飯 正牙:)
不到一分鐘侍應就上茶同拎左腰果比我地
熱住個茶好貼心

過多十分鐘。。我期待已久既半價餐出黎喇!
P
跟住就到尼個餐既重點 蝦籽柚子鮑魚

鮑魚炆得岩岩好 味道適中 柚皮有點苦 我放棄了
接住就系西檸雞 個皮好脆 肉質好林 吾錯!
甜品系燕窩蛋白杏仁茶(好滑 蛋白好香)檑沙湯丸(溫度剛好 吾會好燙咀)同埋菠蘿桂花糕(好香桂花味 甜左少少)!!!由於太心急無影到相

我覺得尼度服務吾錯 侍應們好細心留意我地茶杯有無茶 吾洗自己斟茶
甜品之前仲幫我地清左張檯 主動幫我地換過壺新茶:)
下次會黎試佢地既小菜!!
2014-07-14