女朋友就住在這裡附近,最近看到這間開了一間新的涮涮鍋餐廳,而且還是專門吃日本和牛的,那肯定要找上她一起來大吃一頓!C.日本A4黑毛和牛(498元)一開始會按人數上牛肉,每人一盤,而且還是有點心思的,感覺特別飽滿的!牛肉的雪花非常多,果然是日本A4和牛,而且每片都切得很大片,也有一定的厚度,這就吃起來特別滿足,肉汁非常多,帶有陣陣的牛肉香,油香十足!而且就算你之後不斷叫,質素也不會下降,這個好評!鍋底方面,我們選了芝士湯鮮茄和日式海草美顏鍋。前者真的看到加了很多芝士粒進湯底裡,喝起來酸酸甜甜的!後者味道會比較清淡,主要吃食材的香味!外面自取櫃裡也有多款丸類,海鮮,菜,和麵類,挺多選擇的!其中比較少見的肯定是海鮮,很多這種的日式火鍋放題都很少會提供的,有螺,墨魚仔,蝦,青口,扇貝和蜆,加到湯裡煮,味道更鮮美!麵類也提供了一款比較少見的,特別粗,吃起來很滑很爽!這裡的飲品類也挺特別的,有多款自製飲品,每款都是外面看不到的,其中有款加了黃皮的我特別喜歡!這裡還有一部冰機,能自己自制刨冰的,一鍵就能弄了,吃起來冰爽,還可以加其他配料一起吃!

C.日本A4黑毛和牛(498元)

2023-07-26
2023-07-28 23 浏览
位於Soho East嘅🌟梅吉涮涮鍋🌟係剛開業不久🆕嘅日式火鍋♨️放題店,主打🎌日本黑毛和牛同埋🇯🇵日本米豚肉!🌸日本A5黑毛和牛 + 日本米豚肉 Buffet $598/位可任食🇯🇵日本A5黑毛和牛同埋🇯🇵日本米豚肉,所有🐂🐖肉品均即叫即解凍即切,需耐心等候!飲品櫃有大量🌟梅吉🌟自家製嘅特式飲料,亦有少量罐裝汽水🥤提供!自助區有🧆丸類同埋海鮮🦐,連麵類都有4️⃣種!自助醬料區有火鍋豉油、🌶️麻辣豉油、同埋醋,可以嚟個中日crossover!另一邊嘅自助區,主要提供🥬蔬菜類!

自助區有🧆丸類同埋海鮮🦐,連麵類都有4️⃣種!

另一邊嘅自助區,主要提供🥬蔬菜類!
2023-07-25 52 浏览
去左嘉亨灣嗰邊海旁嗰度行,不過估唔到原來都好多餐廳,今次就揀咗呢間梅吉涮涮鍋試吓,一個價錢就可以食到和牛火鍋,另外仲有其他火鍋配料選擇,至於湯底方面,都好有特色,今次小編就揀咗酸辣鍋同主打嘅梅吉鍋,職員攞火鍋湯底過嚟嗰陣,仲有隻熊啤啤喺裏面,慢慢融入去湯底,超得意😊今次就選擇咗日本A3黑毛和牛+日本米豚肉 ,仲可以refill ,和牛質素都唔錯,唔會有好肥膩嘅感覺,至於飲品方面,都有好多選擇,打邊爐最適合飲竹蔗茅根😉

🌃 餐廳位於西灣河鯉景灣B座地下, 鄰近於西灣河港鐵站A出口,餐廳裝潢以日系和風為主調,座位以4人為主,環境空間觀感寫意,主打北海道十勝和牛放題, 大堂設有自助醬料吧、火鍋配料吧、飲品吧等。.🤠 通粉foodie 於晚市時段入座,選了C餐,正價$498另加一, 任食兩小時。套餐C可以任食日本北海道十勝產A4和牛、千歲產米豚,以及任食自助吧配料。.🥘 首先係揀湯底環節,餐廳採用一人一鍋方式呈上, 小編選了招牌梅吉鍋,而朋友選了日式海草美顏鍋,無論叫了什麼湯底,店員都會呈上一個清雞湯嘅牛牛造型冰,賣相可愛,十分吸睛。牛牛冰會慢慢融化至所選湯底, 梅吉湯底飲落有啲似喇沙,味道幾濃郁而帶點微辣, 日式海草美顏湯底則比較清淡,如果想食到和牛嘅原味道就合適不過。.🐄 之後就到重點嘅環節, 就係可以任食日本北海道十勝產A4和牛,店員會將和牛砌成一座山, 和牛紋理分佈十分細膩,油脂較豐富,輕輕咁碌一碌就可以食, 口感十分軟嫩,牛肉味濃郁,而每一輪和牛, 店員都會分派不同嘅部位, 可以食到唔同嘅口感, 另外仲有千歲產米豚任食,肉味同樣突出, 而食落較有咬口。.🍲 除咗和牛之外, 都有唔少嘅配料,例如海鮮

🍲 除咗和牛之外, 都有唔少嘅配料,例如海鮮、丸類、 菇菌蔬菜類,海鮮方面有扇貝、青口、螺同埋蜆肉,size都大大隻, 不過嚟得當然係食和牛為主😎

👉 最後都試咗唔少特色飲品,如鮮龍眼肉爆珠冰茶、 洛神花芒果爆珠,每種配搭都十分創新,更帶有不同嘅滋補功效,飲落都唔算好甜,比較帶有清甜嘅感覺, 豐富嘅果肉同埋爆珠帶有不同嘅層次感。

📍梅吉涮涮鍋
西灣河太康街45號鯉景灣B座地下02B-07GB號舖
此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
2023-07-22 67 浏览
發現自己原來好耐冇去過鯉景灣,今次就約朋友入去行吓🫶🏻海邊環境好舒服,行完當然去食返餐啦,揀咗最近新開嘅「梅吉涮涮鍋」,淺金色餐具帶點時尚感,配以古色古香日系優雅裝潢,整體舒適度滿分💗晚市供應四款兩小時放題套餐,見到D餐係「日本A5 和牛 + 日本豚肉放題」,有十勝產A5 和牛任吃超開心🫶🏻一人一鍋方式,自選湯底我揀了酸辣湯底,酸度辣度都唔會太刺激,幾有東南亞風情。是日重點日本A5 黑毛和牛來到了,擺盤幾靚,用了半高身的盤子盛著。雪花均勻分布,涮過後入口嫩。先來了每人一盤原來份量都唔少。之後再來了日本米豚肉,本身雖然不太好豚肉,但這個都挺嫩。自助區目測大約有40款配料,包括有蜆丶蝦丶螺丶八爪魚丶青口等等海鮮,另外有一些丸類丶麵類丶蔬菜類,黑色墨汁丸唔錯幾好食,選擇唔算多,但都挺新鮮。另外有任飲自家製飲品,都幾有特色,例如有竹蔗茅根馬蹄爆珠丶洛神花芒果爆珠等👍🏼大部份飲品都有爆珠在裏面,不會太甜,有口感。

之後再來了日本米豚肉,本身雖然不太好豚肉,但這個都挺嫩。

2023-07-19 119 浏览
西灣河 Soho East 海邊新開既日式火鍋放題,食到飽飽再去海邊行下,特別chill~~❤️日本A3黑毛和牛 片片和牛睇落都好吸引,雪花好均勻,肥美肉嫩,食到第2轉第3轉都keep 住一樣咁靚仔~🧡海鮮類 有蝦 蜆 墨魚仔 八爪魚仔 東風螺等等,多種唔同既海鮮配料,簡單煮熟點醬油已經好鮮甜💛丸類 有芝士丸 墨丸 魚腐 魚丸 芝士腸 等等好多唔同款既丸類可以揀💚麵食 有菠菜麵 烏冬 粗麵等等4種唔同款💙梅吉鍋 鍋入面有舊牛仔冰好可愛,味道香辣濃郁,牛肉同湯底特別夾💜日式海草美顏鍋 同樣都加入牛仔冰,味道清而不淡,配海鮮配料既時候,食材鮮味更加突出

💚麵食 有菠菜麵 烏冬 粗麵等等4種唔同款
2023-07-18 156 浏览
最近西灣河開了一家日式火鍋店「梅吉涮涮鍋」主打食日本北海道十勝和牛、千歳縣米豚肉。餐廳環境光猛開揚,裝修時尚,寬敞舒適,提供多款任食套餐供選擇,一人一鍋,十分衛生,每個湯底都會有隻冰牛牛,打卡一流。任食套餐有4款:(任食120分鐘)A. 日本黑毛和牛 +日本米豚肉|$298B. 日本A3黑毛和牛 +日本米豚肉|$398C. 日本A4黑毛和牛|$498D. 日本A5黑毛和牛 +日本米豚肉|$598我同朋友點了🔺B. 日本A3黑毛和牛 +日本米豚肉|$398🔸️湯底有辣有不辣,朋友同我都唔食辣,所以揀了日式海草美顏鍋和蕃茄湯底🔸️日本A3黑毛和牛切得幾大塊,肉味濃郁,紋路清晰🔸️日本米豚肉🔸️自助吧提供了多種蔬菜、海鮮、丸類和麵食,擺放得好整齊。🔸️海鮮有:蝦、蜆、青口、帶子、螺最特別的是有牛肉滑,口感似酒樓食到的山竹牛肉🔸️飲品有各式自家製爆珠飲品,罐裝汽水,可以自己選擇

任食套餐有4款:(任食120分鐘)
A. 日本黑毛和牛 +日本米豚肉|$298

牛牛湯底
日式海草美顏鍋
蕃茄湯底
🔸️日本A3黑毛和牛
切得幾大塊,肉味濃郁,紋路清晰
🔸️日本米豚肉
日本米豚肉
🔸️自助吧
提供了多種蔬菜、海鮮、丸類和麵食,擺放得好整齊。
蔬菜
🔸️海鮮
有:蝦、蜆、青口、帶子、螺
海鮮
最特別的是有牛肉滑,口感似酒樓食到的山竹牛肉
🔸️飲品
有各式自家製爆珠飲品,罐裝汽水,可以自己選擇
鮮蔗茅根 馬蹄爆珠
2023-07-16 123 浏览
近排喺西灣河SOHO East開咗間放題涮涮鍋,梗係去試吓啦,餐廳裝修舒服雅緻,而且冷氣好足,夏日涼浸浸咁打邊爐佢有唔同嘅和牛套餐選擇,今次我哋揀咗Set B,包左日本黑毛和牛+日本豚肉任食 ($398/person)。湯底共有5款,我哋揀咗梅吉鍋同日式海草美顏鍋,前者少辣同帶有香茅味幾惹味,後者就比較清。首先講吓佢哋嘅和牛先,上碟都幾靚鋪到好似座山咁,咬落有牛味味道都唔錯,而豚肉就幾有口感。外面有個任拎食物區,值得一讚嘅係佢哋有幾多海鮮拎例如青口、蜆、扇貝、海蝦等等,普遍都新鮮同大隻,啱哂我呢個海鮮怪除咗各款海鮮,佢仲有唔同種類嘅丸,墨魚滑,腸仔,蔬菜,款式算OK多,飲品方面佢有幾多自家製款式,其中最鍾意佢支鮮庶茅根馬蹄爆珠,飲落味道好清爽而且唔會太甜,仲有粒粒爆珠咬落勁有口感

2023-07-14 98 浏览
又係時候打邊爐啦!🤣🤣今次就同太太去到西灣河果邊嘅「梅吉涮涮鍋」,之前睇到有媒體介紹!好似唔錯咁,再加上係新開業無耐!咁就真係要去試吓先得😬日本A3黑毛和牛 + 日本米豚肉 $398/位梅吉鍋 + 芝士湯鮮茄鍋一人一鍋 唔使爭😬套餐係任飲任食!出面嘅自助吧係自己鍾意❤️拎咩就拎咩😋有海鮮、丸類、蔬菜類、麵類、菇類,仲有刨冰機🍧主角當然係日本A3黑毛和牛 同埋 日本米豚肉!新鮮嫩滑,而且仲可以無限添加!店員仲係新鮮即刨😬食到好滿足😋P.S. 店員服務態度友善,仲不停幫我哋執碟 同 添加肉肉🤤正!

日本A3黑毛和牛 + 日本米豚肉 $398/位

梅吉鍋 + 芝士湯鮮茄鍋
一人一鍋 唔使爭😬

套餐係任飲任食!出面嘅自助吧係自己鍾意❤️拎咩就拎咩😋

有海鮮、丸類、蔬菜類、麵類、菇類,仲有刨冰機🍧

2023-07-14 451 浏览
西灣河沿海旁一帶有唔少嘅食肆,最近新開咗呢間日式火鍋店,裝修好靚,見到有幾款套餐選擇!我就揀咗最高grade嘅D餐,主打日本A5黑毛和牛 + 日本米豚肉~湯底分別揀咗梅吉鍋及日式海草美顏鍋,一人一鍋,每個湯底都會有隻冰牛牛🐮好可愛😍梅吉鍋:味道濃郁,辣辣地,有啲似喇沙嘅味道,幾惹味!日式海草美顏鍋:相對清淡啲,感覺健康啲~呢個餐嘅重點😍主打嘅北海道十勝產A5黑毛和牛,賣相好靚,油脂豐富,食落肉質非常軟綿,牛味香濃,真係好好食😋最重要係每一碟都keep到個質素,上菜速度都好快!瘋狂encore🤭 日本米豚肉,平時唔太鐘意食豚肉,但呢款豚肉,肉質軟滑,味道幾香濃,豚肉嚟講算好食~自助吧,可以拎蔬菜、海鮮、丸類及麵食,擺放得好整齊,種類都幾多我食咗聖子仔、蝦、蜆、螺、芝士丸、芫荽牛肉滑及蔬菜特別要推介下芫荽牛肉滑,平時好少見,鍾意食芫荽嘅可以試下😉飲品就以自家製爆珠飲品為主,仲有幾款罐裝汽水!我就飲咗🥭洛神花芒果爆珠及鮮蔗茅根馬蹄爆珠,味道都唔會太甜,又有爆珠增加口感~ 食飽飽,仲可以出去玩下部棉花刨冰機😂整完自己加配料,就有得食啦👐🏻

我食咗聖子仔、蝦、蜆、螺、芝士丸、芫荽牛肉滑及蔬菜
特別要推介下芫荽牛肉滑,平時好少見,鍾意食芫荽嘅可以試下😉

• A5黑毛和牛
2023-07-12 112 浏览
[西灣河]梅吉涮涮鍋.日本黑毛和牛 + 日本豚肉放題食剩指數:20/100放題任食日本北海道十勝和牛、千歳縣米豚肉唔同價錢有唔同既和牛不過都係十勝產黑毛和牛牛味幾濃郁米豚肉口感唔錯無豬膻味一個鮮茄鍋、一個日式昆布美顏鍋仲有牛牛造型火鍋湯底冰好似牛牛浸溫泉~(打卡要快手 好快就溶咗)晚市火鍋放題包自助區超過40款配料任食多款海鮮和肉類
有青口、帶子等火鍋放題仲有飲品任飲都有幾多款有龍眼肉爆珠冰茶、竹蓆茅根珍珠等都幾特別
[西灣河]梅吉涮涮鍋
日本黑毛和牛 + 日本豚肉放題
食剩指數:20/100
放題任食日本北海道十勝和牛、千歳縣米豚肉
唔同價錢有唔同既和牛
不過都係十勝產黑毛和牛
牛味幾濃郁
米豚肉口感唔錯
無豬膻味
一個鮮茄鍋、一個日式昆布美顏鍋
仲有牛牛造型火鍋湯底冰
好似牛牛浸溫泉~
(打卡要快手 好快就溶咗)
晚市火鍋放題包自助區
超過40款配料
任食多款海鮮和肉類
有青口、帶子等
火鍋放題仲有飲品任飲
都有幾多款
有龍眼肉爆珠冰茶、竹蓆茅根珍珠等
都幾特別
2023-07-12 95 浏览
🥢 親戚樓下新開左一間涮涮鍋放題,作為典型嘅火鍋愛好者,真係抵擋唔住一年四季都想打邊爐嘅誘惑,餐廳環境清潔,配料嘅選擇都有幾種比較特別例如豬膶,鵝腸,仲有各種海鮮等等… ⏳ 上菜速度: 🐄🐄🐄🐄 ✨ Set C:日本A4黑毛和牛放題 成人$498揾食指數: 🐄🐄🐄🐄➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 提供各類海鮮配料,丸類蔬菜齊全🥤 含各款自家調製特飲,善用不同水果🍧 特別設有綿綿冰機,可自行搭配荔枝,椰漿等🧊 湯底配上牛牛雞湯冰,可愛同湯底更濃郁入味🐮 黑毛A5和牛,切得幾大塊,肉味濃郁紋路清晰 ✨ 梅吉鍋 鰹魚豬骨味都突出,帶輕微辣味,越涮個湯越濃。揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 芝士湯鮮茄鍋用鮮蝦提煉精華後再加入蕃茄嘅味道,鮮味加倍!揾食指數: 🐄🐄🐄🐄

⏳ 上菜速度: 🐄🐄🐄🐄

✨ Set C:日本A4黑毛和牛放題 成人$498
揾食指數: 🐄🐄🐄🐄
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🥢 提供各類海鮮配料,丸類蔬菜齊全
🥤 含各款自家調製特飲,善用不同水果
🍧 特別設有綿綿冰機,可自行搭配荔枝,椰漿等
🧊 湯底配上牛牛雞湯冰,可愛同湯底更濃郁入味
🐮 黑毛A5和牛,切得幾大塊,肉味濃郁紋路清晰

✨ 梅吉鍋
鰹魚豬骨味都突出,帶輕微辣味,越涮個湯越濃。
揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄

✨ 芝士湯鮮茄鍋
用鮮蝦提煉精華後再加入蕃茄嘅味道,鮮味加倍!
揾食指數: 🐄🐄🐄🐄
2023-07-12 95 浏览
🍴 梅吉涮涮鍋 🍴✨望海A4和牛放題火鍋✨-·Set C - - - $498一人一鍋湯底🤤梅吉鍋幾特別👍🏻有啲似喇沙加沙嗲😂又辣辣地咁🤤海草美顏鍋就比較清淡👍🏻打邊爐唔會搶左食物嘅味道🫸🏼🫷🏼A4和牛牛味濃郁😍油脂分布平均😍海鮮好似每日唔同 我地個日係蝦、青口、螺同螺,啲蝦都好彈牙岀面重有好多唔同嘅野食!種類繁多👍🏻👍🏻-推介指數:8/10———————————————🔺 梅吉涮涮鍋 🔺 西灣河太康街45號鯉景灣B座地下02B-07GB號舖-----------------------
🍴 梅吉涮涮鍋 🍴

✨望海A4和牛放題火鍋

·Set C - - - $498

A4和牛牛味濃郁😍油脂分布平均😍

海鮮好似每日唔同 我地個日係蝦、青口、螺同螺,啲蝦都好彈牙
岀面重有好多唔同嘅野食!種類繁多👍🏻👍🏻

推介指數:8/10
———————————————
🔺 梅吉涮涮鍋
🔺 西灣河太康街45號鯉景灣B座地下02B-07GB號舖
-----------------------
2023-07-10 126 浏览
💁‍♀️💁‍♂️ 29/6/2023(Thu), Dinner🍽💁‍♀️為食妙妙同💁‍♂️A先生就間中都會去中環嘅蘇豪區搵食,至於西灣河嘅蘇豪東我哋就比較少去。知道呢度嘅梅吉涮涮鍋有和牛任食火鍋🍲,個湯底仲會有隻好得意嘅冰牛牛🐮,今晚一於去新地方食個得意冰牛牛火鍋🍲先!而今晚我地order咗:🔆 全日放題套餐A - 日本黑毛和牛 +日本米豚肉(任食120分鐘)($298/person)落單之後先選擇湯底,因為係一人一鍋嘅關係,所以💁‍♀️為食妙妙同💁‍♂️A先生可以各自揀一款湯底。店方提供共5款湯底可供選擇,分別係:梅吉鍋、日式海草美顏鍋、芝士🧀️湯鮮茄🍅鍋、酸辣🌶️鍋同麻辣🌶️仙鍋。最後我哋揀咗芝士🧀️湯鮮茄🍅鍋同埋麻辣🌶️仙鍋,上枱時先有個鍋同埋湯底,之後侍應會加入一隻可愛嘅冰牛牛🐮入鍋入面,原來隻冰牛牛🐮係雞湯嚟嘅,慢慢溶化之後就完成個湯底可以打邊爐🍲。芝士🧀️湯鮮茄🍅鍋蕃茄🍅味道香甜,帶點蕃茄嘅甜味,店方另外會俾一小碟芝士🧀️俾你放入鍋內。而麻辣🌶️仙鍋則有十分香濃嘅麻辣味道,呢個味道仲隨住湯底越滾越變得濃郁,非常刺激,適合喜歡麻辣嘅💁‍♀️為食妙妙。店方用嘅係日本十勝產和牛,視乎客人選擇嘅套餐而提供唔同級

而今晚我地order咗:

店方用嘅係日本十勝產和牛,視乎客人選擇嘅套餐而提供唔同級數嘅和牛,我哋選擇嘅A套餐就無指定級數,但牛肉上枱時嘅油花分佈都好靚,入口軟嫩有油脂香,當你食到咁上下侍應就會再上另一盤肉俾你,又或者可以向侍應落單都得。而豚肉則肥瘦得宜,食落有肉味又有油脂嘅香氣。

其他配料、醬料同飲品可以去到近門口嘅自助區自取。

配料方面都有唔少選擇,大路嘅蔬菜都好新鮮翠綠;粟米🌽都有兩款可以揀,除咗一般嘅粟米🌽,仲有糯米粟;其他蔬菜仲有海帶、蘿蔔、萵筍等;丸類、午餐肉、鵝腸同埋鵝肝等都有供應,鵝腸肥美,煮熟口爽脆油潤;鵝肝比較少見,切件再煮完入口軟糯好食;另外仲有海鮮例如蟶子、青口、蜆、沙白、翡翠螺、蝦、原條小䱽魚、鯇魚件都有提供。

飲品方面就有原支嘅米水紅豆🫘爆珠、鮮龍眼肉爆珠冰茶、豆漿、初戀青提爆珠冰茶同埋洛神花芒果爆珠。全部飲品都唔係好甜,飲落清清哋,飲多少少都唔怕。比較特別嘅有米水紅豆🫘爆珠,紅豆🫘味嘅爆珠同清甜米水都幾夾;初戀青提爆珠冰茶加有薏米,有清熱祛濕同健脾之效;洛神花芒果爆珠就酸酸甜甜,十分開胃消滯。

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆

❤🙆‍♂️(A先生)整體食評:8.5/🔟
❤🙆‍♀️(為食妙妙)整體食評:8.5/🔟
👉🏻 餐廳冷氣足夠❄️,最重要係每個鍋嘅位置都好似韓燒咁有抽氣系統,抽走晒啲水蒸汽,唔會邊食邊俾蒸汽蒸住塊面

A先生車友指數 🚗
🛣️ 交通容易指數:🚗🚗🚗🚗(4/5)
🅿️ 泊車容易指數:🚗🚗🚗🚗(4/5)
👉🏻 餐廳門口沿路都有一堆錶位🅿️,等一等應該唔難有位
👉🏻 西灣河港鐵站行過嚟大約10分鐘左右,交通尚算方便
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
2023-06-29
2023-07-10 97 浏览
朋友岩岩新屋入伙😀所以黎到西灣河搵好野食😇依間打邊爐新開張,環境乾淨,岩晒同女朋友黎食啦😝.✨Set D 日本A5黑毛和牛+日本米豚肉 $598湯底方面有成五款可以選,一人一鍋🥘自己款自己鐘意既味道👅🌸 梅吉鍋超濃味,帶有少少辣🌶️口感有啲似喇沙湯底🍅 芝士湯鮮茄鋦比較清,兩款鍋兩款截然不同嘅口味⚠️黎到每款湯底會有由雞湯整成嘅牛仔冰塊🧊.🐮日本A5黑毛和牛原先以為任食打邊爐,就算係A5和牛既質素都唔會比十分靚既肉我地🤣但估唔到上到嚟雪花紋都好,片到好薄😋肉味濃厚,真係可以做到encore好多碟.🐷日本米豚肉 豚肉方面脂肪比例好均勻,放去打邊爐唔會話啲肉好乾柴.自取bar種類唔會話太多,海鮮方面有蜆,蝦,魚肉同螺肉,整體黎講都新鮮😀蝦肉仲好彈牙😝打邊爐點少得丸架🤪丸既種類都算齊全,岩晒中意食丸既我.🥤飲品飲品好多都係爆珠系列,同埋係自家制,相當有誠意
✨Set D 日本A5黑毛和牛+日本米豚肉 $598
湯底方面有成五款可以選,一人一鍋🥘自己款自己鐘意既味道👅
🌸 梅吉鍋
超濃味,帶有少少辣🌶️口感有啲似喇沙湯底
🍅 芝士湯鮮茄鋦
比較清,兩款鍋兩款截然不同嘅口味
⚠️黎到每款湯底會有由雞湯整成嘅牛仔冰塊🧊
🐮日本A5黑毛和牛
🐷日本米豚肉
豚肉方面脂肪比例好均勻,放去打邊爐唔會話啲肉好乾柴
自取bar
🥤飲品
飲品好多都係爆珠系列,同埋係自家制,相當有誠意