餐厅: 梨泰園韓國餐廳
资讯:

2019-04-09 980 浏览
今年仲未有機會去韓國🇰🇷實在太想念韓國美食而我最最最喜歡的韓國美食就係醬油蟹喇❤️其實係香港我食過好多韓國餐廳始終食出黎既味道同韓國食的不一樣😭.今次去到尖沙咀<梨泰園韓國餐廳>當然要食我最喜歡的蟹油蟹😋$99/隻 又大隻又新鮮😍個汁又唔會太咸太重味我覺得蟹膏配埋白飯🍚味道剛剛好👍🏻.另外點左海鮮辣豆腐湯、牛肉紫菜包飯豆腐湯少少辣味加上海鮮鮮味 好飲🤤飯卷基本上每次食韓國菜我一定會點的裡面除左牛肉外都有好多其他唔同配菜😍.仲有牛肋骨肉可以選擇自己燒或者廚房燒好再上菜肉質好嫩 唔會煮得太熟👍🏻.今次食得好滿足呀下次一定要再黎食過醬油蟹
今年仲未有機會去韓國🇰🇷
$99/隻 又大隻又新鮮😍
個汁又唔會太咸太重味
我覺得蟹膏配埋白飯🍚味道剛剛好👍🏻
醬油蟹

另外點左海鮮辣豆腐湯、牛肉紫菜包飯
豆腐湯少少辣味加上海鮮鮮味 好飲🤤

肉質好嫩 唔會煮得太熟👍🏻
今次食得好滿足呀
下次一定要再黎食過醬油蟹
醬油蟹
📍尖沙咀📍正宗阿豬媽主理🇰🇷巨型韓式海鮮火鍋🐙今次就嚟到一間由正宗阿豬媽主理嘅韓國嘢🇰🇷我想講呢間嘅小菜真係幾好食😹😹基本上都食曬😆尤其係芽菜&菠菜都有麻油嘅香味💕煎蛋卷都好入味,不過淨係得兩舊🙈------------------------------調味牛排(2pcs)🥩肉質好腍,就算燒一陣都唔會鞋口😉之後用生菜包住,再加啲泡菜咁食🥬口感層次好豐富🤤------------------------------必叫‼️巨型韓式海鮮火鍋🍲性價比好高❤️有原隻蟹🦀同原隻八爪魚🐙個八爪魚真係超級無敵好食😭😭😭好新鮮,勁爽口🤩🤩🤩未食過咁好食嘅八爪魚💯食過就知我講得無錯😭店員仲會問你需唔需要幫你處理啲海鮮🥰全部都會幫你起曬啲殻,剪好曬😉服務好好💕仲有蝦同蚌😆個蟹鉗都好大個😍隻蝦都好大隻下🦐又唔會霉👌🏻------------------------------食完一定要飲埋個湯,食埋啲豆腐同蘿蔔,索曬海鮮啲精華😝啲豆腐煲咗咁耐都無爛,仲好完整😎個湯好鮮甜🤤超好飲🤣
📍尖沙咀📍正宗阿豬媽主理🇰🇷巨型韓式海鮮火鍋🐙

韓式海鮮火鍋
This’s my 2nd time to visit this restaurant. First time is to be the Mystery Judge of my Korean Cuisine Book, and congratulations it entered into Top 20! 🇰🇷 This time we ordered Steamed Korean Eggs Cake, Braised Beef Ribs, Ginseng Chicken Soup, and tried a little Spicy Ganjang (Stained Raw Crabs). Beef Ribs are yummy and tender in texture, good to pair with a small glass of Soju. Ginseng Chicken Soup is the signature and a must try item here, I love its balanced flavor of ginseng which is Just-f

Beef Ribs are yummy and tender in texture, good to pair with a small glass of Soju. Ginseng Chicken Soup is the signature and a must try item here, I love its balanced flavor of ginseng which is Just-fit and will not bring in any bitter tastes. Still a good Korean restaurant to recommend. ✅

2019-03-30
  • 人蔘雞湯
  • 炖牛肋骨
  • 韓式蒸蛋
2019-03-27 529 浏览
醬油蟹平靚正夠大隻又新鮮,$99/隻,冇韓國嗰種勁咸,但夠味,個人覺得岩岩好。店員仲推介我一個食法蟹膏+生牛肉伴白飯🍚超正!🤤啲野全部都好大碟,如果2個人去食唔到多野,飲埋個人蔘雞湯就好飽了。雞湯有成1/3隻雞,肉質柔嫩,都重料,有紅棗糯米飯等,絕不馬虎。我地仲叫左個海鮮炒粉絲,有青口,花蛤,魷魚,蝦,好大碟。另外前菜都有8款,誠意十足絶對無因為有pomotion 而hea 比前菜,仲有八爪魚好好味唔會”un “*3人差啲食唔哂*
醬油蟹平靚正夠大隻又新鮮,
$99/隻,冇韓國嗰種勁咸,
但夠味,個人覺得岩岩好。
店員仲推介我一個食法
蟹膏+生牛肉伴白飯🍚超正!🤤

我地仲叫左個海鮮炒粉絲,有青口,花蛤,魷魚,蝦,好大碟。
*3人差啲食唔哂*
2019-03-21
2019-03-25 475 浏览
附近做完野黎食飯有一兩團既韓國媽媽團幫襯接近食飯時間有好多學生黎叫左人蔘雞湯 D飯係底其實似粥炸醬麵 有青瓜 薯仔 青魚 呢個都ok 跟一碗湯一碗飯 要等大概15分鐘前菜都okay但整體一般唔算貴 兩個人lunch都係280
附近做完野黎食飯

鯖魚
前菜
鯖魚
2019-03-21 372 浏览
今天去了尖沙咀吃韓式晚飯,兩個人只點了牛肉粉絲鍋跟醬油蟹,本身以為不夠吃,怎了最後完全吃不完,因為牛肉鍋實在太足料了,根本足夠六個人吃!牛肉鍋味道很好,牛肉預先醃好,是甜甜的,牛肉質地也很有咬口鮮嫩的那種。粉絲和配菜都很好吃,因為湯底由很多很多牛肉煮出來。另外也點了醬油蟹,鮮味非常,蟹膏也很多,味道適中,不會太鹹。肉質也非常新鮮,最緊要是感覺衛生乾淨。另外特別推介,一定要點冰凍柚子蜜,非常鮮甜解渴,雖然也是用柚子醬沖的那種,但沖得比例很好,也很夠冰👍🏻
2019-03-20 271 浏览
好正宗的韓國🇰🇷料理。老闆係韓國靚媽!😍 烤牛肋骨 和 烤雞肉 都非常鮮嫩美味。 必須試下 牛骨濃湯🍲鍋,足料,鮮甜,無味精!勁正!👏🏻呢間一定會成日黎幫襯,因為真係勁岩我口味🥰
好正宗的韓國🇰🇷料理。
老闆係韓國靚媽!😍

烤牛肋骨 和 烤雞肉 都非常鮮嫩美味。
2018-12-19 717 浏览
門口裝修好韓國咁 就心想去試下啦嘩。真係唔想再去一入到去個職員已經黑面到一個點我地3個人 按排左我地坐另一邊我地純粹問下可唔可以轉坐卡位個時間都冇咩人個職員鬼食泥咁好似話唔得咁咁我咪問佢係咪唔得囉佢黑住面竟然答 er..其實呢張台有咩問題呢如果係有人予約左定點咁咪講囉又唔係野食又唔係特別好食出面咁多選擇下次唔會再㨂呢度囉
門口裝修好韓國咁 就心想去試下啦

野食又唔係特別好食
出面咁多選擇
下次唔會再㨂呢度囉
2018-05-15 2237 浏览
一心去食醬油蟹 上檯時無橙膏 黑媽媽既肉都個中招 用手指篤落去 冰既 我拎左舊咬一啖試試啦 嘩 冰蟹沙冰黎既喂 嗦嗦聲咬落去 無味 好明顯係就臭 放入冰箱急凍 到有客點就拎出黎解凍俾人食 我即著火 叫樓面換 佢拎入去再拎出黎 話隻蟹韓國直送黎時係急凍的 乜醬油蟹係急凍蟹黎咩仲要未溶晒雪 我話唔要取消 佢拎番入去後再拎多次出黎話呢期既蟹係無橙膏 我話唔要取消 佢夠膽死埋單時收我錢 我叫左兩隻 其中一隻咬左一啖吐左 一隻無食過 佢話我食左一隻 所以收錢 黑 黑廚 無下次
黑色醬油蟹

2018-04-24 1575 浏览
閒日有空先可以lunch座下食吓好嘢,走進這餐廳,見到環境好闊落,有好大的卡位。我初時以為冇乜人,原來好多人,因為客人座哂埋邊位置,睇真少少原來午餐時間多數招呼來香港玩的韓國旅遊人,可能這餐廳夠地道。我座下看餐牌,叫咗個燒牛肉窩飯。最喜歡是有韓國小碟吃,午餐包埋的,所有員工也不似香港人,有些應該係韓國人,員工態度很好,讚不段有睹茶給我們飲,講番呢個飯味道確好味,待應會問你加晤加辣椒醬,加左仲好食。80幾元。算係ok。

2018-01-02 2311 浏览
今日要講下韓國美食🎁來到韓國餐廳大多數會點醬油蟹,但今次介紹的係牛助骨肉(醃好) ,點解咁好食呢?一般來講韓國醃肉大都會放梨肉溶,所以醃汁都有d甜甜的,而梨汁係天然鬆軟肉質的好幫手。所以來到不防試下醃肉類😎
今日要講下韓國美食🎁
所以來到不防試下醃肉類😎
  • 牛助骨肉
朋友生日,9個人到餐廳,因為出面吾夠位, 去到先知這安排左坐房落單阿姐態度差到爆,吾俾我地點住幾個菜先,吾肯幫我地落單,話驚我地點得少,9個人逼我地點10個菜以上,又無寫明要最低消費,我地話落住單先再加單都吾得,一定要點晒佢要求數量先肯,最後我地食吾晒,淨返2碟無食過,浪費食物,餐牌又無寫明,餐廳又無寫明,訂枱又無講明,我覺得係明屈,d食物又普通,環境又差,永遠black list 前菜有8碟醬油蟹好咸好吾新鮮,用咸味掩飾吾新鮮既味食完之後所有人都覺得條脷好鞋,有一半人有反胃感覺,差d嘔石鍋飯都好味炸雞一般,吾脆得個飯好味普通多汁,份量少,每人得一條到香口,吾油南瓜好硬因為朋友生日,free 一枝白酒

前菜有8碟
醬油蟹好咸

好吾新鮮,用咸味掩飾吾新鮮既味
食完之後所有人都覺得條脷好鞋,有一半人有反胃感覺,差d嘔
石鍋飯都好味
炸雞一般,吾脆
得個飯好味
普通
多汁,份量少,每人得一條到
香口,吾油
南瓜好硬
因為朋友生日,free 一枝白酒
2017-04-20 2517 浏览
韓劇既影響 深夜晚餐 就嘴饞一下環境都幾闊落 唔迫 又係韓國人主理 好好味個蒸蛋同韓國一樣 做到漲卜卜 係另一道安東尼燉雞 雞肉未夠入味同帶冰鮮味道 如果係新鮮雞同再辣d既話就完美啦
韓劇既影響 深夜晚餐 就嘴饞一下
環境都幾闊落 唔迫 又係韓國人主理 好好味
安東尼燉雞
韓式蒸蛋
韓式蒸蛋
2017-04-18 1807 浏览
上次來的時候,已期待下次來試醬油蟹。果然沒有失望鮮甜的蟹膏,醬汁不過咸剛好,我們一家很快就清哂!比起在佐敦出了名的店還要好很多,因為新鮮有膏。海鮮餅料好足,其實在其他店已很少點,因為海鮮料很少,但這間OK. 五花肉,我老公很欣賞這道,肉燒出來是鬆軟的,不會硬。燒牛排, 亞仔最愛,味道剛好,油脂香,菜籃新鮮,生菜青瓜條蒜片辣椒蘇子葉。前菜,外面餐廳現在多是給你四小碟已不錯,但這裏有誠意地保持給八小碟,值得欣賞。
上次來的時候,已期待下次來試醬油蟹。
果然沒有失望
五花肉,我老公很欣賞這道,肉燒出來是鬆軟的,不會硬。
  • 燒牛排 五花肉
  • 醬油蟹
  • 前菜
  • 海鮮泡菜餅
2017-04-04 1424 浏览
服務有禮,座位舒適,空間感大,抽風滿意。今晚很想食韓餐,來了梨泰園。點了2人A餐,份量足夠二人食,有我喜愛的前菜七小碟,可添腌牛腓,鮮嫩可口,五花肉,生菜籃,豆腐湯,石頭鍋飯,梨汁每一樣都好食,傳統味道。下次一定再來,想試下醬油蟹。
服務有禮,座位舒適,
空間感大,抽風滿意。
今晚很想食韓餐,來了梨泰園。
點了2人A餐,份量足夠二人食,
有我喜愛的前菜七小碟,可添
腌牛腓,鮮嫩可口,
五花肉,生菜籃,豆腐湯,石頭鍋飯,梨汁
每一樣都好食,傳統味道。
下次一定再來,想試下醬油蟹。