2022-07-24
科學園以前係美食沙漠,而家多咗好多新餐廳,尼間韓國嘢都算係幾鍾意嘅餐廳💗💗晏晝嘅時候就會做定食,成日都要排隊㗎!夜晚就有韓燒或者韓食簡~~一坐低店員就會擺底幾點前菜,唔夠可以再叫。⭐️頂級韓牛肩肉同牛板腱肉你兩隻肉都冇醃過嘅,可以食返肉嘅原味,望落色澤好靚,油脂分布好平均,配埋生菜、蒜、韓式肉醬一齊食就可以中和返油膩感。⭐️牛仔骨呢個係我哋瘋狂encore,因為肉質好柔軟,醬汁調味都幾好。⭐️海鮮種類都多,有蝦、帶子、魷魚、元貝、蠔,但係就冇醃嘅,可以按照個人口味去調味,我覺得最正係元貝,因為都幾大隻,燒完都唔會縮水。⭐️刺身韓燒麗講得好佢嘅種類都算好多,有老是常出現嘅三文魚、吞拿魚、白玉貝、白玉豚、立魚,放題質素都算OK嘅。⭐️雪糕有兩隻味:芒果味、芋頭味,應該就係維記雪糕,自己鍾意芋頭味,好香濃🥰成間餐廳最欣賞嘅係服務質素幾好,坐低又舒服,店員都好主動幫手換鐵板。另外都有好多韓式料理,我哋就冇乜點嗌啦,食牛都好飽😂 $228有咁多嘢食,又高質都好抵啦💗
一坐低店員就會擺底幾點前菜,唔夠可以再叫。
⭐️頂級韓牛肩肉同牛板腱肉
⭐️牛仔骨