2022-03-25 236 浏览
和朋友一起食飯,我們都叫了一個石鍋飯味道還可以,但絕説不上好吃,辣醬的味道完全蓋過了食材。不過辣醬的味道還是可以的結帳的時候,這一餐我朋友請客。由於我朋友不會看中文,但會説中文,他打算用八達通付款,收銀的女人竟然指着收銀處貼着的一張紙說:「這裏用了中文寫不收八達通!」我十分生氣,因為這個女人的語氣明顯就是說我朋友沒有注意看,但我朋友也不懂看中文我説:「你這裏又沒有英文,我朋友不會看中文,怎麼能知道?」説完那個女人沒有出聲我們付款後也走了*****總括而言,食物還可以,但收銀的女人態度極差!一間在科學園的餐廳竟然會有大排檔水準的服務,質疑我不會看中文的朋友沒有看他們那張用中文寫的告示,簡直貼錢買難受!永遠不會再來!
和朋友一起食飯,我們都叫了一個石鍋飯
結帳的時候,這一餐我朋友請客。
我説:「你這裏又沒有英文,我朋友不會看中文,怎麼能知道?」

説完那個女人沒有出聲
我們付款後也走了
*****
永遠不會再來!

2022-01-05 287 浏览
住新界東想食韓燒終於唔洗出市區 原來科學園都有而家哩度都開多咗食店如果踩單車🚴🏻‍♀️經過可以嚟食嘢、休息吓若然想靜靜地 平日夜晚嚟就啱哂!今次食嘅哩間韓燒放題真心唔錯🏷$218/位(成人)$168/位(小童)有頂級韓牛🐮、美國牛。油花靚,牛味濃!另外,基本嘅肉類都有齊哂:豬、牛、雞、蔬菜… 仲要啲肉質係好OK!全部都完整一塊塊,而且有彈性。仲有大蝦、帶子、青口、三文魚刺身🦐附送新鮮生菜、麵豉牆、生蒜配燒肉食,好正!而且啲生菜都好新鮮!🥬另外想讚佢哋嘅鍋物同炸物都好食!我哋叫咗大醬湯,材料豐富而且好夠味。炸魷魚鬚都好好味,即炸、勁香脆!放題仲有石頭鍋飯、煎餅、炒粉絲… …我見隔離枱食石頭鍋飯 好香好吸引下次留肚試啦。幾鍾意哩度係剔紙仔點菜,會衛生好多,而飲品、甜品、雪榚就係自己出去拎的。
住新界東想食韓燒
終於唔洗出市區 原來科學園都有
而家哩度都開多咗食店
如果踩單車🚴🏻‍♀️經過可以嚟食嘢、休息吓
若然想靜靜地 平日夜晚嚟就啱哂!

今次食嘅哩間韓燒放題真心唔錯
🏷$218/位(成人)$168/位(小童)
有頂級韓牛🐮、美國牛。油花靚,牛味濃!
另外,基本嘅肉類都有齊哂:
豬、牛、雞、蔬菜… 仲要啲肉質係好OK!
全部都完整一塊塊,而且有彈性。
仲有大蝦、帶子、青口、三文魚刺身🦐
附送新鮮生菜、麵豉牆、生蒜配燒肉食,
好正!而且啲生菜都好新鮮!🥬

另外想讚佢哋嘅鍋物同炸物都好食!
我哋叫咗大醬湯,材料豐富而且好夠味。
炸魷魚鬚都好好味,即炸、勁香脆!

放題仲有石頭鍋飯、煎餅、炒粉絲… …
我見隔離枱食石頭鍋飯 好香好吸引
下次留肚試啦。
幾鍾意哩度係剔紙仔點菜,會衛生好多,
而飲品、甜品、雪榚就係自己出去拎的。
2021-12-31 223 浏览
味道差,服務態度差!之前行過見到好多人排隊,已經好想試。諗住試下午餐先,好食再食晚餐。叫左2個套餐,牛肉石鍋飯同辣牛肉粉絲湯。辣牛肉粉絲湯同飯上先,個侍應上個飯嘅時候比我見到佢d手指掂到d飯。我明白係出街食飯冇可避免呢啲衛生問題,但佢係d手指。我見到真係冇胃口,要筆走邊邊d飯。個湯就得辣油味,粉絲又太淋。石鍋飯勁燶,一上枱就聞到,之後食的每一啖都係燶味。仲要等左勁耐給結果係咁嘅味道。絕對唔推薦過嚟!冇諗過科學園會遇到咁嘅餐廳。
味道差,服務態度差!

絕對唔推薦過嚟!冇諗過科學園會遇到咁嘅餐廳。
2021-12-22 203 浏览
朋友相約在科學園食韓燒,環境靜靜地,唔怕又嘈又多人餐廳闊落,坐得好舒服,韓式燒烤放題 $218/位。先上前菜,小食,生菜。又可以自己出去攞汽水,凍飲,雪糕食物都幾多樣化,肉類,海鮮, 蔬菜。而熟食有刺身,壽司,炸物,小炒,湯,飯,麵等等。頂級牛類確係好味,牛肩,牛板腱肉,牛仔骨,一口牛粒,全部都好有牛味,油脂豐富,味道濃郁還叫咗雞肉,雞腎,黑豚腩肉, 肉質鮮美。尤其黑豚腩肉,口感極佳試下呢度啲刺身同壽司,又唔錯喎,叫咗甜蝦同三文魚,好新鮮美味燒烤海鮮也同樣鮮味,幾款海鮮如海蝦,魷魚,帶子有encore好想食石頭鍋飯,炒年糕,炸物,泡菜煎餅呢啲韓式熟食, 但係敵不過燒烤嘅魔力,留返下次如果大胃王嚟呢度食嘢,真係相當抵食
朋友相約在科學園食韓燒,環境靜靜地,唔怕又嘈又多人

餐廳闊落,坐得好舒服,韓式燒烤放題 $218/位。

先上前菜,小食,生菜。又可以自己出去攞汽水,凍飲,雪糕

食物都幾多樣化,肉類,海鮮, 蔬菜。而熟食有刺身壽司,炸物,小炒,湯,飯,麵等等。

試下呢度啲刺身壽司,又唔錯喎,叫咗甜蝦同三文魚,好新鮮美味

如果大胃王嚟呢度食嘢,真係相當抵食

2021-12-18 128 浏览
今次來到科學園揾食,見到呢間裝修靚樣的韓國料理,原來有燒肉放題,好耐冇食韓燒,決定入去試試。食放題既,梗係要點d最靚最貴既野。二話不說馬上點左幾款肉(牛肩肉,牛肉粒,牛舌,牛仔骨,牛肋條)。牛肉送上,賣相十分新鮮,鮮紅肉色帶少許雪花,令人十分想食下。燒至七成熟,入口有肉香,質感十足,不錯不錯。於是牛肉盤來多兩碟,食到飽飽。呢度最特別的係有足料的石碢飯同大醬湯,豆腐湯可點。仲有飯卷及炸雞,正宗韓國料理呀。一家大細都一定有野岩食。

2021-12-16 256 浏览
難得放假 去咗科學園接屋企人收工 順便喺附近食飯 再次黎到梨滿園食韓國燒肉放題 呢度有別於出面嘅韓國燒肉放題 呢度嘅燒肉比較少醃味 全部都係簡單原材料食嘅味道 食嘅係本身肉同海鮮嘅真味 我哋今日就主攻牛肉同海鮮 尤其以牛仔骨同埋蝦最為好味 牛仔骨醃過肉質軟淋唔會Un 而蝦就超大隻 肉質爽彈鮮甜 我哋不停Encore 除咗燒肉之外呢度都會有刺身同壽司 三文魚刺身比預期中新鮮同靚Tim 另外我哋都叫咗啲炸物 個炸漿夠味又夠脆 食落唔會太油膩 不論炸魷魚定炸魚定炸豆腐都好好味 另外呢度嘅清潔度算係唔錯 唔會好似出面好多燒肉店都會有黐立立嘅感覺 呢度坐位舒服乾淨企理 食完燒肉出面仲有雪糕任食Tim 當日就有綠茶 曲奇同埋芝麻味三種口味 維記出味 另外飲品種類選擇都多 有茶 汽水同埋啤酒等等
難得放假 去咗科學園接屋企人收工 順便喺附近食飯 再次黎到梨滿園食韓國燒肉放題 呢度有別於出面嘅韓國燒肉放題 呢度嘅燒肉比較少醃味 全部都係簡單原材料食嘅味道 食嘅係本身肉同海鮮嘅真味 我哋今日就主攻牛肉同海鮮 尤其以牛仔骨同埋蝦最為好味 牛仔骨醃過肉質軟淋唔會Un 而蝦就超大隻 肉質爽彈鮮甜 我哋不停Encore 除咗燒肉之外呢度都會有刺身壽司 三文魚刺身比預期中新鮮同靚Tim 另外我哋都叫咗啲炸物 個炸漿夠味又夠脆 食落唔會太油膩 不論炸魷魚定炸魚定炸豆腐都好好味 另外呢度嘅清潔度算係唔錯 唔會好似出面好多燒肉店都會有黐立立嘅感覺 呢度坐位舒服乾淨企理 食完燒肉出面仲有雪糕任食Tim 當日就有綠茶 曲奇同埋芝麻味三種口味 維記出味 另外飲品種類選擇都多 有茶 汽水同埋啤酒等等
2021-12-16 78 浏览
約咗新界北嘅朋馳食飯,想大家都方便D,所以揀咗個中間點科學園,就各自揸車去目的地。對上一次嚟科學園食飯,已經係好多年前朋友結婚,相距今次都起碼有8-9年,外貌無變,但多咗好多餐廳。科學園泊車真係好方便,隔一小段路就有一個停車場,唔使驚無位。嚟到餐廳聽完職員介紹後,我哋就揀咗食放題。呢到最令人放心嘅係食物唔會好似另外一D韓燒嘅餐廳咁將所有食物咁舖哂出,感覺都衛生好多。肉類方便好多款式,不過我同朋友都覺得食韓燒緊係食返韓牛啦,所以我哋就主攻牛肩肉。牛板腱肉同牛仔骨。呢三款之中,我就比較鍾意牛仔骨,因為最鍾意食包住骨嗰塊膜。熟食方面我哋都試咗好多款,包括韓式紫菜蛋捲、炸魷魚、炸豆腐、豆腐辣湯、海帶湯同埋雜果沙律。韓式紫菜蛋捲必試。炸魷魚超香脆,炸豆腐好嫩滑。豆腐辣湯估唔到咁濃海帶湯超足料,勁多海帶。雜果沙律都係用新鮮生果,不過沙律醬我個人就覺得太多醬。總括嚟講,呢間梨滿園樣樣嘢都好好味。

嚟到餐廳聽完職員介紹後,我哋就揀咗食放題

呢三款之中,我就比較鍾意牛仔骨,因為最鍾意食包住骨嗰塊膜。

韓式紫菜蛋捲必試。

炸魷魚超香脆,炸豆腐好嫩滑。

豆腐辣湯估唔到咁濃

海帶湯超足料,勁多海帶。

雜果沙律都係用新鮮生果,不過沙律醬我個人就覺得太多醬。

總括嚟講,呢間梨滿園樣樣嘢都好好味。
2021-12-14
2021-12-13 76 浏览
The staff are very inexperienced and unable to handle a full capacity crowd. Service is appaling but the owner is a pleasant person that makes an effort to keep its patrons happy. Food quality is mediocre and there's hardly any seasoning reflective of Korean cuisine. Obvious the owner do not have the required F&B experience, let alone understanding Korea cuisine.
2021-12-12 96 浏览
Would DEFINITELY NOT recommend going to this place. Setting is displeasing, dark and gloomy; not spacious at all. Staff was abominable, vile to guests, and seemed all over the place themselves. Food took ages to come. The head of the restaurant was the only one that provided some sort of respect and hospitality to guests; all others servers were yelling and talking at the top of their lungs.Suggest their staff go through some proper etiquette training before continuing to serve guests.

2021-12-09 76 浏览
今日同同事收工喺科學園附近,行吓行吓好肚餓,我哋又好想食韓國燒烤,見到有一間叫做《梨滿園韓國料理》係食放題嘅,見到價錢唔係好貴咁就入去試吓,如果唔想食放題,呢度都可以食set架,我哋兩個人,侍應帶我哋坐卡位,入到去好有禮貌咁擺低碟菜同埋醬料,擺低啲order紙,咁我哋叫咗黑豚腩肉,豬頸肉豬大腸,呢三樣嘢都好好味,黑豚肉肥瘦適中配埋啲生菜蒜片夾埋一齊食好好味,另外個豬頸肉燒完之後入口即溶另外叫咗個海帶湯泡菜湯呢兩個都好好味芝士年糕拉麵,韓國餃子,韓式炒粉絲,炒雜菜呢幾樣野都係好好味迷你海鮮煎餅,雜果沙律,最後我哋叫多一碗海帶湯

另外叫咗個海帶湯

泡菜湯呢兩個都好好味

迷你海鮮煎餅,雜果沙律
,最後我哋叫多一碗海帶湯

2021-12-06
  • 黑豚腩肉
  • 豬頸肉
  • 海帶湯
2021-12-05 125 浏览
今日因為老婆想食韓國菜,我們去了科學園3期內的韓國菜一試。叫了炆牛肋骨,牛肋骨湯,壽司及烤餅。炆牛肋骨加了花椒八角,完全沒有韓國菜感覺。牛肋骨湯很混濁,加了金菇及蛋花,牛肋骨沒骨,像是金菇肥牛煲。壽司飯糰壓成一團,完全看不到飯粒。是我生平吃過最差的韓國菜。
2021-12-02 102 浏览
入科學園開會,做完嘢已經天黑,天氣咁凍,一於同同事食埋飯先返出去。openrice科學園夜晚選擇唔算太多,竟然見到依間韓燒,仲要200頭就可以任食,正喎佢哋都有做晚市套餐,但係放題都只係二百幾,真係好吸引,一於食放題😁😁三文魚刺身,肥美,正😄佢哋嘅炸雞同炸魷魚都幾唔錯,睇佢個樣,炸粉好似好厚,但係厚得黎,好好食😋好似食緊薯片/粟米片,我哋食晒✌🏼✌🏼每張枱坐低會有一份生菜同埋蒜頭🧄好彩問一問店員,如果要在額外加一份嘅話,要再加錢㗎🤔🤔韓式炒粉絲,配料都唔少,算係咁個人認為用嚟包生菜同肉都好好食😋叫左咁多前菜,小食,都要講吓主角:肉😁😁佢哋嘅牛肉都幾靚👍🏼唔算太肥豬腩肉都唔錯,記住問店員拎把較剪,食起上嚟就更方便。佢哋啲肉全部都冇預先醃製,所以如果就咁食嘅話,就會比較淡,鍾意食泡菜/芽菜/菠菜嘅話,可以叫多一兩碟,夾埋一齊食就夠晒滋味👍🏼👍🏼出面仲有飲品同埋雪糕可以自己拎。喺科學園呢個咁格攝嘅地方,可以任飲任食,都算係寫意😛😛

三文魚刺身,肥美,正😄

每張枱坐低會有一份生菜同埋蒜頭🧄
好彩問一問店員,如果要在額外加一份嘅話,要再加錢㗎🤔🤔

韓式炒粉絲,配料都唔少,算係咁
個人認為用嚟包生菜同肉都好好食😋

叫左咁多前菜,小食,
都要講吓主角:肉😁😁
佢哋嘅牛肉都幾靚👍🏼唔算太肥

今日喺科學園做完野,見到梨滿園韓國料理有燒肉放題,即刻叫老公過黎燒肉先~自從搬左新屋後,為左唔想成間屋一陣油煙味,已經唔能夠喺屋企燒肉。 餐廳門面好光猛,裏面環境充滿韓國味道,空氣流通又乾淨,唔會油淋淋。座位好寬敞,坐得好舒服。燒肉時都唔大煙,吸油煙嗰方面都做得幾好。除左放題,可以散叫韓國料理,食物款式都幾多,價錢亦好相宜,唔食放題都可以食韓國晚餐。韓燒放題嘅食物種類都幾多,肉類海鮮類夾埋都有十幾樣,仲有飯麵、小炒、壽司、煎炸物,都幾岩食。我地都叫左好多野食,先黎個泡菜湯同海帶湯,暖下個胃先,泡菜湯味道酸,偏辣;而個海帶湯鮮香,鹹味剛好,唔錯。Order左牛板鍵,牛肩肉同一口牛粒,油花均勻,顏色好靚好新鮮,牛味亦濃郁。燒一燒兩面已經香噴噴,帶有輕微嘅牛油香味,而肉嘅口感亦好腍好juicy,一d都唔韌。黑豚腩肉,脂肪唔多,加d鹽調味,可以食到豚腩肉本身原味嘅滋味。而金菇肥牛卷,豬頸肉等等都係要order再encore嘅食物👍海鮮方面有青口,海蝦,帶子同魷魚可以燒,我地叫左份帶子,少少麻油胡椒粉調味,細細粒但鮮味都夠,口感爽嫩清脆。刺身叫左三文魚,未必夠厚身,但燒肉可以有刺身食都過到癮。另

泡菜湯,海帶湯

一口牛粒

燒肉

牛豚腩肉,豬頸肉

帶子

刺身叫左三文魚,未必夠厚身,但燒肉可以有刺身食都過到癮。另外有壽司同紫菜包飯,炸物方面炸魷魚同炸雞都好脆,但又唔乾身,呢個價錢有咁多選擇真係幾抵食。

三文魚刺身

炸魷魚,炸雞

飲品同甜品選擇相對少,但有茶有汽水有啤酒,已足夠滿足我地🥰

幾喜歡喺科學園食飯,有一種休閒感,就好似去左旅行,希望好快就可以再✈
泡菜湯,海帶湯
一口牛粒
燒肉
帶子
三文魚刺身
炸魷魚,炸雞
2021-11-29 1554 浏览
放工約左朋友黎依間位於科學園任食韓燒~唔知質素會如何呢?價錢好抵呀!任食都只係2百零蚊食物款式選擇豐富~基本上常見既韓燒食物都會有。而且仲有多款高級牛肉選擇!價錢仲包埋刺身/壽司架!超抵餐廳空間闊落~唔會坐到好逼。我地2個人都可以坐一張大枱首先送上經典既韓式小食,夠晒細心~而且都好好味架!飲品可以任拎,選擇都有好多呢!汽水啤酒都有食燒肉就最鍾意用生菜包住泡菜,肉同其他配料一啖食,好滿足呀頂級韓牛我地每款頂級韓牛都有叫黎試下~每一款都好高質呀!牛肉新鮮而且充滿牛味脂肪又唔會太多,而且每一片都夠薄,所以燒一陣就好快可以食得當中我最鍾意食既就係頂級韓牛肩肉,肉質好嫩滑而且又Juicy~入口仲有少少即溶既感覺呢帶子新鮮,大大粒,好味!充滿韓式風味既海帶湯同泡菜湯,配合韓燒真係一絕!韓式蛋卷好好味,充滿住蛋味而且好鬆軟紫菜包飯都好食!入面配料充足但又唔會散開晒估唔到係科學園都可以食到一間咁有誠意既韓燒放題呢!而且價錢仲要係咁優惠住係附近既居民/打工一族有口福了
放工約左朋友黎依間位於科學園任食韓燒~唔知質素會如何呢?

價錢好抵呀!任食都只係2百零蚊

食物款式選擇豐富~基本上常見既韓燒食物都會有。
而且仲有多款高級牛肉選擇!價錢仲包埋刺身壽司架!超抵

餐廳空間闊落~唔會坐到好逼。我地2個人都可以坐一張大枱

首先送上經典既韓式小食,夠晒細心~而且都好好味架!

飲品可以任拎,選擇都有好多呢!汽水啤酒都有

食燒肉就最鍾意用生菜包住泡菜,肉同其他配料一啖食,好滿足呀

頂級韓牛

脂肪又唔會太多,而且每一片都夠薄,所以燒一陣就好快可以食得

帶子新鮮,大大粒,好味!

充滿韓式風味既海帶湯同泡菜湯,配合韓燒真係一絕!
韓式蛋卷好好味,充滿住蛋味而且好鬆軟

紫菜包飯都好食!入面配料充足但又唔會散開晒

住係附近既居民/打工一族有口福了
2021-11-25
2021-11-28 50 浏览
餐牌明明列明有餐飲,但張單黎到時就另收費用,個店員話某個餐先包餐飲,但又講唔出邊個餐包括,地方算是清潔,但人手明顯不足,一杯水等左半小時都未到,食物質素一般般,只是算是港式韓國菜
2021-11-28