2021-10-21 1075 浏览
早前聽朋友介紹食日本放題,一入到門口,當时晚市6點,唔多人,前枱接代小姐低頭做緊野,我不便打擾,就企係度等左陣,前格小姐仍然冇理到我,我講左幾聲唔該,佢先抬頭問我幾位,態度唔係咁好。一樣還一樣,食物係ok既,剌身新鲜多選揀,壽司都好正,細細舊易入口。另外. 場内的待應態度都好有禮貌的。只係前枱態度倒米而已。
另外. 場内的待應態度都好有禮貌的。
只係前枱態度倒米而已。
2021-10-18 1111 浏览
阿仔生日食放題, 第一次係度食, 價錢合理, 食物種類唔算多, 但刺身種類ok, 上算新鮮, 其他仲有壽司, 軍艦, 燒物, 熟食等。 飲品又係唔算太多選擇, 但都有梅酒, 青酒比你選擇! 生日預早一日預訂仲有生日蛋糕送同有折。 我地雖然冇預訂, 但一家四口有95折! 我地坐係窗邊嘅卡位, 坐位好闊落, 又可以睇到海景, 坐得好舒服! 食放題最緊要係咩? 就係唔會比人趕, 可以慢慢食, 我地由7點幾坐到9點幾, 食飽先慢慢埋單! 唯一唔係咁好嘅就係有少少嘈, 音樂大聲咗啲!
2021-10-16
庆祝纪念
生日
2021-10-18 810 浏览
刺身質素差不太新鮮, 炸物尚可, 服務員服務態度殷勤, 但工作流程有點奇怪, 收取客人食物碟後但沒有補回, 要客人自己去取回另一隻,這是什麼服務, 本人從來未試過這種體驗,不會再光顧此店。
2021-10-17
Nice Harbour View💙 Japsnese All You Can Eat🍣🥢..有諗過荃灣西,會有一處海景放題嗎❓ 悄悄告訴你。。位於海之戀內,有一間主打日式放題,裝修以日式和室風為主,面向平靜既海邊🌊,環境寬敞 空間感十足,而且設室內 & 戶外位置用餐,倍感捨意。以全新面貌開業喇‼️ 🥳枱與枱之間分隔有一段距離,亦絕不搭枱❌,確保每枱客人都有足夠既空間位置。就算2人亦安排到大枱,亦設2邊戶外用餐空間🍽,十分開揚舒服。秋天坐Outdoor ⛱ 更加Chill 呢。餐廳供應食物種類亦不少,款款新鮮 (刺身仲有拖羅🐟 都係all you can eat) 而且價錢不貴,主理既師傅👨🏻‍🍳 都over 10 以上經驗,絕對有一定水準呢。新店仲做緊優惠,設有特價時段全單88 折😍,真係好吸引啊。每日新鮮劏三文魚🐟;特色Sushi 由師傅調配,心機之作 亦用心製作。除左用手機📲QR Code 下單,亦設有半自助bar, 感受到Buffet 既感覺。仲有仲有,鐘意飲酒既朋友👉🏻 紅酒🍷 可加配喔。午市12:00 -15:00, 亦有Set Menu 添選擇多多 係少有既海景放題🥢 舒服

午市12:00 -15:00, 亦有Set Menu 添
選擇多多 係少有既海景放題🥢 舒服寧靜迷人。

值得來一試既:極上千島櫻海景放題店💕。
×××[極上千島櫻海景放題]×××
©荃灣大河道100號海之戀商場3樓3013號舖
2021-10-11 1104 浏览
食午市放題,客不多,坐近窗口位,有個所謂嘅海景睇,算舒服。食物質素一般,不過最失望2人點咗第一輪刺生蝦,甜蝦,虎蝦(各6隻),其實不算多,第二輪,第三輪再落蝦已沒有再嚟。如果對食蝦無要求可以去,反之喜歡食蝦要考慮清楚,免失望。
食午市放題,客不多,坐近窗口位,有個所謂嘅海景睇,算舒服。

如果對食蝦無要求可以去,反之喜歡食蝦要考慮清楚,免失望。

今日同好姊妹來食放題😋😋😋😋!魚生十分新鮮,服務好,選擇多,麻辣牛舌好好味!有清酒、梅酒、各款汽水。雪糕選擇多。Came here with my girl friend for buffet lunch! The sashimi was fresh, lots of selection, even their appetizers were good! I enjoyed the spicy ox tongue, the wide selection of alcohol, ice cream, and hot food.
2021-10-02 1014 浏览
一個月後再經由Open Rice訂枱,雖然店名已改,但整體佈局一樣,似乎多咗啲熟食。食物:刺身最好,全部都有點選,每樣刺身都好新鮮!而且食物送上枱夠快!熟食羊架,串燒都唔錯,但就有個別有啲唔啱個人口味。飲品種類多過以前。環境:坐得闊落唔迫,有大海景望到,人都感覺舒適又Relax!職員態度有禮貌,反應夠快。但執枱的可能係初哥,有待改善😅。QR Code手機落單好方便!現在特價時段只能有88折。希望餐廳能提供多些優惠!😆
食物:

現在特價時段只能有88折。希望餐廳能提供多些優惠!😆
2021-10-02
  • 刺身
2021-10-02 861 浏览
午巿想試下新野 千島櫻有點意思set lunch 叫左個天婦羅定食仲要有6件刺身跟上 (油甘魚 三文魚 吞拿魚)天婦多有驚喜 炸粉唔太厚夠熱夠脆 3隻蝦 2南瓜 2秋葵 2蟹柳 2果啲蕃薯仔再加海景觀 78+10%係邊度搵下次可以試埋其他
午巿想試下新野
千島櫻
有點意思

set lunch 叫左個天婦羅定食

仲要有6件刺身跟上
(油甘魚 三文魚 吞拿魚)

天婦多有驚喜 炸粉唔太厚
夠熱夠脆 3隻蝦 2南瓜 2秋葵 2蟹柳 2果啲蕃薯仔

再加海景觀 78+10%係邊度搵
下次可以試埋其他

天婦羅定食
2021-09-27
天婦羅定食
2021-10-01 765 浏览
國慶假期諗住去慶祝一番,自助餐都滿座。見到呢間新餐廳,仲要有海景,就試下啦。一入嚟,係對住個海的。好似唔錯。QR code 落單,又好方便喎⋯⋯ 啲嘢食一到,咁少嘅。。。好似唔係我order 果啲。唔緊要,照食。刺身種類少,唔太新鮮。同同區的放題店比較都遜色咗啲。失望。。。炸物,燒物,壽司種類少。失望。有待改善總結:我諗我有排都唔會來。注意:每一次落單要隔3分鐘。備註:唔好意思,新開的店要俾個負評,希望會有多少改善。
有待改善
總結:我諗我有排都唔會來。
注意:每一次落單要隔3分鐘。
備註:唔好意思,新開的店要俾個負評,希望會有多少改善。
2021-09-30 725 浏览
2021年9月19日星期日同阿妹老公姨甥入來食Buffet, 當晚8:40到達, 因為限聚令關係,知道祇食到10點, 都冇所謂反正阿妹請;點知入到去場面冷清食物所剩無幾,有幾盆熟食都已經差不多俾人食晒,例如三文魚得返啲魚骨點食呀?西蘭花得番幾棵黃色的;有一大盆雞湯亦已俾人飲晒,問職員亦說不會再出因已接近收工時間;有幾款冷盤,我食咗蜆啲肉係霉的,至於刺身壽司串燒要向職員order,但係好耐先上枱,變相逼你食少左,味道亦一般,雪糕只能每人食一杯(100g), 飲品選擇不多,藍妹啤酒要另外比$28/1支,到我食到差不多9:45pm, 想再添一碗甜品點知看到個盤冇晒食物,職員亦陸續收晒嘢⋯⋯無言!不是食到10點嗎?火都嚟?總結:如果這個自助餐只是$150/位,我都體諒你,但你收$288/位?出面很多和牛buffet 都是差不多價錢,味道又一般,真的只此一次,香港人好識食亦只能俾你搵一次笨;如果你想繼續經營下去請改善一下食物質素及經營方法,再見👋
2021-09-28 616 浏览
荃灣新開的日式放題,價錢對比區內一啲都唔貴,地方大坐得舒服,重點係有海景😍今次時間有啲趕試咗個Lunch Set 壽司定食,價錢都唔貴,壽司好新鮮,好味😋 望住個全海景食飯都真係幾Chill😂 下次要揾晚約腳試埋個放題

2021-09-24
2021-09-27 505 浏览
果日去咗荃灣諗唔到同朋友食咩,誤打誤撞入咗嚟呢一間試,有一個好nice黑黑實實唔太高staff 招呼我哋,問我地想坐入面定出面。個日其實都幾熱。我朋友話不如坐入面有冷氣,我話不如出面望下再決定。一出到去望到個無敵嘅大海景我定已經話我地要坐出面啦,坐下坐已經流晒汗但係我哋忍住唔出聲,跟住個個staff 佢好好咁搬左兩把大風扇入嚟俾我哋吹,仲比左兩杯冰涼嘅果汁俾我哋飲好好飲,呢個員工服務態度非常好,跟住我哋叫左好多刺身,食物味道唔錯,呢個價錢來講比起其他放題黎講,真係幾新鮮,選擇又多,我同朋友叫左好多款。咁熱嘅天氣飲住啤酒再望住無敵海景我同我個朋友都好滿意,食得好開心同兩個人靜靜地咁傾偈真係好晤錯。

2021-09-13
2021-09-25 608 浏览
朋友介紹這間海景放題店,到這裡食個午市放題,可能時間尚早(第一個進場),加上訂台時備註了生日飯,在要求下給與了海景枱。放題用手機應用程式下單,既簡單又方便,款式也多,刺身上菜很快,用料也很新鮮,尤其油甘魚和吞拿魚,可惜虎蝦刺身售罄。料理方便,份量不算大份,但這正好不會浪費,吃過第一輪後可以再encore,壽司每件飯量不太大,適合我這些想試多種款式的人。牛肉壽喜燒、馬拉盞炒雜菜、牛柳粒、清酒煮蜆、辣煮螺、燒羊架、燒牛舌、燒海蝦、雞軟骨、各式天婦羅... 都不錯,即使簡單的烏冬也不馬虎。前菜、小吃、湯水、飲品都是自助形式,下次會約朋友和同事去試下晚市放題。
放題刺身
香芋丸和椰汁流心丸
馬拉盞炒雜菜
牛柳粒
2021-09-24 404 浏览
今日放假、同幾個老友喺荃灣西諗住行街,見到有一間新開既放題 入去試下 平常心入去試吓,門口好細 ,入到去竟然有驚喜 …. 相信大家最關心都係間鋪嘅食物質素得唔得 首先刺身係OK新鮮嘅 ,和食有咖喱蟹 ,花膠都值得一試。 相反 螺太辣了 食唔到,整體來說都可以👍 價錢都邊我地5點入去食 埋單仲有個88折
相信大家最關心都係間鋪嘅食物質素得唔得
價錢都邊我地5點入去食 埋單仲有個88折
2021-09-22 559 浏览
見新開試吓,人唔多,兩個人俾張6人可望海景嘅枱,食放題黎講好寬敞。食物選擇一般,一人送一隻生蠔,刺身普通新鮮,食一轉無意欲想再食,其他熟食味道都係麻麻地,偏鹹食完好口渴。唯獨讚係飲品選擇比一般放題多,還有每人一杯哈根達斯雪糕。
2021-09-22