2020-06-06 420 浏览
朋友生日,當然要慶祝一番。我們三人相約好來試這個「廚師發板」,味道不錯。由於是下午茶時間來,所以輕食來說還好,否則晚上來的話要再叫食物了。而且飲品要另叫的,如果個餐包飲品就好啦。此店做緊優惠,同款食物第二個半價(包括我這個「廚師發板」),兩個人食挺優惠。
朋友生日,當然要慶祝一番。
我們三人相約好來試這個「廚師發板」,味道不錯。

2020-06-06
  • 廚師發板
2020-05-24 728 浏览
網上見到呢間嘅貓貓好可愛,就預先Book位,無耐就收到店家嘅Whatsapp提醒,詳述用餐嘅注意事項同點樣去間餐廳,都算貼心。店舖係iSquare對面,我地早左少少去,嗰陣店內唔算好多人,有打卡用少女花牆,貓貓係白色嘅餐枱到隨意行緊,勁可愛,幫佢地影左好多相。二人枱偏窄,我地都唔太肚餓,淨叫左松子仁有機蕃茄豆腐沙律($78)同烤焗西班牙黑毛豬架配薯菜($208)。松子仁有機蕃茄豆腐沙律($78)係正正常常嘅日式沙律,麻醬幾香,菜都算新鮮。烤焗西班牙黑毛豬架配薯菜($208)一上枱就見到陣仙氣,擺盤適合打卡,調味偏鹹左少少,不過肉質唔錯。薯條放係豬下面就淋左少少,唔係應該幾香脆。店員服務態度幾好,都會適時加水,係店內座位通道都窄,坐滿人嗰時行路要小心。

松子仁有機蕃茄豆腐沙律
烤焗西班牙黑毛豬架配薯菜

2020-01-25
松子仁有機蕃茄豆腐沙律
烤焗西班牙黑毛豬架配薯菜
2020-05-23 3874 浏览
雖然而家個疫情稍為緩和咗, 不過假日我都係選擇買外賣番去同屋企人食。餐廳有提供外賣服務, 留在家都可以享用美食~ 外賣紙袋印上貓貓進食中既圖案, 可以重用, 又靚又環保!呢間cafe被花花牆圍繞著🌷, 室內設計以粉紅色系為主, 充滿少女心💕, 仲有一隻可愛既貓咪陪伴🐱, 好適合與閨蜜喺度聚餐👭🏻~ 食物質素亦相當高! 下次要堂食呢!✿海鮮意大利飯 (2人份)上枱時煙霧瀰漫, 有仙氣✨, 吸睛度高! 鮮茄意大利飯上有全隻波士頓龍蝦🦞、帆立貝、芝士白汁焗藍青口、鮮魷魚、炸龍脷魚。海鮮味道新鮮, 龍蝦同帆立貝都有彈牙既質感, 意大利飯夠入味。✿安格斯肉眼扒 (配扁意粉) - 牛扒充滿黑椒味, 肉質都幾嫩, 有油香, 一點兒也不乾身。✿自選小食拼盤 (5款)我選擇了芝士煙肉忌廉藍青口、香草牛油焗帆立貝、日式吉列蠔、芝士焗有機大傘菇、雜丸燴。芝士煙肉忌廉藍青口 - 芝士忌廉汁香濃又不太膩。香草牛油焗帆立貝 - 帆立貝有微微彈牙的口感, 充滿牛油香。日式吉列蠔 - 即叫即炸, 咬落好香脆, 外皮不會過厚。雜丸燴 - 有流心芝士丸、黑椒牛丸、龍蝦丸。芝士焗大傘菇 - 大啡菇大大件, 厚身兼juicy

✿海鮮意大利飯 (2人份)

✿自選小食拼盤 (5款)
芝士煙肉忌廉藍青口 - 芝士忌廉汁香濃又不太膩。
日式吉列蠔 - 即叫即炸, 咬落好香脆, 外皮不會過厚。
雜丸燴 - 有流心芝士丸、黑椒牛丸、龍蝦丸。

芝士焗大傘菇 - 大啡菇大大件, 厚身兼juicy! 跟芝士味道很夾, 啖啖濃郁的芝士味。

✿焗黑毛豬架 - 煎得剛剛好, 會配上薯條。

飲品方面, 亦有超多的選擇呢!大大杯, 足料~
2020-05-23
外卖自取
  • 芝士焗有機大傘菇
  • 小食拼盤
  • 美國安格斯肉眼扒
2020-02-05 2293 浏览
有朋友生日,幾個港女要一齊慶祝,梗係要搵一間靚靚嘅可以打卡嘅餐廳啦搵到呢一間餐廳最主要係因為佢裝修夠晒少女風,又有得意嘅貓貓,仲要係黃店💛而且仲可以order一個好適合生日用嘅廚師發板因為我哋Book枱嘅時候講咗話有兩個女仔好怕貓,所以職員都好好咁話可以幫我地將啲貓擺喺籠入面但係嚟到嘅時候,啲貓貓全部都拎晒喺其他人嘅凳底,所以最後我哋都冇叫職員幫我地擺埋啲貓貓🐱👆🏽大啡菇有手掌咁大,芝士好足料沙律菜仲有芝麻醬喺度,一啲都唔苦👆🏽西蘭花應該係事先用水灼過,所以食落好軟林林,上面嘅芝士稍嫌唔夠多,不過下面有好多薯蓉,鍾意食薯蓉嘅應該會好滿足👆🏽青口多到我有少少密集恐懼症不過啲青口冇乜味,下面依然有好多好多薯蓉👆🏽雞翼炸得香脆(因為我哋嗌左兩碟雞翼職員幫我地將佢擺埋一齊,所以呢度係兩碟雞翼嘅份量嚟㗎)👆🏽南瓜risotto唔會太硬,不過可以稍為重味少少帶子可能剪得太熟,唔夠軟身,食落有啲鞋口👆🏽黑松露risotto嘅黑松露味好足夠,但都係可以煮鹹少少(可能我太重口味哈哈)👆🏽卡邦尼意粉上面嘅芝士粉好多,但係意粉入面本身唔重芝士味,不過配埋煙肉都唔會太淡嘅👆🏽要預早預訂嘅仙氣龍蝦意大利飯呢個意

芝士焗大啡菇

👆🏽大啡菇有手掌咁大,芝士好足料
沙律菜仲有芝麻醬喺度,一啲都唔苦
芝士焗西蘭花
芝士焗青口薯蓉
👆🏽青口多到我有少少密集恐懼症
不過啲青口冇乜味,下面依然有好多好多薯蓉
雞翼
👆🏽雞翼炸得香脆
帶子南瓜risotto
👆🏽南瓜risotto唔會太硬,不過可以稍為重味少少
帶子可能剪得太熟,唔夠軟身,食落有啲鞋口
黑松露risotto
卡邦尼意粉
仙氣龍蝦意大利飯
👆🏽要預早預訂嘅仙氣龍蝦意大利飯
呢個意大利飯意外地足料(當然價錢亦都唔平)唔單止有緣隻嘅龍蝦,仲有扇貝青口同埋炸過嘅魚柳
可惜飯個方面都係唔夠味
廚師發板
👆🏽重頭戲廚師發板

訂位嘅時候可以預訂埋上面想寫咩字
帶子同意大利粉上面嘅一樣,唔夠軟身,但係都煎得香口
牛柳粒比較鞋口,煮得太過熟
鵝肝煎得唔錯,唔會過熟,充滿油香
因為呢一個廚師發板主要都係用嚟打卡,所以我唔太執着佢嘅味道

雪糕拼盤?
👆🏽職員知道我哋有朋友生日,仲送咗一個雪糕拼盤( ? )俾我哋
入面有幾種唔同口味嘅雪糕,好滿足
上面插着一個雪糕筒,可惜聞落去有一種奇怪嘅味道,但係食落口係正常雪糕筒嘅味

紅棗茶
👆🏽桂圓紅棗茶
見到隻顏色就知。。。佢基本上係冇咩味嘅。。。我以為係因為我冇擺10分鐘先至到出嚟飲,點知飲完一杯之後嗰幾杯都依然係咁淡

總括而言,呢度適合打卡,適合港女影相,食物質素不過不失
不過以打卡為噱頭嘅餐廳就唔好太執着佢嘅食物質素啦
仙氣龍蝦意大利飯
廚師發板
雪糕拼盤?
2019-11-02 2986 浏览
早前同朋友一齊來左呢間餐廳食咗個廚師發板2人set價錢中等啦都算底食呢個set係要幾日前要預訂既🙂亦可以叫廚師order定👩‍🍳幫你寫字✍️食物都算多 2人份量剛剛食得晒😛最緊要食之前一定要影相我最鐘意食牛柳粒 肉汁鮮嫩多汁 其他野食我比啦最近香港發生社會問題當然要為自己香港打打氣啦加油💪⋯⋯店內有2隻貓店主佢哋好可愛 又玩得又摸得 😂😂😂😂少女們最愛的 店裡面都有頭飾比各位靚靚姊妹們打卡架 🥰🥰🥰唔想打卡亦可以選擇玩下boardgame解下悶都得....
早前同朋友一齊來左呢間餐廳食咗個廚師發板2人set

佢哋好可愛 又玩得又摸得 😂😂😂😂

2019-08-26
  • 廚師發板
2019-10-09 2266 浏览
十一假期前夕,三個女孩預約了晚上7:30到此少女cafe吃生日飯,當晚人客不多,只有五枱食客,店內的裝潢頗花心思,粉紅色牆身、粉紅色的霓虹燈和花牆充滿少女味,兩隻活潑的肥貓店長也很吸睛。 這裡的特調飲品賣相特別,提供試管讓客人自行選擇口味的濃度,亦貼心地提供杯子放試管方便取出來調味。 食物賣相和味道不錯,可惜份量偏小,價錢偏貴。 仙氣海鮮飯海鮮種類多,而且有乾冰襯托,賣相吸引。 「雪糕對對碰」的雪糕雙球下配搭雜果粒和威化餅,口感豐富。職員表示所有甜品都有指定款式,不提供畫圖案或寫上特別字句,只能在雪糕球插上 “Happy Birthday” 牌,比市面其他cafe欠缺彈性。如客人期望訂製甜品碟,相信只能預訂這裡的招牌套餐「廚師發板」,當然價錢會更高。 整體用餐體驗不錯,但用餐完畢準備離開時,發現牆身有隻蟑螂在爬行,估計是從廚房走出來(我們的座位在廚房門旁邊),衛生問題有待改善。

青蘋果特調梳打

食物賣相和味道不錯,可惜份量偏小,價錢偏貴。
黑松露什菌意大利飯

仙氣海鮮飯海鮮種類多,而且有乾冰襯托,賣相吸引。

仙氣海鮮飯

2019-09-30
青蘋果特調梳打
仙氣海鮮飯
2019-10-09 1692 浏览
今年同男友第一年過生日佢就去openrice 睇吓有咩好野佢打開就見到呢間"樂園"佢見d 食物砌到成幅畫咁好靚👍🏻 就book 位啦仲要專登去落訂先可以book 位上到去"O 咀" 成間餐廳似快餐店咁成間餐廳大至40座位👉🏻大約仟零尺啦樓底又低,感覺好壓迫感👎🏻坐位太窄,你要側身貼住枱邊慢慢行先出到去所以講野都要特別細聲成個餐就係晒幅畫上面,一眼望晒食晒後只可以話食過吓野女仔都唔覺飽肚,男人就。。。。食物味道普通,沒有驚喜飲品要另計總括嚟講只係靚,但CP VS 價錢👎🏻
今年同男友第一年過生日
佢就去openrice 睇吓有咩好野
佢打開就見到呢間"樂園"
佢見d 食物砌到成幅畫咁
好靚👍🏻 就book 位啦
仲要專登去落訂先可以book 位
上到去"O 咀" 成間餐廳似快餐店咁
成間餐廳大至40座位👉🏻大約仟零尺啦
樓底又低,感覺好壓迫感👎🏻
坐位太窄,你要側身貼住枱邊慢慢行先出到去
所以講野都要特別細聲
成個餐就係晒幅畫上面,一眼望晒
食晒後只可以話食過吓野
女仔都唔覺飽肚,男人就。。。。
食物味道普通,沒有驚喜
飲品要另計
總括嚟講只係靚,但CP VS 價錢👎🏻
2019-10-04 1106 浏览
同事推薦話系影相打卡噶餐廳,即刻黎試下,間餐廳以花為主題,簡直就系少女心爆棚啊!仲有貓貓玩,超級得意。食物方面都唔錯,素質ok。個廚師發板夠曬吸睛,有齊帶子、虎蝦、三文魚、牛柳等等,鮮味十足啊,口感唔錯,適合一班朋友屋企人過黎玩同埋慶祝之類噶!
2019-10-01 481 浏览
又到生日Tea的日子!☕️🎂朋友們真是對我很大愛!🥰今次就揀左尖沙咀商業大廈既樂園HappyLand去搞個Tea Birthday!🥰😘食物首先會有個Full Set Tea拼盤!💕入邊既食物都係好多款!💕主要以鹹點為主!👍🏼啱晒唔係太好甜的我!🍰呢個拼盤都好好!👍🏼亦可以寫生日名影相!📸唔知係咪因為不停影相既關係!🙈食物有點凍!❄️而且味道一定不能和西餐比較!🍴但拼盤拿來影相呃like也不錯的!🙂其他的食物還可以!👌🏻飲品就略為遜色!🥤不過呢度最主要個主角貓貓!🐱好多貓貓會周圍走!🐱仲好可愛添!🐱啱晒所有貓奴!🐱🥰#樂園#HappyLand
又到生日Tea的日子!☕️🎂
朋友們真是對我很大愛!🥰
其他的食物還可以!👌🏻飲品就略為遜色!🥤
#樂園
#HappyLand
下午茶
2019-09-14 539 浏览
閒日去,無乜人以花為主題,周圍都有花餐牌唐揚炸雞 $1 當日有優惠,小食只需加1蚊。味道中下,口感好“粉”。1蚊的,不能強求。 仙氣 花浴 $68打卡之選,飲得,玩得,但少心花灑噴濕自已廚師發辦 $ 396打卡之選,可寫字, 視覺上有90分,味覺上60分。疏菜類都唔太新鮮,減10分。 樂園,有貓玩,店員有禮,打卡是不俗的。缺點上,“廚師發辦”定價有點高,同等價錢去High Tea 亦有不少選擇。當然,如果你係愛貓之人,樂園有兩隻可愛活潑既貓貓,依然值得一訪。

閒日去,無乜人

以花為主題,周圍都有花

餐牌

唐揚炸雞 $1
當日有優惠,小食只需加1蚊。
味道中下,口感好“粉”。1蚊的,不能強求。

仙氣 花浴 $68
打卡之選,飲得,玩得,但少心花灑噴濕自已

廚師發辦 $ 396

樂園,有貓玩,店員有禮,打卡是不俗的。

2019-09-13 534 浏览
今次去了樂園幫friend慶祝生日,一入到去間餐廳覺得比想像中靚同fancy,周圍有好多鋪滿左花嘅牆打卡,亦會提供頭飾,仲有兩隻貓可惜個陣佢地訓緊因為用左eatigo discount,所以有啲指定嘅食物要order,最後我地叫左黑松露香煎鵝肝意大利飯、兩杯特飲同埋雪糕對對碰先講意大利飯,碟邊有啲乾冰出到嚟真係好fancy😂😂味道有驚喜,黑松露同忌廉嘅味好濃郁,鵝肝就煎到外脆內軟,飯都唔太硬唔太軟,好評飲品分別係薄荷朱古力同埋普通朱古力,賣相幾得意,上面有粒兔掌棉花糖,飲落唔會好似溝水咁,不錯👍🏻最後甜品方面,如果request嘅話店會提供生日牌同蠟燭,店員亦好nice咁幫手影相,不過都係普通兩球雪糕加cream同生果,底就係朱古力味威化餅,味道不過不失~總括來說如果生日想搵地方慶祝可以搵呢間餐廳,環境、服務、食物都幾好,推介

薄荷朱古力

薄荷朱古力
2019-09-01 263 浏览
it is a homestyle cafe with two cute cats, there are board games for customer to play tooordered their omakase set, which was presented on a large flat board with decoration, having beef scallop, prawns, smoked salmon, salad etc as the ingredient, I like the beef and smoked salmon, the beef was really tender and well seasoned, the smoked salmon was having a good taste tkoalso ordered an interesting drink which was served in a bathtub toy, drinks can go through the shower head dand go back into
also ordered an interesting drink which was served in a bathtub toy, drinks can go through the shower head dand go back into the bathtub, very interesting and creative and serve in this way, the taste was alright too
2019-08-27 318 浏览
有朋友生日同佢去試下呢間同埋影下港女相都多花既同道具eg 頭飾 不過d 花花background 有人坐緊,其實吾方便影相 所以影左幾張無影。D食物影相都幾靚~可以寫字句但比較輕食,食完如果吾夠飽可以點其他食物飲品方面 浴缸果個都幾得意但味道都比較普通,都叫左物杯飲品,無咩驚喜貓貓寶寶勁得意,好肥,可以摸同抱店員都幾熱情,但吾太識用電子野,需要幫下手最後無cash,好彩都可以比payme 想打卡既話,都可以一試:)
有朋友生日同佢去試下呢間
同埋影下港女相
都多花既同道具eg 頭飾
不過d 花花background 有人坐緊,
其實吾方便影相 所以影左幾張無影。
D食物影相都幾靚~可以寫字句
但比較輕食,食完如果吾夠飽可以點其他食物
飲品方面 浴缸果個都幾得意
但味道都比較普通,都叫左物杯飲品,無咩驚喜
貓貓寶寶勁得意,好肥,可以摸同抱

店員都幾熱情,但吾太識用電子野,需要幫下手
最後無cash,好彩都可以比payme

想打卡既話,都可以一試:)
2019-08-26
而家樓上CAFE唔只係for 你吹水坐下,仲要有打卡元素。所以今次同閨蜜黎到樂園, 小小樓上cafe全個牆都係花,仲有我最愛的貓咪,仲有畫碟。少女心爆哂標。位置位於尖沙咀(iSquare 對面) 環境主題係花,除左花牆,仲有花椅子。餐具同白牆都好靚,真係影到我地好攰。揀左近貓貓既位坐低,服務員就會為我地介紹菜單,檯面裝飾都係花! 全店都粉紅,藍色; 少女味勁爆!有人玩既board game同貓玩具可以2隻貓貓可以玩,亦有頭飾:花花頭飾同小皇冠,可以帶黎影相,做一晚公主;開心!食物二人廚師發板 $198/人一碟有曬小食及熱食, 共9款:牛油檸檬汁煎帶子刺身、香煎加拿大特大號虎蝦、黑魚子鵝肝多士、烈酒煮布冧、鹽水煮榮螺(冷盤)、蒜片配安格斯牛柳柳、蟹棒、和風雜菜沙律、戀之花煙三文魚。慶祝我同我朋友友誼萬歲,就寫我地兩個既英文名啦。女孩最愛的士多啤梨啊牛油燒帶子:鮮味但帶子略老。大虎蝦:好大隻,仲要心形架。安格斯牛柳粒:好味!唔會太老太熟。鵝肝多士:肥美鵝肝多士亦很香脆。由於可以無限REFILL熱水添呀所以只係叫左一杯飲品Set +$68 玫瑰荷葉茶公主粉色茶壺;一粉藍一粉紅杯俾我地~ 唔太
而家樓上CAFE唔只係for 你吹水坐下,仲要有打卡元素。

位置
位於尖沙咀(iSquare 對面)

揀左近貓貓既位坐低,

服務員就會為我地介紹菜單,
檯面裝飾都係花! 全店都粉紅,藍色; 少女味勁爆!

食物
二人廚師發板 $198/人

女孩最愛的士多啤梨啊

牛油燒帶子
:鮮味但帶子略老。

大虎蝦:好大隻,仲要心形架。

安格斯牛柳粒:
好味!唔會太老太熟。

鵝肝多士:肥美鵝肝多士亦很香脆。

由於可以無限REFILL熱水添呀所以只係叫左一杯飲品

Set +$68 玫瑰荷葉茶

公主粉色茶壺;一粉藍一粉紅杯俾我地~

唔太夠喉,叫埋個甜品先,同店員講想補祝閏蜜生日。

細怪獸雪榚
黎既時候全場響起生日歌,哈哈。
雪榚有芒果+曲奇,下層係cream 同威化,
兩個女仔食依個已經夠哂~

總括黎講,樂園真係一個好岩打卡,慶祝既好地方。不過飽就唔係妹夠哈哈,大食的女仔又要打卡又要食建議叫多個主菜啊。

不過貓貓兵食完就訓左,如果想同貓貓玩,有時候真係需要d運氣呢~
2019-08-21 265 浏览
今日同朋友黎慶祝生日,當然要叫佢哋招牌菜《廚師發板》。食物真係同圖片一樣咁靚,唯一美中不足就係個壽星女名寫錯咗🤦🏻‍♀️ 《廚師發板》其實食物份量唔太多,亦無咩特別好食,真係贏在個擺盤。由於唔夠飽,所以我哋另外叫咗一個黑松露蘑菇燴飯。 十分之推介呢個飯,食得出係啱啱廚房新鮮煮起而唔係叮翻熱。 成個飯有好多蘑菇,加埋洋蔥粒真係好惹味👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
今日同朋友黎慶祝生日,當然要叫佢哋招牌菜《廚師發板》。