2024-10-26 66 浏览
▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼喺尖沙咀海旁散完步,嚟到附近一間環境舒適寫意嘅日式料理餐廳🎏設有室內及戶外用餐位置,Happy Hour時段酒精飲品更有優惠,同朋友嚟輕鬆下最適合不過🍶🔸鰻魚炒飯($98)🔸安格斯牛肉稻庭烏冬($86)🔸牛油果軟殼蟹卷($92)🔸燒菠蘿($32)🔸免治雞肉棒($29)🔸雞腎串燒($26)▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲

🔸鰻魚炒飯($98)
🔸安格斯牛肉稻庭烏冬($86)
🔸牛油果軟殼蟹卷($92)
🔸燒菠蘿($32)
🔸免治雞肉棒($29)
🔸雞腎串燒($26)

2024-07-16 260 浏览
#樂燒遙尖東chill吧,有室外和室内座位,地方寬敞,店內設多部大電視,可觀看足球比賽。今日來到樂燒遙點左以下《羊扒》非常入味,冇so味,燒得啱啱好。加埋薄荷醬汁一起吃,簡直係 Perfect Match.《雞翼》雞翼上灑滿七味粉,十分惹味。睇見到流哂口水。《三文魚壽司》三文魚非常鮮味,一件一口,滋味無窮。《黑松露軟殼蟹飯》黑松露味濃,軟殼蟹鬆脆,啱哂重口味人士。《日本和牛炒飯》和牛切粒,炒飯香噴噴,份量都幾大。
#樂燒遙

今日來到樂燒遙點左以下
《羊扒》

《雞翼》
雞翼上灑滿七味粉,十分惹味。睇見到流哂口水。

《三文魚壽司
三文魚非常鮮味,一件一口,滋味無窮。

《黑松露軟殼蟹飯》
黑松露味濃,軟殼蟹鬆脆,啱哂重口味人士。

《日本和牛炒飯》
和牛切粒,炒飯香噴噴,份量都幾大。
外子突然星期六約在外面食晚飯,看店名「樂燒遙」心諗:吓?燒嘢食?家下天氣好熱喎。。。辦完事情,就早點去到餐廳等外子。餐廳外面有開放式桌椅,有酒吧區,裏面格局有點像茶餐廳。我們一行六人,放眼每個座位夠闊落,枱面很夠大,但心中自是沒有什麼期望。正正沒有期望,就更令人喜出望外!精粹盡在每一碟上枱的食品的擺盤和質量!外子最喜愛食日本料理,疫情前常與他的老友二人也會來一盤廚師發辦刺身,把酒言歡。他來到,一坐下,就說,交俾廚師,來一盤靚刺身!原來,他預先落order預訂咗刺身!刺身拼盤一上場,人人立即相機先食!擺盤好靚哦!我在餐牌點咗生蠔,$300有半打,新鮮又抵食!至於和牛刺身,真係要講吓我對呢款食物由怕到愛的親身經歷!第一次食係同班大學同學一齊食日本料理,見到生嘅牛肉,感覺茹毛飲血,未放落口就已經驚。後來都經過好多次都係唔敢放落口,或者放咗落口之後偷偷地吐出來用紙巾包着。。。過唔到自己個心理關口。😅🤣終於直到跟外子去了「大阪」(以前位於阿士厘道的日本料理店),正正係外子同佢老友記成日去食嗰間,試完之後就覺得,呢種人間美食點解我咁遲先至識得享受!原來「大阪」搬了2次之後最終也結業了,師傅宜家落戶
。。。辦完事情,就早點去到餐廳等外子。
正正沒有期望,就更令人喜出望外!

精粹盡在每一碟上枱的食品的擺盤和質量!

他來到,一坐下,就說,交俾廚師,來一盤靚刺身
原來,他預先落order預訂咗刺身

刺身拼盤一上場,人人立即相機先食!擺盤好靚哦!

廚師發辦——刺身拼盤

我在餐牌點咗生蠔,$300有半打,新鮮又抵食!
生蠔

至於和牛刺身,真係要講吓我對呢款食物由怕到愛的親身經歷!

😅🤣

原來「大阪」搬了2次之後最終也結業了,師傅宜家落戶呢間鋪,難怪味道、賣相咁熟悉呢!
和牛刺身口感滑溜,入口立即溶化!真係好新鮮美味啊!如果加上炸蒜片仲正!

和牛刺身

池魚刺身兩食,薄切加厚切,這就考廚師的刀工了!

池魚刺身

話明燒烤店,自然要試吓佢哋嘅燒烤物!
試咗雞軟骨、牛舌、雞翼,最特別嘅係呢款雞軟骨腸仔配新鮮蛋黃,雞軟骨腸外脆內軟,配上蛋黃汁,非常滑溜!Oishi 美味しい!

燒雞軟骨腸仔配新鮮日本蛋黃

最後加上呢條喜之次,雖然細條咗少少,但係肉質非常嫩滑,炸得恰到好處!

燒喜之次

見到餐廳嘅午餐定食價錢都性價比高,下次可以約朋友嚟試吓午餐先!
2024-07-06
  • 雞軟骨腸
  • 刺身拼盤
  • 喜之次
2023-09-02 669 浏览
I really enjoyed all of the food I had here. The Japanese Tofu was delicious with a crunchy outside and a soft inside. Plus the veggie tempura was sizable and I would def get it again. This place is definitely vegetarian friendly, as I saw a lot of options, but I just wasn’t that hungry this time. I also had a tequila Sunrise, which was quite tasty! The service was really fast too! And the restaurant ambiance was nice. I went at about 7:30 so it wasn’t that crowded, but there was also a typhoon

The service was really fast too! And the restaurant ambiance was nice. I went at about 7:30 so it wasn’t that crowded, but there was also a typhoon this morning 🤷🏽‍♀️
Tequila  Sunrise
Veggie  Tempura
Tequila  Sunrise
Veggie  Tempura
2023-07-31 439 浏览
作為餐前小食:外脆內軟,仲有唔同嘅層次!一次過滿足唒你三個要求,又脆,又軟,又鮮就係仲有一個彩蛋,就係唔知今日有咩時令刺身魚在內,仲有特制醒胃醬汁,一試超抵玩!正正!
作為餐前小食:外脆內軟,仲有唔同嘅層次!

2023-07-12 438 浏览
餐廳有室外 有室內 環境空礦舒適8點前啤酒買一送一 朋友傾計 很快便渡過一晚加一個鱈魚亁配酒 餐廳還有很多款小食可以配酒餐廳的刺身很新鮮 今晚點了赤貝刺身 我們還點了壽司和泰蝦刺身
餐廳有室外 有室內 環境空礦舒適
8點前啤酒買一送一 朋友傾計 很快便渡過一晚

加一個鱈魚亁配酒 餐廳還有很多款小食可以配酒

2022-12-18 1204 浏览
話說同朋友仔去完買聖誕禮物,想食串燒同飲下Sake💓🥂餐廳有室外座位,好chill😌<雞肝、牛舌、京葱牛肉卷>一坐低,梗係叫串燒先!<牛舌>肉質嫩滑,一d都唔”韌”。<雞肝>燒得好甘香,送Sake一流!(唔覺唔覺,我地飲咗2支Sake🤫)<酥炸墨魚餅>推介!炸得好香口,又唔會太油膩,墨魚餅煙韌,正呀!<燒菠蘿>推介!每次食串燒,我都會叫燒菠蘿。菠蘿咬落好juicy,唔會燒得過乾🥰🗣提一提大家:<SEAFOOD LOVES SAKE>活動已經黎到第4年喇,今年仲同大概40間粵菜餐廳合作,為大家供應日本sake X 廣東海鮮dishes嘅mix and match。而且,每款佳餚都配上最合適嘅sake,提升海鮮整體味道、風味,為大家帶黎全新嘅sake體驗。
話說同朋友仔去完買聖誕禮物,想食串燒同飲下Sake💓🥂

餐廳有室外座位,好chill😌
<雞肝、牛舌、京葱牛肉卷>

<酥炸墨魚餅>
推介!炸得好香口,又唔會太油膩,墨魚餅煙韌,正呀!

<燒菠蘿>
推介!每次食串燒,我都會叫燒菠蘿。
菠蘿咬落好juicy,唔會燒得過乾🥰

🗣提一提大家:
2022-12-16 712 浏览
終於放寬防疫措施,於是同朋友去尖沙咀南洋中心樂燒遙, 燒一燒+ 飲飲酒.簡單叫左一系列必食串燒:雞肝、牛舌、京蔥牛肉卷、菠蘿、酥炸墨魚餅酒類:出羽櫻雄町產的純米吟釀雞肝 – 燒得好食,簡單醬汁就帶去雞肝鮮味.牛舌 – 嫩滑彈牙, 非常有牛味京蔥牛肉卷 - 牛肉卷配上大量蔥花, 好香口, 牛肉汁超多.酥炸墨魚餅, 墨魚餅新鮮彈牙, 炸得香口, 外脆內軟.燒物配清酒,必定係Perfect Match. 串燒再來出羽櫻雄町產的純米吟釀,滋味無窮。串燒配上呢款日本清酒,不但無違和感,反而更突顯純米吟釀的酒香. 餐廳推出「SEAFOOD LOVES SAKE」呢個活動, 大約40間粵菜餐廳合作,提供日本清酒同各式菜餚的配搭。 燒物配清酒, 將味道昇華至另一層次.
終於放寬防疫措施,

於是同朋友去尖沙咀南洋中心樂燒遙, 燒一燒+ 飲飲酒.
簡單叫左一系列必食串燒:

雞肝、牛舌、京蔥牛肉卷、菠蘿、酥炸墨魚餅
酒類:

出羽櫻雄町產的純米吟釀
雞肝 – 燒得好食,簡單醬汁就帶去雞肝鮮味.
牛舌 – 嫩滑彈牙, 非常有牛味
酥炸墨魚餅, 墨魚餅新鮮彈牙, 炸得香口, 外脆內軟.
燒物配清酒,

2022-10-21 757 浏览
係醫院住左晚,無啖好食仲要再返去多一次一出院緊係要搵事頭婆食返餐飲返杯先啦一坐低要嗌返枝白酒,調整下我失落既心清,依度啲house white 都幾好又唔貴剌身拼盤全部幾鮮甜,無咩邊款有咩伏位高太其中一樣最愛。瑩光魷魚醬油漬漬物唔太咸,幾唔錯餐廳除左平常日本菜之外,都有一啲意粉,依個雜菌意粉味道都幾可以,不個份量就真係細碟左少少我自己平時下午有時都會自已過黎食,貪依度有outdoor ,價錢又幾抵,食物質素又ok
係醫院住左晚,無啖好食
仲要再返去多一次
一出院緊係要搵事頭婆食返餐飲返杯先啦

剌身拼盤全部幾鮮甜,無咩邊款有咩伏位
高太其中一樣最愛。瑩光魷魚醬油漬
漬物唔太咸,幾唔錯

2021-11-22 1571 浏览
今日朋友聚會,八點前生啤買一送一。👍叫咗薯條,雞軟骨,Pizza,串燒,食品質素好,我哋主要叫咗可以送啤酒的食物。今日可能星期二,餐廳人數不多,由七點坐低同朋友傾偈傾到九點,感覺非常好。
今日朋友聚會,八點前生啤買一送一。👍
  • 雞軟骨
  • 墨西哥薄片
2021-10-30 1105 浏览
今日係追月日,行過尖東搵吓有咩好食,見到呢間店都好relax好chill,一於搵個室外位坐下先!不過係有啲熱嫁下三文魚沙律 醬汁甜甜酸酸清新開胃炸蝦天婦羅,炸得鬆脆唔油膩炸雞皮,雞軟骨,車厘茄豚肉卷炸雞皮燒到脆卜卜,唔會有一口膏感覺,送酒100分,車厘茄豚肉卷靠車厘茄中和了油膩,好好味鐵火卷 tuna鮮甜無筋,一啖一件 爽!牛肉野菜炒拉麵 呢個估佢唔到幾好食,好鍾意炒麵配多蔬菜同吃,而拉麵煙煙韌韌,sauce也夠咸夠香,唯一美中冇足係油左點 否則會更更好下次再來試多幾款!

三文魚沙律 醬汁甜甜酸酸清新開胃

炸蝦天婦羅,炸得鬆脆唔油膩

炸雞皮,雞軟骨,車厘茄豚肉卷

鐵火卷 tuna鮮甜無筋,一啖一件 爽!

下次再來試多幾款!

2021-10-06 661 浏览
今日又黎試日本野🇯🇵,呢間餐廳環境都唔錯,可以簡室外座位~午市lunch set 都係$100左右~ 刺身🍣配烏冬同一杯野飲~ 刺身每一件都係厚切,口感好充,味道正常都OKAY.

今日又黎試日本野🇯🇵,呢間餐廳環境都唔錯,可以簡室外座位~

2021-07-22 913 浏览
18/7/2021 星期日,落雨天,都想出街食嘢架!去到尖東,停了雨,嚟到樂燒遙,戶外位置,大大的太陽傘,就算落雨都唔會弄濕,仲可以欣賞雨中景色,不失為一個好選擇。一於就喺呢度食午餐啦!頭盤係蟹籽沙律,清清爽爽,夏天首選😋跟著一客火龍卷,賣相吸引,可口美味😋野菜天婦羅,脆口蕃薯南瓜好甜美😋明太子雞翼,漲卜卜,微辣,刺激食慾😋滑蛋豚肉湯烏冬,原本係安格斯牛肉湯烏冬的,因為我哋唔食牛,店員幫我哋改為豚肉,熱辣辣,又嫩滑的湯烏冬,正😋飲品係白🍑梳打及茘枝梳打,解渴👍🏻其間,都有不少客人幫襯,而且都係坐戶外,大家都在享受悠閑的星期日!
18/7/2021 星期日,落雨天,都想出街食嘢架!
頭盤係蟹籽沙律,清清爽爽,夏天首選😋
跟著一客火龍卷,賣相吸引,可口美味😋
野菜天婦羅,脆口蕃薯南瓜好甜美😋
明太子雞翼,漲卜卜,微辣,刺激食慾😋
飲品係白🍑梳打及茘枝梳打,解渴👍🏻
蟹籽沙律
明太子雞翼
滑蛋豚肉湯烏冬
白桃梳打
2021-04-23 953 浏览
從未試過態度那麼差的一間餐廳,通常去吃飯會帶酒或order酒,打電話去問開瓶費200一支,沒問題。但通常全港好多餐廳如果order一支會免一支開瓶費,但這裡不可以,説不可以之餘語氣差到頂點,明白每地方也有rules,但態度太差,最終決定cancel,找另外一間比order一支free一支corkage 的地方。真是在香港咁耐,吃過不下200間餐廳,就只這一間連order一支也不肯free一支corkage 兼語氣及態度差,不來也不是損失,全港好多地方可以選擇。

2021-04-04 595 浏览
3/4/2021 復活節假期的第二天,想享受漫活,唔想同人迫爆去離島,諗起尖東這地方,有好多食肆可以選擇。果然無決定錯,嚟到尖東,確實給予輕鬆嘅感覺。選擇這食店,係喜歡佢食物款式多,叫咗幾款串燒小食,再加一碟炒菜及炒飯,美味可口。配搭1664 及荔枝梳打,爽呀!串燒有:三文魚腩,白鱔,豚肉車喱茄卷小食有:德國豬手,椒鹽雞翼主菜有:炒雜菜,鰻魚炒飯坐戶外,有微風,傾吓偈,望吓遊人,悠然自得,侍應又好友善,招呼好,耐唔耐一齊吹下水,不經不覺,午餐享受咗兩小時!放假就係想享受不受任何限制約朿,心情特別輕鬆!
串燒有:三文魚腩,白鱔,豚肉車喱茄卷
小食有:德國豬手,椒鹽雞翼
主菜有:炒雜菜,鰻魚炒飯
串燒:三文魚腩,豚肉車喱茄卷,白鱔
德國豬手