2024-02-26 1100 浏览
情人節再到歡樂大排檔,點了幾個未試過菜式,依然有驚喜。椒鹽粟米 – 新鮮粟米包漿粉炸至金黃,再灑上香脆蒜粒,送飯送酒兩皆宜。生炒糯米飯 – 飯香軟糯有嚼勁,超多腊味配料,不經意地吃了一大碗。雙輝美點 – 紅豆沙清甜帶果皮香,紅豆軟腍大大粒,飯後最佳選擇;桂花糕帶淡淡桂花香,冰涼爽甜,桂花潤肺生津,是個健康甜品。
情人節再到歡樂大排檔,點了幾個未試過菜式,依然有驚喜。

2024-02-14
庆祝纪念
生日
  • 紅豆沙
  • 桂花糕
  • 生炒糯米飯
  • 椒鹽粟米
2024-02-21 1070 浏览
踏入年尾又係做冬同屋企人團圓嘅時候,每次諗食都真係諗爆頭,自己食都仲可以話想食乜就乜,同屋企人有大有細,有時真係拗爆頭,今日就住屋企人,所以喺長沙灣搵到一間食店,一於試吓佢,地方不大上到去初頭唔係太多人,當然預先有book位,但係到到咁上下就坐滿晒人啦,裝修都係近年啲小菜餐館一貫作風懷舊。食物價錢唔貴,仲可以話算係平。食物質素都OK唔係天花板又唔係地底泥😂諗唔到食咩?又就腳嘅話都可以試吓。上菜速度幾好。因為有啲食店都逐碟黎。噤樣好掃興,尤其是做節嘅日子佢都冇甩漏,算係一讚嘅地方
梅菜蒸菜心
避風塘粟米
乳鴿
蝦多士
2024-02-14 895 浏览
抵食大件,餐廳價錢酒樓水準,免+1呢樣值得欣賞,服務正常好過好多餐廳,我帶朋友一齊去試吓個個都有讚冇彈,最緊要啤酒抵飲,好耐冇試過搵到間咁嘅餐廳呢個價錢咁嘅質素👍👍👍
2024-02-09 860 浏览
真係食過咁多間最好食呢間,今晚食第二次蠔磚熱辣辣保持水準,阿女食咗都話超正👍🏻芝士龍蝦伊麵做節精選,完全夠晒味,食得出有上湯煮過,加咗芝士都冇掩蓋上湯嘅味道😋,波士頓龍蝦啖啖肉😋另外不得不讚就係今晚我最鍾意嘅嘅雞煲翅好足料好夠味,唔知平日有冇得飲呢個雞煲翅湯?這家餐廳的環境非常好,非常乾淨整潔。食物不僅看起來很漂亮,更重要的是味道很好,無論是顏色還是味道。菜式保留了食材的原味,而且菜色選擇多,價格也不高,適合一家人去。老闆非常好人,不事問餸菜味道如何?啱唔啱胃口?好關心客人對餸菜嘅評價,睇得出佢好用心👍🏻簡直比101分👍🏻👍🏻

老闆非常好人,不事問餸菜味道如何?啱唔啱胃口?
好關心客人對餸菜嘅評價,睇得出佢好用心👍🏻
簡直比101分👍🏻👍🏻

2024-01-23 974 浏览
上年先新開嘅歡樂大排檔開喺長沙灣居民區做街坊生意,性價比高,每份點心都大大份同屋企人每次嚟都食到超飽👍必食蝦餃燒賣上枱熱辣辣,仲有燒味燒得好香,白切雞好滑😋環境都唔錯,好舒服又有打卡位,滿滿香港懷舊氣氛

必食蝦餃燒賣上枱熱辣辣,仲有燒味燒得好香,白切雞好滑😋

環境都唔錯,好舒服又有打卡位,滿滿香港懷舊氣氛
  • 燒鵝
  • 三星燒賣
  • 蝦餃
2024-01-18 749 浏览
有次收工經過見到新開大排檔,終於搵到個機會約埋幾個朋友老婆一齊去試吓,雖然個名比較平凡,估唔到食物質素一啲都唔平凡,仲有驚喜,食物抵食夾大件,仲要好食,老婆最鍾意佢個小炒皇同埋蝦多士,仲有龍蝦伊麵免茶免芥免+1,慳返啲錢仲可以叫多幾支啤酒同食多碟小菜👍🏻👍🏻如果去連鎖酒樓乜都未食茶芥+1就已經舊幾水,不如去歡樂大排檔食多碟小菜。而家香港地出去食晚飯,人均二百零蚊,仲有龍蝦食,都好少地方搵到雖然服務絕對有可以改善嘅地方,但食平嘢預咗要俾多少少耐性,去得大排檔就唔會預咗有酒店嘅服務但如果出餐可以快啲,有多啲侍應就perfect👍🏻👍🏻一定會翻食

但如果出餐可以快啲,有多啲侍應就perfect👍🏻👍🏻

一定會翻食

2024-01-13
2024-01-18 548 浏览
幫襯過幾次,免加一,免茶介之餘啲嘢食好好味😋 我最鍾意食佢嘅係招牌蝦多士,每次食必嗌!另外,佢有3個套餐可以揀,一個餐2個餸 而且價錢係平過就咁嗌2個餸好多! 超抵食!🤤🤤🤤 我就成日嗌A餐,有燒鵝皇加芝士龍蝦伊麵,份量亦唔少,大大碟!星期一至四9點後入座,主餐牌仲有8折!真係啱晒我地黎啲學生哥🥹🥹🥹

2024-01-18 446 浏览
好味抵食,價錢好,小炒皇好食,啤酒抵飲🍻坐位闊落,無酒樓果啲油煙味星期六一定要book定位!另外建議一下: 除左book房依個option外,如果有啲枱有少少間隔有啲privacy就可以坐耐啲,同啲飲酒食飯傾吓偈都唔使同隔籬嗰枱咁近
好味抵食,價錢好,小炒皇好食,啤酒抵飲🍻
坐位闊落,無酒樓果啲油煙味
星期六一定要book定位!

另外建議一下:
除左book房依個option外,
2023-11-16
太好了,歡樂大排檔收12時, 通常星期六收工八點後先可以食飯, 去歡樂大排檔食飯就可以坐到12點唔使畀人吹埋單, 羊腩煲好好味, 回味安格斯牛柳粒正, 豉汁蒸盤龍鱔 好新鮮, 鹽焗南非鮑魚有特色
2024-01-14 541 浏览
同朋友敘舊,平時好少食大排檔,因為口味都好重,但依度唔會太重口味,仲有日本啤酒飲,超正😆😆海鮮雜菜煲清清地 份量足鹹蛋黃茄子 味道剛剛好仲食左白切雞 超滑 肉好夠最鍾意日本啤酒 有唔同口味 好好飲☺️☺️室內設計真係估唔到,天花板d燈超有氣氛,其他d裝飾都好令🥰

海鮮雜菜煲清清地 份量足
鹹蛋黃茄子 味道剛剛好
仲食左白切雞 超滑 肉好夠
最鍾意日本啤酒 有唔同口味 好好飲☺️☺️

室內設計真係估唔到,天花板d燈超有氣氛,其他d裝飾都好令🥰
海鮮雜菜煲
海鮮雜菜煲
2023-12-21 1205 浏览
其實之前已經食過一次,覺得都ok價錢都合理,新開又免加一所以冬至都諗住book返佢嚟食,都知到時可能收費會貴少少(例如+1 ),但好奇怪, book枱後打去餐廳想confirm問收費等等 ,聽電話個男人一路支支吾吾,問乜都遊花園,話到時2日前再confirm。終於,2日再打去,明明5pm正常都無乜客,就話好忙,聽日再覆我,到1日前終於打黎,就叫你訂佢嗰個差唔多4000蚊嘅餐,話咁你會好迫又要等又點,然後答佢唔駛想散叫。就話咁你預到時係要等耐d。另外,因為OpenRice book枱只可以book到一張,所以屋企人用第二個acc book第二張,咁屋企人就答佢2個booking係一齊,叫佢都聯絡我,點知個呀姐就又係sale套餐,仲自己係咁話就咁決定啦。基於以上唔清唔楚,所以家人再打去問下,當然又sale套餐啦,但就係咁話咩你到時8點無野食嫁啦,乜都賣晒,又話咩無位要等咁我預約黎係做乜?見之前都人話佢信用卡碌多人錢,另外有個仲慘中秋去到現場先又拎個中秋餐牌我覺得節日特別收費係好合理,但佢經營手法好有問題,好似尊登講到好模糊咁。野食係叫唔差,平日個餐牌都合理但就好似好講彩數,唔知幾時會遇到佢
其實之前已經食過一次,覺得都ok
價錢都合理,新開又免加一
咁我預約黎係做乜?
野食係叫唔差,平日個餐牌都合理
但就好似好講彩數,唔知幾時會遇到佢d特別安排咁
佢今次好似都係博你臨時股票唔會轉其他餐廳,到你去到唔通你成家人唔做節咩?
所以我唔會再幫襯
大家要唔要幫襯就自己諗
我只係想提醒大家!
2023-12-09 705 浏览
今晚來食生日飯,個枝竹羊腩煲好好食,啖啖肉,大大件,新鮮好味,無氈味。另外乳鴿好入味,唔肥,唔乾。海蜇爽囗⋯⋯所有會餸好好食🤤, 服務好好,不停添水,下次一定會帶家人再來食。
, 服務好好,不停添水,下次一定會帶家人再來食。
2023-12-09 421 浏览
貪方便.約埋朋友…聚餐..大件夾抵食…正到爆.人均先200幾..都幾好味.又多種類繁多.味道 有超大排檔水準.酒樓的級數.可以試燒鵝.小炒王.樣樣都好食.下次再來啦😍😍😍😍
2023-12-09 423 浏览
食物新鮮👌🏻份量充足👍🏻款式多元化🫶🏼味道冇得頂😋BB鴿好好食,花鵰蛋白蒸🦀非常鮮味,特式裝修仲有獨立房間,樓面工作人員親切熱誠,冬至節日家庭聚餐首選👍🏻👍🏻
由於之前openrice聲稱下列內容可能有法律責任,但本人基於食評內句句屬實,並無虛言!特此再次出文,以警惕街坊!#深水埗長沙灣街坊##歡樂大排檔#真人真事:10月29號去晚飯埋單時,個女收銀俾晚飯張單我睇係455元,於是我就用信用卡埋單,係不需要簽名嘅,攞返信用卡收據冇睇得咁仔細就走左,到上左車至睇到張信用卡收據收左603元,於是即刻打返去問,個女收銀聽電話,我講完俾佢聽啱啱埋單收多左錢嘅事,佢竟然好冷淡咁話等陣,跟著叫左個男人聽,我就由頭講多一次俾佢知收多左我錢嘅事,佢聽完竟然話:收多左幾十元唧!你自己都要有責任睇清楚張單架!我話而家都係我自己睇到你地收錯錢所以打返黎架,收錢嗰個係你地,你地冇責任淨係得我有?仲有咩幾十元呀!你地係收多百幾元呀!如果我再黎幫襯,每次埋單要小心翼翼睇你有冇收多我錢咁牙煙,我仲敢黎咩?個男人仲要再話:收多左你百幾元唧!咁你咪黎攞返咯!呢刻我真係着着地,餐廳收錯錢唔係死罪,我都係埋完單走左唔夠15分鐘就打返黎問,但餐廳兩個人聽完電話,都冇講過一句唔好意思,仲要將責任俾返我!到第二晚我上去攞錢,個女收銀聽到我話黎攞返尋晚收多左嘅錢,就咀藐藐扮聽唔到,個男經理

#深水埗長沙灣街坊#
#歡樂大排檔#

真人真事:

個男人仲要再話:收多左你百幾元唧!咁你咪黎攞返咯!
到第二晚我上去攞錢,個女收銀聽到我話黎攞返尋晚收多左嘅錢,就咀藐藐扮聽唔到,個男經理就叫佢喺收銀機攞返收多左我嘅148元俾返我,跟著又問我姓乜叫我寫落張單度,我話我淨係黎攞返收多左我嘅錢,冇其他野要幫你!

寫咁長篇係想同各位街坊講:
冇諗到今時今日仲有人用呢啲技倆揾食,明碼實價去做生意冇問題,如果個女收銀同個經理唔係夾埋有心收錯收多人錢,點解仲會咁理直氣壯,由頭到尾一句唔好意思道歉乜都冇,收錯錢就完全係個客人冇睇清楚張單嘅問題?
仲有就係張飯單價錢$455,但個收銀打落去信用卡就收603?究竟係真係打錯哂3個數目字定有人存心詐騙?
要再去幫襯嘅街坊就自己睇路啦!

#埋單小心謹慎
#對左食飯張單先
#如果碌卡仲要再睇埋信用卡底單,因為好多時候都唔駛簽名
#最好對埋信用卡銀行發出嘅訊息
#去呢間餐廳幫襯俾啲耐性