2004-08-23
又去九龍塘食lunch,行下行下見到呢間野.入面黑麻麻,一個客都冇,得三個伙計向度.初時都唔敢入,但又心思思而且見佢門口貼住set lunch$38,於是就入左去.入面燈光比較暗,牆上掛左d印度畫,播緊印度音樂.一入去個經理(定老細?)同侍應就黎招呼我,同我講英文,我諗佢唔識中文所以用英文回佢.上次去石崗咖哩食又係要講英文.唔通咖哩=英文?我最怕講英文而且我英文只係合格only.睇睇個餐牌發覺冇set lunch呢樣野.之後佢俾左張紙我寫住假日set lunch,$68.嘩!貴成三十蚊唔怪得鬼影都冇隻.算啦,就試一次咁大把.個lunch都幾豐富,我一個人食都好飽,細食既人可以2個人分.其實一開頭已經有2塊薄脆請你食,有三款醬比你點,一隻青芥末(唔清楚係咪),一種係咖哩掛?一種係蔥頭粒.d醬既味道唔係幾岩我.薄脆ok.講番個lunch,有串燒咖哩雞,幾嫩滑,味道幾好.一個湯,應該係忌廉湯,但唔知仲加左乜,橙橙地色.ok.主菜五選一,我要魚.咖哩唔係好辣,味道唔錯.可以跟牛油簿餅或唔記得乜簿餅或飯,我要左牛油簿餅.呢個幾好食.一碟炒菜,味道同我地炒既有少少唔同.一杯凍奶茶.奶味幾濃.同埋佢
入面黑麻麻,一個客都冇,得三個伙計向度.
入面燈光比較暗,牆上掛左d印度畫,播緊印度音樂.
嘩!貴成三十蚊唔怪得鬼影都冇隻.
算啦,就試一次咁大把.
講番個lunch,有串燒咖哩雞,幾嫩滑,味道幾好.
一個湯,應該係忌廉湯,但唔知仲加左乜,橙橙地色.ok.
主菜五選一,我要魚.咖哩唔係好辣,味道唔錯.
一碟炒菜,味道同我地炒既有少少唔同.
一杯凍奶茶.奶味幾濃.
同埋佢私人醒左碟飯比我.散收收應該係印度米.
上菜前佢問我d湯要點,我聽極都聽唔明佢講乜,真羞家.
埋單時終於見到另一個客,來買外賣.佢講廣東話.而個經理(定老闆?)居然用廣東話回應?!
oh my god!之前又唔同我講中文?!
埋單後仲有甜品,有d好似香草既物體(味道幾得意,幾甜),同埋類似水晶糖既東西.
走時仲有一張50 coupon送.
整體印象幾好.我都建議大家去試.不過最好帶個英文好既人陪你.