2006-07-25 17 浏览
噚晚同兩個friend 去食, 入度去得我哋一臺客, 之後我哋點咗 5 個菜, 有咖哩角, 特色香料雞, 炒通菜, 蔥油餅及串燒羊肉件, 我覺得最好食喺個香料雞, 個汁如果撈飯會好好味, 另外個羊肉件雖然有D 羶味, 但都幾好, 總括都幾好.但衛生就一般, 因為我哋點完菜之後, 我有個friend 發現張餐巾上有隻蚊, 之後到走我另外個friend 又發現鞋面有隻蝸牛.最後到走成間餐廳只有兩臺客.........

最後到走成間餐廳只有兩臺客.........
2006-05-23 18 浏览
都係見到呢度既評語,我至夠膽去試食!响公司搭正1點,即刻飛落o黎,去到餐廳都係搭2,3個字,去到門口,記錯左個門牌no.,搞左一輪至入去食,入到去一個人都無,我地4個人包晒場~呵呵...^.^侍應好有禮貌,識聽廣東話,不過佢就講得麻麻,有時聽唔到佢講咩~我地叫左4個set lunch,頭盤係餐湯or咖喱角任揀一樣,我地揀左咖喱角,個咖喱角好香and都幾辣,(可能我唔食得辣啦~哈哈),跟住就係主菜,我地叫左咖喱雞、魚、牛、雜菜,咖喱好香,好好味,但係最重點要講既係薄餅,即叫即做,攞出來仲係熨手的,真係超正!是次埋單每人$32~超值呀,下次一定來試試dinner~~~
都係見到呢度既評語,我至夠膽去試食!

2006-05-20 13 浏览
同男朋友見食評之後去左食...你話味道一流佢就唔算...但係中上囉...果逆好靜岩晒2個人去食...傾下計!幾好氣氛...佢仲問我地d野食o唔ok...好少餐廳而家會咁倏架喇...2個人叫左一個set lunch + 一個一人餐...$60蚊埋單俾左20蚊tips...走既時候個男人仲同我地講byebye..開門俾我地tim...咁既價錢同埋咁好既service...我一定會再去...^0^
同男朋友見食評之後去左食...
你話味道一流佢就唔算...但係中上囉...
果逆好靜岩晒2個人去食...傾下計!
咁既價錢同埋咁好既service...
我一定會再去...^0^
2006-03-22 3 浏览
咖哩-好多個國家都有佢自己既一套整法但以我個人黎講,我覺得印度整法既咖哩先係最正宗的因為夠辣,又夠香記得上年女友生日,想特別d就帶左佢去食咖哩我地點左咖哩雞,Samosa,咖哩羊(因為唔係好識講英文..so點左d大路d既野-_-"")不得不提既係佢地既咖哩角(samosa),不同以往既咖哩角,因為佢既皮係淋架,咬落去仲要係新鮮熱辣辣,裡面有d菜同埋薯仔,正咖哩雞:好香啊~又夠辣,但係就唔會話辣到要不停飲水個隻辣...總之就係正啦咖哩羊:賣相吸引有點兒羶味,但係我就係鐘意呢種味,唔錯不過裡面好黑啊,唔通呢d就係人地所講既情調?o?
咖哩-好多個國家都有佢自己既一套整法
但以我個人黎講,我覺得印度整法既咖哩先係最正宗的
因為夠辣,又夠香

記得上年女友生日,想特別d就帶左佢去食咖哩

咖哩羊:賣相吸引有點兒羶味,但係我就係鐘意呢種味,唔錯

不過裡面好黑啊,唔通呢d就係人地所講既情調?o?

2005-09-02 6 浏览
印象中好似好耐冇食。開學天,放早,沒有在學校附近用膳,反而回到家附近這家小店,感覺很親切。12:40到,一個客人都沒有,廚子/Waiters,etc大約4人坐左bar旁聊天。點了vegetable curry+nan+coke light。先上飲品,他上錯了coke,我說"I want coke light",他笑了一笑,再開一支。等了大概5分鐘,waiter送上curry同nan,兩樣都出煙。nan有2塊較厚1塊薄,因為不想薄的不脆,所以我先吃薄的。望著那橙色的curry急不及待將之夾在nan中,往口一送,呀,知衰-.-好燙口,沒有即時吞下,待到暖暖下來才吞下去。curry在口中的短短幾秒,真正感受到正宗印度咖哩的味道。curry比之前濃了一點,nan很脆,好想叫「好味」。之後,慢慢將其餘的nan+curry逐一消滅。vegetable的分量很多,豆的portion很多,薯仔portion較少。點綴的薑令咖哩味沒有那麼平凡。厚的nan比較有質感,味道亦較好。本人認為脆有脆的好,厚有厚的好。一次過兩種享受,十分足。可惜的是,愈食愈咸,其餘都很perfect。食到1:40,係走前10分鐘
印象中好似好耐冇食。
食到1:40,係走前10分鐘先有3個人入黎,真係好擔心佢做唔住。千祈唔好摺呀,如果唔係,要出到去重慶先有咁正0既CURRY~

+,口腔上面傷左。只怪自己太心急喇~
2005-07-27 16 浏览
行入呢間餐廳要三樣野, No.1, guts, No.2, grit, No.3, gumption, 哈哈; 餐廳內播放印度民歌, 牆上有印度居民掛畫, 燈光柔和, 環境唔錯, 非常乾淨.點左個lunch set, 有vegetable curry同三塊naan, 連一枝汽水; 咖哩味道較為濃同複雜, 有薑既香味, 而質地較杰, 只算微辣, 單獨食咸左少少, 但配上naan就毫無問題, naan係即烤既, 一塊有齊薄脆同軟熟兩種口感, 不過個人只愛後者, 整體上算唔錯.坐得好舒服, 而且味道唔錯, 埋單$25, 非常抵食; 全程都係用英文同侍應對答, 好有係尼泊爾旅行時既feel呀^^

2005-07-18 26 浏览
今日勁熱呀,冇乜胃口,所以特登食spicy0既野,開胃呀嗎1st priority of coz係印度咖哩入到坶得4個人我order 了vegetable curry等左一陣d野就黎喇但一d都唔馬虎naan 係即做,有3pieces拿上手熱騰騰,入口重正vegetable curry 都出晒煙雖然熱但冇減我0既興緻vergetable curry有好5-6種料食左一半already飽飽地呾好食又點捨得waste呀?最後清晒。奇怪0既係-->1)冇左飯前脆脆--->2)上次$26,今次$25?!~呢間咁正宗0既印度野,以呢個價抵到爛呀重要勁衛生,每次食完都換檯布態度又好,老闆用有限既cantonese 回答問題~但位置唔多好,好驚佢做唔住呀>_<
今日勁熱呀,冇乜胃口,所以特登食spicy0既野,開胃呀嗎
1st priority of coz係印度咖哩
入到坶得4個人

我order 了vegetable curry
等左一陣d野就黎喇
但一d都唔馬虎
naan 係即做,有3pieces
拿上手熱騰騰,入口重正
vegetable curry 都出晒煙
雖然熱但冇減我0既興緻
vergetable curry有好5-6種料
食左一半already飽飽地
呾好食又點捨得waste呀?
最後清晒。

奇怪0既係-->1)冇左飯前脆脆
--->2)上次$26,今次$25?!~

呢間咁正宗0既印度野,以呢個價抵到爛呀
重要勁衛生,每次食完都換檯布
態度又好,老闆用有限既cantonese 回答問題~
但位置唔多好,好驚佢做唔住呀>_<
2005-06-21 16 浏览
之前$32..而家$23依然係要加一喇當然食物少過之前但都好夠食我order了chicken curry + naan + cokechicken curry:是橙色的,不是spicy,只可說惹味。喧印度野又唔係要spciy0既。佢d curry汁唔油,送naan好好食。個人認為同重慶果d ok似,at least正宗,比天后的阿郭咖哩好。naan:上檯熱烘烘的,是剛烤的。有3pieces,但厚薄不一,薄d0既脆,原0既重d naan0既味道,可以試真d。各有風味喇。有一中國人老闆娘+一個indian waiter(又有d似老闆)佢地都好nice。actually我覺得成間野都似重慶果d裝修好d咁囉如果驚去重慶,可到呢度一試^^
之前$32..而家$23
依然係要加一喇
當然食物少過之前
但都好夠食

佢地都好nice。
actually我覺得成間野都似重慶果d
裝修好d咁囉
如果驚去重慶,可到呢度一試^^
2005-06-20 11 浏览
今日早上請了假,便順便來吃lunch…Lunch set 平, $ 23 only.包括有咖哩雞/牛/羊肉, 飯/薄餅兩塊,汽水(其他飲品加$5)塊薄餅好大塊,即整熱哄哄,好味!羊肉都好味(不太辣的)!餐廳內客人不多,播放著印度音樂,幾舒服,同朋友傾計…23元(要加一),我覺得很抵!
今日早上請了假,便順便來吃lunch…

塊薄餅好大塊,即整熱哄哄,好味!羊肉都好味(不太辣的)!

餐廳內客人不多,播放著印度音樂,幾舒服,同朋友傾計…

23元(要加一),我覺得很抵!
(非会员)
今日叫左個set lunch, 一個兩份食.先講d野食, 唔算好, 個咖哩角好細, 同新德里冇得比, 人地起碼大一培, 又熱辣辣, 但呢個食得出係o丁返熱既.個燒雞細得可憐, 只係大過一個ping pong波少少. (但$32都算)個咖哩羊一d都唔似羊, 似牛多d.個soup都冇咩問題,但個salad 就好salty.而且個waiter既態度好有問題, 見我地係學生就一d services都冇, 後來有2個男人黎左, d態度180度轉變, 同埋有2塊脆簿餅送, 但我地就冇.
今日叫左個set lunch,
一個兩份食.
先講d野食, 唔算好,
個咖哩角好細, 同新德里冇得比,
人地起碼大一培, 又熱辣辣, 但呢個食得出係o丁返熱既.
個咖哩羊一d都唔似羊, 似牛多d.
個soup都冇咩問題,
但個salad 就好salty.

而且個waiter既態度好有問題,
見我地係學生就一d services都冇,
後來有2個男人黎左,
d態度180度轉變,
同埋有2塊脆簿餅送,
但我地就冇.
2005-03-21 10 浏览
Lunch0向九龍城搵食, 想食咖哩, 諗住一係去清真一係去呢間. 0向門口見到有星期一至五有set lunch供應, 之前0黎食過一次, 印象唔錯, 咁就一於試下啦!個set包括:1件samosa: 微暖, 鬆脆, 唔算油, 內有粒粒薯仔同青豆, 不過冇咩辣味, 但係都幾好食.1件鐵板雞or魚: (我唔記0左係tandoori定tikka )冇得簡要雞定魚, 由餐廳定, 每天不同, 今日係雞. 件雞槌都幾大件0下, 微暖(應該同samosa都一樣係預先整定), 雖然係雪藏貨可幸腌得幾夠咪, 幾香口.是日餐湯: 忌廉粟米湯, 應該係罐頭貨式.沙律: 有腌過0既紅蘿蔔絲, 青瓜絲, 小小一碟, 作為開胃前菜亦唔錯.白飯同Naan2塊:原本以為係白飯或naan, 點知原來係2樣都有. 白飯唔係普通白飯, 又唔似係印度飯,有點硬硬的, 有0趙口, 唔錯. Naan係新鮮整的, 我食完samosa同雞先食都又熱又脆, 2塊都俾我清晒~咖哩: 可以簡羊/牛/雞/魚/雜菜, 唔想要咁多肉, 所以試0左雜菜. 新鮮熱辣一滿碗(同碗湯一樣size), 內有大量青豆, 豆角同薯仔粒, 又多汁又多料, 淨

個set包括:
是日餐湯: 忌廉粟米湯, 應該係罐頭貨式.
咖哩: 可以簡羊/牛/雞/魚/雜菜, 唔想要咁多肉, 所以試0左雜菜. 新鮮熱辣一滿碗(同碗湯一樣size), 內有大量青豆, 豆角同薯仔粒, 又多汁又多料, 淨食或點naan都好味, 不過又係唔夠辣.
餐茶: 咖啡or奶茶, 冇檸茶or檸水, 轉汽水加$5, 凍飲加$2. 要左個熱奶茶, 冇咩特別, 不過都算有茶味, ok啦~

成個餐真係好抵, 食到飽飽唔使加一都只係$32, 男仕都一定夠, 女仔細食叫佢走飯都夠飽. 環境清淨, 放住柔和印度音樂, 氣氛幾好. 客人唔多, 由我入去到我走都只係得3, 4枱, 見佢都已經開0左幾年, 食物水準又唔錯, 希望維持得住唔好執啦......
2005-02-14 15 浏览
由於見食評大讚呢間菜館,於是同朋友一齊去試下.女侍應似乎唔識中文,於是要用英文點菜,奈何我同我朋友英文都...好在個menu有中文,都總算點到菜(真失禮).我哋叫咗咖哩角,串燒羊肉,黃飯(純粹跟食評).首先,送唻2塊簿脆,我之前未食過,覺得味道麻麻,唔多啱我口味.咖喱角都好大隻,幾飽肚,唔多辣,仲好,我哋都唔食得辣.羊肉有d韌,味道唔錯,有d汁唔會乾睜睜,上枱時仲沙沙聲.至於黃飯呢,食第一啖時覺得味道好怪,有d驚,但食食下又覺得幾好味,都唔算油.我哋埋單後就走咗,都唔記得有甜品食,哎吔.....環境暗暗地,但好熱下,可能因為當時係下晝2點幾,佢哋己熄冷氣準備休息,之後食到中途佢哋又開番,但凍咗d.
由於見食評大讚呢間菜館,於是同朋友一齊去試下.

我哋叫咗咖哩角,串燒羊肉,黃飯(純粹跟食評).
咖喱角都好大隻,幾飽肚,唔多辣,仲好,我哋都唔食得辣.
羊肉有d韌,味道唔錯,有d汁唔會乾睜睜,上枱時仲沙沙聲.
我哋埋單後就走咗,都唔記得有甜品食,哎吔.....

2004-11-26 4 浏览
由於嗜辣,上個月看過食評介紹九龍城唯一的印度菜館,口碑不錯,行完山又很肚餓,故到此試試。点了印度薄餅原味naan及蒜蓉味,咖喱羊肉,海鮮印度炒飯,雜菜餡的咖喱角等。上菜前原來免費送上一籃胡椒味薄脆。個人覺得咸了少許,奉上的醬料酸酸哋,有啲怪,所以只試了少許。先上咖喱角。炸得很熱很脆,内裹是雜菜,中和了熱氣的感覺。羊肉用一個小鐵碗盛載。女待應有問怕唔怕辣,很有禮。羊肉很嫩,肉汁多,無羶味,連不太好羊的我也接受到。咖喱很香,不重椰汁味,好!Naan新鮮製成,熱辣辣。蒜蓉味較香,但比較油。咖喱鄉里的為卷酥型,此家的為長三角型,烘得很香,但口感差不多。戲肉是印度黄飯。很大碟,賣相極佳,用幼長身的印度米,炒出來很香,不油膩。鮮蝦大隻很鮮甜,蝦肉有彈性。雖然食到很飽,也能清碟!甜品是免費的,精美的銀盤子盛着粒粒像冰糖的糖果,及一粒粒五顏六色像雀粟的糖,為完美的一餐劃上句號。
先上咖喱角。炸得很熱很脆,内裹是雜菜,中和了熱氣的感覺。
2004-10-14 9 浏览
早排睇到e度d食評都讚e間餐廳幾好,於是就決定星期日同阿媽去e度食飯慶祝生日.我一家四口於晚上7:00到達,當時舖內只得我一(可能仲早啦!!).坐低一陣,侍應就送一籃薄脆(免費ga!),d薄脆有好濃胡椒味,好食!之後我點咖喱羊肉、咖喱雞、印度咸煎餅、蒜蓉薄餅.d咖喱味道幾好,唔會太咸,羊肉有質感,而雞肉竟出乎意料地香,好有雞味,正!!個咸煎餅係炸,雖然好鬼油,但係就好香,連我阿媽唔太鍾意食油炸都話要叫多個!!個蒜蓉餅都幾好!後來又點串燒羊肉(用鐵板盛住)、黃飯、薯仔薄餅及羊肉薄餅.串燒燒得幾好,唔會燒到d肉乾晒,好有羊肉味,good!!而串燒本身無淋汁料,味道淡d,如果點下之前d咖喱汁就正喇!黃飯有好香香料味,夠乾爽,晒我!薯仔薄餅幾香,但羊肉薄餅就普通,唔夠香料味又無乜羊肉味,比起"咖喱鄉里"就遜色好多喇!餐後飲瑪沙拉茶及芒果乳酸(唔記得個正確名稱呀!),d奶茶好淡,無乜香料及茶味,而個芒果乳酸就幾正,酸酸地,可以幫助消化!!埋單約$330,抵!!總括講,食物味道好(但薄餅較油,可能會有人嫌太油,但我鍾意食煎炸就覺得問題不大!),環境較細,但都幾清潔,服務好(不斷幫客人斟水)有禮貌,價錢合理!!我一定會再幫襯!!
我會建議大家晚上7:30 前去到,因為7:30之後就較多人,而我8:15左右走,見到滿晒座喇!!
環境很好,地方雖然不大,但坐得好舒服.1.薄餅(Nan)- 好薄,好香,好脆,味道又好,而且不會很'溜',食多幾塊都唔怕!2.燒雞(chicken tikka)-個汁幾好味,d雞好滑,不過唔係太大碟.3.燴薯菜-跟燒雞的汁一樣,d薯菜整得好好食.4.芒果味雪糕- 一般.又正宗又抵又好食,仲有coupon 送,下次食滿$200便可以當$50用.我一定會推薦朋友去食.不過星期五晚去食都只係得3,4枱,真係驚佢會摺!
環境很好,地方雖然不大,但坐得好舒服.
3.燴薯菜-跟燒雞的汁一樣,d薯菜整得好好食.
4.芒果味雪糕- 一般.
不過星期五晚去食都只係得3,4枱,真係驚佢會摺!