2021-11-28 63 浏览
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️相信大家對呢間水門雞一啲都唔陌生🇹🇭今次就試下元朗分店既質素係點先😜❶Lunch Set:水門雞飯 $66(轉雞髀+$10)黎到又點可以唔試呢到既招牌菜 - 水門雞飯🐥今次我哋就加左10蚊轉雞髀🍗雞髀同樣都係預先去左骨🐤雞肉嫩滑 食落啖啖肉🐔再配上獨特既醬料 酸酸辣辣特別開胃🙌🏻至於個飯呢就係油飯🍚飯粒軟硬適中 散發淡淡雞油香👻❷菠蘿燒雞炒飯 $68呢個菠蘿炒飯都值得一讚🍍68蚊黎講真係性價比超高😎菠蘿香氣濃郁 酸酸甜甜 完全點綴左呢個飯🪅飯粒炒到粒粒分明 上枱時熱辣辣香噴噴🔥面頭仲舖滿咗大量肉鬆 口感又upgrade左👍🏻❸龍眼水 $22龍眼水係用左大量龍眼熬製而成👨🏻‍🍳聽講仲可以補血清肝👭🏻❹菊花茶 $20(Lunch Set奉送)菊花茶甜度適中🌼飲落帶有淡淡既菊花香味🌻想清熱解毒就岩曬啦😍
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

相信大家對呢間水門雞一啲都唔陌生🇹🇭
今次就試下元朗分店既質素係點先😜

❶Lunch Set:水門雞飯 $66(轉雞髀+$10)
黎到又點可以唔試呢到既招牌菜 - 水門雞飯🐥

面頭仲舖滿咗大量肉鬆 口感又upgrade左👍🏻

❸龍眼水 $22
龍眼水係用左大量龍眼熬製而成👨🏻‍🍳
聽講仲可以補血清肝👭🏻

❹菊花茶 $20(Lunch Set奉送)
菊花茶甜度適中🌼
飲落帶有淡淡既菊花香味🌻
想清熱解毒就岩曬啦😍

2021-11-23 64 浏览
之前開咗好耐都經常人山人海所以冇幫襯過,今日經過見到唔使等位,所以入嚟試吓店內走簡約泰國風設計今日第一次嚟試吓兩人餐可以每樣都可以食啲青檸梳打正常一般水準泰式拉茶鍾意泰式奶茶既可以試試泰式鳳爪沙律正宗泰式既味道,不錯水門雙拼飯水門雞係泰國海南雞正宗既口味但相比之下炸雞就訊遜色少少香辣炒肉碎飯相比之下小妹鍾意食呢個香辣炒肉碎飯多啲,味道超正,各位記得試吓馬拉盞肉醬芥蘭苗個名同實物有少少不符因為佢唔係用芥蘭苗,但味道椰汁斑蘭糕呢個超好食
店內走簡約泰國風設計
正常一般水準
泰式拉茶
鍾意泰式奶茶既可以試試
泰式鳳爪沙律
正宗泰式既味道,不錯
水門雞係泰國海南雞正宗既口味
但相比之下炸雞就訊遜色少少
馬拉盞肉醬芥蘭苗
個名同實物有少少不符因為佢唔係用芥蘭苗,但味道
呢個超好食
2021-11-23
青檸梳打/泰式拉茶
椰汁斑蘭糕
之前聽朋友說這間的水門雞飯挺不錯的,想不到現在開到進來元朗也有,剛好今天被媽媽叫了出去幫他買東西,就順便解決一下下午茶!不過原來最划算的是看到介紹說星期一至四全線分店3:00pm-5:00pm 招牌水門雞飯只售$30 (只限堂食),那就真的超值了!水門雞飯(50元)(加雞雜10元)這裡的特色那肯定要試試,這裡的雞跟平常看到的不一樣,偏向沒加任何顏色的,所以顏色看起來不是太吸引!不過味道才是雞的重點,這裡的雞的質素挺高的,雞味非常濃郁,雞肉嫩滑,就算是雞胸也是有肉汁的,雞皮爽嫩!而配的醬汁是鹹甜中帶點酸辣的,味道挺濃的!而雞油飯也挺不錯,雞味很香,而且香料味也不錯,飯就粒粒分明!而加配的雞雜雖然只是10元,但也給得挺多的,有雞肝,雞腸和雞腎。雞肝綿滑,雞腸和雞腎都偏爽,不過就沒太多調味,主要是雞雜本來的味道!胡椒單骨雞翼(24元)這個炸得挺香,外脆內嫩的,而且醃得非常入味,不用沾調味料都可以,胡椒味挺香,整體鹹中帶辣!泰式炆雞腳(6隻)(12元)這個沒寫是辣的,但不知道為什麼我吃起來會覺得辣,不過雞腳也滷得很入味,而且能吃到有藥材的香味,雞腳是偏軟糯的口感!芒果冰(26元)(套餐+8元)

水門雞飯(50元)(加雞雜10元)

雞雜

胡椒單骨雞翼(24元)
胡椒單骨雞翼

泰式炆雞腳(6隻)(12元)
泰式炆雞腳(6隻)

芒果冰(26元)(套餐+8元)
芒果冰

這個我覺得真的必須要加!芒果味非常濃烈,而且沙冰喝起來又非常冰爽!套餐加配才8元,性價比非常高!
雞雜
胡椒單骨雞翼
泰式炆雞腳(6隻)
芒果冰
2021-11-21 42 浏览
<Hong Kong🇭🇰•Yuenlong>“咬我唷!冬陰功海南雞蛋麵”滯留香港兩年多👀皇天不負有心人,今日唔洗飛都食到泰國風味ka唷🇹🇭▪️冬陰功海南雞蛋麵冬陰底濃郁又香!味道香濃,酸酸甜甜非常開胃!蛋麵來自泰國運到,蛋香味重,口感爽身!雞肉香滑剛好,唔會肥!而且份量都幾多!新出推介,希望之後可以繼續食到😋▪️泰式海蝦炒金邊粉海蝦爽口彈牙,非常新鮮!泰式炒金邊粉帶有少少甜味,自行加上辣椒粉同青檸汁,鍾意嘅話仲可以加埋花生碎撈埋一齊!夠晒入味!▪️沙嗲豬肉串跟加$20 有兩串沙嗲豬肉串,燒得剛好,沾埋上沙嗲醬!😋▪️蘋果雪梨茶清甜滋潤,啱晒秋冬天飲!飲完成個人都甜晒☺️▪️椰青新鮮即開,清甜可口,椰子肉仲好嫩!原來兩個人食真係超飽,粉麵嘅份量非常多🥳但係心思思想食小食,下次嗌少一個粉麵,嗌多幾樣小食啱啱好!😍近近地落元朗就可以食,其實佢仲有幾間分店,旺角,尖沙咀都有!黎!一齊着件背心落去食碗泰麵唷😋記得𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰 @chantal.jj 💕 比𝐋𝐢𝐤𝐞 ❤️你嘅支持同肯定喺我吸收𝐂𝐚𝐥𝐨𝐫𝐢𝐞𝐬嘅勇氣唷🥳......#chantaljj泰國菜 #chantaljj元朗#chanta
<Hong Kong🇭🇰•Yuenlong>
“咬我唷!冬陰功海南雞蛋麵”

▪️冬陰功海南雞蛋麵
冬陰底濃郁又香!味道香濃,酸酸甜甜非常開胃!

▪️泰式海蝦炒金邊粉

▪️沙嗲豬肉串
跟加$20 有兩串沙嗲豬肉串,燒得剛好,沾埋上沙嗲醬!😋

▪️蘋果雪梨茶
清甜滋潤,啱晒秋冬天飲!飲完成個人都甜晒☺️

▪️椰青
新鮮即開,清甜可口,椰子肉仲好嫩!

#chantaljj泰國菜
#chantaljj元朗
#chantaljj旺角
#香港泰菜
#水門雞飯
#元朗美食
#旺角美食#hkfood#thaifood
#香港美食 #平食#抵食 #hkfoodie
📍 水門雞飯 @ 元朗​ღ 泰式腩仔 $52ღ 三寶飯 $64ღ 青木瓜沙律 $48ღ 馬拉盞西蘭花炒魷魚鬚 $68ღ 香茅特飲 $20​呢間快靚正又多分店 不過我都係第一次食😂泰式腩仔大大碟 雖然好多肥膏 但都燒得好脆!一定要點埋個泰式醬汁 酸酸辣辣~咬落去肉汁爆晒出嚟 好邪惡啊( ´ ▽ ` )三寶飯稍嫌海南雞同雞雜無咩味不過嗰炸雞好好食!炸皮薄唔會太油膩😋西蘭花嗰醬太多所以好鹹(自問係重口味㗎啦不過整體而言都係好食的 但會比較適合2/3個人快食而唔係聚會嘅泰菜🤣回頭指數😼3.5/5(抵食泰式碟頭飯(⌒▽⌒)
📍 水門雞飯 @ 元朗

ღ 泰式腩仔 $52
ღ 三寶飯 $64
ღ 青木瓜沙律 $48
ღ 馬拉盞西蘭花炒魷魚鬚 $68
ღ 香茅特飲 $20

呢間快靚正又多分店 不過我都係第一次食😂
泰式腩仔大大碟 雖然好多肥膏 但都燒得好脆!
一定要點埋個泰式醬汁 酸酸辣辣~
咬落去肉汁爆晒出嚟 好邪惡啊( ´ ▽ ` )
三寶飯稍嫌海南雞同雞雜無咩味
不過嗰炸雞好好食!炸皮薄唔會太油膩😋
西蘭花嗰醬太多所以好鹹(自問係重口味㗎啦
不過整體而言都係好食的
但會比較適合2/3個人快食而唔係聚會嘅泰菜🤣

回頭指數😼3.5/5(抵食泰式碟頭飯(⌒▽⌒)
泰式腩仔
三寶飯
青木瓜沙律
馬拉盞西蘭花炒魷魚鬚
泰式腩仔
2021-11-17 317 浏览
©環境:乾淨企理,空間感不錯簡簡單單的裝潢,加上不銹鋼枱凳好有泰國大排檔feel😂.©服務:店員反應迅速,上菜同落單都好快!.©Highlight (影相/性價比/其他):必食招牌水門雞飯而且由即日起星期一至星期四全線分店15:00-17:00都只係$30!!!(只限堂食).©食物評價: © 水門雞飯 $52雞肉色澤偏白,而且已預先拆好骨啖啖雞肉,肉質好嫩滑吾會嚡雞皮偏薄連埋雞肉食再蘸上秘製醬汁酸酸地辣辣地,perfect match~仲有附送嘅雞湯,超強濃郁嘅胡椒味香辣過癮🤣.© 木瓜沙律 $48泰菜黎講,木瓜沙律都係必點之一以青木瓜絲為主角嘅涼拌菜再拌勻特製魚露味道酸酸辣辣,口感爽脆清涼.© 冬陰雞湯粉 $48最新推出專為秋冬而設嘅限定版湯粉以濃濃冬陰功為湯頭,選用極幼粉絲強力嘅抓湯力每啖都掛到酸香帶辣嘅冬陰功湯😘仲有水門雞肉,同炸脆片食添🙊.© 菠蘿冰 $26。 鮮檸梳打 $22菠蘿冰味道都幾濃厚,最中意嘅係吾會太甜而鮮檸梳打味道自然夠哂fresh啦~

©環境:
乾淨企理,空間感不錯
簡簡單單的裝潢,加上不銹鋼枱凳
好有泰國大排檔feel😂

©服務:
店員反應迅速,上菜同落單都好快!
©Highlight (影相/性價比/其他):
必食招牌水門雞飯而且由即日起
星期一至星期四全線分店
15:00-17:00都只係$30!!!(只限堂食)
©食物評價:

© 水門雞飯 $52
雞肉色澤偏白,而且已預先拆好骨
啖啖雞肉,肉質好嫩滑吾會嚡
雞皮偏薄連埋雞肉食再蘸上秘製醬汁
酸酸地辣辣地,perfect match~
仲有附送嘅雞湯,超強濃郁嘅胡椒味
香辣過癮🤣

© 木瓜沙律 $48
泰菜黎講,木瓜沙律都係必點之一
以青木瓜絲為主角嘅涼拌菜
再拌勻特製魚露
味道酸酸辣辣,口感爽脆清涼

© 冬陰雞湯粉 $48
最新推出專為秋冬而設嘅限定版湯粉
以濃濃冬陰功為湯頭,選用極幼粉絲
強力嘅抓湯力
每啖都掛到酸香帶辣嘅冬陰功湯😘
仲有水門雞肉,同炸脆片食添🙊

© 菠蘿冰 $26。 鮮檸梳打 $22
菠蘿冰味道都幾濃厚,最中意嘅係吾會太甜
而鮮檸梳打味道自然夠哂fresh啦~

2021-11-16 23 浏览
呢間店務鋪由開店頭幾日已經幫襯過,隔一段時間耐唔耐都會幫襯下,主要原因係整間店鋪的裝修都好似泰國的海南雞飯店,一張簡單的不銹鋼枱,係香港應該唔係咁易搵返呢類風格的店鋪,同泰國一樣都係主打簡單親民的海南雞飯,花巧野唔多,驚喜係有泰式奶茶,而且中午跟餐都係加8蚊,性價比嚟講算高,當然平心而論,泰國當地食,當然就價錢同味道更加之好食,不過係香港,呢間算不過不失啦,優點我幾鐘意佢跟餐個湯,陣胡椒味好重,但我見有唔少人走湯,始終食野都各有各心味,缺點:雞肉比較少。整體評價:耐唔耐午餐可以食下

2021-11-14 38 浏览
趁天氣仲未轉涼,就梗係要黎感受下熱辣辣泰國嘅特色,食返個泰式水門雞飯啦。呢間餐廳嘅裝修勁似去左泰國曼谷一樣,可以令我回憶下以前去過泰國嘅感覺。原來即日起星期一至四全線分店3:00pm-5:00pm 招牌水門雞飯只售$30 (只限堂食),可惜今日假期,唯有下次再黎用優惠價食飯啦泰北咖哩雞面再加餸加牛丸,白滑嘅水門雞配濃濃嘅咖哩汁,比起就咁食水門雞更多一份層次,而牛丸都幾彈牙,可以一試。呢個擺盤精緻嘅鳳尾蝦炒金邊粉上面有四隻鳳尾蝦,每隻都爽口彈牙有蝦味,不過金邊粉就炒得濕左少少,如果可以再乾身少少就會更岩我啦。泰式炆雞腳$18,辣辣地,一共六隻菊花茶$20味道幾濃,同椰青$38一樣係而家夏天嘅消暑佳品。

泰北咖哩雞面

泰北咖哩雞面
鳳尾蝦炒金邊粉
泰式炆雞腳
2021-11-14 37 浏览
「喂呀!幾時先去得旅行🧳」依句說話幾乎成日擺喺嘴邊今日專誠入嚟元朗拜候呢間水門雞飯一解我思鄉情而佢地都係用海南雞作招徠餐廳🍴走灰色平實路線,價錢合理看著掛滿雞隻的雞檔真的有致身於泰國的感覺而我絕對亦係為了泰式海南雞而來水門雞飯雞皮較薄,脂肪偏少而且雞肉分量多,入口雞肉嫩滑只需加$10就可以換成雞脾而雞肉已預先拆骨,肉質非常嫩滑炸雞飯肥瘦適中,但入口吾會覺得油膩配上油香的飯和清甜青瓜還有那碗清澈的冬瓜湯超級濃郁胡椒香氣脆炸蝦波新鮮炸起熱辣辣外層酥脆惹味,入口有嚼勁有彈性泰國椰青亦是不得不點椰水清甜,味道卻不太濃郁。
「喂呀!幾時先去得旅行🧳」
依句說話幾乎成日擺喺嘴邊
今日專誠入嚟元朗拜候呢間水門雞飯

一解我思鄉情
而佢地都係用海南雞作招徠

餐廳🍴走灰色平實路線,價錢合理
看著掛滿雞隻的雞檔

真的有致身於泰國的感覺
而我絕對亦係為了泰式海南雞而來

雞皮較薄,脂肪偏少
而且雞肉分量多,入口雞肉嫩滑
只需加$10就可以換成雞脾
而雞肉已預先拆骨,肉質非常嫩滑

炸雞
肥瘦適中,但入口吾會覺得油膩

配上油香的飯和清甜青瓜
還有那碗清澈的冬瓜湯
超級濃郁胡椒香氣

脆炸蝦波
新鮮炸起熱辣辣
外層酥脆惹味,入口有嚼勁有彈性

泰國椰青
亦是不得不點
椰水清甜,味道卻不太濃郁。
2021-11-13 22 浏览
水門雞飯$50招牌菜水門雞飯,雖然係下午茶餐,份量都ok。飯香鬆軟有口感又唔油膩,小小鹹味,雞肉嫩滑,蘸酸酸辣辣嘅醬汁食味道一流。馬拉盞肉醬芥蘭苗$22芥蘭苗鮮嫩清脆,爽甜冇苦味,馬拉盞肉醬香口惹味,將菜嘅味道提升咗。雞肉串燒$26/豬肉串燒$26燒到好香口,外面嘅味粉令串燒好惹味,肉質略為乾身咗小小,但蘸沙嗲醬食口感味道都相當唔錯。脆炸蝦波$38外皮炸到好酥脆,味道適中,裡面係爽甜嘅蝦膠,蘸酸辣得嚟又小小甜嘅醬汁嚟食,味道同口感都好豐富。榛子朱古力醬甜奶多士$28將麵包切成細細塊烘,酥脆又易入口,榛子朱古力醬份量啱啱好,甜而不膩,仲有小小甜奶嘅香味,正。話梅茶茶味都ok,話梅味好出,鹹鹹甜甜咁,開胃解膩。菠蘿冰濃郁嘅菠蘿味,沙冰嘅口感好fresh。
水門雞飯$50

馬拉盞肉醬芥蘭苗$22

雞肉串燒$26/豬肉串燒$26

脆炸蝦波$38

榛子朱古力醬甜奶多士$28

話梅茶
茶味都ok,話梅味好出,鹹鹹甜甜咁,開胃解膩。

菠蘿冰
濃郁嘅菠蘿味,沙冰嘅口感好fresh。
  • 水門雞飯
2021-11-11 40 浏览
元朗嘅水門雞飯已經開咗一段時間,不過我每次落車都見到好多人排隊,所以今日收早一於去試吓先😊食完之後覺得整體來講都抵食,食物質素可以,價錢又唔貴!.我叫咗一個水門雞飯(+$10)轉雞髀超有泰國食嘅味道,雞髀肉質鮮嫩,油飯好香好入味😋雖然份量唔多,不過有湯送,配上佢哋嘅自家牆汁好惹味,再食埋小食就啱啱好!.脆炸蝦波呢個超好食😋炸到金黃色,脆卜卜,再加埋鮮味嘅蝦肉,再點少少酸甜醬,超正!.雞肉串燒雞肉串燒好香,肉質鮮嫩,不過沙嗲醬略為稀咗少少飲品解渴一流!

我叫咗一個水門雞飯(+$10)轉雞髀

脆炸蝦波

雞肉串燒
雞肉串燒好香,肉質鮮嫩,不過沙嗲醬略為稀咗少少

飲品解渴一流!
🍴水門雞飯🐓• 今次嚟到位於元朗嘅水門雞飯🐓好想去旅行 加上平時又好鍾意食泰國嘢🥺今次決定食水門雞飯止下旅行癮🇹🇭平日大約七點到都唔使點等位😆入到去感覺乾淨企理✨————————————————☁️ 二人自選餐 $198❶ 水門雞飯雞肉份量都唔少 全部都已經拆哂骨🦴肉質唔算好滑✨每一啖飯都粒粒分明 而且香茅味和油香都啱啱好(一啲都唔油膩) 再配埋特製醬汁(有辣椒和薑) 酸酸辣辣夠晒惹味✨❷ 泰式撈金邊粉配料有牛肉和牛丸😚每一條金邊粉都沾滿醬 食落比想像中辣 呢個食法幾特別 出邊比較少見🤣個人覺得幾好食🌟❸ 沙嗲雞串燒有兩串雞串燒 配微甜嘅沙嗲汁(係有花生粒嘅沙嗲汁🥺) 可惜肉質偏乾 勝在有沙嗲汁搭救 整體不過不失ʕ •ᴥ•ʔ➍ 馬拉盞肉醬芥蘭苗份量都幾大份🤣芥蘭苗都算幾脆口 而馬拉盞肉醬調味味道唔算重 食完成碟都唔會覺得好Heavy😆係健康之選!❺ 椰青 +$15❻ 鮮檸梳打飲品價錢合理 而且食泰國嘢點可以冇椰青🥥食完啲辣野之後 飲椰青同梳打就夠晒解渴👍🏻😆❼ 芒果糯米飯 +$15糯米夠煙靭而芒果都算甜 用嚟止下泰國旅行癮都唔錯🥺————————————————推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕

🍴水門雞飯🐓

好食指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10
性價比指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10
回訪指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10
2021-11-10 22 浏览
想食泰國菜,水門雞飯其實不錯。裝修闊落時尚,乾淨企理,最緊要係性價比高,最抵食的時間當然係下午茶餐啦!🐱水門雞飯$30[🤩星期一至四3-5pm堂食優惠價,包飲品]招牌水門雞飯名不虛傳,雞挺滑,一半雞髀一半雞胸,下午茶而言份量算多。雞油飯的雞油味挺香,飯粒粒分明。特製醬汁鹹甜適中,很能帶出雞的鮮味。附送的冬瓜湯的胡椒味強烈,很惹味。🐱生牛肉牛丸金邊粉$53咁大碗真的是下午茶份量?牛丸細細粒但有牛味而且很彈牙。生牛肉大大塊,配以芫茜、芽菜、炸蒜等,口感豐富。金邊粉也條條分明挺彈牙。🐱雞肉串燒$24 (下午茶加配)這個大推!醃得很香,而且肉質軟嫩,沾沙嗲醬超惹味❤️🐱牛肉串燒$24 (下午茶加配)相對比較靭,但調味不錯。🐱青木瓜沙律$48 其他泰菜餐廳青木瓜沙律總是很貴但這裏很實惠,$48已好大碟!青木瓜爽脆,伴特製醬汁酸酸辣辣連舌尖也麻痺了,很刺激的味道。伴花生、青辣椒、櫻花蝦等味道、口感也很豐富。🐱凍泰式奶茶$0好滿意這個泰式奶茶,香滑又大大杯!🐱熱菊花茶$0清甜潤喉!

🐱水門雞飯$30
[🤩星期一至四3-5pm堂食優惠價,包飲品]

附送的冬瓜湯的胡椒味強烈,很惹味。

🐱生牛肉牛丸金邊粉$53

🐱雞肉串燒$24 (下午茶加配)
這個大推!醃得很香,而且肉質軟嫩,沾沙嗲醬超惹味❤️

🐱牛肉串燒$24 (下午茶加配)
相對比較靭,但調味不錯。

🐱青木瓜沙律$48

🐱凍泰式奶茶$0
好滿意這個泰式奶茶,香滑又大大杯!

🐱熱菊花茶$0
清甜潤喉!
2021-11-09 34 浏览
在元朗教育路有間食泰國菜的水門雞飯,二人自選餐$198有2個主食、兩個小食及2杯飲品,豐富抵食。.水門雙拼飯 - 有白切雞及炸雞,雞肉嫩滑多汁,伴上泰式辣醬食味道一流!香辣炒肉碎飯 - 肉碎炒得香口入味,加上流心蛋,十分適合餸飯食。.小食選擇了鳳爪沙律及沙嗲雞串燒。鳳爪沙律辣辣地又爽口,很有泰式風情。沙嗲雞串燒也不馬虎,啖啖肉。飲品款式多,有特色的泰國飲品,我們叫了鮮檸梳打及凍鴛鴦,鴛鴦是的奶茶是用了泰式奶茶,所以特別甜滑。

成日經過元朗水門雞飯都見到大排長龍嘅畫面 一直都好想去食 不過又唔想排隊 難得今日終於冇乜人 九秒九衝入去一食究竟餐廳裝修以簡單樸實為主 最養眼都係個綠色大招牌 有個雞頭標誌同一堆泰文 廚房位置掛住幾隻海南雞 隻隻皮光肉滑 見到都想食呀水門雞飯加雞雜$62 一定要食店內主打嘅泰式雞飯 雞件已經去骨 食落啖啖肉 還有脂肪較少、皮較薄,跟泰國吃到的雞特色十分相似。另外仲跟咗碗雞湯同醬汁 雞湯好鮮甜 好重胡椒味 另外醬汁味道帶點微辣 用來拌飯或拌雞吃 亦相當不錯菠蘿燒雞炒飯$68 入面嘅配料包括雞粒、新鮮菠蘿、提子乾及肉鬆 真係用咗新鮮菠蘿去炒這個飯 味道特別香甜 還帶有幾分清新效果 整體成個飯炒得夠乾身 粒粒飯分明有咬口泰式清湯腩船粉$50 這是秋日限定的菜式 用上泰國又肥又粗嘅河粉 粉條又薄又滑 配上清雞湯湯底 味道相當夾 雖然湯底清澈但味道相當濃郁 牛腩肥瘦適中 用厚切方式呈現 所以食落不失咬口 菠蘿冰+$15 用上新鮮菠蘿味道真實 淡淡冰塊感覺透心涼

菠蘿冰+$15 用上新鮮菠蘿味道真實 淡淡冰塊感覺透心涼